Poród w towarzystwie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Poród w towarzystwie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Poród w towarzystwie?

Zastanawiam się, czy warto ciągnąć swojego mężczyznę na porodówkę. Czy będzie on osobą pomocną i przydatną, a może wprost przeciwnie? Jak poród wpłynie na niego i na późniejsze spostrzeganie mnie jako kobiety? Co myślicie o tym?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poród w towarzystwie?

A pytałaś się go, co o tym sądzi? Każdy inaczej będzie to odbierał.
Dla mnie to by było za dużo, dodatkowy stres, w takiej sytuacji wolałabym mieć obok siebie tylko towarzystwo ograniczone do niezbędnego personelu, ale rozuymiem, że dla niektórych to może być duże wsparcie.

3

Musisz poważnie porozmawiać o tym z partnerem czy on w ogóle chce. Jeśli chce to go brać smile ja ze swojej perspektywy Ci powiem , że chyba umarłabym bez męża. Był niesamowitym wsparciem dla mnie, ostoją.. pomagał mi jak mógł, miałam też psychiczne poczucie ulgi , że ktoś nade mną czuwa, sama czasem nie byłam w stanie odpowiedzieć na pytanie pielęgniarki, mąż wszystko ogarniał. Przed samą porodówką pomógł mi też wejść pod prysznic, pomógł w umyciu się. JEstem mu dozgonnie wdzięczna.

4

U nas  gdy tylko dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami pojawił się temat porodu, mąż stwierdził że chce być w chwili narodzin. Sprawa zamknięta. Myślę, że przyda ci się towarzystwo, rodzić razem jest raźniej wink.

5

Na początku myślałam, że poród najlepiej przechodzić samemu, ale z biegiem czasu i ciąży chcę z kimś dzielić to szczęście. Na towarzystwo w czasie porodu zwróciła mi uwagę położna, później potwierdzenie znalazłam również w internetowych szkołach rodzenia (fajna jest prenalen i rodzice). Mąż na początku miał wątpliwości, ale szybko mu minęły. Już za kilka miesiące zostaniemy rodzicami i wspólnie chcemy przywitać nasze maleństwo.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Poród w towarzystwie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024