Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody?

Pytam z ciekawosci. Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody?

Ja mam ograniczona wladze rodzicielska, ale nadal mam. Jestem w IRL, dziecko w POlsce. Z dzieckiem nadal jestem w kontakcie. Byly nie mam zadnej podstawy do odebrania mi wladzy rodzicielskiej, bo nigdy nie skrzywdzilam mojego dziecka, place alimenty i dziecko widuje.

Macocha kiedys cos mowila o przysposobieniu, ale porzucili ten pomysl. Gdyby moj byly maz, czyli ojciec dziecka umarl, a ja bym zabrala do siebie dziecko niby zeby odpoczela ( podaje hipotetyczna sytuacje) po smierci ojca, a macocha jej nie przysposobi, to ma macocha w ogole jakies prawa do mojej corki tylko dlatego, ze z nia mieszkala?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-08-22 16:07:07)

Odp: Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody?

Emigrantko , zapytam z ciekawości, czy serio jesteś w stanie wyobrażać sobie śmierć byłego męża,  czy może planujesz mu pomóc w tym?

A jeśli chodzi o Twoją córkę to sądzę, że jest już na tyle duża, że sąd mógłby wziąć pod uwagę bardziej jej zdanie i wtedy wyszłoby, czy rzeczywiście macocha jest dla niej tylko kimś, kto z nią zamieszkuje i nikim więcej.

Odp: Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody?

Nie, ja sobie rak nie  brudze. Wole wolnosc niz wiezienie. Ja pytalam na wypadek- zycie jest nieprzewidywalne. Ja to sama nie wiem, ile pozyje. Prowadze zdrowy tryb zycia, ale zawsze moze sie znalezc debil, ktory np. w moje auto wjedzie po pijaku i juz jest pozamiatane. Wypadki po prostu chodza po ludziach. Dzis jestesmy, jutro nas nie ma.

Nie, ja nie z tych, co paraja sie przestepstwem. Uwazam przestepstwa za debilizm. Kocham zycie i kocham wolnosc. A Twoja odpowiedz nadal nie zawiera wlasciwej odpowiedzi na moje pytanie co do przysposobienia.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy macocha moze przysposobic moje dziecko bez mojej zgody?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024