Partner zdradził, chce wrócić, iść razem na terapię - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Partner zdradził, chce wrócić, iść razem na terapię

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Partner zdradził, chce wrócić, iść razem na terapię

Dwuletni już-nie-związek po przejściach. Miesiąc temu na światło dzienne wyszła zdrada, romans trwający około 4 miesięcy, kilka spotkań, ta druga uprzejmie doniosła, wysłała screeny rozmów. Szybko zareagowałam, zerwałam. On nie chce rozstania, upiera się, że mnie kocha, nie jest w stanie powiedzieć dlaczego zdradził, skłania się ku temu że nie radził sobie z jednoczesnymi problemami finansowymi i w związku. Podejrzewałam go o zdradę w związku z pogorszeniem w relacji, wypierał się wówczas i zapewniał, że problemy wynikają z jego braku czasu gdyż musi się poświęcać pracy. Wyszło co wyszło, mimo że reszta problemów pozostaje faktem. Widziałam go raz krotko po tym, był zdruzgotany jak jasna cholera, kazałam mu iść na terapię z samym sobą - poszedł. Prosi o szansę na naprawienie wszystkiego, wspólną terapię, przyznaje się do błędu i chce ponieść konsekwencje, ale prosi żebym nie odchodziła tylko zawalczyła z nim jeszcze ten jeden raz. Obiecuje przenieść się do tego samego miasta, pozostać na terapii i dodatkowo podjąć się drugiej terapii dla związku. Waham się, z jednej strony to facet o wielu dobrych cechach z którym prawdopodobnie nie rozstała bym się, mimo kryzysu, gdyby nie ta zdrada, a z drugiej, wiadomo, boję się, że teraz obieca mi wszystko a później wrócimy do problemów a ja będę żyła oglądając się przez ramię. Nadal, choć moje uczucia są bardzo przygaszone, jest dla mnie ważny.

Kobietki i Panowie, jeśli tacy też tu są, co myślicie? Byliście w podobnej sytuacji? Skąd wiedzieliście, że warto próbować? Jak to się skończyło? Podzielcie się i podpowiedzcie

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-02-17 18:55:02)

Odp: Partner zdradził, chce wrócić, iść razem na terapię
LiskiLiski napisał/a:

Dwuletni już-nie-związek po przejściach. Miesiąc temu na światło dzienne wyszła zdrada, romans trwający około 4 miesięcy, kilka spotkań, ta druga uprzejmie doniosła, wysłała screeny rozmów. Szybko zareagowałam, zerwałam.

Pewnie o to jej chodziło.

To co można doradzić to spokój i obserwacja. Teraz pewnie obieca wszystko.

3

W związku bardzo ważne jest zaufanie do partnera. Czteromiesięczny romans w trakcie związku bardzo to zaufanie nadszarpuje. Wiele zależy od tego na jakim poziomie było ono przed zdradą.

4

Jak raz zdradził to widać zdrady go kręcą, zniszczył zaufanie bezpowrotnie. Nic tego nie usprawiedliwia.

Wracając do niego stale z tyłu głowy będzisz miała... ew. następną zdradę. Terapia to raczej przykrywka, bo natury mu nie zmieni, są tacy co nie potrafią odmówić kobiecie...

5

Jak zamiast rozwiązywać problemy w związku poszedł w 4-miesięczny romans, to nie wróży to dobrze.

6

Niestety z własnego doświadczenia to piszę, zdradził raz, zdradzi drugi. Tym bardziej, że Wasz związek nie trwał długo, to pierwsza faza. Co będzie po 15 latach, jak wkradnie się rutyna, życie codziennej, będą obowiązki... Jakie wtedy będzie miał wytłumaczenie? Ja już wiem, że nie warto słuchać żadnego. Trzymaj się.

7

Mimi5 napisał/a:

Niestety z własnego doświadczenia to piszę, zdradził raz, zdradzi drugi. Tym bardziej, że Wasz związek nie trwał długo, to pierwsza faza. Co będzie po 15 latach, jak wkradnie się rutyna, życie codziennej, będą obowiązki... Jakie wtedy będzie miał wytłumaczenie? Ja już wiem, że nie warto słuchać żadnego. Trzymaj się.

Dokładnie jest tak, jak pisze Mimi. Nie potrafił utrzymać ptaszka przy dwuletnim związku, a co będzie dalej? Często nie widzimy szansy, czy znaków, które podsyła nam los. Potem mówimy "byłam ślepa". A to nie tak, bo nie chce się widzieć, wiedzieć, sama zaklamywalam rzeczywistość.
Tu masz czarno na białym, że facet lubi i potrafi kłamać, nie ma z tym problemu że sypia z dwoma kobietami, czyli ogólnie nie jest lojalny i nie jest uczciwy. Chcesz mieć powtórkę, to wybacz, chcesz mieć spokój, to nie dawaj szansy. Tamtej podziękuj, że pokazała Ci prawdziwe oblicze partnera.

