Jak się przełamać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Jak się przełamać?

Witam wszystkich,

Forum znalazłem, całkiem przypadkiem, ale przeczytałem kilka tematów dotyczących nieśmiałości i pomyślałem, że sam się podzielę swoim problemem. Nikogo tutaj nie znam, le mimo wszystko są osoby, które patrzą w inny sposób na różne sprawy, więc może ktoś byłby w stanie mi pomóc, zmienić sposób myślenia lub mnie nakierować?
Moim problemem właśnie jest nieśmiałość, ale do niej wrócę za chwilę, chciałbym na początek, opowiedzieć kilka słów o sobie...
A więc tak: mam 22 lata, studiuję, pracuję. Jestem osobą dość wysoką, wydaje mi się, że dość atrakcyjną, ale też bez przesady. Byłem w dwóch poważnych związkach. Które niestety się rozpadły, a ten ostatni dość niedawno, ale nie ma co rozpamiętywać. Oczywiście poznawałem, też wiele innych dziewczyn, ale nie zawsze wychodziło - wiadomo. I może tutaj pomyślicie, że po co piszę te ogłoszenie? Otóż wszystkie te dziewczyny poznałem poprzez Internet. Jedne na portalu randkowym, drugie poprzez ogłoszenie, jej czy moje. Nie powiem wygodna opcja, mniej stresująca.
Jednak doświadczenie nauczyło mnie, że może warto by było poznać kogoś w realu? Bo poprzez neta, słabo to wychodziło, trafiałem na dziewczyny, które po prostu do mnie nie pasowały, albo może na odwrót?
Tak na prawdę mam dwie prośby do Was :) Pierwsza jest taka, że nie wiem gdzie, w jaki sposób poznać interesującą mnie dziewczynę. Przede wszystkim mam na myśli, to że jestem cholernie nieśmiały wobec dziewczyn, ale co jest dziwne, nie mam problemu ze zwykłą rozmową.
Co do charakteru jestem często zamkniętą osobą, w towarzystwie co prawda potrafię ujmijmy to w ten sposób "porozumiewać się" ale często czuję się niekomfortowo. Nie jestem facetem charyzmatycznym, i tutaj myślę, że jest problem...
Drugi problem - podkochiwałem się swego czasu w dziewczynie w lo. Czułem, że w jakiś sposób zwraca na siebie uwagę - wiecie o co chodzi :) Jednak ja, oczywiście nie zagadałem, nie podbiłem ehh.. Myślałem później - po skończeniu szkoły i przeprowadzce do drugiego miasta, że jeżeli będę miał jeszcze okazję, to to naprawię i nie zepsuję tego. Próbowałem kiedyś na fb, zaprosiłem ją na pizze, ale odmówiła... Niedawno jednak nadarzyła się pewna szansa. Otóż spotkałem jej siostrę i okazało się, że przeprowadziły się do mojego miasta - dowiedziałem się gdzie pracuje. Mam zamiar ją odwiedzić, ale tutaj jest problem - nie wiem w jaki sposób zrobić tak, aby z nią w jakiś taki "konkretny sposób porozmawiać", a drugi problem, to moja dziewczyna - była. Ona wie, że w teorii "teraz" kogoś mam, bo widziała nasze fotki na fb. Oraz nie mam pewności, czy ona sama kogoś nie ma... Nie chcę zrobić z siebie kretyna... Dlatego bardzo Was proszę o pomoc i za razem przepraszam, za tak długi tekst - mam nadzieję, że nie zanudziłem :)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się przełamać?

Nie dowiesz się, czy kogoś ma, jeśli nie pogadasz z nią, a zdjęcia na facebooku, no cóż, życie się zmienia. Większy kłopot to temat rozmowy, jeśli masz zamiar wpaść do jej miejsca pracy to jakoś nie widzę innego punktu zaczepienia, niż coś związanego z tym, co ona tam robi, choć pewnie i tak się zaraz domyśli, po co wpadłeś. A z tą siostrą nie dałoby się czegoś zaaranżować? A przynajmniej dowiedzieć się od niej, czy ta dziewczyna jest z kimś związana.
Od czasu skończenia szkoły nie widzieliście się dość długo, więc nawet jeśli podobałeś jej się w szkole, może to już nie mieć żadnego znaczenia. Nie próbowałabym na twoim miejscu nawiązywać od razu do tego, że coś tam, kiedyś, i szkoda że nie wyszło. Jeśli ona nie podziela takich odczuć, to może wyjść trochę śmiesznie. To musi być takie na luzie...
Ale ważne pytanie, czy Ty nie przypomniałeś sobie o niej, bo z innymi nie bardzo Ci wychodzi?
Jeśli tak, to odpuść. To nie będzie dobra droga dla żadnego z was.

3

Dziękuje za przeczytanie i odpowiedź smile

Hmm, może źle to ująłem, bo jako punkt zaczepienia, to nie problem, ale bardziej chodzi o to, jak tą rozmowę prowadzić. Chętnie bym zaprosił ją nie wiem na kawę, czy coś w tym rodzaju, ale może też wyjść dziwnie... Co do siostry, to można pomyśleć (tak w ramach ciekawostki, to bliźniaczki tongue) Ogólnie, słabo tą siostrę znam, ale jeżeli by się jakoś to zaaranżowało, czemu nie.
Też tak uważam, może się to zmienić, ale nie chciałbym sobie kolejny raz pluć w brodę. Co do ostatniego pytania: Ta dziewczyna od kiedy ją poznałem, bardzo mi się podobała, nie tylko z wyglądu, ale charakteru. Ale pogodziłem się z myślą, że to skończone i tematu nie było. Akurat ostatnio wydarzyło się to co napisałem wyżej...

4

No to próbuj. Jak słusznie zauważasz, lepiej spróbować, niż żałować...

5

Tak w formie ciekawostki, spotkałem ją w pracy, w której pracuje i sama zaproponowała spotkanie smile Myślę, że będzie dobrze, ale co z tego wyjdzie nie wiem. Jest przynajmniej świadomość, że spróbowałem i się przełamałem, także jeszcze raz dziękuje za pomoc smile

6

Czyli poszło łatwiej niż myślałeś. Cieszę się smile Może będzie dobrze,

7

Powodzenia! smile

8

Najgorsze w nieśmiałości jest to, że się ciągle zastanawia, czy nie robi się z siebie idioty. Ciągłe analizy, planowanie, to tylko sprawia, że się nic nie robi ostatecznie. Jeżeli nieśmiałość przeszkadza Ci w życiu, to jest poważny problem i warto się zastanowić skąd się wzięła. I trenować. Bo najlepszy sposób to robienie rzeczy, które Cię przerażają, na przykład zagadywanie do dziewczyn. Warto spojrzeć na siebie z boku i zauważyć, że w gruncie rzeczy fajny z Ciebie człowiek, dlaczego więc masz się ukrywać?

9

trzymam za ciebie kciuki smile)

10 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2019-06-12 17:13:10)

Taki_Ktoś napisał/a:

Tak w formie ciekawostki, spotkałem ją w pracy, w której pracuje i sama zaproponowała spotkanie smile

Problem z głowy wink

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024