Dziewczyna z tindera, dziwne rozmowy, czy warto się umówić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna z tindera, dziwne rozmowy, czy warto się umówić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

1

Temat: Dziewczyna z tindera, dziwne rozmowy, czy warto się umówić?

Cześć, takie pytanko mam, otóż poznałem pewną dziewczynę na tinderze, mamy tyle samo lat (32), mieliśmy się umówić na spotkanie, rozmawiamy na messengerze, jednak od jakiegoś czasu coraz mniej chce mi się z nią spotkać.
Może przesadzam, stąd ten temat.
Dziewczyna neguje wszystko, krytykuje cokolwiek i rozmowy są takie trochę bezsensu. Np. rozmawaliśmy o Eurowizji (wczoraj finał), wg niej Eurowizja to syf od dawna i nikt tego nie ogląda. Ja jestem z Wielkopolski, ona też - podobne rejony, rozmawialiśmy o Mistrzostwach Polski w piłce nożnej, Lech Poznań został mistrzem - wg niej piłka nożna jest przereklamowana i są ciekawsze i ambitniejsze sporty np tenis.
Bardzo lubi koty, mieszka w domu i ma jednego, ja mówię, że koty są fajne ale jednak chyba preferuje psy bo to pies bardziej się przywiązuje do człowieka, a ona na to że z psami jest więcej pracy, bardziej wymagające są, bardziej chorują itd. Była coś mowa o Wojnie na Ukrainie, o prezydencie Zełenskim, że go podziwiam a ona na to że przecież on ma ludzi, ma cały sztab za sobą i sam on nic by nie zdziałał. Opowiadałem że w piątek byłem w pubie ze znajomymi bo dawno się nie widzieliśmy, to jej komentarz że pub to raczej jej się kojarzy z czasami studenckimi i że dorośli ludzie raczej nie mają na coś takiego czasu.

Krótko mówiąc te rozmowy zaczynają mnie wkurzać, owszem możńa mieć jakieś swoje zdanie ale wszystko krytykować od razu? Jest ciepło - no tak ale się pocisz i nic nie możesz zrobić, jest zimno - ok ale możesz się odmrozić i poważnie zachorować itd. Takie to są rozmowy.
Pytanie czy ja przesadzam czy faktycznie ciężki temat z tą dziewczyną? Ja mam wrażenie że jakiekolwiek moje pasje, zainteresowania będą wiecznie negowane/krytykowane, jakieś wspólne decyzje, wyjazdy to nie bo coś tam, to też nie bo tamto itd.
Czy warto w ogóle z taką osobą dalej utrzymywać kontakt?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-05-15 14:44:33)

Odp: Dziewczyna z tindera, dziwne rozmowy, czy warto się umówić?

ja nie widze, zeby bylo cos z nia nie tak. poprostu macie odmienne zdania, cos typu: ty morze, ona gory.
ogladalam eurowizje pierwszy raz od wielu lat, wlasnie z tego samego powodu, ze ten konkurs juz dawno stal sie badziewiem. po wczorajszym znowu sie zniechecilam, na kolejne lata, o ile w ogole kiedykolwiek znowu obejrze.

co do psow tez nie mam psa, wlasnie dlatego, ze trzeba wiecej kolo niego chodzic, to jest fakt, trzeba chociazby wyprowadzac, a ja rano nigdy nie mam czasu, wiec zastanawiam sie nad swinka morska.

w pubie tez nie pamietam, kiedy ostatni raz bylam smile praca, dziecko, dom,...

kazdy widzi wszystko z innej perpektywy. pukt widzenia zalezy od punktu lezenia smile ot, cala filozofia

3

ElCleo napisał/a:

