Zaproszenie dla corki na urodziny a brak zaproszenia z mojej strony - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Zaproszenie dla corki na urodziny a brak zaproszenia z mojej strony

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Zaproszenie dla corki na urodziny a brak zaproszenia z mojej strony

Witam; w imieniu kolezanki zakladam ten temat; a wiec co zrobic w takiej sytuacji dziecko dostaje zaproszenie na urodziny w przedszkolu urodziby w lokalu;  ale my wiemy ze sami wyprawiamy tylko dla rodziny i nie bedziemy zapraszac nikogo z przedszkola.Co robicie puszczacie dziecko na impreze; bo w sumie i tak kupicie prezent ; czy odpuszczacie zeby nie bylo zgrzytow ; ze w rewanzu tamto dziecko nie dostalo zaproszenia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaproszenie dla corki na urodziny a brak zaproszenia z mojej strony

No cóż,pewnie puściłabym dziecko i tak na imprezę.Ale co zrobi koleżanka gdy dziecko też będzie chciało na swoje urodziny zaprosić dzieciaki z przedszkola?
Moja córka od pierwszej klasy zapraszała do sali zabaw całą swoją klasę.I reszta dzieciaków też tak robiła.Owszem,wiem,że to kosztowne ale u nas było tak,ze dzieciaki zamiast prezentu przynosiły jakąś czekoladę i 30 zeta,które dziecko przeznaczało sobie na prezent.Dzieci zazwyczaj było dziesięcioro.Dla nich nie był to spory wydatek-bo spróbuj kupić prezent za trzy dychy-a dla obdarowanego to były trzy stówki.
Moja córka zapraszała też swoje kuzynki,które nigdy nie organizowały urodzin w lokalu,jeśli w ogóle,to one zapraszały córkę do siebie do domu.

3

Ja puszczałam córkę na tego typu imprezy, choć sama nigdy się nie rewanżowałam. My wyprawialiśmy jedynie dla rodziny, ale wiem, że wielu nie wyprawia rodzinnych uroczystości, a jedynie tego typu imprezy. Mimo braku rewanżu z naszej strony, kilka koleżanek i tak co roku ją zapraszały, więc nie każdy się obrazi wink . Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś zaprasza jedynie dla rewanżu to jego problem. Ja patrzałam na to, że solenizantowi byłoby przykro gdyby zaproszeni goście odmawiali. Dzieci bardzo liczą na przyjście kolegów.

4

Dziewczynka jest bardzo niesmiala dlatego tez kolezanka nie myslala o organizowaniu tego typu imprez skoro lepiej sie czuje w swoim gronie planowala za rok lub 2 gdy bardziej sie osmieli; sama obserwuje ; ze w przedszkolach jest dosc modne zapraszanie na urodziny w sali zabaw koszt nie jest jakis ogromny a i nie maly.Sama jej poradzilam ze to corki powinna zapytac czy chce isc no to jej zaproszenie jesli tak to czemu nie skoro to tylko 2-3 godziny ; ja sama pamietam bedac mlodsza ; ze bylam tez zapraszana na urodziny a nie zawsze sie rewanzowalam i nikt nie mial do siebie zalu; ale dzisiejsze dzieci to co innego.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Zaproszenie dla corki na urodziny a brak zaproszenia z mojej strony

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024