Praca w sekretariacie i dekolt - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Praca w sekretariacie i dekolt

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Praca w sekretariacie i dekolt

Piszę to do tych dziewczyn, które pracują w sekretariatach firm, w których jest luźna atmosfera. Ewentualnie tam, gdzie siedzicie na pierwszej linii i macie kontakt z klientem.
Napiszcie dziewczyny, czy pokazujecie dekolt, ale tak delikatnie, szczególnie w przypadkach, gdy macie większy biust i 1/3 biustu wystaje oraz jakie macie  wrażenia gdy płeć męska przychodzi załatwiać sprawę...
Czy po jakimś czasie same zdecydowałyście się na bluzki bez dekoltu, czy jednak szefostwo zasugerowało, aby jednak nie świecić cyckami.

Chodzi o to, czy dostrzegacie reakcje klienta męskiego na dekolt i czy da się to wyczuć np. większą "sympatią".

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca w sekretariacie i dekolt

Po co Ci ta "większa sympatia" klienta, jeśli to on ma do Ciebie sprawę, nie Ty do niego?

Moim zdaniem pokazywanie biustu w sytuacjach formalnych, a za taką uważam wykonywanie swoich obowiązków związanych z pracą z klientem, jest nieprofesjonalne. Tyle w temacie.

3

Pytanie kieruję, to tych dziewczyn nieprofesjonalnych, które jednak tak robią lub robiły. Jakie mają odczucia i wrażenbia, czy takowe odczucia lub wrażenia mają, czy jednak takich wrażeń i odczuć nie mają.
Może są takie, które uważają, ze są kobietami, mają biust i nic klientom do tego.

4

JoannaJ505 napisał/a:

Pytanie kieruję, to tych dziewczyn nieprofesjonalnych, które jednak tak robią lub robiły. Jakie mają odczucia i wrażenbia, czy takowe odczucia lub wrażenia mają, czy jednak takich wrażeń i odczuć nie mają.
Może są takie, które uważają, ze są kobietami, mają biust i nic klientom do tego.

Wywalanie cycków na wierzch jest żałosne. To mnie w kobietach zadziwia. Z jednej strony chcesz żeby twój "klient męski" traktował cię profesjonalnie, z drugiej pokazujesz że jesteś tylko kawałkiem mięsa na wycieraczce pana dyrektora, prezesa czy kogo tam jeszcze. Jako ten klient męski powiem- widząc coś takiego uważam odwiedzaną osobę za palanta. Zatrudnianie osoby lekkich obyczajów do reprezentowania siebie uważałabym za uwłaczające mojej pozycji. Owszem, cycki na kolacji biznesowej- tak, w biurze ich miejsce jest pod bluzką.

5

JoannaJ505 napisał/a:

O, ja na przykład jestem taka, że uważam iż mam biust i klientom nic do tego.
Ale do głowy by mi nie przyszło pokazywanie go w pracy !
Jest to bardzo nieprofesjonalne, niesmaczne i wulgarne.
Nie uważam, żeby pokazywanie piersi licowało z powagą pracy w miejscu, w którym ma się kontakt z klientem i jednocześnie jest się reprezentantką firmy. Sympatia klientów nie jest mi do niczego potrzebna, moje obowiązki - a ich sprawy - mają być załatwione szybko, sprawnie i profesjonalnie. I jeśli może być mowa o jakiejkolwiek sympatii, to tylko w obliczu takiego podejścia, a nie widoku czyichś piersi.

Jedna z moich koleżanek czasem ubiera do pracy takie dość luźniejsze stylizacje, w których pokazuje nieco dekolt, lub brzuch. Ale ona pracuje w szkole nauki tańca brzucha, więc to aż tak bardzo nie razi kiedy ma na sobie np. strój do belly dance.
Jednak nie wyobrażam sobie pracując w sekretariacie, czy w recepcji świecić półgołym biustem i oczekiwać sympatii klientów mojej firmy tylko dlatego, że pokazałam im kawałek ciała.

6

Obnażony choćby i częściowo biust w urzędzie wydaje mi się obciachowy, nie na miejscu. Świadczy o braku klasy sekretarki.

Pasuje jedynie  pani sprzedającej w pijalni piwa czy innym bufecie z alkoholem. Tam może być pełny luz.

