Cześć.
Mam wysoki poziom androgenów, co spowodowało trądzik oraz hirsutyzm. Zrobiłam badania hormonalne, dhso4 podwyższone.
Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne, żeby podregulować.
Zgodziłam się.. i chyba żałuje.
W 3 dniu wymiotowałam i nie wiem czy to od tabletek czy niestrawność, a dziś 5 dzień boli mnie podbrzusze.
Organizm musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji?
Ciąża wykluczona, chyba, ze jestem wiatropylna :)
Wcześniej jak brałam tabletki to wszystko było git, nic nie bolało
Cześć.
Mam wysoki poziom androgenów, co spowodowało trądzik oraz hirsutyzm. Zrobiłam badania hormonalne, dhso4 podwyższone.
W 3 dniu wymiotowałam i nie wiem czy to od tabletek czy niestrawność, a dziś 5 dzień boli mnie podbrzusze.
Ciąża wykluczona, chyba, ze jestem wiatropylna
Wcześniej jak brałam tabletki to wszystko było git, nic nie bolało
Ogólnie tak, organizm musi się przyzwyczaić, ale wymioty i duży ból nie są normalnymi objawami. Te tabletki przepisał ginekolog? Może powinnaś iść do endokrynologa - ginekologa (w sensie lekarza podwójnej specjalizacji)
Ja bym raczej szybko się udała do lekarza skonsultować ten ból.
Może być też tak, że z racji, że wymiotowałaś i tabletka się nie wchłonęła, to ból masz na owulację. Ale to takie wróżenie z fusów. Ogólnie nie wiem czy osobiście poszłabym w leczenie Twoich dolegliwości tabletkami, raczej szukałabym innego lekarza, który nie pójdzie na łatwiznę. Tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że mogą czasami zamieszać w organizmie.
santamonica napisał/a:Cześć.
Ciąża wykluczona, chyba, ze jestem wiatropylna :)
Wcześniej jak brałam tabletki to wszystko było git, nic nie bolałoOgólnie tak, organizm musi się przyzwyczaić, ale wymioty i duży ból nie są normalnymi objawami. Te tabletki przepisał ginekolog? Może powinnaś iść do endokrynologa - ginekologa (w sensie lekarza podwójnej specjalizacji)
Może być też tak, że z racji, że wymiotowałaś i tabletka się nie wchłonęła, to ból masz na owulację. Ale to takie wróżenie z fusów. Ogólnie nie wiem czy osobiście poszłabym w leczenie Twoich dolegliwości tabletkami, raczej szukałabym innego lekarza, który nie pójdzie na łatwiznę. Tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że mogą czasami zamieszać w organizmie.
Byłam u endokrynologa-ginekologa, tylko oczywiście teleporada.
Zrobiłam szereg badań, wydałam kupę kasy.
Ból jest taki, ze mogę normalnie funkcjonować, ale zaczynam panikować..
Lady Loka napisał/a:santamonica napisał/a:Cześć.
Ciąża wykluczona, chyba, ze jestem wiatropylna
Wcześniej jak brałam tabletki to wszystko było git, nic nie bolałoOgólnie tak, organizm musi się przyzwyczaić, ale wymioty i duży ból nie są normalnymi objawami. Te tabletki przepisał ginekolog? Może powinnaś iść do endokrynologa - ginekologa (w sensie lekarza podwójnej specjalizacji)
Może być też tak, że z racji, że wymiotowałaś i tabletka się nie wchłonęła, to ból masz na owulację. Ale to takie wróżenie z fusów. Ogólnie nie wiem czy osobiście poszłabym w leczenie Twoich dolegliwości tabletkami, raczej szukałabym innego lekarza, który nie pójdzie na łatwiznę. Tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że mogą czasami zamieszać w organizmie.Byłam u endokrynologa-ginekologa, tylko oczywiście teleporada.
Ból jest taki, ze mogę normalnie funkcjonować, ale zaczynam panikować..
Zmień lekarza i idź na normalną wizytę, a nie teleporadę. Specjaliści normalnie przyjmują.
Jak można wypisać tabletki antykoncepcyjne nie robiąc wcześniej badań na krzepliwość, cytologii i nie badając ginekologicznie?
santamonica napisał/a:Lady Loka napisał/a:Ogólnie tak, organizm musi się przyzwyczaić, ale wymioty i duży ból nie są normalnymi objawami. Te tabletki przepisał ginekolog? Może powinnaś iść do endokrynologa - ginekologa (w sensie lekarza podwójnej specjalizacji)
Może być też tak, że z racji, że wymiotowałaś i tabletka się nie wchłonęła, to ból masz na owulację. Ale to takie wróżenie z fusów. Ogólnie nie wiem czy osobiście poszłabym w leczenie Twoich dolegliwości tabletkami, raczej szukałabym innego lekarza, który nie pójdzie na łatwiznę. Tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że mogą czasami zamieszać w organizmie.Byłam u endokrynologa-ginekologa, tylko oczywiście teleporada.
Ból jest taki, ze mogę normalnie funkcjonować, ale zaczynam panikować..Zmień lekarza i idź na normalną wizytę, a nie teleporadę. Specjaliści normalnie przyjmują.
Jak można wypisać tabletki antykoncepcyjne nie robiąc wcześniej badań na krzepliwość, cytologii i nie badając ginekologicznie?
Witamy w Polsce
200 zł i bez maseczki można xD
Lady Loka napisał/a:santamonica napisał/a:Byłam u endokrynologa-ginekologa, tylko oczywiście teleporada.
Ból jest taki, ze mogę normalnie funkcjonować, ale zaczynam panikować..Zmień lekarza i idź na normalną wizytę, a nie teleporadę. Specjaliści normalnie przyjmują.
Jak można wypisać tabletki antykoncepcyjne nie robiąc wcześniej badań na krzepliwość, cytologii i nie badając ginekologicznie?Witamy w Polsce
200 zł i bez maseczki można xD
Ja wiem, że za opłatą można, tylko to nieodpowiedzialne i ze strony lekarza i Twojej. Rzuciłaś na szalę swoje zdrowie i teraz masz konsekwencje.