Urwany film, zdrada ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Urwany film, zdrada ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Urwany film, zdrada ?

Hej,

piszę tutaj bo nie mam z kim na ten temat porozmawiać, a sytuacja jest dla mnie bardzo trudna.
Ostatniej soboty moj 12 letni partner prawdopodobnie mnie zdradził. Prawdopodobnie...bo urwał mu się film. Wiem, że alkohol nie jest żadnym usprawiedliwieniem, jednak domniemaną zdradę potwierdza jedynie ta dziewczyna. Nasza wspólna znajoma, jego długoletnia koleżanka, która zna nas dobrze, wiedziała o naszym związku itd.
Podobno powiedział jej nawet, że wybrał ją bo wie, że jest dyskretna.

Dziwi mnie to nieco, bo widziałam go pijanego miliony razy i nigdy nie wykazywał po alkoholu takich skłonności. Zwykle chciał się tylko z kimś bez powodu bić, ale to w stanach już naprawdę dużej ilości alko.

Co do urwanego filmu. Wiem, że nie kłamie. Cała sytuacja wyszła na drugi dzień, kiedy zauważył rozwalony telefon. Widziałam, że jest mega zdziwiony. Pytał mnie nawet czy nie wiem, kiedy go rozwalił.

Ja nie wiedziałam, ale kiedy napisał do niej, ona wiedziala. Opisala całą sytuację jak do tego doszło. A potem on zapytał czy powinien coś jeszcze pamiętać. Na co ona... ze zabronił jej pisać, mówił, że to ich tajemnica i bedą o tym rozawiać tylko telefonicznie.

Zadzwonił do niej przy mnie na głośnomówiącym. Opisała całą sytuację. Dokladnie to co robili itd.

Nie wiem co robić. Nie wiem czy ona nie jest tak perfidna, że to po prostu wymyśla. Albo jeśli nie, czy widząc go w takim stanie nie sprowokowała sytuacji specjalnie, aby nas rozdzielić. W rozmowach słychać, że jest z siebie dumna, cieszy się z tego.

Jak myślicie|? Jeśli do czegoś doszło, czy mam go oceniać na podstawie czegoś, co w jego głowie się nigdy nie wydarzyło ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Urwany film, zdrada ?

Ej dobry jest!

3

Jak masz wątliwości co prawdomównosci tej znajomej to z dystansem podchodz do tematu.

I co to za koleżanka która pcha się w ramiona twojego partnera i się z nim zabawia za placami i jeszcze tak spokojnie tobie doniosła.
Mnie to śmierdzi a wiem ze dziewczyny bardzo lubią robić zamieszanie wiec postaraj się facetowi zaufać.

Najlepiej wez ją na drinka niech się otworzy bardziej i prawdę tobie powie a ty z alko nie przesadzaj byś zrozumiala co tobie powie.
Myślę ze to dobry pomyśł smile

4

jmox napisał/a:

Jak masz wątliwości co prawdomównosci tej znajomej to z dystansem podchodz do tematu.

I co to za koleżanka która pcha się w ramiona twojego partnera i się z nim zabawia za placami i jeszcze tak spokojnie tobie doniosła.
Mnie to śmierdzi a wiem ze dziewczyny bardzo lubią robić zamieszanie wiec postaraj się facetowi zaufać.

Najlepiej wez ją na drinka niech się otworzy bardziej i prawdę tobie powie a ty z alko nie przesadzaj byś zrozumiala co tobie powie.
Myślę ze to dobry pomyśł smile

Ona mi nie doniosła .
Powiedziała to jemu przez telefon, nie wiedziała, że ja też to słyszę. Więc ona nie ma pojęcia nawet, że ja o tym wszystkim wiem. Moja znajomość z nią nie jest aż tak zażyła, żeby wyszła ze mna na drinka. Musiałabym iść z nim i z nią. Albo puścić go z nią jeszcze raz i do nich dołączyć. On oczywiście, żeby ratować to co między nami, jest gotowy na wszystko.
Nie wiem czy jestem na tyle silna, żeby tak przy niej grać, że nic nie wiem sad Upić ją i czekać. Z resztą mogłaby uciec na mój widok.

Ale jeśli to jednak prawda, to cóż... no jestem załamana, strasznie mi smutno. Nie wiem czy chcę się pakować w takie intrygi i czy to nerwowo wytrzymam. No i jeszcze jedno. Alkohol przecież sprawia, że robimy to na co normalnie nie mamy odwagi... co by znaczyło, że mogę być dla swojego partnera niewystarczająca.