8 Ostatnio edytowany przez Ania2019 (2022-02-17 20:43:06)

Autorko, niech on przerobi swoje problemy, ale Ty myśl o sobie.
Nie macie dzieci, kredytów, wielkiego bagażu wspólnych lat żebyś miała o to walczyć i chodzić po terapiach, a i tak byś nie musiała walczyć.
Wiem, że są uczucia, łzy, obietnice, wyznania, emocje, wspomnienia, ale myślę, że jak związek to z czystym kontem i bez lęku.

9

Fajny koleś. O zdradzie dowiedziałaś się od kochanki, a teraz to Ty masz z nim iść na terapię i z nim walczyć o związek. Podziwiam jego tupet, naprawdę.

10

Zerwałaś - brawo!
Czas leczy rany, zatem daj sobie czas na ochłonięcie i nie słuchaj jego bajania.
Cierpi, bo się wydało. Nie daj się wciągać w jakieś jego gierki.
Niech się leczy, beczy i wszystko inne, to jest już jego problem.
A dlaczego i z czego Ty masz się terapeutyzować?

11

LiskiLiski napisał/a:

ta druga uprzejmie doniosła, wysłała screeny rozmów.
Prosi o szansę na naprawienie wszystkiego, wspólną terapię, przyznaje się do błędu i chce ponieść konsekwencje, ale prosi żebym nie odchodziła tylko zawalczyła z nim jeszcze ten jeden raz.

Gdyby ta kobieta Cię nie poinformowała, to pewnie dalej byś nie wiedziała.

On nie wie, dlaczego ciągnął romans - zero refleksji.

Dlaczego razem na terapię? Czyżby sugerował, że jego kilkumiesięczny romans to Wasza wina?

Zawalczyła z nim - klucz. Będziesz walczyć z nim o niego.

12 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2022-02-18 10:26:06)

Jaką masz pewność, że zdradzał Cię tylko z tą kobietą. Równie dobrze mógł zdradzać, od samego początku z innymi. Tylko teraz trafiła się taka co uznała, że solidarność jajników nie pozwala jej tego tak zostawić i Cię poinformowała z jakim typem masz do czynienia. Gdyby nie ona to kto wie ile by jeszcze miał takich kobiet na boku.

Ja bym  pożegnała pana, odetchnęła z ulgą, i cieszyła się, że wszystko wyszło na jaw teraz a nie za 5, 10 czy 15 lat.

13 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-02-18 12:10:30)

Posłuchaj swojej intuicji, która mądrze pokierowała tobą, by ci pomóc.
Teraz sobie wyobraź jak bedzie wyglądało twoje życie, jak ważniejsze bedzie dla ciebie co on czuje, niż twój dobrostan.
On odczuje być może, prawie na pewno ulgę.
Ty będziesz wrakiem człowieka, który miesiącami będzie szukał w sobie dlaczego mnie zdradził.
Będziesz się ciągle bała i zastanawiała, czy już mnie znowu zdradza.
Będziesz popadała w obsesję niby przypadkowego sprawdzania, kontrolowania.
Będziesz co chwilę wyrzucała na niego swój żal, że ci to zrobił, a on po kilku razach będzie już tym zniecierpliwiony i znudzony. Przecież wrócił do ciebie i powiedział ci, że cię kocha.
Będziesz w każdym geście, spojrzeniu, przy innej kobiecie z nim szukała, czy z nią flirtuje.
To co było on skończył, świadomie, z premedytacją.
Z szacunku dla siebie pozwól sobie na nowe, na kogoś lepszego. Pozwól tez jemu ponieść konsekwencje swojej głupoty, bo bez tego ludzie nie wyciągają wniosków.
Jesteś kimś wyjątkowym, nie po to by ktoś traktował cię jak naiwniaczkę, która i tak mu wybaczy i będzie skomleć o uczucie.

14

Ania2019 napisał/a:

Autorko, niech on przerobi swoje problemy, ale Ty myśl o sobie.
Nie macie dzieci, kredytów, wielkiego bagażu wspólnych lat żebyś miała o to walczyć i chodzić po terapiach, a i tak byś nie musiała walczyć.
Wiem, że są uczucia, łzy, obietnice, wyznania, emocje, wspomnienia, ale myślę, że jak związek to z czystym kontem i bez lęku.

Posłuchaj autorko mądrej rady, z którą także się zgadzam w całej rozciągłości.

Na tym etapie związku już kilkumiesięczna zdrada? I w dodatku, wydało się tylko przez to, że boczniara Ci doniosła?

I na tym "fundamencie" CHCESZ budować swoje życie i swoją przyszłość????

Nic, tylko pogratulować naiwności.

WOW!!! ALE BĘDZIE BOLAŁO!

Ps.
I piekło! A jak!

