Samotność - nowe znajomości a przy okazji poznać miłość życia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność - nowe znajomości a przy okazji poznać miłość życia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez grey007 (2020-08-07 19:07:12)

Temat: Samotność - nowe znajomości a przy okazji poznać miłość życia

Witajcie!
Nie sądziłem, że przyjdzie taki moment w moim życiu, że będę prosić o poradę. Trochę mi głupio, lecz spróbuję.

Mianowicie jak zmienić towarzystwo i poznać nowych ludzi a przy okazji poznać nową miłość?

Niestety 7 miesięcy temu rozpadł się mój 4 letni związek (romans partnerki w pracy) przez co wszystko mi się zawaliło. Jako, że udało mi się ogarnąć psychicznie i otrząsnąć z tego rozpadu, to z samotnością niestety jakoś nie mogę. Wszyscy moi znajomi jakoś swoje życie sobie ogarnęli lub są w trakcie ogarniania - dom, rodzina, własne sprawy partnerskie (wszyscy ok. 30 lat lub powyżej) Z nimi już nie mam możliwości poznania nowych osób, nawet nie są zainteresowani wychodzeniem  czy rozszerzaniem nowych kontaktów, jeśli już to w ścisłym gronie. Poza tym żeby skrzyknąć paczkę, to jest teraz bardzo ciężko. Także jestem zmuszony wychodzić sam, choć nie zawsze mam na to ochotę bo ile można.. Oczywiście jak coś znajomi organizują to nigdy nie odmawiam, ale czasem czuje sie też nie atrakcyjny pod względem towarzyskim bo same pary a tu jeden singiel.
Moje życie teraz wygląda praca-dom, dom-praca i mnóstwo wolnego czasu, choć próbuję go zapełniać sobie samemu różnymi zajęciami np. kupiłem sobie pianino i nauczyłem się grać.
Mam 32 lata prowadzę własną działalność praktycznie jednoosobową, mam własne mieszkanie. W wolnym czasie uprawiam sport głownie bieganie, rower, czasem basen, sylwetka wysportowana, wysoki, ułożony, lojalny wobec drugiej strony, wiele razy dziewczyny mówiły, że bardzo opiekuńczy. Jestem osobą otwartą i kontaktową bo też mam taką pracę z klientem. W wielu sprawach daje sobie radę, ale w tej jakoś niestety nie mogę znaleźć rozwiązania.
Próbowałem (w sumie dalej próbuje) na portalach randkowych ponieważ myślałem, że jak poznam nową dziewczynę, to jakoś tę samotność uzupełnię. Niestety po wielu próbach nawiązania kontaktu nic. Niestety nie ma tam odpowiednich dziewczyn lub nie są w moim typie. Pozostałem  chyba są na zasadzie podwyższenia swojego ego i próbują znaleźć księcia na białym koniu o rysach Kena.
Czasem myślę, może ograniczyć swój biznes żeby wejść w kontakt z ludźmi w jakiejś korporacji - tylko to mi się nie kalkuluje pod względem finansowym. W sumie jestem też skłonny poszerzyć swoje zainteresowania tylko w jakim kierunku żeby byli ludzie zarówno do pogadania i nawiązania nowego kontaktu?
Siłownia, kursy odpadają ponieważ moim zdaniem tam ludzie przychodzą w konkretnym celu.

Dlatego tak jak na początku napisałem co w tej sytuacji proponujecie. Jak zmienić i poznać nowych ludzi ewentualnie uatrakcyjnić życie, a przy okazji poznać nową miłość?

Trójmiasto

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-09-07 14:50:22)

Odp: Samotność - nowe znajomości a przy okazji poznać miłość życia

Pójdź na kursy, zapisz się do jakiegoś klubu od czegoś np wycieczek górskich. Przebywaj między ludźmi, którzy podzielają twoje zainteresowania wtedy dajesz sobie szanse na poznanie kogoś. Ja mojego partnera poznałam w grze  online. Dziewczyna, której kanał YouTube czasami podglądam męża poznała na kursie robienia szpagatu (on też się chciał nauczyć). Ludzie w tak dziwnych okolicznościach na siebie trafiają.

3

Jesteś po 30-tce, wysportowany, kontaktowy, pewnie atrakcyjny fizycznie, ustawiony, przeszłość też do zaakceptowania smile Fajni faceci poznają fajne dziewczyny i pewnie długo sam nie będziesz. Kluby fitness- sport jest Ci bliski więc nie będziesz się tam czuł dziwnie i masa dziewczyn. Uwierz- ćwiczenia to nie jest jedyny cel, dla którego tam chodzimy smile
Ja osobiście, jako "stara" biegaczka bardzo chętnie dałabym się poznać interesującemu biegaczowi !

4

grey007 napisał/a:

Witajcie!
Nie sądziłem, że przyjdzie taki moment w moim życiu, że będę prosić o poradę. Trochę mi głupio, lecz spróbuję.

Mianowicie jak zmienić towarzystwo i poznać nowych ludzi a przy okazji poznać nową miłość?

