Odpoczynek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-11-12 12:07:08)

Temat: Odpoczynek

Witam drogie kobietki.

Jestem mężczyzną i mam pewien problem z kobietą i stwierdziłem że kto jak nie wy udzielicie mi najlepszej odpowiedzi?

Sytuacja ma się tak:
Z Werka znam się kilka lat, zdecydowana większość tego czasu była ona w związku który był jej pierwszym (7 lat w tym rok cytuje "stracony"(ona ma 24 lata)). Zawsze byłem z nią blisko, okazywałem wsparcie i wulgaryzm jej chłopaka jak ja źle traktował. Około roku temu wyprowadziłem sie, kontakt nie był już taki codzienny ale wciąż zachowany. Dodam że nigdy nie darzyłem ja jakimś uczuciem, możliwe że nie zdawałem sobie sprawy z tego przez to że była w związku i nie brałem tego pod uwagę wgl chociaż przyznaje że czułem że istnieje chemia między nami i ciaglo nas do siebie. Jakieś dwa miesiące temu postanowiłem odwiedzić moich starych znajomych zza granicy w tym także Werke. Pojeździłem z nią trochę zanim się wszyscy spotkaliśmy w grupie, pogadaliśmy i powiedziała mi że nie jest już w związku jako 1 osobie. Wiadomo że serduszko szybciej zabiło i wgl ale jakoś tak bez jakiejś ekstazy. Spotkaliśmy się później wszyscy wiadomo alkohol i się stało, ona strasznie na mnie leciała i mając dalej jej byłego w głowie (mój dobry znajomy) próbowałem się wciąż powstrzymać ale wreszcie pękłem i wiadomo. Każdy już poszedł spać a my dalej się tulimy i całujemy(bez seksu). I tak większość mojego pobytu tam. Wróciłem do siebie do domu, kontakt dobry jak nigdy, czule słówka codzienne rozmowy w trakcie których się dowiaduje że ona już od dawna patrzyła na mnie jak na kogoś innego jak przyjaciela, od dawna mnie że tak powiem rozpracowywała, wiercila w brzuszku i wreszcie się jej udało. Wyprowadziła się od swojego byłego i mnie zaprosiła na swoje nowe mieszkanie. Przylacialem, pierwsze dni super ekstra (seks, leżenie w łóżku całymi dniami, wspólne gotowanie). Niestety pewnego dnia podczas seksu w przypływie emocji wyznała mi milosc. Niestety również odpowiedziałem że też czuję do niej mocne uczucie ale seks był kobtynuowany. Na następne dwa dni wydawała się zimna, nieczuła na cokolwiek. 3 dnia jak była w pracy napisała mi że będziemy musieli pogadać jak wróci. Wróciła i powiedziała że to było w przypływie emocji i wgl, te słowa były za mocne aczkolwiek jest mną zauroczona wciąż lecz musi sobie w głowie poukładać teraz to wszystko bo nie zapomniała o swoim byłym i potrzebuje trochę czasu dla siebie. Uważa też że to wszystko się wydarzyło zbyt szybko. Dziwnie to brzmi jak na to że długo cicho się starała o mnie. Po części to rozumiem po części nie. Od czasu tamtej wycieczki gdzie się zbliżyliśmy szalenie mi na niej zaczęło zależeć i teraz nie mam pojęcia co z tym zrobić. Wydaje mi się że poprostu spanikowala i się przestraszyła, nie dało się jej przemówić że przesada niestety. Drogie kobiety jak wy widzicie tą sytuację? Mogę oczekiwać jeszcze czegoś w przyszłości, jak faktycznie sobie w głowie ułoży? Ile może trwać taki okres i jak się teraz zachowywać? Wydaje mi się że wy będziecie najlepiej wiedzieć co mi doradzic. Pod żadnym pozorem nie zamierzam jej wykorzystac. Bardzo prosze o wszelkie rady jak teraz postępować, co może w niej wywołać uczucie tęsknoty lub podobne by znów mnie chciała? Dodam że jest to dziewczyna 1:1 dla mnie wg wielu osób stąd ten post, inaczej bym całkiem inaczej do tego podszedł.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odpoczynek

Byles we friendzonie, potem Cie z niego wyciagnela, bo okazales sie dobrym plasterkiem na jej zranione uczucia po bylym, a teraz wrzucila Cie znowu do friendzona i niezbyt mozesz liczyc na cos wiecej.

Daruj sobie.

3

Nie do końca nazwałbym to friendzone bo mój stosunek do niej a do innych kobiet był w każdym przypadku taki sam aczkolwiek rozumiem o co Ci chodzi.

4

sauron napisał/a:

Nie do końca nazwałbym to friendzone bo mój stosunek do niej a do innych kobiet był w każdym przypadku taki sam aczkolwiek rozumiem o co Ci chodzi.

Ale chodzi o to, ze to Ty byles we friendzonie u niej smile

5

Nawet pomimo tego że to ona sie do mnie tuliła i całowała będąc w związku?

6

sauron napisał/a:

Nawet pomimo tego że to ona sie do mnie tuliła i całowała będąc w związku?

Jasne. Bo przez caly ten czas nie byles w jej oczach wystarczajaco dobry na to, zeby rzucic tamtego faceta i zaczac tworzyc zwiazek z Toba.
Obstawiam, ze te momenty byly wtedy, kiedy jej sie tam cos sypalo i potrzebowala pocieszyciela. Czyli plasterka, bo niczym wiecej dla niej nie bedziesz.

Przykro mi.

Jednoczesnie tak szczerze mowiac, to serio uwazasz, ze kobieta, ktora tuli i caluje sie z innym facetem, bedac w zwiazku, to dobry material na partnerke zyciowa?
Zreszta Ty wiedzac o tym, ze ona jest w zwiazku tez nie powinienes na cos takiego pozwalac.

