C*pka czy *pa: dziewczynka, czy kobieta, a może wulgarność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » C*pka czy *pa: dziewczynka, czy kobieta, a może wulgarność

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: C*pka czy *pa: dziewczynka, czy kobieta, a może wulgarność

Kiedyś dziewczyna z pogardą opowiadała, jak starsi panowie używali słowa "cipunia" albo "kuciapka". Dla niej normalnym słowem była "cipka" i "penis".

Inna kobieta jak usłyszała słowo "cipka", to się zirytowała, bo "cipkę mają małe dziewczynki, a ja mam c*pę". Jak usłyszała słowo "penis" to znowu się skrzywiła, bo w seksie nie użwa się określeń medycznych (??), tylko ma być "k*tas" lub "ch*j". Wypowiadając słowo "cipka" zastanawiam się, czy nie jestem jak "starsi panowie", ale z drugiej strony "c*pa" jest wulgarne, prawda? 

To slownictwo wygwiazdkowane mi nie leży... "cipka" i "penis" są okej. A jak u Was?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: C*pka czy *pa: dziewczynka, czy kobieta, a może wulgarność

Zalezy od kontekstu zdania. Bo slowo to slowo.

3

Jak ch..., to nie ci..., a pi....a wink

Ciekawe czy to zrozumiałe smile

4

Ze słownika jęz polskiego PWN:

c*pa   --   wulg. «żeński organ płciowy»
cipka -- posp. «żeński organ płciowy»

Hmm... to już chyba trzeba zostać przy tym pospolitym i jest okej.

5

Yoni i Lingam - może być?

6

Co definiujemy jako "cipka"? A co z określeniem "włożyć do cipki"? Bo wtedy cipka jest synonimem pochwy. A "masować cipkę" to chyba znaczy masować głównie łechtaczkę?

7

SonyXperia napisał/a:

Yoni i Lingam - może być?

smile smile A któż to zrozumie... smile smile

8

kao_makao napisał/a:

Co definiujemy jako "cipka"? A co z określeniem "włożyć do cipki"? Bo wtedy cipka jest synonimem pochwy. A "masować cipkę" to chyba znaczy masować głównie łechtaczkę?

chyba jako całokształt cipka to cipka i to co na zewnątrz i to co w środku, przynajmniej tak jest to słowo używane. Co do c*py i pi**y to sa nacechowane pejoratywnie o czym świadczy sam fakt nazywania zazwyczaj facetów niezaradnych tymi słowami. W lżejszym wydaniu słyszałam określenie faceta "ale cipek z niego", "ale pizdek z niego"

Moim zdaniem "cipka" jest najbardziej  lajtowym i pospolitym określeniem owego narządu u dorosłej kobiety, natomiast w kontekście narządów dzieci, dziewczynek najbardziej dla mnie do przyjęcia jest pipka, pipcia, cipcia. Natomiast u chłopców- siurek.

Natomiast u dorosłych mężczyzn z określeń takich używanych na co dzień  w rozmowie ok jest penis i fiutek, natomiast f*ut i ku*as to już jak c*pa i pi*da. A tak swoją drogą penisy swoich stałych partnerów zawsze nazywałam po swojemu.
Były chłopak miał Zenka, mąż ma Mariana i po problemie

9

Penis to odpowiednik waginy. Jakoś nie mógłbym się przemóc i spytać kobiety - mogę dostać się do twojej waginy? lol Słowo kutas nie jest jednoznacznie pejoratywne w moim mniemaniu, a jego pierwotne znaczenie tym bardziej. Stąd dla mnie jest zupełnie ok, jak i różne fiutki, ptaszki, siurdaki, siurki itp. Ch...., to wiadomo, że najczęściej złamany i ma być wulgarny i pejoratywny.. Ale cipa z niego, to jeszcze nie najgorszy poziom, taki średni raczej. Ale to głupia piz…..a, no to już konkretnie wink Cipka na co dzień jest moim zdaniem ok. Może być też cipuszka jak ktoś potrzebuje pieszczotliwie wink Ze stosowania imion toleruję jedynie starodawnego Wacka. Marian? WTF? lol

10

Snake napisał/a:

Ze stosowania imion toleruję jedynie starodawnego Wacka. Marian? WTF? lol

Mariano Italiano, bo taki śniady uroczy tongue

11

Nirvanka87 napisał/a:

Mariano Italiano, bo taki śniady uroczy tongue

Ja w takim razie nie wiem. Może Dick pogromca olbrzymów ha, ha...

12

Naturalność zalecam w tej kwestii.
Osobistym jest wzajemne określanie żeńskich i męskich organów płciowych.
Bo cipka najpierw, a zaraz łacińskie "penis", nie wspołbrzmiewa.
Komu pasuje, niech nazywa, jak oboje chcą. I tyle.

