Infantylny facet - wypalenie w związku(?) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Infantylny facet - wypalenie w związku(?)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez lilac (2020-03-07 15:01:07)

Temat: Infantylny facet - wypalenie w związku(?)

Heej! Może ktoś był w podobnej sytuacji? 

Odkąd zamieszkałam z facetem związek zaczął się wypalać i zaczęłam się męczyć. Całe obowiązki domowe są na mojej głowie, podział obowiązków przestał działać. Mój partner większość wolnego czasu spędza grając w gry na telefonie albo na komputerze, nie dba zbytnio o siebie, przestaliśmy wychodzić, poproszenie o wyjścia z psem jest największą karą bożą, zasypiamy odwróceni do siebie plecami - on oczywiście z telefonem w ręku. Komplementy zamienił w krytykę, przez co przestaje lubić siebie. Czułości jest coraz mniej. Przestałam już podejmować inicjatywę. Ostatnio miałam urodziny, dostałam rzucone w locie - wszystkiego najlepszego. Okropnie mi przykro i zastanawiam się czy nie zakończyć tego by nie było za późno. Wykluczam raczej u niego depresje - bardziej jakby cofnął się w rozwoju albo pokazał swoje prawdziwe "ja". Do telefonu nie zaglądam, bo raczej ma szacunek do siebie i nie zdradzałby mnie. Gdy próbuje z nim pogadać to upiera się, że jest wszystko okej i to ja wymyślam sobie wszystko. Na początku była to silne emocjonalna relacja, a teraz jakby był zupełnie inną osobą.

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Meliska21 (2020-03-07 15:31:25)

Odp: Infantylny facet - wypalenie w związku(?)

Mężczyzna to zdobywca. Może on jest z tej grupy, która uważa, że jak zdobył, to nie musi się już starać.  (To dotyczy też kobiet, żeby nikt mnie nie posądził o solidarność jajnikow)Niestety, nie wszyscy wiedzą, że nad związkiem trzeba pracować. Jeżeli nie chce nic zrobić z problemem albo go nie widzi, to nie wiem, czy jest sens to ciągnąć.

3

cóż, przede wszystkim mieszkacie razem, więc razem to Wasze mieszkanie ogarniajcie. Przestań robić za niego. Nie pierz mu, nie gotuj mu, nie zmywaj jego naczyń. Niech zacznie robić sam. Ostatecznie - wyprowadź się, skoro on ma Cię gdzieć.

4 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-03-07 23:14:13)

Facet ewidentnie czuje, że już wszystkie starania i troski ma za sobą. Z tego względu odstawił chyba wszytko, co ważne w związku na boczny tor. Jak się tak patrzy na to z boku, to nie wiem, czy trzeba być głupim albo naiwnym, żeby wierzyć, że druga strona( w tym przypadku Ty) długo wytrzyma taką pustkę. Jednym słowem idealny partner zamienił się w lenia i obiboka - zatem trzeba mu jakieś ultimatum postawić. Jak zacznie chociażby toną c śmieciach czy swoich brudnych rzeczach labo będzie głodny chodził, to może coś mu zaświta smile

5

Jaki czas  jesteście razem i ile trwa ten stan egzystencji?

Zacznij  myśleć o sobie,  stroic się,  wychodzić,  ćwiczyć  itp,  może tym "zyskasz"   w jego oczach  i poczuje,  że może Cię stracić.  Nie bądź też zawsze dla niego,  na życzenie.  Bądź lekko niedostępna  i niech się ogarnie,  inaczej faktycznie  prędzej czy później,  Cię straci

6

Witaj,
Jest godzina 1:10 A ja nie mogę spać i rozmyślam nad moim związkiem  biorę telefon szperam w Google A tu pachhh forum i identyczna sytuacja jak z moim facetem zero zaangażowania przestaliśmy jeździć i wychodzić gdzie kolwiek A on.. Tylko gra na telefonie albo PlayStation i wychodzi co 15 min na balkon zapalić papierosa, nie dba o siebie nic mu się nie chce. Pytam nie raz może coś zrobimy może dokonczymy tapetę na ścianie pójdziemy na spacer czy do kina ? Nie... kiedy indziej nie chce mi się.. Psychicznie jestem już zmęczona tym wszystkim i wiem co czujesz ciężko jest funkcjonować z takim człowiekiem.. Jestem na skraju zakończenia tego związku myślę dzień w dzień o mojej przyszłości i czy chce tak żyć.. dobrej nocy jesteśmy w kontakcie

7

Czas przestać matkować swoim dużym chłopakom i zacząć wybierać świadomie mężczyzn?

8

Istotka6 napisał/a:

Jaki czas  jesteście razem i ile trwa ten stan egzystencji?

Zacznij  myśleć o sobie,  stroic się,  wychodzić,  ćwiczyć  itp,  może tym "zyskasz"   w jego oczach  i poczuje,  że może Cię stracić.  Nie bądź też zawsze dla niego,  na życzenie.  Bądź lekko niedostępna  i niech się ogarnie,  inaczej faktycznie  prędzej czy później,  Cię straci

Oficjalnie rok z hakiem, jakoś od nowego roku jest coraz gorzej. Zdaję sobie sprawę, że niestety faceci nie mają takiego jak my postrzegania drobnych rzeczy do zrobienia w domu, ale wyrzucenie śmieci, odkurzenie jest zauważalne gołym okiem. Jestem w szoku, bo jak pomieszkiwaliśmy ze sobą to sam ze swojej inicjatywy potrafił coś zrobić, znał umiar między graniem, obowiązkami, a spędzaniem czasu razem. Wydawał się mężczyzną, a nie chłopczykiem, który potrzebuje matki. Skorzystałam z Waszych rad, pranie wstawiam tylko swoje(jego już wypada z kosza), bałagan taki, ze aż mnie trzęsie, ale przetrwam to haha i zobaczymy big_smile

9

Pinacolada0 napisał/a:

Witaj,
Jest godzina 1:10 A ja nie mogę spać i rozmyślam nad moim związkiem  biorę telefon szperam w Google A tu pachhh forum i identyczna sytuacja jak z moim facetem zero zaangażowania przestaliśmy jeździć i wychodzić gdzie kolwiek A on.. Tylko gra na telefonie albo PlayStation i wychodzi co 15 min na balkon zapalić papierosa, nie dba o siebie nic mu się nie chce. Pytam nie raz może coś zrobimy może dokonczymy tapetę na ścianie pójdziemy na spacer czy do kina ? Nie... kiedy indziej nie chce mi się.. Psychicznie jestem już zmęczona tym wszystkim i wiem co czujesz ciężko jest funkcjonować z takim człowiekiem.. Jestem na skraju zakończenia tego związku myślę dzień w dzień o mojej przyszłości i czy chce tak żyć.. dobrej nocy jesteśmy w kontakcie

Może spróbuj zrelaksować się w jakiś sposób? Pójść na masaż, mniej spędzać czasu w domu(choć teraz przez koronawirusa troszkę ciężko). Ja przybrałam taktykę bycia obojętną + robienie tylko swojego i może to jakoś otworzy mu oczy, bo gadanie nic nie daje. No i dostałam kwiaty od kolegi z grupy na dzień kobiet i chyba trochę zazdrość się uruchomiła lol

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Infantylny facet - wypalenie w związku(?)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024