7

Ja tam lubię.

8

Nieprofesjonalne i niesmaczne, ale czasem i za przyzwoleniem szefa. W szanujących się firmach jest chyba cos takiego jak dress code.

Snake napisał/a:

Ja tam lubię.

Jak lubisz, to pokazuj.

9

Benita72 napisał/a:

Nieprofesjonalne i niesmaczne, ale czasem i za przyzwoleniem szefa. W szanujących się firmach jest chyba cos takiego jak dress code.

Snake napisał/a:

Ja tam lubię.

Jak lubisz, to pokazuj.

Jak jest ciepło zawsze chodzę rozchelstany więc można to tak traktować wink Dziewczyny w pracy (biuro) nieraz chodzą z przyjemnymi dekoltami. Ich sprawa, a dużo przyjemniej. Byłem kiedyś na wizycie u młodej lekarki co dekoltu nie miała, za to przezroczystą bluzkę. Gdyby jeszcze miała cycki, to byłaby to fajna sprawa.

10

Lagrange napisał/a:

Wywalanie cycków na wierzch jest żałosne. To mnie w kobietach zadziwia. Z jednej strony chcesz żeby twój "klient męski" traktował cię profesjonalnie, z drugiej pokazujesz że jesteś tylko kawałkiem mięsa na wycieraczce pana dyrektora, prezesa czy kogo tam jeszcze. Jako ten klient męski powiem- widząc coś takiego uważam odwiedzaną osobę za palanta. Zatrudnianie osoby lekkich obyczajów do reprezentowania siebie uważałabym za uwłaczające mojej pozycji. Owszem, cycki na kolacji biznesowej- tak, w biurze ich miejsce jest pod bluzką.

Serio na kolacji BIZNESOWEJ cycki są ok? Nie wydaje mi się.
Chociaż biorąc pod uwagę, że cycki wywala się na wierzch, jak chce się w ten sposób coś ugrać, to może to być dobry sposób na skłonienie kogoś do łaskawszego spojrzenia np. na ofertę firmy, którą reprezentuję. Coś ala efekt aureoli :-D Trochę to jednak upokarzające :-/
Osobiście raz zrobiłam taki myk, gdy chciałam przepisać ocenę z poprzednich studiów i chodziły słuchy, że argument w postaci duuużego dekoltu jest bardzo przekonujący u pewnego profesora. I rzeczywiście, nawet specjalnie nie oglądał wykazu ocen :-D

11

Jako wieloletnia asystentka jeszcze mi się nie zdazylo epatować swoją seksualnością. Spotkania biznesowe jakie się odbywają, zresztą klienci którzy przychodzą do prezesow/szefów to też osoby na poziomie i czułabym się zwyczajnie głupio gdybym paradowała półnaga. A to czy komuś się to podoba i ma z tego uciechę to sprawa absolutnie 10 rzędna.
I szczerze, ze wszystkich firm w których zdarzyło mi się pracować nie widziałam asystentek z dekoltem na wierzchu.

12

JoannaJ505 napisał/a:

A uwazanie, ze jest sie kobietą musi sie przekladac na eksponowanie biustu? Bo ja sie za kobietę uwazam i mysle ze inni tez mnie za kobietę uwazaja. Nie musze ich w tym upewniac wywalajac cyca z bluzki.
Sadze ogolnie, ze ze smakiem ubrana kobieta (nie musi to byc wcale golf i spodnica do ziemi) moze byc duzo bardziej pociagajaca i seksowna w nienachalny sposob niz rozneglizowana dziunia swiecaca biustem i posladkami. Takie panie tez maja oczywiscie grono swoich fanow ale kojarza mi sie oni raczej z panami z budowlanki gwizdzacymi i cmokajacymi za nimi na ulicy.

13

Jeśli wchodzę gdzieś i najpierw widzę cycki, to uważam, że taka osoba nie ma za dużo innych rzeczy do pokazania. Próbuje w ten sposób odwrócić uwagę od braku innych rzeczy - braku kompetencji, inteligencji, profesjonalizmu.
To taki chłyt merketingowy - nie mam dużo w głowie, to pokażę to, co mam.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Praca w sekretariacie i dekolt

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024