Nie wiedziałam czy dać ten wątek pod seksualność czy raczej pod zdrowie - jeśli popełniłam błąd dodając go tu to przepraszam.
Dość spory czas temu (ok 3 tygodni) uprawiałam z narzeczonym po raz pierwszy seks analny. Nie był on dla mnie specjalnie przyjemny ale chcieliśmy spróbować nowości. Wszystko było w porządku, podczas i po stosunku w sumie też ale po tygodniu i aż do teraz utrzymuje się u mnie.. wrażenie rozrywania pupy za każdym razem gdy idę się załatwić. Myślę że powstały jakieś urazy mechaniczne bo podczas podcierania się widzę na papierze świeżą, jasnoczerwoną krew. Wiem czego dotyczy problem jednak niebardzo wiem jak go rozwiązać ponieważ nie wiem co zaradzić na ten łazienkowy problem. Każda wizyta w toalecie związana z oddaniem stolca wiąże się z bólem i martwi mnie to. Myślałam że samo się zagoi i przejdzie jednak mija 3 tydzień od stosunku a ból i plamki krwi nie ustają. Rzecz jasna od tamtej pory już seksu analnego nie uprawialiśmy. Jakieś pomysły jak zaradzić?
Świeża czerwona krew, ból przy wypróżnianiu = hemoroidy. Być może miałaś je od dawna, ale seks analny je naruszył czy podrażnił. Polecam czopki doodbytnicze, bo kilku dniach stosowania hemoroidy się zaleczą i krwawienie oraz ból miną.
Dokładnie- hemoroidy. Przy uprawianiu seksu analnego musisz liczyć się z tym, że będziesz miała takie dolegliwości.
4 2018-03-01 21:34:34 Ostatnio edytowany przez balin (2018-03-01 21:41:11)
Świeża czerwona krew, ból przy wypróżnianiu = hemoroidy. Być może miałaś je od dawna, ale seks analny je naruszył czy podrażnił. Polecam czopki doodbytnicze, bo kilku dniach stosowania hemoroidy się zaleczą i krwawienie oraz ból miną.
Tak ku ścisłości, każdy ma hemoroidy, bo każdy ma ukrwiony odbyt Kwestia czy są powiększone lub zniszczone. Nie znam się na medycynie, ale ty mówisz o leczeniu powiększonych hemoroidów. U koleżanki prawdopodobnie mamy do czynienia z ich uszkodzeniem, a tu może być potrzebne inne leczenie. 3 tygodnie to długo mogło dojść do infekcji.
5 2018-03-01 21:37:24 Ostatnio edytowany przez vinnga (2018-03-01 21:50:32)
Dupa jest od srania a nie od r*******
A jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej się nie udzielać. Nie wpada się wtedy w oczy moderacji i jest szansa, że uda sie napisać ze 20 postów na naszym forum przed opuszczeniem go z banem? Mod. Vinnga
Dupa jest od srania a nie od r*******
Ty swojej nie musisz nikomu udostępniać, nie obrzydzaj innym tego, co lubią.
7 2018-03-01 21:52:20 Ostatnio edytowany przez Łuki91 (2018-03-01 21:53:30)
Łuki91 napisał/a:Dupa jest od srania a nie od r*******
Po co od razu ten najazd.
Lady Loka napisał/a:Łuki91 napisał/a:Dupa jest od srania a nie od r*******
Po co od razu ten najazd,autorka tekstu ma takie a inne powikłania właśnie w głównej mierze przez to.
Ty zacząłeś. Można to powiedzieć na milion innych sposobów, których nie musiałbyś wygwiazdkowywać. Niektórzy lubią uprawiać seks tak, inni inaczej. Każdy ma swoje upodobania i nie nam tutaj to oceniać.
Zapytała o radę, a nie o ocenę.
To nie sa hemoroidy!! Jakbys miala problem z hemoroidami to zauwazylabys to wczesniej. Jesli czujesz bol i caly czas lub co kilka wyproznien jest jasnoczerwona krew to pekla ci sluzowka odbytu. Nazywa sie to szczelina odbytu. Wpisz sobie w google: szczelina odbytu. Niedobrze ze juz 3 tygodnie ci sie krwawienie utrzymuje, gdyz rozwija sie stan zapalny. Ktory uniemozliwia/hamuje proces gojenia. Musisz szybko zaczac stosowac czopki i masc. Oraz jak najszybciej udac sie do lekarza proktologa. Nieleczona szczelina odbytu przechodzi w forme przewlekla i wymaga operacji. Zanim dostaniesz sie na wizyte do proktologa smaruj po kazdym wyproznieniu mascia, a na wieczor zakladaj czopek jak kladziesz sie spac. Czopki bez recepty np: fitoroid, proktogiwenol (chyba przekrecilam nazwe), hemorol, posterisan. Masci o tej samej nazwie. Nie zaszkodza ci jesli sama bez konsultacji z lekarzem zaczniesz stosowac, mozesz dopytac jeszcze w aptece. Sa to podobne srodki jakie stosuje sie przy hemoroidach. Jednak nie mozesz leczyc sie sama na dluzsza mete, musisz isc do lekarza. Mozesz sobie zrobic "samobadanie" a mianowicie obciac najpierw paznokiec na palcu wskazujacym, rowno z opuszkiem palca, zeby nie bylo nic ostrego wystajacego. Podmyc sie, umyc odbyt, rece. Ten palec posmarowac np linomagiem, wazelina albo nawet oliwą kuchenną, zeby byl natluszczony i nie sprawial tarcia. Schylasz sie, wypinasz pupe i wkladasz delikatnie palec do odbytu. Robisz malenkie ruchy kuliste. Jesli w ktoryms miejscu wyczujesz grudke/babelek - to hemoroid. Jesli scianki odbytu sa rownomiernie gladkie, a w jednym miejscu wyraznie przy dotyku boli i czujesz tam jakas nierownosc - to szczelina odbytu. Przypuszczam ze narzeczony byl inicjatorem seksu analnego. Wiec teraz niech stanie na wysokosci zadania - bo to on zrobil ci krzywde, poczuje sie odpowiedzialny za ciebie i idzie z toba do lekarza. Nie wstydz sie, tylko mu o tym powiedz. Rachunki za leki w aptece zbieraj i niech on za to placi. Znam lekarke proktologa, jakie ona mi nieraz historie opowiada to wlos sie jezy na glowie. Czesto mezczyzni wymuszaja seks analny, a potem kobiety ponosza tego zdrowotne konsekwencje....
