"Usługa hotelowa dopłata za bachora" - 1*165,00 złotych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » "Usługa hotelowa dopłata za bachora" - 1*165,00 złotych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1

Temat: "Usługa hotelowa dopłata za bachora" - 1*165,00 złotych

Klientka jednego z hoteli w Karpaczu otrzymała dosyć oryginalny paragon. Na kwitku pojawił się zapis "usługa hotelowa dopłata za bachora" na kwotę 165 złotych. Kobieta wrzuciła zdjęcie paragonu do sieci, dodając do tego komentarz: "Paragon za pobyt córki. Brak mi słów..."   

https://puu.sh/DWNTP/9acfd96ac7.jpg

(źródło: tvn24.pl)

Hotel szybko zareagował i klientkę przeprosił, tak w komentarzu pod zdjęciem, jak i w poście na swojej oficjalnej stronie:

Green Mountain Hotel & Apartments napisał/a:

Najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację. Wydruk to wynik niefrasobliwego i nietaktownego komentarza jednego z naszych pracowników i wypadek poniżej wszelkiej krytyki, który absolutnie nie powinien mieć miejsca. Jesteśmy kompleksem nastawionym na rodzinne pobyty, a dzieci to nasi goście VIP, dlatego zależy nam, by czuły się u nas jak najlepiej - potwierdzają to liczne pozytywne opinie i wysokie noty wystawiane przez naszych gości po pobycie. Zapewniamy, że niestosowny komentarz, który pojawił się na wydruku w najmniejszym stopniu nie licuje z polityką i ofertą Green Mountain Hotel & Apartments, zaś w stosunku do autora wyciągniemy stosowne konsekwencje, aby taki incydent nie miał szans ponownie się wydarzyć".

Hotel dodatkowo zapewnił, że zorganizuje szkolenia dla personelu, skoncentrowane na obsłudze rodzin z dziećmi, ponadto już w momencie rekrutacji będzie zwracał większą uwagę na stosunek pracowników do najmłodszych gości.   

Pani Agnieszka w odpowiedzi napisała: "Dziękuję za reakcję i proszę o szacunek wobec drugiego człowieka. Jest to lekcja dla nas wszystkich drodzy marketingowcy, by dbać o szczegóły. Szczególnie jeśli zależy nam na czystości języka polskiego".

Nie dziwię się, że hotel usiłował jakoś wybrnąć z sytuacji, ale muszę przyznać, że w duchu bardzo mnie ten zapis na paragonie rozbawił. Część internautów komentujących post hotelu podziela oburzenie autorki zdjęcia, ale w zdecydowanej większości pojawiły się wpisy, że do takich sytuacji należy podchodzić z dystansem. Niektórzy nawet zadeklarowali, że chętnie przyjadą właśnie do tego hotelu, a inni wręcz zaapelowali o przyznanie niefrasobliwemu pracownikowi premii. 

Na koniec pozostaje pytanie czy to tylko niefrasobliwość pracownika, czy może dziecko zachowywało się tak skandalicznie, że postanowił w ten sposób zwrócić jego matce uwagę? Tego niestety nie wiem.

Jak Wy oceniacie zastniałą sytuację - bawi Was czy raczej oburza?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-07-24 20:05:37)

Odp: "Usługa hotelowa dopłata za bachora" - 1*165,00 złotych

Tak, czy siak, taki zwrot, jak "opłata za bachora", to niesmaczne przynajmniej było. I dobrze, że przedstawiciel hotelu odniósł się do tego skandalu.
Ciekawe, czy ów "oryginał" z obsługi hotelowej, znał wcześniej znaczenie tego słowa. Wątpię niestety.

Natomiast, sugestia, że mogło to być odniesieniem się w ten sposób do jakości wychowania dziecka przez jego opiekunów, tym bardziej razi.
Klient nasz pan? Wraz z rozdawnictwem, stare przyzwyczajenia wacają? "Panie, tu drogeria jest!
Ja tu mięso sprzedaję!". smile

3

Mnie to bardzo ubawiło :-D
Chociaż może byłoby mi nie do śmiechu, gdyby sprawa dotyczyła mojego dziecka albo innego bliskiego mi.