5 Ostatnio edytowany przez jmox (2022-02-09 20:07:21)

No mogła poprostu na nim się skupić chcąc go siebie przyciągnąć i wzbudzić w nim poczucie nie wiem winy czy zakłopotania.
Może ona tak chcę tobie odbić faceta nie psujać waszej znajomosci.
Nawet coś by pamiętał jakieś urywki.Bo to też nie tak jest ze czlowiek jest pijany to nic nie pamięta.Urywki,migawki cokolwiek.

Ja wiele rzeczy pamiętam a miałem taka ze film mi się urwał jak oddawałem siku i odrazu zasnołem w polu kukurydzy.A banie miałem mocną.
Cięzką sprawa na prawdę.

6

jmox napisał/a:

No mogła poprostu na nim się skupić chcąc go siebie przyciągnąć i wzbudzić w nim poczucie nie wiem winy czy zakłopotania.
Może ona tak chcę tobie odbić faceta nie psujać waszej znajomosci.
Nawet coś by pamiętał jakieś urywki.Bo to też nie tak jest ze czlowiek jest pijany to nic nie pamięta.Urywki,migawki cokolwiek.

Ja wiele rzeczy pamiętam a miałem taka ze film mi się urwał jak oddawałem siku i odrazu zasnołem w polu kukurydzy.A banie miałem mocną.
Cięzką sprawa na prawdę.

No nigdy nie miałam tak urwanego filmu, wiec nie wiem jak to jest. Ale kurcze... jak ona to wszystko mówiła to widziałam niedowierzanie na jego twarzy.
Moja inna kolezanka spotkała go też jak od niej wychodził, on tego tez nie pamięta. Mówiła, że był całkowicie pijany i zachowywał się jakby nie wiedział kto jest kim i gdzie właściwie jest.
Znowu tamta twierdzi, że niemożliwe, że az tak nie pamięta, bo wyglądał całkowicie normalnie. Jakby był całkowicie trzezwy.

Jestem zła, ale no nie trzyma mi się to kupy. Do tego te jakies tajemnice, że bedą to ukrywać, nie bedą pisać do siebie tylko dzownić... a potem on przy mnie dzwoni na głosnomówiacym, żebym wszystko słyszala?

Alkohol chyba aż tak człowieka nie odrywa od rzeczywistosci..

7

Gdyby był tak pijany, że aż urwał mu się film to chyba... nie byłby wstanie, że tak powiem stanąć na wysokości zadania? Albo ona kłamie bo chce namącić, albo on się z nią przespał, i próbuje zrzucić odpowiedzialność na urwany film

8 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-09 21:16:51)

klaudiann napisał/a:

Alkohol chyba aż tak człowieka nie odrywa od rzeczywistosci..

Odrywa odrywa i to jeszcze bardziej niż Ci się może wydawać ,
parę dni można mieć wyrwane z życiorysu,nawet niby normalnie chodzić do pracy pić w niej niewiele ,temat rzeka ,nie miejsce tu jednak na wykłady o palimpsestach i uzależnieniu od alkoholu fazach narkomani alkoholowej i stawianie diagnoz facetowi.To co mu się być może stało i co zrobił jest prawdopodobne mogło tak być i zdarza się czasem nawet ludziom nieuzależnionym od alko
Alkohol urwany film to jednak ulubiona i dyżurna wymówka ludzie chętnie to łykają - żadne usprawiedliwienie,jak się idzie pić to wcześniej i przed daje się sobie przyzwolenie i jest się gotowym na przygody i element nieprzewidywalny big_smile,Chłop nie pierwszy raz się upił w życiu ,a za kołnierz jak piszesz nie wylewa.
Twój facet nie panuje nad sobą i już  podświadomie szuka wrażeń oddalił się od ciebie czego nie zauważyłaś
obwinianie jakiejś osoby i zjawiska nie świadczy o nim dobrze o jego oddaniu i wierności odpada i szuka usprawiedliwień
albo facet jest uzależniony albo zmyśla,albo i jedno i drugie ,kiepska perspektywa na związek z nim raz stracił kontrolę a Ty zaufanie ,tamta dziewczyna też jakaś "szemrana" .W razie powtórki zostaw go  moim zdaniem facet przestaje ciebie kochać i bardzo prawdopodobne że może mieć problem z alkoholem ,jeżeli Ty zaprzeczasz temu i minimalizujesz to to też możesz mieć problem ale ze sobą ,czas pokarze w skutkach prędzej czy później co facet ma w głowie

9

Dobra a teraz na serio. Twoj facet odwalil pokazowke dla Ciebie. Najprawdopodobniej po prostu Cie zdradził i tyle.