Cześć, takie pytanko mam, otóż poznałem pewną dziewczynę na tinderze, mamy tyle samo lat (32), mieliśmy się umówić na spotkanie, rozmawiamy na messengerze, jednak od jakiegoś czasu coraz mniej chce mi się z nią spotkać.
Dziewczyna neguje wszystko, krytykuje cokolwiek i rozmowy są takie trochę bezsensu. Np. rozmawaliśmy o Eurowizji (wczoraj finał), wg niej Eurowizja to syf od dawna i nikt tego nie ogląda. Ja jestem z Wielkopolski, ona też - podobne rejony, rozmawialiśmy o Mistrzostwach Polski w piłce nożnej, Lech Poznań został mistrzem - wg niej piłka nożna jest przereklamowana i są ciekawsze i ambitniejsze sporty np tenis.
Bardzo lubi koty, mieszka w domu i ma jednego, ja mówię, że koty są fajne ale jednak chyba preferuje psy bo to pies bardziej się przywiązuje do człowieka, a ona na to że z psami jest więcej pracy, bardziej wymagające są, bardziej chorują itd. Była coś mowa o Wojnie na Ukrainie, o prezydencie Zełenskim, że go podziwiam a ona na to że przecież on ma ludzi, ma cały sztab za sobą i sam on nic by nie zdziałał. Opowiadałem że w piątek byłem w pubie ze znajomymi bo dawno się nie widzieliśmy, to jej komentarz że pub to raczej jej się kojarzy z czasami studenckimi i że dorośli ludzie raczej nie mają na coś takiego czasu.

Krótko mówiąc te rozmowy zaczynają mnie wkurzać, owszem możńa mieć jakieś swoje zdanie ale wszystko krytykować od razu? Jest ciepło - no tak ale się pocisz i nic nie możesz zrobić, jest zimno - ok ale możesz się odmrozić i poważnie zachorować itd. Takie to są rozmowy.
Pytanie czy ja przesadzam czy faktycznie ciężki temat z tą dziewczyną? Ja mam wrażenie że jakiekolwiek moje pasje, zainteresowania będą wiecznie negowane/krytykowane, jakieś wspólne decyzje, wyjazdy to nie bo coś tam, to też nie bo tamto itd.

Rzeczowa babka i tyle, z wymienionymi przez Ciebie jej opiniami w stu procentach się zgadzam, także chyba jednak warto zweryfikować na żywo moim zdaniem, a nie podpierać się pitu pitu w internetach.

4 Ostatnio edytowany przez ElCleo (2022-05-15 14:54:28)

blueangel napisał/a:

w pubie tez nie pamietam, kiedy ostatni raz bylam smile praca, dziecko, dom,...

kazdy widzi wszystko z innej perpektywy. pukt widzenia zalezy od punktu lezenia smile ot, cala filozofia

No tak, tylko Ty nie bywasz w pubie bo masz rodzinę, ale to znaczy że każdy kto jej nie ma też ma nie chodzić? masz dziecko jesteś na innym etapie. Ale nie mówisz że tylko nastolatkowie chodzą do pubów.
Czy jak ja nie jeżdze konno to mam powiedzieć że kretyni jeżdzą konną, że konie są do bani?
Tak zgadza się pukt widzenia zalezy od punktu lezenia, ale jak wszystko komuś się nie podoba no to raczej wspólnych tematów nie będzie.

5

No to utnij kontakt i po dylematach.

6

Widać że w dobie mody na fajność lekkość i przyjemność posiadanie własnego zdania urasta do rangi problemu.

Odpowiadając: ja bym się nie spotkał (z tobą będąc na jej miejscu)

7 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-05-15 15:24:16)

Nie do końcu są zrozumiałe twoje problemy. Dziewczyna ma swoje zdanie. Ty chciałbyś, żeby ci ciągle przytakiwała i nie miała swojego zdania?

8

Nie no ok wszystko jasne, będzie temat wyjazdów urlopowych i skończy się albo na moim wyjeździe samemu albo pozostaniu w domu.
Wydawało mi się że bycie razem to coś fajnego a nie więzienie czy za karę.

Zapytam w ten sposób co robicie w wolnym czasie assassin, chmurny i Legat?

9

ElCleo napisał/a:

Nie no ok wszystko jasne, będzie temat wyjazdów urlopowych i skończy się albo na moim wyjeździe samemu albo pozostaniu w domu.

Nawet jej jeszcze na oczy nie widziałeś przecież. Więc do wspólnego urlopu to trochę daleka droga^^

10

ElCleo napisał/a:

A już rozmawialiście na ten temat? Jakieś twoje uprzedzenia tu wychodzą.

