Czy kobietom podobają się szczupli faceci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy kobietom podobają się szczupli faceci?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

1 Ostatnio edytowany przez PolloMartinez (2017-07-07 12:46:15)

Temat: Czy kobietom podobają się szczupli faceci?

Tematy powielam z innego forum. Nie uzyskalem tam satysfakcjonujących odpowiedzi od dojrzałych użytkowników. Dlatego postanowiłem zasięgnąć opinni tutaj.

A zatem....

Zastanawiam się czy w dzisiejszych czasach, epoce instagrama, facebooka, wyrzeźbionych torsow, szesciopakow, wielkich ramion szczupły koleś ma jeszcze szanse u kobiety.
Mam 35 lat, i tak zgadłyście - jestem szczupły i zawsze byłem szczupły. Mam 192cm wzrostu i wazę 80kg. Jestem drobnej kości i ogólnie mam budowę skoczka narciarskiego. Widać tu i ówdzie zarysowane mięśnie ale z uwagi na moja ektomorficzna budowę i wzrost po prostu znikają. Chodze na siłownię, jem dużo (a przynajmniej staram się) ale niewielkie to daje efekty. Akceptuje siebie i jestem pogodzony z tym ze mam taką a nie inną sylwetkę.
Ale, ponieważ jestem rozwodnikiem i od jakiegoś czasu ponownie jestem dostępny "na rynku" mam wrażenie że kobiety nie zwracają na mnie uwagi. Byłem w kilku związkach, byłem żonaty, spotykalem sie z kobietami. Ogólnie uchodze za dość przystojnego faceta (podobalem np się koleżankom byłej zony). Ale to przeszłość. A teraźniejszość wygląda tak, że w starciu z napakowanym gościem stoję od razu na straconej pozycji. Dlatego to pytanie kieruje do szerszego damskiego grona. Jak to jest drogie Panie, czy facet w typie Svena Hannavalda ma szanse umówić się z atrakcyjną kobietą?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kobietom podobają się szczupli faceci?
PolloMartinez napisał/a:

Tematy powielam z innego forum. Nie uzyskalem tam satysfakcjonujących odpowiedzi od dojrzałych użytkowników. Dlatego postanowiłem zasięgnąć opinni tutaj.

A zatem....

Zastanawiam się czy w dzisiejszych czasach, epoce instagrama, facebooka, wyrzeźbionych torsow, szesciopakow, wielkich ramion szczupły koleś ma jeszcze szanse u kobiety.
Mam 35 lat, i tak zgadłyście - jestem szczupły i zawsze byłem szczupły. Mam 192cm wzrostu i wazę 80kg. Jestem drobnej kości i ogólnie mam budowę skoczka narciarskiego. Widać tu i ówdzie zarysowane mięśnie ale z uwagi na moja ektomorficzna budowę i wzrost po prostu znikają. Chodze na siłownię, jem dużo (a przynajmniej staram się) ale niewielkie to daje efekty. Akceptuje siebie i jestem pogodzony z tym ze mam taką a nie inną sylwetkę.
Ale, ponieważ jestem rozwodnikiem i od jakiegoś czasu ponownie jestem dostępny "na rynku" mam wrażenie że kobiety nie zwracają na mnie uwagi. Byłem w kilku związkach, byłem żonaty, spotykalem sie z kobietami. Ogólnie uchodze za dość przystojnego faceta (podobalem np się koleżankom byłej zony). Ale to przeszłość. A teraźniejszość wygląda tak, że w starciu z napakowanym gościem stoję od razu na straconej pozycji. Dlatego to pytanie kieruje do szerszego damskiego grona. Jak to jest drogie Panie, czy facet w typie Svena Hannavalda ma szanse umówić się z atrakcyjną kobietą?

Facet mający najlepszą figurę (wszystko jedno czy będzie szczupłym czy umięśnionym) szans w mych oczach nie ma. Atrakcyjnym jest mężczyzna mądry, dowcipny, przyzwoity. Jego figura ma najmniejsze znaczenia.

3

Skoro tylko atrakcyjne kobiety cię interesują, to rozumiem, że nie dostrzegasz oznak zainteresowania u "przeciętnych kobiet". Skoro ty jakieś kobiety dyskryminujesz/z góry odrzucasz, bo nie są atrakcyjne, to czego oczekujesz od życia? Że w drugą stronę to tak nie działa? Rozczarowany się czujesz, że ciebie odrzucają??

4 Ostatnio edytowany przez Nitka997 (2017-07-07 13:45:15)

Jak dla mnie wzrost masz super ale ja np zwracam uwage na facetow wysokich i dobrze zbudowanych ( nie napakowanych) tylko grubej kosci  wink z odstającym tylkiem  tongue moj ideał.  Tylko czy mam u nich szanse...mam małe cycki, oni moze lubia wieksze.. A tak serio kazdy ma jakis typ w glowie a poznajac osobe ktora jest wartosciowa ten typ ulega modyfikacji.

