Usta - jak i gdzie zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Usta - jak i gdzie zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Usta - jak i gdzie zrobić?

Cześć Dziewczyny smile Zastanawiam się nad zrobieniem ust. Zawsze były jędrne i pełne, z biegiem czasu widzę, że zaczynają wiotczeć, robią się przy nich małe zmarszczki. Trochę mi z tego powodu smutno i chciałabym je poprawić. Możecie polecić jakieś miejsce na Śląsku, gdzie zrobią mi to dobrze? Chciałabym uniknąć efektu kaczki, a mam wrażenie, że na każdej stronie gabinetów widzę zdjęcia, na których mimo wszystko nie wygląda to naturalnie hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Usta - jak i gdzie zrobić?

Nie przeskoczy się upływu czasu. Nie lepiej po prostu racjonalnie o siebie dbać, żeby jak najdłużej dobrze wyglądać, a z tym, czego nie da się powstrzymać, pogodzić się i nie ryzykować karykaturalnego wyglądu po źle przeprowadzonym zabiegu? Powiększone usta rzadko wyglądają naturalnie i pasują do twarzy.

3

No właśnie nie chcę karykaturalnego wyglądu i zastanawiam się czy da się to tak zrobić, żeby te drobne bruzdki przy ustach wypełnić bez kaczego dzióbka. Bo nawilżanie i kremy nie dają rady. Nie chodzi o to, że nie mogę się pogodzić z upływem czasu. Zaakceptowałam rozciągniętą skórę i rozstępy po ciąży, nie mam zamiaru też zmieniać kształtu swojego nosa, robić jakichś czary-mary ze wszystkimi zmarszczkami. Tylko tych moich ust mi troszkę szkoda wink Taki trochę sentyment do znaku rozpoznawczego. Choć w sumie mam wrażenie, że to jest bardzo, ale to bardzo widać, jak ktoś sobie robi usta, dlatego póki co tylko się zastanawiam.

4

dżiro napisał/a:

No właśnie nie chcę karykaturalnego wyglądu i zastanawiam się czy da się to tak zrobić, żeby te drobne bruzdki przy ustach wypełnić bez kaczego dzióbka. Bo nawilżanie i kremy nie dają rady.

Da się. Usta można powiększyć, ale można je też po prostu ujędrnić, przez co stają się pełniejsze, a przy okazji znikają wspomniane przez Ciebie maleńkie zmarszczki, tzw. zmarszczki palacza. Osoba wykonująca zabieg, najlepiej, żeby był to dermatolog, wybiera nieco inny preparat niż typowy wypełniacz i w nieco inny sposób go podaje. Jeśli się nie mylę, jest to tak zwane nadanie konturu.
Sama nie robiłam, ale widziałam efekty i są naprawdę bardzo dobre.

5

Zaintrygowało mnie to. A taki zabieg też robi się kwasem hialuronowym? Bo kwas zdaje się, że wchłania się po jakimś czasie - to by mi dało poczucie bezpieczeństwa, na wszelki wypadek, gdyby efekt mnie nie zadowalał, to przynajmniej wiedziałabym, że za jakiś czas zniknie.

6

Tak, kwasem hialuronowym. Nie mam pewności, ale z tego co kojarzę wybiera się preparat nieco rzadszy niż służący do wypełniania ust. W każdym razie kwas nie tylko się wchłonie, ale też w razie niezadowalającego efektu osoba wykonująca zabieg (lub w razie konieczności inna) może użyć substancji, która go rozłoży.
Zresztą na konsultacji przed zabiegiem powinnaś otrzymać odpowiedzi na wszystkie zadane pytania, co powinno rozwiać ewentualne wątpliwości.

7

Na pewno nie polecam botoksu, o wiele lepiej zrobic je sobie kwasem hialuronowym, ktory tez ma dobre efekty i jest o wieeeeeleeee bezpieczniejszy.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Usta - jak i gdzie zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024