11 Ostatnio edytowany przez chmurny (2022-05-15 15:45:10)

Kolego, na wspólnych pasjach i zajawkach to powstają różne koła i kółka. Związki czym innym stoją. Zamiast gadać z nią jak z taksówkarzem to poflirtuj trochę. To jest fajne a nie aprobata dla jakiejś blagi typu heroizm Zelenskiego czy eurowizja.

12

Autorze, a widziałeś ostatnio zdjęcie tego Zeleńskiego w internecie, jak to wystylizowali go na zmartwionego starca? To miało, zdaniem dziennikarzy i propagandzistów, wstrząsnąć internetem. Mną nie wstrząsnęło,całe Tobą chyba tak.
Z tego, co napisałeś wynika, że dziewczyna jest asertywna i konkretna, a że ma iine zdanie i je wyraża, to cóż?
Sugerujesz, że na pewno jest kłótliwa, konfliktowa itd.
A może to Ty nie lubisz inteligentnych samodzielnie myślących kobiet?
Czujesz się tak, jakby ktoś non stop podważał Twoje zdanie i nie uważał Ciebie za autorytet.
Musisz więc mieć jakieś kompleksy pod tym względem.
Ta dziewczyna jest, być może, trochę za bardzo czepliwa, ale jej nie o to chyba chodzi, by udowodnić Ci, ze jesteś od niej głupszy, tylko podtrzymuje rozmowę, a ponieważ na tematy, które akurat poruszacie ma inne zdanie, to je wygłasza. Tak się po prostu złożyło.
Nie spotykaj się z nią, bo już jesteś na nią uczulony.
A może rzeczywiście ma ona w sobie coś takiego, że Tobie ciężko się z nią rozmawiać? Może innym ludziom też ciężko jest z nią dyskutować?
Tak czy siak nie umawiaj się, będziesz miał problem z głowy.

13

Takie przerzucanie się argumentami, na tym etapie znajomości dziwi, demonem flirtu też nie jesteś... nie odpowiada Ci na dzień dobry, więc wycofaj się, skoro nawet dobrze wam się nie rozmawia.

14

ElCleo napisał/a:

Zapytam w ten sposób co robicie w wolnym czasie assassin, chmurny i Legat?

Że się zacytuję: "utnij kontakt i po dylematach".

15 Ostatnio edytowany przez ElCleo (2022-05-15 16:24:33)

wieka napisał/a:

demonem flirtu też nie jesteś...

na jakiej podstawie takie zdanie?

No jak dla Was posiadanie własnego zdania to są opowieści że piłka nożna to nie jest ambitny sport, czyli po części ubliżanie mi, że do pubów nie chodzą dorośli ludzie czyli jacy? przedszkolaki? no to też poniekąd określanie mnie.
Dla Was to serio jest posiadanie własnego zdania? to tak jakbym powiedział do dziewczyny którą interesuje moda że to jest tylko dla płytkich dziewczyn, kawałek szmaty na ciele i tym się zachwycać..

16

A uważasz, że tak prowadzona rozmowa ma coś wspólnego z flirtem.
Nawet go pomijając, nie tak powina wyglądać rozmowa, zaczynasz ja...ja...ja...

A powinniście wzajemnie się poznawać czyli pytać o to co was interesuje w drugiej osobie, bez recenzji, a nie zaczynać od meczu, Eurowizji itp.
Czyli pytać i odpowiadać na pytania i nie komentować. To nie ten etap.

17 Ostatnio edytowany przez Prawniczek (2022-05-15 17:05:50)

chmurny i ulle, proponuję, idźcie być fajni gdzieś indziej, bo toksyna i zgorzknienie wypływa z Was do granic bólu.
A czy On w ogóle się w tej materii wypowiedział bądź zasugerował takie twierdzenie? Weź swoje chore, mizoandryczne insynuacje schowaj do kieszeni, bo nie każdy mężczyzna chce zniewolić i uciemiężyć kobiety, tym samym mnie to wygląda na to, że to Ty masz problem, a nie on.

