Okłamywanie rodziny - egoistyczne podejście - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Okłamywanie rodziny - egoistyczne podejście

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Okłamywanie rodziny - egoistyczne podejście

Dobry wieczór wink

Przychodzę dziś do Was z takim casem: otóż chłopak mojej przyjaciółki okłamał z premedytacją swoją matkę, że ma poważne problemy zdrowotne ( coś typu powiększający się guz w głowie). Powiedział jej to specjalnie, bo miał pewność że przekaże to reszcie rodziny. Zrobił to po to, aby rodzeństwo przestało suszyć mu głowę że nie przyjeżdża do matki i jej nie pomaga.
Czy uważacie to zachowanie za w porządku? Przyznam, że jak to usłyszałam to mnie wmurowało. Egoistyczne zachowanie, które ma na celu usprawiedliwić swoje zachowanie.
Co Wy uważacie na ten temat. Czy można ufać takiemu facetowi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Okłamywanie rodziny - egoistyczne podejście
Vanilla_Nice napisał/a:

Dobry wieczór wink

Przychodzę dziś do Was z takim casem: otóż chłopak mojej przyjaciółki okłamał z premedytacją swoją matkę, że ma poważne problemy zdrowotne ( coś typu powiększający się guz w głowie). Powiedział jej to specjalnie, bo miał pewność że przekaże to reszcie rodziny. Zrobił to po to, aby rodzeństwo przestało suszyć mu głowę że nie przyjeżdża do matki i jej nie pomaga.
Czy uważacie to zachowanie za w porządku? Przyznam, że jak to usłyszałam to mnie wmurowało. Egoistyczne zachowanie, które ma na celu usprawiedliwić swoje zachowanie.

:suszyć mu głowę" rozumiem, że rodzeństwo zajmuje się matką regularnie i zgodnie z harmonogramem?

3

Skoro to chłopak przyjaciółki, to aż tak Cię to obchodzi, że zakładasz temat na forum oczekując oceny sytuacji? No weź tongue

4

Zakladajac, ze historia prawdziwa to facet  naprawdę ma coś z głową. Nikt zdrowy na umyśle nie wpadłby na taki pomysł.
Osobiście nie chciałabym kogoś takiego nawet jako dalszego znajomego. Z tym facetem nie chciałabym żadnego kontaktu kategorycznie.
Co do przyjaciółki to jak ktoś jest w stanie tolerować takie zachowanie u partnera to porządnie bym się zastanowiła, czy warto kontynuować przyjaźń czy lepiej wyciszyć relacje do kontaktów koleżeńskich. Ja bym jej nie ufała. Jak jej nie przeszkadza, że jej partner okłamuje własną matkę w obrzydliwy sposób, to znaczy, że ona może tolerować zachowania o wiele gorsze w stosunku do innych osób. W tym ciebie.
A jeśli toleruje obrzydlistwa w stosunku tylko do wybranych osób, bo np nie lubi tej kobiety, to też nie chciałabym przyjaciółki z podwójnymi standardami. Bo nigdy nie wiadomo w której grupie ludzi sie znajdziesz i jak ona cię potraktuje. Zresztą to oni oboje zalatują toksyna, trzeba być chyba sadystą żeby okłamywać najbliższą rodzinę, że się jest poważnie chorym.

5

Samba

Tak dokładnie. Z tym że rodzeństwo mieszka w tej samej miejscowości co Matka, a kłamca oddalonej od matki o ok. 200km

6

Halina3.1 napisał/a:

