Zostać z chłopakiem czy spróbować z przyjacielem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zostać z chłopakiem czy spróbować z przyjacielem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Uzuria (2019-06-24 17:40:04)

Temat: Zostać z chłopakiem czy spróbować z przyjacielem?

Jestem w ciężkiej rozsypce. Muszę się wyżalić, bardzo was proszę o rady.
Zacznijmy od tego, że jestem w czteroletnim związku z chłopakiem z mojego miasta. Jestem bardzo przywiązana do niego, podoba mi się wizualnie, mamy dobry seks, często mi pomaga. Ale no jak każdy człowiek ma wady. Parę razy nie dotrzymał mi obietnicy, okłamywał mnie, olewa mnie dla alkoholu i mam wrażenie, że ja muszę się do niego dostosowywać. Nie wiem czy to istotne, ale ma cukrzycę, czasami się nie pilnuje i już parę razy musiałam go ratować, dwa razy było u mnie pogotowie. Raz nawet przy mnie się dusił. To mnie wykańcza psychicznie, mam nerwicę i takie sytuacje mi ją nasilają. Mimo to czuję się w pewnym stopniu odpowiedzialna za niego. Zrywaliśmy już dwa razy, raz przez jego byłą przyjaciółkę, która trochę nam namieszała (okłamywała itd), drugi raz przez mojego przyjaciela. Po każdym zerwaniu było nam bez siebie tak ciężko, że wracaliśmy do siebie. W naszym mieście mamy wspólnych znajomych, można powiedzieć że tych co ja znam, on też zna i na odwrót. Jednak mam 130km od mojej miejscowości dwie przyjaciółki (znam je ponad 5 lat). I teraz do rzeczy, 1,5 roku temu siedziałam sobie na GG i dla żartów pytałam losowych osób z miasta gdzie mieszkają te przyjaciółki czy będą na festynie właśnie w tym mieście. Jeden chłopak mi odpisał, że będzie i tak zaczęliśmy pisać. W krotce zaprzyjaźniliśmy się, widywaliśmy się bardzo często. Poznałam go z moimi przyjaciółkami, on mnie ze swoją ekipą. Zna on też mojego chłopaka. Jest bardzo troskliwy, opiekuńczy, zabawny i z charakteru taki jak ja. Jedyna wada jaka u niego dostrzegam to lekka nachalność. Przyjeżdżałam do niego (i przyjaciółek) jakoś co 2-3tyg. Mając kryzys z moim chłopakiem, zaczęłam coś czuć do tego przyjaciela, takie zauroczenie. On na 18stce takiego znajomego na której byliśmy wyznał mi miłość. Na ostatnim  spotkaniu stało się coś bardzo złego. Trochę wypił, ja w sumie też. No i chciał mnie pocałować, ja odmawiałam, a on w końcu włożył mi język do gardła. To trwało jakieś 2 sekundy, ja go odepchnelam i się rozpłakałam. Po tym nie mogę patrzeć w lustro, nie wiem czy powiedzieć o tym chłopakowi, nie chce go ranić. Mam straszne wyrzuty sumienia, że po prostu wtedy dałam się pocałować zamiast odepchnąć go. Mimo wszystko, zależy mi na tym przyjacielu, tyle wspólnych chwil, wspomnień... Ale nie wiem czy jest sens dalej utrzymywać tą relacje po tym, on mnie bardzo kocha, ale ja nie wiem czy chce rezygnować z mojego chłopaka (chociaż przyjaciółki sugerują, że byłoby lepiej jakbym z nim zerwała i była z przyjacielem, bo niby bardzo pasujemy do siebie, ale odległość...). Jestem w rozsypce, nie chce nikogo tracić, ale chyba nie mam wyboru. Zazwyczaj umiem się określić, ale w tej sytuacji nie wiem. Nie wiem czy powiedzieć chłopakowi o pocałunku, nie wiem czy zrywać kontakt z przyjacielem, nie wiem czy zerwać z chłopakiem, bo czuję, że nie zasługuje już na niego. Czuję się jakby mój cały świat nagle się zawalił. Teraz mam ochotę tylko leżeć i płakać. Nie wiem nawet co czuje. Myślałam też żeby spróbować z tym przyjacielem, ale boje się jak to będzie wyglądało życie bez ówczesnego chłopaka.
Dziękuję za przeczytanie, oraz każda odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostać z chłopakiem czy spróbować z przyjacielem?

"Jestem w rozsypce, nie chce nikogo tracić, ale chyba nie mam wyboru".

Wytłumacz to swoim panom i zaproponuj małą poliamorię. Na pewno na tyle im na Tobie zależy, że zrozumieją i się zgodzą. smile

3 Ostatnio edytowany przez Bonzo (2019-06-25 09:55:48)

zdradzić to go już zdradziłaś emocjonalnie...także chłopak juz lata z porożem. Widze, że nowy panicz sie juz określił, czyt. jest juz druga głąź, kwestia czasu kiedy się je złapiesz, bo z tego co widzę, raczej nie ucinasz  z nim kontaktu....kobiety są łase na komplementy. Bycie adorowaną to przyjemne uczucie, no i on cie kocha....kappa. Imprezki z alkoholem, z nowym towarzystwem, chlopaka nie ma w poblizu...a no tak, mieliście kryzys....wy mieliscie, czy TY miałaś??
Z twojego opisu wynika, że pierwszy panicz to duży dzieciak, któremu matkujesz ( chociaż to że jestes zadużona w drugim powoduje, że twoj opis nie jest w 100% bezstronny).

4

Ja bym się wycofała z obu znajomości.
Naucz się najpierw być sama i pojmij, czego szukasz u mężczyzn.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zostać z chłopakiem czy spróbować z przyjacielem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024