Myślę, że pracownik miał fantazję ;-) i gorszy dzień, ale może nie koniecznie dziecko, którego dotyczył paragon znalazło mu za skórę.

4

Jeśli wziąć pod uwagę, że jedną ze złotych zasad marketingu jest "nieważne jak mówią, ważne, żeby mówili", to kto wie czy pracownik, który pewnie zebrał za swój przekaz niemałą burę, nie zrobił w ten sposób hotelowi doskonałej reklamy. Zdjęcie rozlało się bowiem po sieci i jest żywo komentowane. Ja sama, choć byłam w Karpaczu, to nazwę hotelu po raz pierwszy usłyszałam dopiero teraz, przypuszczam, że ją zapamiętam, a ile jest osób, które sobie ją zakodują i zdecydują się właśnie tam przenocować? <pytanie retoryczne>

5 Ostatnio edytowany przez MrówkaBigbitówka (2019-07-24 20:26:55)

Nie wiem co w tym zabawnego. Nawet gdyby dziecko było z piekła rodem, to takie spostrzeżenia zostawia się dla siebie, ewentualnie na szkoleniu nowych pracowników mozna ich uświadomić, że niektóre dzieci mogą się w ten, lub inny sposób zachowywać. Poza tym, na kasie fiskalnej, szeregowy pracownik nie może wpisać takiego komentarza. Mógł to zrobić ten, kto programuje kasę. Księgowa też tego nie rozliczy. Mnie to pachnie zwykłą ściemą.

6

Fake..?

7

Nie, to nie jest fake. Sprawdziłam i komentarz z przeprosinami naprawdę znajduje się również na stronie rzeczonego hotelu. Gdyby całe zajście nie było prawdą, to nie sądzę, by pozwalali sobie na taką wizerunkowo wątpliwej jakości zabawę.

8

Sam napis na paragonie - może wywołać uśmiech.
Sytuacyjnie - niesmak jednak, że można kogoś potraktować w miejscu gdzie ma być okazywany szacunek mocno instrumentalnie.

9

Zdecydowanie nieeleganckie. Wyraz "bachor" ma jednak negatywną konotację.

10

MagdaLena1111 napisał/a:

Myślę, że pracownik miał fantazję ;-) i gorszy dzień, ale może nie koniecznie dziecko, którego dotyczył paragon znalazło mu za skórę.

Nie prowadzę kasy fiskalnej ale czytałem, że kasę się programuje wprowadzając kody sprzedaży. Nie robi się tego ad hoc, więc jest duże prawdopodobieństwo, że żart ma już brodę tylko nikt do tej pory na niego nie zasłużył, nie zauważył, a właściciele mają dość niedbałe podejście do kasy. Wyczuwam kontrolę skarbową...

Niektórzy rodzice tak wychowują swoje bąbelki, że to naprawdę są wredne bachory.

Ja jeszcze lubię to:

http://images9.bibsy.pl/PAC93kcS/dla-dziecka-uczulone-na-laktoz-e-gluten-cukier-zrob-tak-z-eby-nie-umarlo.jpeg

12

Olinka napisał/a:

Jeśli wziąć pod uwagę, że jedną ze złotych zasad marketingu jest "nieważne jak mówią, ważne, żeby mówili", to kto wie czy pracownik, który pewnie zebrał za swój przekaz niemałą burę, nie zrobił w ten sposób hotelowi doskonałej reklamy. Zdjęcie rozlało się bowiem po sieci i jest żywo komentowane. Ja sama, choć byłam w Karpaczu, to nazwę hotelu po raz pierwszy usłyszałam dopiero teraz, przypuszczam, że ją zapamiętam, a ile jest osób, które sobie ją zakodują i zdecydują się właśnie tam przenocować? <pytanie retoryczne>

Sądzę, że nieprzypadkowo zareagował właściciel placówki w sposób przez jego rzecznika zademonstrowany.
Reklama w Internecie może i jest, choć nie zamierzona.
Na krótką metę, może i skuteczna będzie.
Po zastanowieniu,  FWP do odległej już historii stosunkowo należy, więc pocztą pantoflową rozejdzie się o "burakach" obsługujących gości.
Chyba, że niszę znaleziono.
Dla gości w typie starego "Ciach", który wszędzie był i wszelkich udogodnień doznał, więc wakacji w Bytomiu zażądał ze zgrają harcerzy, by mu spać nie dali. Bez sanitariatów i z pokojówką z "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz

13

Mnie również to ubawiło. I jeżeli to prawda, to sądzę, że nie bez powodu ten kod  został wpisany. Niektóre dzieci to naprawdę bachory. I dla dobra ogółu dobrze jest ich rodzicom to uświadomić. Szkoda tylko, że najczęściej  występuje wtedy u rodziców oburzenie zamiast refleksji...