13

zdecydowanie cipka. Cipka jest ciepła, rozkoszna i chętna a cipa jest aseksualna i kojarzy mi się z zimną i nieczułą rozklapiochą wink

Penis? Zbyt beznamiętnie, coś jak kalafior albo seler. Nie wiadomo z czym to się je...
Fiutek?  Brzmi jak mikrocząsteczka i wręcz nie przystoi poważnemu mężczyźnie wink 
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSyUPecB0VIudRuza66JqaYKLV725cb_ms7_Zw0Bey62hFrxloR

Natomiast fiut to już wzbudza respekt. Z fiutem należy się liczyć!

wink

14

adiaphora napisał/a:

Penis? Zbyt beznamiętnie, coś jak kalafior albo seler. Nie wiadomo z czym to się je...
....
wink

smile smile Ach różne są obyczaje jednak... Ale masz rację.. fiut nie jest wulgaryzmem:

ze słownika w kategorii "posp.":
posp. «członek męski»

15 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-10-04 10:57:29)

Gary napisał/a:
adiaphora napisał/a:

....
wink

smile smile Ach różne są obyczaje jednak... Ale masz rację.. fiut nie jest wulgaryzmem:

ze słownika w kategorii "posp.":
posp. «członek męski»

ale co ma słownik do tego? Nie roztrząsamy tu przecież słownikowych kwestii tylko odpowiadamy na Twoje pytanie jak jest u nas smile
Nawet jeśli ktoś w sypialni używa wulgaryzmów potwierdzonych przez sjp to widocznie tak lubi i to go podnieca. Dla jednych ruchanie jest podniecającym słowem w sytuacjach intymnych, a dla mnie wprost przeciwnie, obleśne i wszystko mi opada wink

16 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-10-04 10:50:09)

acha, przyypomniał mi się podobny wątek, gdzie dyskutowaliśmy w temacie  słownictwa intymnego  smile

https://www.netkobiety.pl/t97530.html

17

Po wewnętrznej kwerendzie doszedłem do wniosku, że kobiecy organ płciowy określam mianem cipki. Natomiast dla organu męskiego rezerwuje nazwę fiut. Choć w sytuacjach intymnych częściej używam sformułowań, "go" i "ją". Np Przysuń się bliżej, bo mi kark sztywnieje jak ci "ją" liże.

18

O dzięki za linka! Niepotrzebnie założyłem nowy wątek... Wydawało mi się, że gdzieś już była dyskusja, ale nie mogłem znaleźć.

ale co ma słownik do tego? Nie roztrząsany tu przecież słownikowych kwestii tylko odpowiadamy na Twoje pytanie jak jest u nas smile ....   Dla jednych ruchanie jest podniecającym słowem w sytuacjach intymnych, a dla mnie wprost przeciwnie, obleśne i wszystko mi opada wink

Chciałem zobaczyć też czy słownik jest zgodny z naszymi zwyczajami... Mnie też uderzyło jak dziewczyna mówiła "ruchać się"... W słowniku jest tak:

ruchać się wulg. «odbywać stosunek seksualny»

Czyli wulgarnie, a nie potocznie.

19

O wiele przyjemniej jest usłyszeć "mam na ciebie znów ochotę" niż, "chcę się ruchać"

20

puchaty34 napisał/a:

O wiele przyjemniej jest usłyszeć "mam na ciebie znów ochotę" niż, "chcę się ruchać"

Pewnie, że przyjemniej, bo nie po chamsku.
Kobieta przyjmie to z uznaniem dla swojej kobiecości, a mężczyzna na zwykłego buraka ze słomą z ozimin wystającą, nie wyjdzie. smile

21 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-10-04 15:17:32)

Gary napisał/a:

O dzięki za linka! Niepotrzebnie założyłem nowy wątek... Wydawało mi się, że gdzieś już była dyskusja, ale nie mogłem znaleźć.

ale co ma słownik do tego? Nie roztrząsany tu przecież słownikowych kwestii tylko odpowiadamy na Twoje pytanie jak jest u nas smile ....   Dla jednych ruchanie jest podniecającym słowem w sytuacjach intymnych, a dla mnie wprost przeciwnie, obleśne i wszystko mi opada wink

Chciałem zobaczyć też czy słownik jest zgodny z naszymi zwyczajami... Mnie też uderzyło jak dziewczyna mówiła "ruchać się"... W słowniku jest tak:

ruchać się wulg. «odbywać stosunek seksualny»

Czyli wulgarnie, a nie potocznie.

co sypialnia, to obyczaj.
Ruchania wyjątkowo nie cierpie od zawsze. To brzmi jak kopulacja. Po prostu ohyda slowo w mojej sypialni.

22

Jak usłyszała słowo "penis" to znowu się skrzywiła, bo w seksie nie użwa się określeń medycznych (??),
Nastepnym razem powiedz, ze.......Prącie, to medycznie lol
"c*pa" jest wulgarne, prawda? 
Dla mnie raczej potocznie
Cipka jest ladnie, lub Mistrz albo Pusia i Alfred  lol a wieksze zdrobnienia wypowiadane przez faceta ...raczej odpychaja niz przyciagaja.

23

Ja nazywam mój żeński organ płciowy "groszkiem". Jestem z niego dumna. Daje mi mnóstwo rozkoszy.

24

adiaphora napisał/a:

zdecydowanie cipka. Cipka jest ciepła, rozkoszna i chętna a cipa jest aseksualna i kojarzy mi się z zimną i nieczułą rozklapiochą wink

Fiutek?  Brzmi jak mikrocząsteczka i wręcz nie przystoi poważnemu mężczyźnie wink 
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSyUPecB0VIudRuza66JqaYKLV725cb_ms7_Zw0Bey62hFrxloR

wink

fajnie ujete

ja wole uzyc  cipka lub pipka
a meski narzad fiut lub kutas

25

Mi najbardziej odpowiada "cipka" i "penis". Są to określenia najlepiej się kojarzące i przyjemne dla ucha.
Inne określenia są dla mnie żenujące i kojarzą mi się z dorosłymi ludźmi, którzy są zawstydzeni rozmową/intymną sytuacją jak dzieci i muszą to kryć za złagodzonymi określeniami lub wulgaryzmami, które brzmią aseksualnie.

adiaphora napisał/a:

Otóż to.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » C*pka czy *pa: dziewczynka, czy kobieta, a może wulgarność

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024