Rozstanie po toksycznym związku a wspólna praca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie po toksycznym związku a wspólna praca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Rozstanie po toksycznym związku a wspólna praca

Witam,

właśnie skończyłam toksyczny związek. Taki, w którym były rozstania, powroty, zdrady, nie mówienie wszystkiego, masa problemów emocjonalnych. Przez cały ten czas było dobrze może 5 miesięcy, reszty szkoda opisywać.
Jestem w fatalnym stanie, płaczę, palę, nie mogę się pozbierać. Najgorsze jest to, że nie mogę zarwać z nim kontaktu. Pracujemy razem i siedzimy na przeciwko siebie... Co robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie po toksycznym związku a wspólna praca
askani2020 napisał/a:

Witam,

właśnie skończyłam toksyczny związek. Taki, w którym były rozstania, powroty, zdrady, nie mówienie wszystkiego, masa problemów emocjonalnych. Przez cały ten czas było dobrze może 5 miesięcy, reszty szkoda opisywać.
Jestem w fatalnym stanie, płaczę, palę, nie mogę się pozbierać. Najgorsze jest to, że nie mogę zarwać z nim kontaktu. Pracujemy razem i siedzimy na przeciwko siebie... Co robić?

Zmienić pracę, albo przynajmniej na początek miejsce, w którym siedzisz w pracy.
Iść na terapię, albo ogólnie zająć się sobą.

3

MagdaLena1111 napisał/a:
askani2020 napisał/a:

Witam,

Zmienić pracę, albo przynajmniej na początek miejsce, w którym siedzisz w pracy.
Iść na terapię, albo ogólnie zająć się sobą.

Pracuję w specyficznej branży (laboratorium), tutaj będzie problem, ale coś da się zrobić. Na zmienienie pracy teraz nie mam szansy, niestety. Co do terapii próbowałam 2 psychologów, nic to nie dało. Na początku żeby naprawić tą relację,  potem jakoś się ratować. Próbowałam też zapełnić wolny czas, hobby, książki, kurs angielskiego...  Nie pomogło.
Najgorsze jest to, że przy odczynnikach musimy pracować ramie w ramie.

4

A przeprowadzka w inne miejsce + zmiana pracy? Ten układ będzie nie do wytrzymania za chwilę.

5

Najszybciej wyjdzie z tego, jak malymi krokami poukladasz swoje zycie od nowa, zadbasz o siebie, odbudujesz siebie. Kiedy staniesz sie bardziej stabilna, pewna siebie, zobaczysz nowe perspektywy, a wtedy zmiana pracy nie bedzie czyms trudnym. Kto wie, moze on ja zmieni pierwszy? Najwazniejsze to zadbac teraz o siebie, odchorowac, a reszta sama sie pouklada.

6

Zmiana pracy. Nie ma innej opcji. Ja przez miesiąc pracowałam tak biurko w biurko z osobą z którą miałam krótką relację rok wcześniej i myślałam, że to będzie bułka z masłem. To był okropny okres. Po nim niby nic nie było widać, ale bliska osoba od niego twierdziła, że dla niego ta sytuacja też się wiązała z dużym stresem.

7

Sugerowanie zmiany pracy w obecnej sytuacji oraz w stanie rozsypki emocjonalnej jest co najmniej nierozważne. Dlaczego autorka ma dorzucać sobie kolejny czynnik stresowy i destabilizować całe swoje życie przez kogoś, kto nawet nie jest tego wart?

Autorko wiem w jak fatalnej sytuacji się znalazłaś, ale nawet tak abstrakcyjna sytuacja jest do przejścia. Najgorsze będą pierwsze 3-4 miesiące, bo chwilami człowiek przechodzi na raz przez wszystkie stany emocjonalne, ale z każdym kolejnym tygodniem będzie coraz lepiej. Musisz dać sobie czas na użalanie się nad sobą (po godzinach pracy oczywiście), nie pozwalać sobą manipulować i być dla siebie wyrozumiałą. Aż któregoś pięknego dnia osiągniesz stan, w którym będziesz mówić mu "cześć" jak zwykłemu koledze i poczujesz się dumna, że dałaś radę przez to wszystko przejść. O ile Twój były tymczasowy nie jest socjopatą, który Ci grozi i niszczy życie, pracę rzucaj tylko po osiągnięciu względnej stabilizacji psychicznej, kiedy będziesz w stanie spojrzeć na całą sytuację z większym dystansem i swoje decyzje będziesz podejmować w pełni świadomie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie po toksycznym związku a wspólna praca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024