14

bbasia napisał/a:

Mnie również to ubawiło. I jeżeli to prawda, to sądzę, że nie bez powodu ten kod  został wpisany. Niektóre dzieci to naprawdę bachory. I dla dobra ogółu dobrze jest ich rodzicom to uświadomić. Szkoda tylko, że najczęściej  występuje wtedy u rodziców oburzenie zamiast refleksji...

Wobec tego skoro to nie fake, to przychylam się do tej wypowiedzi.

15

Olinka napisał/a:

Ja sama, choć byłam w Karpaczu, to nazwę hotelu po raz pierwszy usłyszałam dopiero teraz

To jest nowy 5-gwiazdkowy kompleks hotelowy, jeszcze pachnie farbą.

16 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-24 23:44:21)

Kody wprowadza serwis kasy na początku..
Może Vat jest mniejszy?:D
PR słaby- mogli napisać że to dopłata za Bachelor Party..;)

17

Capricornus napisał/a:
Olinka napisał/a:

Ja sama, choć byłam w Karpaczu, to nazwę hotelu po raz pierwszy usłyszałam dopiero teraz

To jest nowy 5-gwiazdkowy kompleks hotelowy, jeszcze pachnie farbą.

No, ba!
Nuworyszom pokazać paragon z tym prześmiewczo-obraźliwym komentarzem, to jak w pysk dać komuś przy jej/ jego połówce.
Że rodzice czasu na wychowanie gnojka nie mieli,nie zwalnia od troski o zyski spodziewane przez inwestora.
Pięć gwiazdek? Tyle, to nawet Jaruzelski nie miał, a Jurata, to też nie byle co było. smile

18

A to na 100% chodziło o dziecko? lol

Bo wiecie, w gwarze to bachor/a znaczy coś innego.

W górach/na śląsku może to być:
BACHORA – 1. wnętrzności człowieka lub zwierzęcia. 2. kiszki wieprzowe nadziewane tartymi ziemniakami i skwarkami, upieczone w piekarniku.   

Kobieta przyjechała z wawy, kupiła sobie drogą regionalną potrawę z baranich flaków i kręci dramę bo nie zrozumiała co jej na paragonie napisali.

19

Znerx napisał/a:

A to na 100% chodziło o dziecko? lol

Bo wiecie, w gwarze to bachor/a znaczy coś innego.

W górach/na śląsku może to być:
BACHORA – 1. wnętrzności człowieka lub zwierzęcia. 2. kiszki wieprzowe nadziewane tartymi ziemniakami i skwarkami, upieczone w piekarniku.   

Kobieta przyjechała z wawy, kupiła sobie drogą regionalną potrawę z baranich flaków i kręci dramę bo nie zrozumiała co jej na paragonie napisali.

Czyli sugerujesz że na paragonie winno stać usługa hotelowa - kiszki wieprzowe? Albo nie hotelowa tylko gastronomiczna, albo jednak to ty nie zrozumiałeś treści paragonu.

20

Aż się zaśmiałam i pewnie gdyby chodziło o moje dziecko, też tym się tylko zaśmiała.

A czy to ta sama sprytna parka, która przemyciła dziecko do hotelu w torbie podróżne i jak to wyszło na jaw i musieli płacić, to się sapali, że dziecko to nie osoba i nie zapłacą?

21

Nazwa usługi zdecydowanie niepoprawna politycznie, ale... biorąc pod uwagę fakt, że dzieci z kulturą zachowań i słowa wyginęły niczym mamuty jakieś 10 lat temu, to chyba całkiem trafna wink Teoretycznie klient nasz pan, więc tak ostentacyjny brak szacunku dla płatnika, może co wrażliwszych oburzać. Mnie zdecydowanie rozbawił. Mam nadzieję, że hotelowy dowcipniś nie zostanie zbyt surowo ukarany wink

22

Dla mnie to normalny paragon, sam nazywam dzieci bachorami, więc w pełni rozumiem ten "przypadek".

