Jak on traktuje innych? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak on traktuje innych?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

1

Temat: Jak on traktuje innych?

Hej!

Mam pytanie. Czy poznając nowego mężczyznę zwracacie uwagę na to, jak on się odnosi do innych, rodziny, sąsiadów, obcych? Czy uważacie to za cenną informację na jego temat? A może komuś się zdarzyło pod wpływem takiej obserwacji zacieśnić albo rozluźnić znajomość? Albo zignorować coś, co po czasie okazało się dotyczyć także jego relacji do Was?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak on traktuje innych?

Najważniejsze jak odnosi się do Ciebie, ale napisz konkretnie jaki masz problem? Bo często Ci co są przemili dla obcych, w domu niekoniecznie, delikatnie mówiąc.

3 Ostatnio edytowany przez jjbp (2022-03-11 21:56:46)

TAK TAK TAK, ja bardzo zwracam uwagę. Zdarzyło mi się że atrakcyjność faceta spadła w moich oczach drastycznie jak zobaczyłam jak się odzywa np do obsługi lokalu albo swojej rodziny.

Co do postu Wieki wyżej - to może działać w dwie strony tzn cham będzie się zachowywał słodko i po dżentelmeńsku do dziewczyny która mu się podoba (bo czegoś od niej chce i pozory sprawić trzeba), ale to tylko przykrywka którą i przed nią w końcu zdejmie jak się poczuje pewniej. Dlatego ja bym absolutnie nie bagatelizowała jak gość traktuje swoje otoczenie, nawet jeśli do mnie jest uroczy, miły, uprzejmy, no mucha nie siada

4

Tak, ale najważniejsze jest to jak się zachowuje w stosunku do ciebie jak jesteście sami a jak jak jesteście w towarzystwie. Ex był takim agentem, że w towarzystwie wygadany, wyszczekany, każdemu do tyłka właził, przy innych mowil jaka to jestem fajna itp. a w domu byłam jak dla niego jak powietrze.

5

Enona napisał/a:

Hej!

Mam pytanie. Czy poznając nowego mężczyznę zwracacie uwagę na to, jak on się odnosi do innych, rodziny, sąsiadów, obcych? Czy uważacie to za cenną informację na jego temat? A może komuś się zdarzyło pod wpływem takiej obserwacji zacieśnić albo rozluźnić znajomość? Albo zignorować coś, co po czasie okazało się dotyczyć także jego relacji do Was?

Jak najbardziej! Zwracam uwagę na to jak facet traktuje no obsługę w pubie, koleżanki, matkę itd. ale szczególnie jak traktuje osoby o niższym statusie społecznym. Żadna sztuka być miłym dla szefa, dla polityka czy ważnej osobistości. Cały prawdziwy charakter poznasz po tym jak traktuje ludzi, dla których NIE MUSI być miły, gdy wie, że nie poniósłby konsekwencji niewłaściwego zachowania, a mimo to szanuje te osoby.

Zdecydowanie poluzowałabym znajomość z kimś, kto np źle traktuje kelnera, czy sprzątaczkę.

6

Jak odnosi się do innych, tak będzie do Ciebie w chwili kryzysu.
To jest naprawdę  bardzo ważny aspekt którym warto się kierować, a nie tylko ochami  i achami w swoją stronę, które są naturalne na początku znajomości i mogą być mylące.

7 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-03-12 08:31:14)

Enona napisał/a:

Hej!

To w jaki sposób mężczyzna odnosi się do innych powinno być decydujące. przypuśćmy, że mówi  do  swojej matki: Ty stara wariatko, włączyłaś radio na cały regulator, przycisz to do k..   Albo kopnie jakiegoś psa , który palęta mu się pod nogami. Jeśli ty też robisz, nic nie mówię. Ale jeśli to cię razi na pewno rozluźnisz taką znajomość, bo po pewnym czasie może zacząć tak się odzywać do ciebie, kiedy coś mu się nie spodoba.  Nie można się łudzić, że do innych będzie mówił po  chamsku, a do ciebie jak do księżniczki.