A co do tematu przewodniego, to ElCleo musisz wziąć pod uwagę, że kobiety często lubią być kapryśne i dla zasady wszystko mówić na przekór, nie wiem z czego to wynika, być może w ten sposób podwyższają swoje ego, czyli z samego faktu, że jesteś mężczyzną niektóre laski będą starały się deprecjonować Twoje zdanie. Twój ulubiony kolor biały, to jej czarny. Muzyka jazz? Dla niej rock. Dla zasady. Swego rodzaju shit test, ot co. Proponuję, spotkaj się w realu i zobacz, jak będzie się Wam układało, jeżeli nie zmieni podejścia, to ja bym odpuścił, bo te rozmowy z czasem Cię będą jeszcze bardziej grzały smile

18

Macie odmienne punkty widzenia na bardzo wiele spraw. Każdy ma swoją wizję świata. Widocznie wasza różni się diametralnie. Wspólne spojrzenie na świat jest ważne. Tutaj przestrzege przed spojrzeniem na drugą osobę na zasadzie "jest głupia bo myśli inaczej" albo "jest mądra bo myśli tak samo". Niektóre tematy - wojna na Ukrainie, covid, polityka, wiara itd to zazwyczaj zaczątki dyskusji. Każdy tu ma swoje spojrzenie na świat. Jeśli macie przeciwne to nic dobrego z tego nie wynika. Jak ja przypomnę sobie czasy 10 lat wstecz to wydaje mi się że ludzie nie byli tak bardzo spolaryzowani na dane tematy. Na twoim miejscem jednak umówilbym się. Jeśli zaiskrzy i znajdziecie całą masę tematów gdzie myślicie podobnie a na inne będziecie w stanie zamiast kłótni prowadzić dialog to może być ok. Ja mam z moimi najlepszymi przyjaciółmi różne poglądy na dane tematy i przyjaźnimy się tak jak w czasach studenckich. Więc nie przekteslalbym od razu. Otwórz się na ludzi ale oczywiście broń swoich poglądów kulturalnie. Jeśli ty będziesz ok a jakąś dyskusja się pojawi i ona będzie agresywna to odpuść bo szkoda nerwów. Podobnie w drugą stronę - jak na żywo zacznie się jakiś temat i ty będziesz taki to laska cię oleje. Proste. Za bardzo ludzie zamykają się w plemiennym myśleniu

19

wieka napisał/a:

A powinniście wzajemnie się poznawać czyli pytać o to co was interesuje w drugiej osobie, bez recenzji, a nie zaczynać od meczu, Eurowizji itp.

No ja się chce poznawać, opowiadam o swoich życiu ale...byłem w piątek na spotkaniu ze znajomymi - ŹLE, oglądałem akurat wczoraj Eurowizje -ŹLE, piłka nożna - ŻLE itd
to w jaki sposób można się poznawać?

20

ElCleo napisał/a:

Cześć
Dziewczyna neguje wszystko, krytykuje cokolwiek i rozmowy są takie trochę bezsensu.

Ja bym się nie męczyła. Ledwo się poznaliscie i już czujesz się zmęczony, to po co to dalej ciągnąć? Albo jest flow w rozmowie albo go nie ma.

21

ElCleo napisał/a:
wieka napisał/a:

No ja się chce poznawać, opowiadam o swoich życiu ale...byłem w piątek na spotkaniu ze znajomymi - ŹLE, oglądałem akurat wczoraj Eurowizje -ŹLE, piłka nożna - ŻLE itd

Ty nie masz opowiadać o swoim bieżącm życiu, tylko jej życiem się interesować, a ona Twoim.
I nie odbijać piłeczki....Lubisz zwierzęta? Tak szczególnie koty, wtedy Ty np. wysyłasz buźkę, /a nie, a ja psy/, tylko zadajesz następne pytania.

Co o sobie do tej pory wiecie?

Choć mi się wydaje, że się nie dogadacie, ona przemądrzała się wydaje, tym zbytecznym komentowaniem/negowniem.