7

Z tego co wiem to ona właściwie wtedy już z nim nie była. Wiem i rozumiem o co Ci chodzi. Pocałunki nie były odwzajemniane wtedy właśnie. Boje się że masz rację niestety tongue

Aczkolwiek bardzo chciałbym poznać opinie innych kobiet co do tego przypadku, jeśli jest taka możliwość oczywiście.

8

A po co Ci zdanie innych kobiet te nie wystarczą?
Spadaj sauron do mordoru ona dostała co chciała i jej wystarczy.

9

Bo najzwyczajniej na świecie tylko jedna z nich się wyraziła.

Od razu spadaj, strasznie koniecznie tongue

10 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-12 14:06:12)

sauron napisał/a:

Drogie kobiety jak wy widzicie tą sytuację? Mogę oczekiwać jeszcze czegoś w przyszłości, jak faktycznie sobie w głowie ułoży? Ile może trwać taki okres i jak się teraz zachowywać? Wydaje mi się że wy będziecie najlepiej wiedzieć co mi doradzic. Pod żadnym pozorem nie zamierzam jej wykorzystac. Bardzo prosze o wszelkie rady jak teraz postępować, co może w niej wywołać uczucie tęsknoty lub podobne by znów mnie chciała? Dodam że jest to dziewczyna 1:1 dla mnie wg wielu osób stąd ten post, inaczej bym całkiem inaczej do tego podszedł.

Abstrahując od motywów jej postępowania, chociaż wejście ze związku w związek sugeruje metodę klin klinem, czy jak kto woli plastra, to najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji będzie puszczenie jej wolno. Nic tak nie zniechęca do kontynuowania znajomości jak facet żebrzący o szansę, uwagę itp. A przecież nie o litość Tobie chodzi.
Najlepiej powiedz jej coś w stylu, że rozumiesz jej rozterki, szkoda Tobie Waszej relacji, ale nic na siłę. Niech da znać, jak się namyśli, może jeszcze będziesz zainteresowany ;-)
Tylko uważaj, bo to może zadziałać jak push and pull, ale nie dlatego, że jej będzie na Tobie zależeć, ale dlatego, że może chcieć przełamać Twoją pozorną obojętność. A wtedy, jak radośnie do siebie wrócicie, to jej zainteresowanie równie szybko zniknie jak się pojawiło. Lepiej niech ona rzeczywiście poukłada sobie w głowie, bo po co Tobie wieczne huśtawki.

11

Nie ma czegoś takiego jak odpoczynek od miłości. Zakochane kobiety chcą jeszcze i jeszcze. Tu zdecydowanie okazało się to pomyłką.

12

Przeskakiwanie z jednego faceta na drugiego w ciągu jednego dnia czy nawet tygodnia po 7 latach bycia z kimś w związku? W jakim świecie to ma szanse się udać?

Najwyraźniej przestraszyła się samotności, z tamtym nie wyszło, to sobie podbije samoocenę tym, że inny ją chce. Szał ciał, mega emocje bo wreszcie jakaś nowość! A potem trzy oddechy i nagle panna zdała sobie sprawę, że wskoczyła z deszczu pod rynnę, dalej jest w związku, już go kocha, jest seks, wspólne mieszkanie.... ale halo, ona z kimś właśnie zerwała...
Człowiek w tej sytuacji - moim zdaniem - powinien trochę pobyć sam. Nie da się z dnia na dzień tak zapomnień o poprzednim związku. Jej się będzie wszystko mieszać, jak z Tobą coś zacznie tak nagle i to jeszcze z taką intensywnością...

13

sauron napisał/a:

Bo najzwyczajniej na świecie tylko jedna z nich się wyraziła.

Od razu spadaj, strasznie koniecznie tongue

To nie ja każę Ci spadać tylko Twoja była.
Co masz teraz zrobić? - nic, zupełnie nic masz nie robić.

14

Ciężko sobie wyobrazić poważną relację z taką dziewczyną, która będąc w związku, mizdrzy się otwarcie do innego..Poza tym, takie traktowanie kogoś, jak szybkiego plasterka też nie wróży niczego dobrego...

15

sauron napisał/a:

Z Werka znam się kilka lat, (...)Jakieś dwa miesiące temu postanowiłem odwiedzić moich starych znajomych zza granicy w tym także Werke.

Jaki miales samochod w pierwszym roku znajomosci Werki, a jaki masz obecnie? Jaki samochod ma jej byly?
Podaj marke, model, rocznik, kolor.
Tu moze byc odpowiedz -moze je ze soba porownala i stwierdzila, nie-Ciebie nie biore, moj byly mial lepszego? Jak to brzmi?

16

Moim zdaniem klucz jest w tym że ona wyznała Ci miłość a Ty zamiast zrobić to samo, powiedziałeś coś w stylu, że jest Ci droga/ważna (cokolwiek co wskazuje, że nie odwzajemniles jej uczuc).
Więc ok, przez chwilę to akceptowała licząc że wkrótce coś dorzucisz ale pewnie się nie doczekała.
Zabolało ja nieodwzajemnione uczucie (choćby i nawet prawda było, że go nie ma, że jeszcze za wcześnie. Jednak istata jest tu poczucie odrzucenia). Więc się wycofuje raczkiem, bo jak inaczej w tej sytuacji.

Tylko rada: jeśli sam jesteś zawsze w porządku (nie zdradzasz, nie oszukujesz, nie robisz dziwnych rzeczy) to może warto właśnie wybrać sobie dziewczynę, która jest w porządku. Wiele nieprzyjemnosci Ci to zaoszczędzi.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024