8

Jeśli np pójdziesz z nim do sklepu i zauważysz, że panie sklepowe poucza i odnosi się do nich chamsko oraz z góry, to wiedz, że masz do czynienia z chamem, na razie ukrytym i przyjdzie czas, że i Ciebie tak będzie traktował.
Cham to cham, prędzej czy później doświadczysz tego na własnej skórze, bo prostactwo zawsze wyłazi na wierzch.

9

Oczywiście, dla mnie to o wiele bardziej obiektywne kryterium oceny jakiegoś tam aspektu charakteru niż to, jak traktuje mnie. Bo wiadomo, że skoro na początku będzie starał się mnie zdobyć, to będzie zachowywał się nienagannie. A to, jak traktuje innych, pokaże mi, jak będzie później.
Taki skrajny przykład: co z tego, że mężczyzna chciałby mi dać gwiazdkę z nieba, ale np. po kłótni z kolegą zachowałby się nieuczciwie wobec niego (finansowo)? Mogłabym się spodziewać, że w przypadku rozstania/rozwodu w taki sam sposób zachowa się przy podziale majątku.
Wg mnie najbardziej trzeba brać pod uwagę to, jak mężczyzna traktuje osoby, z którymi nie jest związany (emocjonalnie, służbowo itd.). W końcu w związku też pojawią się jakieś problemy i stąd prędzej się dowiem, jak on wtedy się zachowa, niż z tego, jak zachowuje się wobec mnie, kiedy wszystko jest idealnie.

10

No właśnie, ciekawe jest to, co piszecie. Patrzenie z góry na kelnerów, sprzątaczki to temat bardziej mi znany i widzę to tak, jak piszecie. Niedawno po raz pierwszy spotkałam się z czymś odmiennym. Chodzi bardzo nerwowe reakcje np. na innych kierowców: dążenie do konfrontacji, chamskie zwroty wypowiadane albo zostawiane na karteczkach. Do tego wybuchowe relacje z rodzeństwem.

Zawsze wydawało mi się, że wolę raptusa Cześnika niż snującego intrygi zimnej ryby Rejenta, ale moja reakcja na taką wybuchowość mnie zaskoczyła.

11

To widać, że generalnie nie radzi sobie z emocjami w życiu, więc lepiej go omijaj z daleka.

12

Z dwojga nadal wolę raptusa niż zimną rybę.

13

Jako facet spokojny, powiem dużo zależy od sytuacji i od osób... osobiście na start oceniam negatywnie każdego (i musi mnie przekonać do siebie). Unikam konfliktów, chamstwa, agresji to nic ogólnie nie daję, a tylko wszystko utrudnia, ale też nie potrafię wybaczać. Zawsze staram się być otwartą księgą... nawet po alkoholu nie martwię się o swoje zachowanie. Tylko też jeśli ja jestem ok, najczęściej czasami to przychodzi naturalnie, ale jeśli ktoś mnie wkurwia słowem, czynem to moje naturalne bycie ok obraca się prostu w obojętność.

Jak mój związek 2 rok... związku, ale już razem na mieszkanku, starłem się w końcu każda kobieta lubi dobre słówko, uczuciowy gest, żeby poświecić jej uwagę, czas, wspólne gotowanie, sprzątanie itp. (nie licz na mnie ekonomicznie, nie będę harował od 8 do 18 czy w kiepskim miejscu, stres, złość nie daję nic dobrego ZAWSZE PRACUJĘ, ale miałem różną sytuację aktualnie 2800 na rękę jedna zmiana, ludzie ok... i mam chęci do życia smile

Co pięknego dostałem w zamian, porównanie do partnerów koleżanek (ekonomiczne). Zaniedbanie siebie, prawię kłodę w łóżku (przedtem też nie było super, ale ok może musi się rozkręcić), ciągłe gadanie nie mam na nic czasu itd., oczywiście jak to wszystko na jej głowie do tego okazało się że mamy mniej wspólnego niż jak spotykaliśmy się przez rok. Nawet w czasie leniwego wieczoru nie mogłem liczyć na uwagę. Pół roku starłem się delikatnie dawać sygnał później,  olewka i 3 rozmowy poważne i aktualnie planuję sobie przygarnąć dobermana zamiast mojej, a ona niech robi co chcę smile

14

Jeśli można osiągnąć ten sam efekt za pomocą normalnej rozmowy czy spokoju a agresją i konfronatcją, to zawsze wybiorę to pierwsze...