22

Prawniczek napisał/a:

chmurny i ulle, proponuję, idźcie być fajni gdzieś indziej, bo toksyna i zgorzknienie wypływa z Was do granic bólu.
A czy On w ogóle się w tej materii wypowiedział bądź zasugerował takie twierdzenie? Weź swoje chore, mizoandryczne insynuacje schowaj do kieszeni, bo nie każdy mężczyzna chce zniewolić i uciemiężyć kobiety, tym samym mnie to wygląda na to, że to Ty masz problem, a nie on.

A co do tematu przewodniego, to ElCleo musisz wziąć pod uwagę, że kobiety często lubią być kapryśne i dla zasady wszystko mówić na przekór, nie wiem z czego to wynika, być może w ten sposób podwyższają swoje ego, czyli z samego faktu, że jesteś mężczyzną niektóre laski będą starały się deprecjonować Twoje zdanie. Twój ulubiony kolor biały, to jej czarny. Muzyka jazz? Dla niej rock. Dla zasady. Swego rodzaju shit test, ot co. Proponuję, spotkaj się w realu i zobacz, jak będzie się Wam układało, jeżeli nie zmieni podejścia, to ja bym odpuścił, bo te rozmowy z czasem Cię będą jeszcze bardziej grzały smile

Prawiczek se wymyslił rolę wątkowego żandarma i cenozra. Wracaj do x swoich wątków o tęsknocie miły chłopcze

23 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-05-15 20:07:02)

ElCleo napisał/a:

Źle zrozumiałeś próbę dyskusji:) A może niech ona rozpocznie temat, który jej odpowiada, o czym lubi rozmawiać. Może znajdziecie wspólne tematy?
Jeśli brakuje ci chęci spotykania się, to, po prostu się nie spotykaj, nie ma przymusu.

24

Słuchajcie, chyba faktycznie kończę "znajomość" z tą Panią, no sory ale rozmawiamy o jej mieścinie, bo to taka mała pod moim (dużym) miastem i pytam o coś np czy jest np jakieś jezioro w okolicy, a ona że nie kojarzy i cytat " z resztą co mnie to...."
Tak czuje takie zażenowanie i wstręt do rozmowy z nią, jakby łaskę robiła.
Także wiem że czasem warto się spotkać na żywo i zweryfikować swoje przypuszczenia ale raczej nie w tym przypadku :-)

25

Autorze, coś Ci napiszę, ale bierz poprawkę na to, że treść tego posta ma się tak do Twojej sytuacji jak gruszka do pietruszki.
Niemniej jednak i tak Ci napisze.
Istnieje coś takiego, jak gaslighting. Może słyszałeś o tym zjawisku, a może nie?
W każdym razie jest to rodzaj przemocy psychicznej polegającej na tym, że ktoś rozmawia z Tobą w taki sposób, jakbyś był idiotą, który na niczym się nie zna i cokolwiek mówi, to zawsze od rzeczy. Jednym słowem ktoś uporczywie robi z Ciebie uloma, aż w końcu sam w to uwierzysz. Konsekwencje dla ofiary? Mega niskie poczucie własnej wartości oraz kompletny brak umiejętności normalnego życia. To niszczenie człowieka. Tyle w skrócie.
Pewnie, że zakończ to. Przecież Ty, jak już pisałam Ci wcześniej, jesteś uczulony na te kobietę, więc jeśli nie lubisz kłócić się z kimś i na każdym kroku udowadniać, że nie jesteś wielbłądem, to odpuść.
Nie wiem czy dla innych ona jest toksyczna, to nieważne, ale dla Ciebie jest i to na 100%.

26

ElCleo napisał/a:

Najpewniej twoja rozmówczyni jest tzw. umniejszaczem, człowiekiem który jest na "nie" po to, żeby być na "nie", żeby udowadniać innym, że są idiotami. W ten sposób poprawia sobie samoocenę. Na razie jest jeszcze nieco skrępowana, ale zobaczysz co będzie jak się rozkręci.

