Nazwa Firmy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Nazwa Firmy

Dzień dobry,
W marcu chciałbym założyć DG związaną ze sprzedażą produktów początkowo allegro, erli, empik itp. następnie swój sklep internetowy, więc domena pl musi być wolna.
Problem jest w tym , że nie mam jeszcze sprecyzowanej grupy produktów, które będę sprzedawał, początkowo myślę o zabawkach, ale też o elektronice, być może będę na początku sprzedawał to co się dobrze sprzedaję, by móc znaleźć swoją kategorię. Zależy mi na nazwie unikatowej, przyciągającej oko i ucho, może to też być zabawna nazwa oraz by ta nazwa nie zamykała się do jednej kategorii. Maksymalnie chcę się zamknąć w dwóch słowach, ale najlepiej jedna, chciałbym w przyszłości brandować swoje produkty.

Pozdrawiam

Początkowo zacznę od sprzedaży różnego rodzaju konsol do gier+akcesoria następnie zabawki typu zdalnie sterowane, interaktywne pluszaki.
Dodatkowo, jeśli spodoba mi się nazwa postaram się jakoś wynagrodzić

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nazwa Firmy

A skąd będziesz pozyskiwał produkty do sprzedaży? Będziesz kupował w innych sklepach internetowych i odsprzedawał z zyskiem?

3

Będę importował smile

4

Napisz o jakich nazwach myślałeś.

5

Ja mam właśnie taką pustkę, że nie mam pojecią TechToys, E-Passo

6

A to nie ma być polska nazwa?

proponuje powrot do korzeni...jesli nabywcami bedzie przedzial wiekowy 30-60. nazwij po staremu czyli. Wszystkopol. albo z  koncowka ex...miszmaszex smile, Kiedys laczylo sie litery z imion i dodawalo koncowke pol, ex, Krzychpol, Bartex, Piotropol smile ...moze stara nuta zachci kogos na start.

8

Innymi słowy będziesz sprzedawał nie wiadomo co, nie wiadomo jak i nie wiesz pod jaką nazwą big_smile

Zmartwię Cię trochę, ale obawiam się, że rynek to mocno zweryfikuje.

9 Ostatnio edytowany przez hulk_ (2022-01-31 23:13:50)

Lady Loka napisał/a:

Innymi słowy będziesz sprzedawał nie wiadomo co, nie wiadomo jak i nie wiesz pod jaką nazwą big_smile

No jak nie wiadomo co? Czytać ze zrozumieniem a hejt zostawić w sobie wink Nie jeden tak zaczynał, rynek właśnie zweryfikuje co się będzie dobrze sprzedawać i takie perełki właśnie sobie wyszukałem, ale to też wszystko wyjdzie w praniu

Nie musi to być Polska nazwa

Te z końcówkami ex,pol bez komentarza

10

hulk_ napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

No jak nie wiadomo co? Czytać ze zrozumieniem a hejt zostawić w sobie wink Nie jeden tak zaczynał, rynek właśnie zweryfikuje co się będzie dobrze sprzedawać i takie perełki właśnie sobie wyszukałem, ale to też wszystko wyjdzie w praniu

Nie musi to być Polska nazwa

Te z końcówkami ex,pol bez komentarza

Ależ przeczytałam. Trochę elektroniki, trochę zabawek, sam nie wiesz co konkretnie, to co sie sprzeda.

Na allegro jeszcze masz szansę. Poza to marne. I jasne, że nie jeden tak zaczynał. Tylko problem jest taki, że jest przesyt. Wszyscy sprzedają to samo. A jak mogę to samo kupić w większym sklepie znanej marki, a to samo w sklepie noname, to kazdy rozumny wybierze znaną markę.

Twój pomysł ma zero oryginalności po prostu. Nie wypełniasz zadnej luki na rynku. I dlatego ok, może na zero wyjdziesz, albo niewielko zysk. Ale szału pewnie nie będzie.

11

Nazwa powinna nawiązywać do dominującego asortymentu, choć niekoniecznie.
Np. Konsolgier, taka prosta nazwa, jaka pierwsza mi przyszła do głowy.

Jestem za stary zeby sie podniecac komentarzami
Dupnij sobie" Alletech" wolne puki co od All-e-tech bedziesz mogl rozpryskikwac kazdym sprzetem gry,elektryczne wacki, i na baterie tacki, dzwi do lasu i basenu.... teraz wszystko jest "e"
"all" od wszystkiego bo nie masz nic sprecyzowanego," tech" ze jakies techniczne gnioty ...polacy jakos lubia obcobrzmiace nazwy. Krajowe darza mniejszym zaufaniem puki co.
Nie znasz zycia...za niedlugo znow beda brylowac firmy z ...ex,  i ...pol smile
Przeczytaj cos o psychologii produktu, czesto to nie sam produkt powoduje ze sie go kupuje:)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024