Nerwica lękowa pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Nerwica lękowa pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Monmi82 (2024-08-17 00:49:21)

Temat: Nerwica lękowa pomocy

Skopuje temat z działu przedstawienia się
Witam. Monika Mieszkam i pracuję w Niemczech od 2 lat sama i nie mam rodziny, bo zmarli mi ojciec i matka. I mam problem, bo przyjadę do Polski dopiero we wrześniu busem, bo nie mam prawa jazdy. Ale od 2 miesięcy mam nawrót nerwicy depresyjnej jest paskudnie i czy ktoś zna jakiegoś psychiatrę, który rozumie polski no i możliwe jest spotkanie zdalne... Bo ja pracuję o takich godzinach, że nie mogę nigdzie wyjechać poza sklepem Lidl, ale on jest dłuugo czynny no i mieszkam i pracuję na zadupiu. Autobusy jeżdżą jak dobrze pójdzie co 30 minut. Nie wiem, gdzie to u was napisać. Borę leki, ale jest nawrót po latach i chyba muszę zmienić. Bo teraz jakby w ogóle nie działały
Lelki biorę cały czas . Od pewnego czasu chyba 2-3 miesięcy . Nic to nie zmienia. Mam nawrót lęk napięcie jakbym na drugi dzień miała egzamin, ale nawet gorzej. Zaczęło się od stresujących sytuacji, ale po ich rozwiązaniu lęk niepokój został i wraca co chwila. Budzę się spocona z lękiem z błędnym kołem ni mogę tego zwalczyć. Przez te ponad 2 lata było dobrze. Ja już wcześniej miałam nawroty. A na wrzesień mam wakacje za granicą lot do Portugalii wszystko się sypie sad. Kontakt z grupami wsparcia dla Polaków w mediach społecznościowych (Facebook)  odpada. Ludzie źle mnie traktowali. Te wszystkie fora sprowadzały się do działu praca. Naprawdę nie mam już problemów a tę nerwicę nazywam rakiem duszy. Kiedyś w dzieciństwie miałam zapalenie wyrostka i 45 stopni a po operacji 35 stopni i naprawdę na to bym się zamieniła. Suche zębodoły, gruźlicę, covid 19 stan ciężki i naprawdę to było lepsze od tego co się stało.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nerwica lękowa pomocy
Monmi82 napisał/a:

Skopuje temat z działu przedstawienia się
Witam. Monika Mieszkam i pracuję w Niemczech od 2 lat sama i nie mam rodziny, bo zmarli mi ojciec i matka. I mam problem, bo przyjadę do Polski dopiero we wrześniu busem, bo nie mam prawa jazdy. Ale od 2 miesięcy mam nawrót nerwicy depresyjnej jest paskudnie i czy ktoś zna jakiegoś psychiatrę, który rozumie polski no i możliwe jest spotkanie zdalne... Bo ja pracuję o takich godzinach, że nie mogę nigdzie wyjechać poza sklepem Lidl, ale on jest dłuugo czynny no i mieszkam i pracuję na zadupiu. Autobusy jeżdżą jak dobrze pójdzie co 30 minut. Nie wiem, gdzie to u was napisać. Borę leki, ale jest nawrót po latach i chyba muszę zmienić. Bo teraz jakby w ogóle nie działały
Lelki biorę cały czas . Od pewnego czasu chyba 2-3 miesięcy . Nic to nie zmienia. Mam nawrót lęk napięcie jakbym na drugi dzień miała egzamin, ale nawet gorzej. Zaczęło się od stresujących sytuacji, ale po ich rozwiązaniu lęk niepokój został i wraca co chwila. Budzę się spocona z lękiem z błędnym kołem ni mogę tego zwalczyć. Przez te ponad 2 lata było dobrze. Ja już wcześniej miałam nawroty. A na wrzesień mam wakacje za granicą lot do Portugalii wszystko się sypie sad. Kontakt z grupami wsparcia dla Polaków w mediach społecznościowych (Facebook)  odpada. Ludzie źle mnie traktowali. Te wszystkie fora sprowadzały się do działu praca. Naprawdę nie mam już problemów a tę nerwicę nazywam rakiem duszy. Kiedyś w dzieciństwie miałam zapalenie wyrostka i 45 stopni a po operacji 35 stopni i naprawdę na to bym się zamieniła. Suche zębodoły, gruźlicę, covid 19 stan ciężki i naprawdę to było lepsze od tego co się stało.