5 Ostatnio edytowany przez lolek8080 (2017-07-07 13:52:26)

Obawiam się, że tutaj też nie otrzymasz satysfakcjonującej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Przecież to jest kwestia gustu, jednej bedzie sie podobał chudzielec a innej koks po sterydach... nie ma tu reguły. Jedno jest pewne, lepiej być chudym niż grubym, nawet ze względów zdrowotnych wink Pokaż dziewuchom fotke to Cie ocenią big_smile big_smile

6

lolek8080 napisał/a:

Obawiam się, że tutaj też nie otrzymasz satysfakcjonującej odpowiedzi na tak postawione pytanie. (...)

Satysfakcjonującą byłaby "Weź mnie, gryź mnie, jam Twa."?

7

Wielokropek napisał/a:
lolek8080 napisał/a:

Obawiam się, że tutaj też nie otrzymasz satysfakcjonującej odpowiedzi na tak postawione pytanie. (...)

Satysfakcjonującą byłaby "Weź mnie, gryź mnie, jam Twa."?

Mnie się nie pytaj, ja takiego problemu jak autor nie mam big_smile

8

olaora napisał/a:

Skoro tylko atrakcyjne kobiety cię interesują, to rozumiem, że nie dostrzegasz oznak zainteresowania u "przeciętnych kobiet". Skoro ty jakieś kobiety dyskryminujesz/z góry odrzucasz, bo nie są atrakcyjne, to czego oczekujesz od życia? Że w drugą stronę to tak nie działa? Rozczarowany się czujesz, że ciebie odrzucają??

Wow, nie spodziewalem się takiego " pocisku" i aż takiej nadinterpretacji. Nie czuje się w żadnym wypadku, rozczarowany ani tym bardziej odrzucony. Po długim związku, rozstaniu itd dopiero zaczynam się ponownie umawiac ba randki i dziele się obserwacjami.

Nie powiedziałem nigdzie ze kobiety się mną nie interesują. Na podstswie własnych obserwacji postanowiłem poddać temat pod publiczna dyskusję.

I nie mam kompleksów jako takich z powodu swojej figury, jak ktoś w dość chamski sposób próbował sugerować.
Proszę o powstrzymanie się od oceniania mnie na podstawie tego co napisalem, a skupić się bardziej na odpowiedzi na postawione pytanie.

Ps Atrakcyjna nie znaczy wyłącznie "ładna" i chyba dlatego że o tym nie wiesz to to zdanie tak Cie zabolalo.

9

Magnesium

Daruj sobie dalszy udział w dyskusji bo nie wnosisz do niej nic wartościowego.

10

Mnie na przykład przypakowani goście odpychają wink myślę, że to jest rzecz gustu, może trochę przekonań, a pewnie też otoczenia i doświadczeń danej osoby.
Ale znam kilka osób z gustem zbliżonym do mnie. Co nie zmienia faktu, że to chyba mniejszość i to taka, co ma poukładane w głowie i nie wybiera partnera ze względu na jego wygląd smile

11

ElKarmelek napisał/a:

Mnie na przykład przypakowani goście odpychają wink myślę, że to jest rzecz gustu, może trochę przekonań, a pewnie też otoczenia i doświadczeń danej osoby.
Ale znam kilka osób z gustem zbliżonym do mnie. Co nie zmienia faktu, że to chyba mniejszość i to taka, co ma poukładane w głowie i nie wybiera partnera ze względu na jego wygląd smile

Dziękuje. O taką odpowiedź mi chodziło. Otóż to, wszystko jest kwestią gustu. Co odpowiada jednemu nie odpowiada drugiemu i vice versa. Ale czy nie jest tak, ze za sprawą internetu, instagrama, snapczata i bóg wie czego jeszcze dzisiejsze gusta są ukierunkowane na kult ciała i wyglądu? Nie w każdym przypadku, ale w wielu? I mówię tu zarówno o kobietach jak i mężczyznach.

12

Ja zwracam uwagę na twarz. 80% urody to dla mnie twarz, reszta ciala to sprawa drugorzedna.

Natomiast co do twarzy to gust mam raczej nietypowy.

13 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-07-07 18:09:24)

Ja to nawet nie zauważyłam, że mój chłopak, a potem mąż jest chudy jak tyczka i ma 20 kg niedowagi, serio lol  Dopiero gdy koleżanka mi powiedziała, po obejrzeniu naszych wakacyjnych zdjęć, ale oczywiście miałam to w nosie, a nawet byłam oburzona, co ona w ogóle gada.

Jemu udało się nabrać ciała, uzależnił się wręcz od siłki.