10 2018-03-01 22:20:51 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2018-03-01 22:21:58)
Czesto mezczyzni wymuszaja seks analny, a potem kobiety ponosza tego zdrowotne konsekwencje....
Tego nie wiemy. Czy uległa narzeczonemu, czy jednak Sama z Siebie chciała spróbować. Jednakże bez względu na powód każdy człowiek odpowiada za siebie, a szantaże emocjonalne ze strony partnera/partnerki + brak zrozumienia "nie" powinien skłonić nas do głębszego zastanowienia się nad relacją. Bo przyjemność z seksu mają odczuwać obie strony. Wymuszanie jakichkolwiek zabaw/pozycji w łóżku jest żałosne. Moim zdaniem tutaj nawalili po równo, bo powinni się dobrze przygotować. Po tym jak to się skończyło to był typowy jeden wielki "spontan". Zamiast spokojnego wdrażania się do tematu. No i teraz mają - a dokładnie Ona ma, bo Mu raczej nic nie jest.
Podobnie jak olaora zalecam jak najszybciej udać się do odpowiedniego lekarza. Przecież codziennie wypróżniasz się, a świeża krew może świadczyć o niegojących się ranach z odbytnicy, a nawet esicy. Niestety firedeer sądzę, że nie przeczytaliście o skutkach ubocznych seksu analnego i dlatego zbagatelizowałaś krew po tego typu stosunku (właśnie On o tym wie?). Co było kolokwialnie ujmując skrajnie nieodpowiedzialnie.
Do seksu analnego nie kazdy sie nadaje. Jedna rzecz, to odpowiednie przygotowanie sie. Bo to nie to samo co seks dopochwowy. A druga rzecz, to stan sluzowki odbytu - i tutaj juz jest to sprawa indywidualna. Jedne kobiety maja grubsza i bardziej elastyczna, a inne cienka. I jest to ich budowa anatomiczna, nie zmienia tego. Dodadkowo duza role gra sposob odzywiania i jakie ma ktos wyproznianie. Jesli czesto ma zaparcia albo biegunki, do tego pije ok 1 litra plynow dziennie lub mniej, a w tym jest kubek lub dwa kawy - to sluzowka jest "przezarta i wygryziona" przez pH stolca. Wystarczy wtedy male otarcie np w czasie seksu analnego i sluzowka nie wytrzymuje i peka... Moze to nastapic w czasie seksu lub po kilku dniach. Tak jak akurat u autorki. W czasie seksu otarl czlonek sluzowke odbytu. Zostala lekko uszkodzona, ale jeszcze nie krwawila. Przez nastepne dni duzo kawy, malo innego picia, mocny alkohol, ostre przyprawy, biegunka lub zaparcie spowodowaly ze w tym otartym miejscu skora/sluzowka przerwala sie. Kazda ranka w organizmie sie zaczyna goic. Krwawienie ustaje. Ale w kale jest multum bakterii, ktore w euforii sie teraz rzucaja na zranione miejsce. Kobieta nie smaruje niczym, tworzy sie stan zapalny, czyli nie moze sie zabliznic calkiem, bakterie na to nie pozwalaja. Przy kolejnym robieniu kupy ranka sie na nowo otwiera i tak w kolko. Zabliznia sie i peka, zabliznia sie i peka. A za kazdym peknieciem robi sie wieksza....
Tak czy inaczej ja na miejscu autorki kupiłbym czopki i stosował je. Koszt niewielki, nie jest to problematyczne. Jeśli no nie wiem po 10 dniach nie byłoby żadnej poprawy to po prostu poszedłbym do lekarza rodzinnego, który po badaniu per rectum postawiłby diagnozę i wskazał sposób leczenia. '
Tak naprawdę hemoroidy i szczelina odbytu mają baaaardzo podobne objawy, jednak hemoroidy są o wiele częstszym zjawiskiem. A ponieważ ani jedna ani druga choroba nie zagraża życiu a jedynie powoduje dyskomfort to nie siałbym paniki tylko najpierw spróbowałbym zaleczyć to w domu.
Ja tam bym się nie bawiła w samoleczenie w domu. Okej, do czasu wizyty u lekarza coś doraźnego, ale trzeba do tego lekarza iść. Tak długie krwawienie to nie jest byle pierdoła. Też mi się zdarzały jakieś minimalne uszkodzenia, ale na lekkie plamienie przez maks dzień, to okej, z tym do lekarza nie latałam. Jakby się utrzymywało choć tydzień, to już bym poleciała. Jak większość wspomina - w odbycie jest od groma bakterii, nie można pozwalać na to, żeby sobie robiły imprezę na ranie.