Guzek/grudka na piersi... Czy to rak? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Guzek/grudka na piersi... Czy to rak?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Guzek/grudka na piersi... Czy to rak?

Witam

Mam 27 lat.W styczniu urodziłam córeczkę. Karmiłam ją tylko do maja, ponieważ córka sama się odstawiła i wolała butelkę. Jakiś miesiąc po odstawieniu wyczułam grudkę/guzek na lewej piersi. Nie wiem czy nazywać to guzkiem? Jest to tak małe, że ledwo wyczuwalne. Na początku myślałam, że to jakaś chrostka mi się robi czy coś w tym rodzaju i nie specjalnie się przejęłam. Jednak gdy w następnym miesiącu znowu to wyczułam to już zaczęłam się martwić. Zebrałam się na odwagę i umówiłam się na 31 sierpnia na usg piersi. Strasznie się boję. Nie mogę funkcjonować normalnie. Cały czas myślę o tym, że to może być rak i być może zostało mi niewiele czasu.
Czy któraś z Was miała coś takiego na piersi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Guzek/grudka na piersi... Czy to rak?

Pozwolę sobie zlamac regulamin dla twojego spokoju  wink

Tu są opisane najczestrze łagodne zmiany i guzki w obrębie piersi:

http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/cho … 35845.html

3

natalia.soja napisał/a:

Witam

Mam 27 lat.W styczniu urodziłam córeczkę. Karmiłam ją tylko do maja, ponieważ córka sama się odstawiła i wolała butelkę. Jakiś miesiąc po odstawieniu wyczułam grudkę/guzek na lewej piersi. Nie wiem czy nazywać to guzkiem? Jest to tak małe, że ledwo wyczuwalne. Na początku myślałam, że to jakaś chrostka mi się robi czy coś w tym rodzaju i nie specjalnie się przejęłam. Jednak gdy w następnym miesiącu znowu to wyczułam to już zaczęłam się martwić. Zebrałam się na odwagę i umówiłam się na 31 sierpnia na usg piersi. Strasznie się boję. Nie mogę funkcjonować normalnie. Cały czas myślę o tym, że to może być rak i być może zostało mi niewiele czasu.
Czy któraś z Was miała coś takiego na piersi?

Może włókniak, może torbiel, dowiesz się po USG, na razie spróbuj nie panikowac.
Jak będzie potrzeba (oby nie smile ) to zaczniesz panikować.
Jeszce tylko tydzień i będziesz wiedziała co to jest.

4

Staram się nie panikować i podchodzić do tego rozsądnie ale jest ciężko. Na okrągło o tym myślę. Próbuję funkcjonować normalnie ale cały czas mam łzy w oczach. W życiu się tak nie bałam.

5

Dla wszystkich, które będą szukać w tym temacie odpowiedzi na podobne problemy... Byłam na badaniu USG piersi. Wszystko jest ok. Podobno wyczułam jakiś gruczoł, który po karmieniu jeszcze nie zmalał.
Zachęcam Was do badania piersi co roku profilaktycznie, bo warto.
Ja sobie obiecałam, że będę  się badać raz w roku.
Naprawdę dziewczyny. Lepiej się przebadać i spać spokojnie.
Pozdrawiam wink

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Guzek/grudka na piersi... Czy to rak?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024