15

Facet zdradził, dowiedziałaś się od bocznej, a teraz chce wrócić i iść razem na terapię??nie no facet złoto ja bym brała XD

16 Ostatnio edytowany przez PannaPruderia (2022-02-19 03:57:31)

NIGDY nie powinno się wybaczyć zdrady.
To nie jest bład, który można naprawić.
To znak, że Cie nie kocha i nie szanuje i prędzej czy później zrobi to znowu.

17

Nie no, dwuletni związek i zdrada? Romans trwający 4 miesiące? Zapomnij o gościu. Nabierz rozpędu i kopnij go w d..ę.
Tak, teraz obieca ci wszystko. Kłamca i manipulant.

18

Zdradził raz, zdradzi drugi. Daj sobie spokój. Mówię to po swoim przykładzie. myśl o sobie!!

19

anetas napisał/a:

Facet zdradził, dowiedziałaś się od bocznej, a teraz chce wrócić i iść razem na terapię??nie no facet złoto ja bym brała XD

Nic dodać, nic ująć - skarb:)
Autorko, szanuj się.

20

Nie zrób tego błędu co ja! Wyrzucić ze swojego życia, ja dałem szanse, też prosiła, też mówiła takie kocopoły jak ten Twój. Ja pozwoliłem wrócić, a po 2 latach kolejny raz poszła w bok, mimo, że po wybaczeniu było super to ona się wycofała i poszła w długą smile
Możesz przeczytać mój temat 'serce czy rozum?'. Ja już nigdy w życiu nie wybaczę najmniejszej zdrady, nie ma takiej opcji.

21

Moja bż też poszła w bok przed ślubem, wybaczyłem, potem 6-7 lat było super (choć może i wtedy miałem dorabiane rogi...) i znów powtórka po ślubie i po 10 wspólnych latach. Tacy ludzie mają skrzywiony kręgosłup moralny tymczasowa "rehabilitacja" im nie pomoże. Dlatego należy trzymać się z daleka od zdrajców bo na pewno kiedyś znów w chwili "zwątpienia" czy też gorszego okresu wplątają się w romans. Możesz poczytać moja historię.Zaufaj mi 2 raz boli bardziej.

22

Pwgen napisał/a:

Moja bż też poszła w bok przed ślubem, wybaczyłem, potem 6-7 lat było super (choć może i wtedy miałem dorabiane rogi...) i znów powtórka po ślubie i po 10 wspólnych latach. Tacy ludzie mają skrzywiony kręgosłup moralny tymczasowa "rehabilitacja" im nie pomoże. Dlatego należy trzymać się z daleka od zdrajców bo na pewno kiedyś znów w chwili "zwątpienia" czy też gorszego okresu wplątają się w romans. Możesz poczytać moja historię.Zaufaj mi 2 raz boli bardziej.

Potwierdzam to co napisał Pwgen. JM dostał szansę i zranił mnie drugi raz. Drugi raz chyba rzeczywiście boli bardziej...
Czasami się zastanawiam, czy nowa partnerkę też będzie zdradzał? Czy ma już to we krwi?

23 Ostatnio edytowany przez bullet (2022-02-22 17:11:00)

na forum przewija się przysłowie o tym, że "ciało raz puszczone w ruch będzie się puszczać samoczynnie"

Potwierdzam przedmówców, tak to jest z szansami. Tym bardziej, że koledze pod dupą się zapaliło to obieca Ci wszystko.
Ty myśl wyłącznie o sobie, daj sama sobie szanse. Każde zerwanie to jakaś trauma. Nawet krótki związek/nie związek i konieczność zerwania wiąże się z ogromnym przeżyciem ale świadomość , że to było słuszne powinna trzymać na duchu. Zysk ostatecznie będzie dużo wyższy niż strata.
Może kiedyś się spotkacie, za lat x i coś znowu zatrybi między wami ale to musi być po odseparowaniu się, wyczyszczeniu Twojej głowy i z Twojej chęci a nie przy próbie manipulacji i .... PO LATACH.
Teraz nie masz prawa mu wierzyć, ratuje swoją skórę z tego też powodu jest potrzeba naginania rzeczywistości, manipulacji ... a za chwilę może być gorzej, i żal do siebie o zmarnowany czas.

Mimi5 napisał/a:

...Czasami się zastanawiam, czy nowa partnerkę też będzie zdradzał? Czy ma już to we krwi?

zapewne, lecz do czego Ci ta wiedza ? Nie rozkminiaj wink

24

PannaPruderia napisał/a:

NIGDY nie powinno się wybaczyć zdrady.
To nie jest bład, który można naprawić.
To znak, że Cie nie kocha i nie szanuje i prędzej czy później zrobi to znowu.

Pruderia to rodzaj skąpstwa i to najgorszy ze wszystkich, jak ludzie gadają...

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Partner zdradził, chce wrócić, iść razem na terapię

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024