15

Enona napisał/a:

Z dwojga nadal wolę raptusa niż zimną rybę.

Ale nie być wybuchowym/chamem, nie oznacza być zimną rybą.

Raptus jest chwiejny emocjonalnie, a dobrze być zrównoważonym emocjonalne, a Ty zaraz na drugim końcu stawiasz kogoś bez emocji.

16

Zgadzam się z wieką. Zresztą mi się taka wybuchowość, nieumiejętność opanowania emocji kojarzy z czymś prymitywnym. A raczej trudno o związek, jeśli w partnerze widzisz - choćby od czasu do czasu - prymitywa. Oczywiście mam tu na myśli reakcje niewspółmierne do wydarzeń. Jeżeli ktoś na np. zbyt wolną jazdę kierowcy przed nim reaguje tak agresywnie, jakby ten kierowca mu co najmniej zabił rodzinę, to coś jest nie tak. Jak sobie mruknie tylko coś pod nosem, to spoko. wink

17 Ostatnio edytowany przez Enona (2022-03-12 17:52:27)

Wieka, napisałam "Z DWOJGA" wink polecam uważną lekturę i powstrzymanie się od nadinterpretacji. Te dwie postawy są skrajne, wiadomo, że pomiędzy nimi rozciąga się całe kontinuum.

Inna sprawa, czy rzeczywiście tak wielu ludzi jest adekwatnych. Moim zdaniem wcale nie, bo to wymaga pracy i samoświadomości. Dużo łatwiej odcinać się od emocji albo dawać im porwać, jeśli nie zawsze, to w triggerujących okolicznościach

SaraS, no właśnie: tutaj to była zostawiona w rzekomo źle zaparkowanym aucie (rzekomo, bo nie widziałam, nie jestem też kierowcą, więc trudno mi ocenić) karteczka: "Naucz się parkować, tępa dzi**". Ten moment był decydujący. I bardzo ważne było dla mnie, że to zostało napisane, a nie powiedziane. Powiedzieć można w złości różne rzeczy (nie pochwalam obraźliwych słów, żeby było jasne), ale napisanie to dłuższy proces (znaleźć kartkę, długopis...): jest czas, żeby pójść po rozum do głowy. Ale moja reakcja to osobna sprawa i teraz często do tego wracam, bo czuję, że nie wyeksploatowałam do końca płynącej z niej nauki.

18

Jeśli ktoś na kartce specjalnie pisze takie bluzgi, to ewidentnie ma ze sobą problem. Właśnie dużo częściej czy łatwiej jest stracić cierpliwość w czasie rozmowy, natomiast kiedy ktoś pisze tego typu rzeczy, to ma ewidentny problem ze stosownym wyrażaniem się. Bałbym się kogoś takiego, gdyż istnieje duża szansa, że stanie się domowym tyranemi/lub przemocowcem.

19

Dzięki za męski głos. Facet poza wszystkim wiele pięknych cech. To był dla mnie szok, tym bardziej, że tę kartkę przyniosła i położyła przede mną kobieta, która znalazła ją za wycieraczką. Rozpłakałam się. Potem odmówiłam wyjazdu, co skończyło się obrażeniem się przez niego.

20

Wiesz, tu nie zawsze da się dobrze zrozumieć, jakbyś napisała z dwojga złego, też bym inaczej interpretowała.