27

ulle napisał/a:

Autorze, coś Ci napiszę, ale bierz poprawkę na to, że treść tego posta ma się tak do Twojej sytuacji jak gruszka do pietruszki.
Niemniej jednak i tak Ci napisze.
Istnieje coś takiego, jak gaslighting. Może słyszałeś o tym zjawisku, a może nie?
W każdym razie jest to rodzaj przemocy psychicznej polegającej na tym, że ktoś rozmawia z Tobą w taki sposób, jakbyś był idiotą, który na niczym się nie zna i cokolwiek mówi, to zawsze od rzeczy. Jednym słowem ktoś uporczywie robi z Ciebie uloma, aż w końcu sam w to uwierzysz. Konsekwencje dla ofiary? Mega niskie poczucie własnej wartości oraz kompletny brak umiejętności normalnego życia. To niszczenie człowieka. Tyle w skrócie.
Pewnie, że zakończ to. Przecież Ty, jak już pisałam Ci wcześniej, jesteś uczulony na te kobietę, więc jeśli nie lubisz kłócić się z kimś i na każdym kroku udowadniać, że nie jesteś wielbłądem, to odpuść.
Nie wiem czy dla innych ona jest toksyczna, to nieważne, ale dla Ciebie jest i to na 100%.

Wreszcie jakiś głos rozsądku... Nie rozumiem dlaczego tyle osób skrytykowało autora. Ja widzę to inaczej, kiedy druga strona "ciągle ma rację" i jej racja jest "najlepsza" to trzeba zwiewać jak najdalej. Zresztą widać na przykładzie, że chłopak już wziął nogi za pas. Kiedy czytałam opis sytuacji, miałam w głowie obrazek dziewczyny, która na każdą propozycję mówi - nie, chyba nie, może nie, na pewno nie:)

Tak pół żartem, pół serio, jestem wielka miłośniczką zwierząt, mam, miałam i będę mieć zarówno psy jak i kota i mogę powiedzieć, że kociarze są specyficzni, a zatwardziali kociarze to już zupełnie odjechana bajka smile

Właśnie szukałąm odpowiedniego słowa, UMNIEJSZACZ smile Dzięki Inocynt

28

To znaczy ja powiem tak, to że ona wszystko neguje to jedno, to że chce ze mnie idiotę zrobić to drugie, ale wkurza mnie też to że takie na siłe to są rozmowy. W pracy rozmawiam z dziewczyną ale jesteśmy na "per Pan" tzn to jest partnerka biznesowa, kontakt tel i e-mail to serio atmosfera sto razy lepsza niż tutaj z nią a niby ma być relacja towarzyska i miła.
Taka łaska trochę że rozmawiamy
Zastanawiała się czy zmienić pracę to też wszystkie argumenty które podaje to na "NIE", bezsensu taka relacja, taki kontakt.
Jak się źle czułem bo były takie dwa dni to nic zero jakiegoś współczucia tylko jakieś teorie dlaczego się mogę źle czuć i co źle zrobiłem.

29

Szkoda Twojego czasu na znajomość z nią, bo widać że nie nadajecie na tych samych falach, ona nie rozwija tematów  które są dla Ciebie ważne,  nie interesuje się Tobą.
Więc choćby była Miss Universe nie warto.

30

No właśnie więc wydaje mi się że kontakt na żywo to strata czasu, nie wiem czy warto próbować?

Najlepszy to jej tekst jak się przestaje dość długo odzywać "Ty żyjesz w ogóle?" heh

31

Daj sobie z nią spokój, to co czujesz wewnętrznie to jest najlepszy wyznacznik tej relacji ,a z tego co pisałeś czujesz zażenowanie wiec to kompletnie nie ma sensu. Zresztą dziwie się ze jeszcze macie kontakt. Nic tam się nie zgrywa i nie ma żadnego flow.

Najlepszy to jej tekst jak się przestaje dość długo odzywać "Ty żyjesz w ogóle?" heh

ja tez tak czasami zaczynam rozmowy :)ale to bardziej z dobrymi kumpelami co dawno nie gadałam, parę razy powiedziałam tak tez do mojego własnego partnera "Przeciez odebrałem telefon to znaczy ze zyje;) "

32

A wg Was to teraz taki standard takie osoby? umiejszczacze? itp z jakimiś kompleksami może? Czy po prostu przypadek trafienia na taką osobę?