10

Jeśli ona nie wiedziała że słuchasz, a rozmawiała tylko z nim, to jestem pewna że nie kłamała.
Była chociaż zdziwiona że on nie pamięta?

Po drugie - tez uważam że trudno by mu w ogóle stanął.

Po trzecie - myślę że może on faktycznie nie pamięta i przy Tobie zadzwonił do niej. Jeśli pamiętałby, to za nic w świecie nie dopuściłby żebyś się dowiedziała.

Słowem: sądzę że historia jest prawdziwa. Ani on nie kłamie, ani ona. A na Twoim miejscu chyba spróbowałabym wybaczyć, pod warunkiem że urwie z babką kontakty na 100%.

11

123qwerty123 napisał/a:

Gdyby był tak pijany, że aż urwał mu się film to chyba... nie byłby wstanie, że tak powiem stanąć na wysokości zadania? Albo ona kłamie bo chce namącić, albo on się z nią przespał, i próbuje zrzucić odpowiedzialność na urwany film

Też pomyślałam o tym że tak pijany facet że aż totalnie stracił kontakt z rzeczywistością nie byłby chyba w stanie uprawiać seksu. Więc albo on ściemnia mówiąc że był tak totalnie nawalony albo ona kłamie ale to już ty sama musisz ocenić. Myślę że jeśli wcześniej przez te 12 lat nie dawał Ci powodów do braku zaufania wobec niego to podejdź do tego co ona mówi z dystansem.

12 Ostatnio edytowany przez Pwgen (2022-02-11 08:26:43)

Możliwości są 3:

- Albo mieli romans i kochanka została przez niego finalnie odrzucona w skutek czego zagroziła że powie Ci o wszystkim. Twój mąż się przestraszył i wolał sam się przyznać choć do odrobiny prawdy (mówiąc że to tylko raz) zasłaniając się upojeniem oszukuje swoje sumienie Teraz liczy że nie będziesz drążyła dalej.

- Albo to rzeczywiście był ten jedyny raz raz męża, upił się (ale na pewno nie do tego stopnia aby stracić kontrolę) + chętna pani + poluzowane hamulce. Jak mówią inni użytkownicy forum to jak chłop się upije w trupa to jedyne o czym myśli to położyć się spać. Teraz ma moralniaka dlatego stwierdził że podzieli się z tobą informacją o zdradzie.

- Albo bez jakiegoś większego romansu i zaangażowania emocjonalnego uprawia co jakiś czas sex z ową koleżanką (jak tylko sprzyjają ku temu okoliczności - jakiś wyjazd, etc) i jest "znudzony" waszym związkiem - szuka okazji do zabawy na boku

13

Cytaty:
"Ostatniej soboty moj 12 letni partner prawdopodobnie mnie zdradził. Prawdopodobnie...bo urwał mu się film. Wiem, że alkohol nie jest żadnym usprawiedliwieniem, jednak domniemaną zdradę potwierdza jedynie ta dziewczyna. Nasza wspólna znajoma, jego długoletnia koleżanka, która zna nas dobrze, wiedziała
o naszym związku itd.
Podobno powiedział jej nawet, że wybrał ją bo wie, że jest dyskretna."

"Dziwi mnie to nieco, bo widziałam go pijanego miliony razy i nigdy nie wykazywał
po alkoholu takich skłonności. Zwykle chciał się tylko z kimś bez powodu bić, ale to
w stanach już naprawdę dużej ilości alko."
...........................
Prawdopodobnie, domniemana zdrada, podobno.......
Czyli nic pewnego, zatem wszelkie dywagacje będą jedynie prawdopodobne.

Ja bardziej zwróciłam uwagę na drugi cytat, w którym mówisz, że widziałaś
swojego partnera już milion razy pijanego i chcącego się z kimś bić bez powodu.
I myślę, że kiedyś może wdać się w bójkę z tragicznym skutkiem.
A także wszystko może się zdarzyć, czego na trzeźwo by nie zrobił.
I będziesz siedzieć, czekać i myśleć, co on zrobił, o czym nie wiesz, co Ci doniosą,
lub wypatrzysz w telefonie?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Urwany film, zdrada ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024