Ja z kolei przytyłam (wtedy byłam drobną kruszynką) i teraz bardziej mi się podobają mężczyźni zbudowani, jednak nadal miałoby to drugorzędne znaczenie smile

Aha, nie jestem z pokolenia snapcztów i fejsbuków.

14

Twój wzrost jest zdecydowanie na plus i przy tej wadze, to nie sądzę, że jesteś wychudzony.

Jeśli ogólnie masz ładną sylwetkę, tzn. stoisz, chodzisz wyprostowany, masz zarysowane mięśnie, a nie rączki jak patyczki, ładne ramiona, to dlaczego nie big_smile

Jak najbardziej możesz się podobać.

15 Ostatnio edytowany przez ósemka (2017-07-07 18:22:14)

PolloMartinez napisał/a:

Proszę o powstrzymanie się od oceniania mnie na podstawie tego co napisalem, a skupić się bardziej na odpowiedzi na postawione pytanie.

No, to się powstrzymam - choć z trudem.
Co do pytania

PolloMartinez napisał/a:

czy facet w typie Svena Hannavalda ma szanse umówić się z atrakcyjną kobietą?

- tak ma szanse.

16

Mi sie wyjakowo nie podobaja bardzo szczupli mezczyzni, ale mam kolezanki, ktore wola przesadnie szczuplych, niz z lekka nadwaga (ja odwrotnie). Kazdy znajdzie swojego amatora.

Ale tak naprawde nie wyglad decyduje o powodzeniu wsrod kobiet... Charakter i seksapil to podstawa. Chemia miedzy dwojgiem ludzi. Ale to juz chyba wiesz.

17

Mogę podpisać się pod tym co Vicky85 napisała, mam podobnie big_smile jeśli już TYLKO o wygląd chodzi, to również wolę pana "przy kości"( ale nie przesadnie "napakowanego", bo tacy w ogóle mi się nie podobają), niż przesadnie chudego smile ale waga/postura to TYLKO "wycinek", który w sumie dla mnie ma średnie znaczenie smile

18

vicky85 napisał/a:

Mi sie wyjakowo nie podobaja bardzo szczupli mezczyzni, ale mam kolezanki, ktore wola przesadnie szczuplych, niz z lekka nadwaga (ja odwrotnie). Kazdy znajdzie swojego amatora.

Mam koleżankę, która dokładnie tak mówiła i od 5 lat jest w szczęśliwym związku ze "Svenem Hannawaldem" smile
Nigdy nie wiadomo, co komu w życiu pisane big_smile

A propos tematu - Sven Hannawald akurat mi się podobał. Ale inni też. Nie ma na to reguły, a wątek uważam za podpuchę...

19

olaora napisał/a:

Słuszna uwaga. Oczywiście każdy ma prawo "celować" w osoby dla niego atrakcyjne (pojęcie względne), ale równocześnie warto pamiętać, że to działa w dwie strony.

Jeśli jednak mam odpowiedzieć na zadane pytanie, to jak najbardziej możliwe jest, że zwróciłabym na Ciebie uwagę, pomimo że bardziej podobają mi się nieco mocniej (ale nie mocno) zbudowani mężczyźni. Z drugiej strony sam wygląd to zdecydowanie zbyt mało, aby móc powiedzieć, że ktoś jest atrakcyjny.

20

Mnie tam podobaja sie rozni faceci- i pakerzy i szczupli. Byle tylko nie z jakas koszmarna nadwaga. Chociaz szczerze piszac, to tluszcz zawsze mozna zrzucic, a rozumu nabyc juz nie.

Co prowadzi mnie do drugiego punktu, ze glownie jaram sie umyslem danego faceta (inteligencja, poczuciem humoru, wyksztalceniem, zainteresowaniami) niz jego fizys. Mozesz wygladac jak model Calvina Kleina i byc nudnym pustakiem, ktorego oleje po 15 minutach, w przeciwienstwie do niskiego, krepego okularnika, z ktorym od razu sie smieje i wymieniamy poglady na temat wspolnych zainteresowan.

Nerd ze mnie big_smile

21

Olinka napisał/a:
olaora napisał/a:

Słuszna uwaga. Oczywiście każdy ma prawo "celować" w osoby dla niego atrakcyjne (pojęcie względne), ale równocześnie warto pamiętać, że to działa w dwie strony.

Jeśli jednak mam odpowiedzieć na zadane pytanie, to jak najbardziej możliwe jest, że zwróciłabym na Ciebie uwagę, pomimo że bardziej podobają mi się nieco mocniej (ale nie mocno) zbudowani mężczyźni. Z drugiej strony sam wygląd to zdecydowanie zbyt mało, aby móc powiedzieć, że ktoś jest atrakcyjny.