Np tutaj https://lekarz.poznan.pl/psychiatra/?ga … ocQAvD_BwE

https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psy … kEQAvD_BwE

3 Ostatnio edytowany przez Monmi82 (2024-08-18 00:57:18)

Tylko gdzie ja w Niemczech odbiorę leki. We wrześniu lecę na planowane wakacje Madera i 13000zł  uzbierane w 2 lata pracy. Dowiedziałam się, że polskie e-recepty można zrealizować w Niemch jak i całej UE, ale apteka musi to obsługiwać. Niestety moja w Wehingen tego nie obsługuje.

4

Monmi82 napisał/a:

Tylko gdzie ja w Niemczech odbiorę leki. We wrześniu lecę na planowane wakacje Madera i 13000zł  uzbierane w 2 lata pracy. Dowiedziałam się, że polskie e-recepty można zrealizować w Niemch jak i całej UE, ale apteka musi to obsługiwać. Niestety moja w Wehingen tego nie obsługuje.

To nie lepiej te 13tys wydac na terapię?

5 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 10:49:31)

Zrob sobie najpierw inne badania. Ja mam podobne objawy do ataku paniki jak mam atak hipoglikemii nawet lekarz mowil "ze objawy moga byc takie same,a jedyna roznica polega na tym,ze w przypadku niskiego cukru zawsze pomaga glukoza, a w nerwicy glukoza Ci nie pomoze"

6 Ostatnio edytowany przez Monmi82 (2024-08-18 16:53:07)

To kolejna frustracja, która tylko wzmaga mój lęk. Mleko się rozlało. Mnie nie zwrócą tych pieniędzy. Zepsute wakacje. Lot i wszystkie jest opłacone. 12 grudnia opłaciłam część pieniędzy ubezpieczenie i coś tam w każdym razie 2600 albo 2800  a później po 3-4 miesiącach byłą możliwość zapłaty reszty więc opłaciłam tę resztę, ale wtedy bardzo doborze się czułam, czekałam na wypoczynek. A to już nawet to było po możliwym terminie wycofania się

7

Kochana, leki to część pracy, zasadniczą pracą jest terapia i ona naprawdę Ci ulży. To nie tylko zrozumienie, co się dzieje, ale też opanowanie technik radzenia sobie z objawami somatycznymi, hamowanie rozwoju i nie dopuszczanie do ataku paniki chociażby. To naprawdę pomaga, polecam z czystym sumieniem i celowo nikogo nie podsuwam, choć mogłabym - nie chcę byś odebrała moją wiadomość jako spam. Ściskam!

8 Ostatnio edytowany przez Monmi82 (2024-12-15 01:57:24)

Całkowita porażka przepisali mi depralin biorę od września zupełne nic ne pomnaga. Młodej pan zależało tylko na mamonie. Kilka razy w czasie telewizyty  mówiła o pieniądzach. Był problem z połączeniem się to mówiła czas leci, a więc skracam wizytę o ten czas. A było opłacone. Od maja mam horror. Już zapominam jak wyglądała normalność.

9

Monmi82 napisał/a:

Całkowita porażka przepisali mi depralin biorę od września zupełne nic ne pomnaga. Młodej pan zależało tylko na mamonie. Kilka razy w czasie telewizyty  mówiła o pieniądzach. Był problem z połączeniem się to mówiła czas leci, a więc skracam wizytę o ten czas. A było opłacone. Od maja mam horror. Już zapominam jak wyglądała normalność.

Ja bym nie brala zadnych lekow.  Tu potrzebna jest terapia,a nie faszerowanie lekami

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Nerwica lękowa pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024