23

Gdyby moje dziecko było grzeczne (a jest praktycznie cały czas grzeczne) to poczułabym sie urażona. Natomiast gdyby było diabłem wcielonym (co moim zdaniem jest niemożliwe, jeżeli rodzice wychowują, a nie chowają dziecko) to bym nawet nie skomentowała paragonu, natomiast na pewno za każdym razem zlego zachowania dziecka, przepraszała ludzi wokół.

Natomiast akcja spowodowała m.in. to, że inne miejsca zrobiły z tego chwyt marketingowy, np. łódzki lunapark na paragonie wpisuje "opłata za berbecia", która zresztą wynosi 0 zł.

24

hahaha sie uśmiałam ;p

25

Nirvanka87 napisał/a:

Natomiast akcja spowodowała m.in. to, że inne miejsca zrobiły z tego chwyt marketingowy, np. łódzki lunapark na paragonie wpisuje "opłata za berbecia", która zresztą wynosi 0 zł.

Lubię to! smile Marketingowcom można chyba pogratulować szybkiej i trafnej reakcji.

Swoją drogą nawet jeśli nieco kontrowersyjny, to przecież nadal jest to tylko paragon, a nie dość, że cała sieć o tym huczy, ludzie rozmawiają, to podobno nawet w TV przekaz pojawił się w co najmniej kilku, i to całkiem poważnych, programach informacyjnych.

26

Olinka napisał/a:
Nirvanka87 napisał/a:

Lubię to! smile Marketingowcom można chyba pogratulować szybkiej i trafnej reakcji.

Swoją drogą nawet jeśli nieco kontrowersyjny, to przecież nadal jest to tylko paragon, a nie dość, że cała sieć o tym huczy, ludzie rozmawiają, to podobno nawet w TV przekaz pojawił się w co najmniej kilku, i to całkiem poważnych, programach informacyjnych.

Czyli, co?
Dzieci na czas urlopu do pogotowia opiekuńczego oddawać, by obsłudze hotelowej na nerwach nie grały przez dwa tygodnie?
Bo wychodzi na to, że ten przykładowy gość, przeczytał kolumienkę informacji z paragonu i zażądał wyjaśnień w efekcie.
Złamas. Takii sam, jak i bachor jego!

27

Excop napisał/a:

Czyli, co?
Dzieci na czas urlopu do pogotowia opiekuńczego oddawać, by obsłudze hotelowej na nerwach nie grały przez dwa tygodnie?
Bo wychodzi na to, że ten przykładowy gość, przeczytał kolumienkę informacji z paragonu i zażądał wyjaśnień w efekcie.

Eeee... Nie jestem pewna czy się dobrze zrozumieliśmy - moje "lubię to!" i komentarz odnosiły się do pomysłu łódzkiego lunaparku, który osobiście odebrałam bardzo pozytywnie wink.

28 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-03 19:08:14)

Olinka napisał/a:
Excop napisał/a:

Czyli, co?

Eeee... Nie jestem pewna czy się dobrze zrozumieliśmy - moje "lubię to!" i komentarz odnosiły się do pomysłu łódzkiego lunaparku, który osobiście odebrałam bardzo pozytywnie wink.

Wybacz, Olinko, bo odniosłem się wprost do tego "bachora" z paragonu, który ciśnienie podniósł mi, a nie przeanalizowałem Twojej wypowiedzi.
Przepraszam. smile

29

Excop napisał/a:

Wybacz, Olinko, bo odniosłem się wprost do tego "bachora" z paragonu, który ciśnienie podniósł mi, a nie przeanalizowałem Twojej wypowiedzi.
Przepraszam. smile

Słowo pisane - nie tylko ono, ale wydaje mi się, że jednak głównie - ma to do siebie, że łatwo o nieporozumienia.
Wyczułam niezrozumienie, stąd próba wyjaśnienia, ale zapewniam, że nawet nie ma o czym mówić smile.

30

Ale się uśmiałam big_smile

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » "Usługa hotelowa dopłata za bachora" - 1*165,00 złotych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024