Niestety 7 miesięcy temu rozpadł się mój 4 letni związek (romans partnerki w pracy) przez co wszystko mi się zawaliło. Jako, że udało mi się ogarnąć psychicznie i otrząsnąć z tego rozpadu, to z samotnością niestety jakoś nie mogę. Wszyscy moi znajomi jakoś swoje życie sobie ogarnęli lub są w trakcie ogarniania - dom, rodzina, własne sprawy partnerskie (wszyscy ok. 30 lat lub powyżej) Z nimi już nie mam możliwości poznania nowych osób, nawet nie są zainteresowani wychodzeniem  czy rozszerzaniem nowych kontaktów, jeśli już to w ścisłym gronie. Poza tym żeby skrzyknąć paczkę, to jest teraz bardzo ciężko. Także jestem zmuszony wychodzić sam, choć nie zawsze mam na to ochotę bo ile można.. Oczywiście jak coś znajomi organizują to nigdy nie odmawiam, ale czasem czuje sie też nie atrakcyjny pod względem towarzyskim bo same pary a tu jeden singiel.
Moje życie teraz wygląda praca-dom, dom-praca i mnóstwo wolnego czasu, choć próbuję go zapełniać sobie samemu różnymi zajęciami np. kupiłem sobie pianino i nauczyłem się grać.
Mam 32 lata prowadzę własną działalność praktycznie jednoosobową, mam własne mieszkanie. W wolnym czasie uprawiam sport głownie bieganie, rower, czasem basen, sylwetka wysportowana, wysoki, ułożony, lojalny wobec drugiej strony, wiele razy dziewczyny mówiły, że bardzo opiekuńczy. Jestem osobą otwartą i kontaktową bo też mam taką pracę z klientem. W wielu sprawach daje sobie radę, ale w tej jakoś niestety nie mogę znaleźć rozwiązania.
Próbowałem (w sumie dalej próbuje) na portalach randkowych ponieważ myślałem, że jak poznam nową dziewczynę, to jakoś tę samotność uzupełnię. Niestety po wielu próbach nawiązania kontaktu nic. Niestety nie ma tam odpowiednich dziewczyn lub nie są w moim typie. Pozostałem  chyba są na zasadzie podwyższenia swojego ego i próbują znaleźć księcia na białym koniu o rysach Kena.
Czasem myślę, może ograniczyć swój biznes żeby wejść w kontakt z ludźmi w jakiejś korporacji - tylko to mi się nie kalkuluje pod względem finansowym. W sumie jestem też skłonny poszerzyć swoje zainteresowania tylko w jakim kierunku żeby byli ludzie zarówno do pogadania i nawiązania nowego kontaktu?
Siłownia, kursy odpadają ponieważ moim zdaniem tam ludzie przychodzą w konkretnym celu.

Dlatego tak jak na początku napisałem co w tej sytuacji proponujecie. Jak zmienić i poznać nowych ludzi ewentualnie uatrakcyjnić życie, a przy okazji poznać nową miłość?

Trójmiasto

A napisałeś na swoim profilu to co tu? Hmm... Szczerość i naturalność, a nie autoreklama lub enigma? Hmm?
Jak jesteś z Trójmiasta, to masz multum możliwości, a najpierw np. kup psa, przygarnij kota, załóż sobie Pokemon Go, albo zajmij się triathlonem... Whatever.
Poza tym co to za określenie: "nie ma tam odpowiednich dziewczyn"? Duża część z nas tam kiedyś była, a głupie, ani brzydkie nie jesteśmy...

5

Mógłbym się podpisać pod postem autora obiema rękami. Tzn nie do końca, bo nie mam mieszkania, ani wysportowanej sylwetki, ale nad tym pracuje smile Wyjścia ze znajomymi są rzadkie i zawsze w tym samym gronie od dawna. Nie ma opcji na poznanie tak kogoś nowego. Nawet na głupie piwo w weekend nie ma z kim wyjść. Wydaje mi się, że w Trójmieście i tak powinno być łatwiej niż mieszkając w małej miejscowości tak jak ja. Nie wiem czy zmiana pracy Ci pomoże. Ja pracuję w sklepie, przewija się mnóstwo ludzi w tym kobiet, jednak każdy przychodzi tu raczej w celu kupienia czegoś konkretnego, a nie flirtu ze sprzedawcą. Na siłowni to samo. Nie ma jak poznać zwyklych znajomych, nie mówiąc już o miłości. Na portalach porażka, przy fajnej rozmowie i tak po kilku wiadomościach druga strona przestaje się odzywać. O ile w ogóle dojdzie do rozmowy, bo większość odpisuje jednym słowem, czego rozmową bym nie nazwał.

6

y wejść w kontakt z ludźmi w jakiejś korporacji

I myślisz, że będzie lepiej?
Przecież to te same dziewczyny co na randkach online + oskarżenie o molestowanie seksualnie w pracy. Jest nawet takie przysłowie o miejscu pracy i romansach. wink

Jak Cię stać to zajmij się jakimiś ciekawymi aktywnymi zainteresowaniami. Prędzej tak kogoś poznasz czy poszerzysz krąg znajomych.

7

Po pierwsze, to nie zamieniałabym lepszej i niezależnej pracy na korpo. większe pieniądze to większe możliwości.
Rozpadł się związek, czegoś Ci brakuje w życiu. więc szukasz następczyni. Nie tędy droga. Za bardzo zadaniowo się ustawiasz.
Znajomi dotychczasowi nie, bo nie spotkasz z nimi nikogo nowego.. A wasze wspólne sprawy? Nie warto dbać o znajomości, samemu zorganizować jakąś kawę, zaprosić tych sparowanych na obiad do siebie?
Kursy? rób to co Cię interesuje, poznać kogoś zawsze można, ale nic na siłę.
I czy trochę nie wybrzydzasz? na tych portalach? przecież nie wybierasz żony od razu.. może koleżankę warto mieć? do kina? na bieganie?
Żyj po prostu.
Jak masz swoiją działalnoiść, też możesz tak coś poorganizować, by więcej kontaktu z ludżmi mieć.

8

A autor wątku milczy smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność - nowe znajomości a przy okazji poznać miłość życia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024