To tak bywa, że ci co mają ze sobą problem nieakceptowalny przez otoczenie/partnera, jak w tym przypadku, z emocjami, co skutkuje wyżywaniem się na innych, przykrywają innymi "dobrami", czyli jest to metoda kija i marchewki, szczególnie w związkach.

21 Ostatnio edytowany przez jjbp (2022-03-12 20:55:16)

Może jest po prostu cholerykiem big_smile  To już kwestia bardzo indywidualna czy związek z cholerykiem wypali czy nie, zależy od tego jakim Ty jesteś typem. Znam pary gdzie jedno jest cholerykiem i nie ma z tym wielkich tarć bo się dobrze dobrali.

Pytanie też jak daleko posunięta jest ta cholerycznośc i wybuchowość, bo to występuje w różnych formach. Byłam w związku z cholerykiem i rozstałam się z nim przez niedobranie charaktrów (mówiąc ogólnikowo) ale jego wybuchodowść, pomimo że nie zachowywał się nawet w nerwach po chamsku, mi bardzo wadziła.

EDIT

Enona napisał/a:

tutaj to była zostawiona w rzekomo źle zaparkowanym aucie (rzekomo, bo nie widziałam, nie jestem też kierowcą, więc trudno mi ocenić) karteczka: "Naucz się parkować, tępa dzi**". Ten moment był decydujący. I bardzo ważne było dla mnie, że to zostało napisane, a nie powiedziane. Powiedzieć można w złości różne rzeczy (nie pochwalam obraźliwych słów, żeby było jasne), ale napisanie to dłuższy proces (znaleźć kartkę, długopis...): jest czas, żeby pójść po rozum do głowy.

Dopiero doczytałam ten fragment, jakoś mi umknął. Dla mnie osobiście czerwona lampka, raz za a) takie reakcje nie w heat of the moment a bardziej z premedytacją można powiedzieć b) nazwanie kogokolwiek tępą d*** i to z takiego powodu to dla mnie dno.

22 Ostatnio edytowany przez katiek (2022-03-14 12:25:58)

Cześć, temat mnie zainteresował, bo mój obecny partner ma podobne zachowania. Często denerwują go inni kierowcy i często wspomina o zostawianiu kartek właśnie, kilkakrotnie w nerwach nawet szukał czegoś do pisania, ale zazwyczaj nie było długopisu/kartki, planował wtedy "zemstę" w późniejszym czasie i jakoś się rozpływało. Jednak wyczuwam podobieństwa z Twoją sytuacją. Nie wiem czy na takiej kartce zostawiłby podobnie obraźliwy tekst, ale wielokrotnie to planował. Ostatnio mówił, że zostawi kartkę osobie, która zgłosiła jego samochód na straż miejską i chciał na niej napisać np. że ktoś jest frajerem, a na moje pytanie co to zmieni, odpowiedział, że chce aby ten ktoś wiedział. Planuje też czasem odwety, zemsty na obcych ludziach, którzy w jego mniemaniu zaszli mu za skórę w jakiś sposób - ktoś zajął mu miejsce parkngowe, zajechał drogę, popchnął koszykiem w sklepie, blokował przejście itp. Zdarzało się też życzyć śmierci, ale to  powiedzmy mniej hmm realnym osobom, typu np. politykom, których bardzo nie lubi. Również martwią mnie te zachowania i chętnie poczytam co macie do powiedzenia smile

23

Są tacy mściwi ludzie i chyba dobrze z tym im się żyje, choć mówi się, że nienawiść jest destrukcyjna dla nich samych, więc trudno to zrozumieć.
Znam osobiście takiego jednego, nawet kiedyś chciałam go zapytać, czy on z tym się dobrze czuje, ale po pierwsze to nie moja sprawa, po drugie pewnie sam nie wie i powiedziałby, że tak.
Ale partnera to powinnaś zapytać o jego emocje, czy on z tym się dobrze czuje, czy mu źle po fakcie, którego często nie da się odwrócić.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak on traktuje innych?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024