Jak można do kogoś kto porusza jakiś temat, uciąć go pt "co mnie to.." no może ja jestem dziwny ale to takie troszkę chamskie...
Ja po prostu zmieniam temat jak mnie to nie obchodzi albo nie interesuje mnie taki temat, chociaż kiedyś mawiali że ludzie inteligentni na każdy temat potrafią pogadać:)

To jest taka osoba, która nigdy nic miłego nie powie, tylko taka teoria jakby, nie wiem jak to nazwać, kontakt dla kontaktu, zero bezpośredniego zwrócenia się do adrestata. Mało pytań, mówienie raczej o osobie itp. Jak ja powiem że gdzieś byłem to zero pytań, po co, aha fajnie itd tylko rozmowa jest tak poprowadzona że np rozmawiamy co ona w weekend robiła.

33

Dziewczyna albo nie ma obycia albo już taka jest albo nie pasujecie do siebie i jej nie zainteresowałeś.  Przeczytałam o tym, że jak jej cos nie interesuje, to mówi, ze  to ja nie obchodzi, opowiada przeważnie o sobie, nie jest zainteresowana twoją osobą., kiedy chciałeś jej zrelacjonować  jak ciekawie spędziłeś czas.
Tez bym nie miała ochoty się spotykać z kimś takim.

34

Wiem że Was to już nudzi ale takie spostrzeżenie bo rozmawiam z tą dziewczyną chociaż uważam to za stratę czasu, nie wiem czy dziś każdy ma takie podejście 'należy mi się' albo taka nonszalancja?
Ogólnie jest ona dziwna, bo np rozmawiamy o urlopach i wg niej spędzenie urlopu np nad morzem, czy wyjazd typu Korfu to strata czasu i pieniędzy. Latem nad morzem tłumy, więc nie ma sensu. Wycieczki wszystkie drożeją, poza tym po co jechać gdzieś, gdzie z zasady leży się plackiem na plaży?
To nie wiem gdzie ona chce jechać do Niemiec, do Kolonii katedrę zwiedzać?
Piwo ok ale nie za często, jakieś drinki odpadają bo jej się niedobrze robi, poza tym to nie są wartościowe płyny, one niszczą wątrobe itd.

Rozmawiamy ostatnio była godzina przed 24., ona nagle z pretensjami że przecież mówiła mi że jutro musi wstać, czy ja wiem która jest godzina?? To po co rozmawia dalej? Niech przerwie i idzie spać.
Albo rozmawiamy o tym czym się różni mieszkanie w domku a w bloku, to jej mówię jakie są koszty typu czynsz co miesiąc itd, a ona mówi że za śmieci płaci, albo prąd podnieśli (bo ona mieszka w domu), także masakra ogólnie, porównuje czynsz 500 zł do tego że za śmieci płaci albo prąd, a ja to mam własną elektrownię big_smile a śmieci za darmo.

Także nie wie czy to taki typ czy każdy ma takie podejście dzisiaj? Jak takie osobistości są na Internetach to ciężko bedzie kogoś poznać.
Poza tym coś była mowa o związku, że warto kogoś mieć itd, to ona wszystko w czarnych-barwach, ale jak jakiś kretyn to lepiej być samemu, że wielu do niej pisze ale już z wyglądu widać że inteligencją nie świecą.

Albo gadamy o jakimś facecie, który do niej pisał, najpierw mi opowiada cały życiorys a potem a w ogóle to po co ja Ci o nim mówię? Nie znasz go więc książki będziesz pisał? itd.
Prawka nie posiada - ale wg niej to jest plus teraz przy obecnych cenach paliwa, poza tym woli jeździć PKP szybciej wygdniej, bezpieczeniej i taniej.
Ja tam się nie zgodzę ale mniejsza z tym.

Też kiedyś miała zamiar zmienić robotę to jak jej podsyłałem oferty, to wszystkie złe, nie wiadomo co się robi, tutaj inna branża, na której trzeba się znać, tutaj za daleko itd.
Także z taką kobietą to ciężki los, na wakacje się nie wyjdzie bo po co? Nigdzie się nie pójdzie bo szkoda pieniędzy albo co innego jeszcze itd.

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna z tindera, dziwne rozmowy, czy warto się umówić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024