Wyznać miłość czy nie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wyznać miłość czy nie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Wyznać miłość czy nie?

Cześć, jestem w dosyć ciężkiej (jak dla mnie) sytuacji i nie do końca wiem, jak z niej wyjść, ale do rzeczy. Prawie rok temu poznałem pewną dziewczynę i dosyć mocno się zaprzyjaźniliśmy. Była wtedy po rozstaniu z chłopakiem i przez prawie całą naszą znajomość była wolna, ale nie wydawało mi się, że coś do niej czuję. Fakt, uwielbiałem (nadal uwielbiam) spędzać z nią czas, ale nie sądziłem, że będzie z tego coś więcej. Jakiś czas temu znalazła chłopaka i, jak się pewnie domyślacie, zacząłem się robić zazdrosny i dotarło do mnie, że jednak nie traktuję jej jak "tylko przyjaciółkę". Tu moje pytanie, co z tym zrobić? Powiedzieć jej, czy może poczekać aż mi przejdzie, czy jeszcze coś innego? Sprawę komplikuje fakt, że z tego co mówiła, traktuje ten związek jakoś obojętnie - po ostatnim rozstaniu trzyma dystans oraz to, że jesteśmy ze sobą bardzo blisko - przytulamy się, nocujemy u siebie itd. Często słyszymy pytanie, czy jesteśmy razem. Koniec końców nie wiem co robić, z jednej strony nie chcę ryzykować utraty bliskiej przyjaciółki, z drugiej - chciałbym przynajmniej, w najgorszym przypadku, wiedzieć, na czym stoję.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyznać miłość czy nie?
somename napisał/a:

Jakiś czas temu znalazła chłopaka

Jakby ona też chciała coś z Tobą to raczej by nikogo nie szukała...
Na Twoje "szczęście" jeszcze nie jest mocno zaangażowana.

Na Twoim miejscu wolałbym powiedzieć co czujesz.
Kto wie, może ona też inaczej na Ciebie spojrzy smile
Możliwe, że stracicisz przyjaciółkę, trudno. Na pewno to będzie mniej bolesne od widoku jak się przytula do swojego chłopaka.

3

Ein napisał/a:

Jakby ona też chciała coś z Tobą to raczej by nikogo nie szukała...

Kiepski argument. Nie słyszałeś np. o przypadkach, gdy kobieta odchodzi tylko po to, żeby on zatęsknił, albo o nią powalczył?

Ein napisał/a:

Na Twoim miejscu wolałbym powiedzieć co czujesz.

A co on czuje?

4

balin napisał/a:

Kiepski argument. Nie słyszałeś np. o przypadkach, gdy kobieta odchodzi tylko po to, żeby on zatęsknił, albo o nią powalczył?

Trzeba było zacytować też dalszą część mojej wypowiedzi.

balin napisał/a:

A co on czuje?

somename napisał/a:

zacząłem się robić zazdrosny i dotarło do mnie, że jednak nie traktuję jej jak "tylko przyjaciółkę"

5 Ostatnio edytowany przez monkeyjolka (2019-11-10 23:13:18)

wyznać! porozmawiać z nim też oczywiście co ich łączy czy są razem dalej uczucie jest najważniejsze...

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wyznać miłość czy nie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024