Zakladajac, ze historia prawdziwa to facet  naprawdę ma coś z głową. Nikt zdrowy na umyśle nie wpadłby na taki pomysł.
Osobiście nie chciałabym kogoś takiego nawet jako dalszego znajomego. Z tym facetem nie chciałabym żadnego kontaktu kategorycznie.
Co do przyjaciółki to jak ktoś jest w stanie tolerować takie zachowanie u partnera to porządnie bym się zastanowiła, czy warto kontynuować przyjaźń czy lepiej wyciszyć relacje do kontaktów koleżeńskich. Ja bym jej nie ufała. Jak jej nie przeszkadza, że jej partner okłamuje własną matkę w obrzydliwy sposób, to znaczy, że ona może tolerować zachowania o wiele gorsze w stosunku do innych osób. W tym ciebie.
A jeśli toleruje obrzydlistwa w stosunku tylko do wybranych osób, bo np nie lubi tej kobiety, to też nie chciałabym przyjaciółki z podwójnymi standardami. Bo nigdy nie wiadomo w której grupie ludzi sie znajdziesz i jak ona cię potraktuje. Zresztą to oni oboje zalatują toksyna, trzeba być chyba sadystą żeby okłamywać najbliższą rodzinę, że się jest poważnie chorym.

Mam dokładnie takie same spostrzeżenia i odczucia jak Ty Halina - stąd ten post. Przyjaciółka powiedziała mi o tym, bo też ją to zaniepokoiło. Wg mnie takie zachowanie jest pozbawione wszelkich zasad, etyki czy moralności względem rodziny. Dodam, że jest to ok. 40 letni facet, inteligentny i na pierwszy rzut oka porządny z zasadami, domniemam  że to niezła prowizorka.

7

Vanilla_Nice napisał/a:

Przyjaciółka powiedziała mi o tym, bo też ją to zaniepokoiło. Wg mnie takie zachowanie jest pozbawione wszelkich zasad, etyki czy moralności względem rodziny. Dodam, że jest to ok. 40 letni facet, inteligentny i na pierwszy rzut oka porządny z zasadami, domniemam  że to niezła prowizorka.

Coś on za bardzo ciebie kręci. smile

8 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-10 14:29:59)

Też nie wiadomo, czy powiedział matce to, co swojej dziewczynie.

Sprawa może mieć drugie dno, bo mógł tak usprawiedliwiać brak kontaktu/odwiedzin z rodziną, a faktycznie przyczyna może leżeć gdzie indziej.
Tak czy tak, nie można mieć do niego zaufania.

9

Vanilla_Nice napisał/a:

Przyjaciółka powiedziała mi o tym, bo też ją to zaniepokoiło. Wg mnie takie zachowanie jest pozbawione wszelkich zasad, etyki czy moralności względem rodziny. Dodam, że jest to ok. 40 letni facet, inteligentny i na pierwszy rzut oka porządny z zasadami, domniemam  że to niezła prowizorka.

O ile rodzeństwo faceta zajmuje się matką regularnie, wówczas tak, facet jest cwany. Jednak co, jeśli rodzeństwo nie zajmowałoby się matką, a całą odpowiedzialność za zajmowanie się położyło na tym człowieku - wówczas nie dziwiłaby mnie taka kombinatoryka. A w każdym razie dziwiłaby mnie znacznie mniej.

10

Vanilla_Nice napisał/a:

Dobry wieczór wink

W jakim stanie jest matka? Co znaczy nie pomaga? Czy to osoba obłożnie chora, z demencją, przykuta do łózka schorowana, która wymaga codziennej opieki? Czy zwykła emerytka, której pomoc polega na naprawieniu kranu czy przyniesieniu worka kartofli do piwnicy?

Co do tego faceta, trudno cos powiedziec, a może ma problemy zdrowotne? Nie wiadomo też jakie tam mają stosunki rodzinne.

11

Vanilla_Nice napisał/a:

Dobry wieczór wink

Oceniam zachowanie faceta negatywnie, ale zachodzę w głowę, jaki sens mają w tym przypadku opinie randomów z neta?

12

Samba napisał/a:
Vanilla_Nice napisał/a:

O ile rodzeństwo faceta zajmuje się matką regularnie, wówczas tak, facet jest cwany. Jednak co, jeśli rodzeństwo nie zajmowałoby się matką, a całą odpowiedzialność za zajmowanie się położyło na tym człowieku - wówczas nie dziwiłaby mnie taka kombinatoryka. A w każdym razie dziwiłaby mnie znacznie mniej.

+1

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Okłamywanie rodziny - egoistyczne podejście

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024