Ostatnio w robocie była u mnie klientka, no piękna jak z obrazka, "zakochać" się można... do czasu aż się nie odezwała. No... tępa dzida (sorki, ale jakoś tak nic innego mi do głowy nie przyszło) i cały czar prysł...

Więc... nie to ładne co piękne ale co się komu podoba.

A facet to nie tylko fizyczność. To hmm charyzma, sposób bycia, pewność siebie, poczucie humoru, styl mówienia... waga raczej jest na szarym końcu.

22

Zgadzam sie.

Bardziej mnie interesuje co mezczyzna ma do powiedzenia niz jak wyglada.

23

Powiedzmy sobie szczerze - niedostatki urody spokojnie można nadrobić osobowością i intelektem, ale w drugą stronę to już tak nie działa.

I uprzedzając, bo zawsze znajdą się tacy, którzy twierdzą, że są to tylko puste slogany - osobiście spokojnie mogłabym być z mężczyzną, któremu daleko do urodowego ideału, ale z takim, za którego muszę się wstydzić, kiedy się odezwie albo z którym zupełnie nie mam o czym rozmawiać, w życiu! Znam zresztą bardzo przeciętnych mężczyzn, a nawet poniżej przeciętnej, którzy jednak mają taki styl bycia i tak ujmującą osobowość, że kasują większość przystojniaków.

24

Może autor poprostu jest nastawiony na zdobycie insta-modelki, skoro odwołuje się do ery snapczatow i innych mediów społecznościowych. Jeśli tak, to sorry winetou :-)
Normalne kobiety - jak widać w postach powyżej - zwracają uwagę na coś więcej niż waga delikwenta.

25

Mam wrażenie ze pustakowa 20 latka z ery snapchatow i instagramow nie zwróciłaby uwagi na chuda wyciągnięta łodygę-mężczyznę. Ale kto przy zdrowych zmysłach taka by podrywał?
Chyba ze chodzi i jednonocne wybzykanie za wsze czasy ale mam wrażenie ze nie o tym mamy rozmawiać...

26

Zastanawiam sie, czemu doszedłeś do wniosku, że to właśnie to jest ta przyczyna, dla której kobiety nie zwracają na Ciebie uwagi. Skoro mialeś żonę i podobałes sie koleżankom... To w czym problem?
Bo wiesz, kobiety mogą Cie omijać z 1001 róznych powodów. A to jedna nie chce rozwodnika (a własnie, masz dzieci? Bo wiele kobiet sie boi podjąć związku z dzieciatym), a to inna ma kogoś już na boku (przeciez Ty wiedziec o tym nie musisz, kiedy ją podrywasz) czy na oku wink A to zraniona już kobieta, z bagażem własnych doświadczeń, wiązać sie zwyczajnie nie chce. A może śmierdzi Ci z ust chociażby wink Oczywiscie to tak pierwsze lepsze, dla przykładu, co mi do głowy wpadło, można by mnożyć i mnożyć, czemu ktos na kogoś uwagi nie zwraca smile
Więc podsumowując: powodów może byc masa. Ty skupiłeś sie na mięśniach. Czyli rozumiem, na tym punkcie jest TWÓJ kompleks. Czy ma on coś wspólnego z przyczynami niepowodzeń... to już nie wiem. Pytanie: czy chcesz żeby kobieta była z Tobą ze wzgędu na mięśnie wink Jesli tak, to trenuj, ładuj sterydy, może sie jakaś zapatrzy w ten "sześciopak" i będzie Twoja wink

27

Harvey napisał/a:

Ostatnio w robocie była u mnie klientka, no piękna jak z obrazka, "zakochać" się można... do czasu aż się nie odezwała. No... tępa dzida (sorki, ale jakoś tak nic innego mi do głowy nie przyszło) i cały czar prysł...

Więc... nie to ładne co piękne ale co się komu podoba.

A facet to nie tylko fizyczność. To hmm charyzma, sposób bycia, pewność siebie, poczucie humoru, styl mówienia... waga raczej jest na szarym końcu.

Chcialabym, żeby to bylo takie piekne big_smile nie wiem jak inne kobiety, ale ja zwracam uwage na wyglad. Masz racje z tym, ze nie to co piękne itd... jednak ja osobiscie nie wypbrazam sobie na przyklad seksu z kims, kto mi sie zupelnie nie podoba.

Akurat problem autora wydaje mi sie przesadzony, ale fakt, o ile szczupli faceci mi sie podobaja, o tyle chudzielce juz nie. A z drugiej strony chociaz preferuje facetow z odrobina nadmiarowego tluszczyku, to juz otylosc mnie zniechęca.

Lubię facetow raczej niewysokich (tak 165-175 cm) ale facet nisli i chudy, o posturze 14-latka jest dla mnie (wlasnie dlatego) calkowicie aseksualny.

A jeszcze z innwj strony - jak juz wczesniej wspomnialam ja "lecę" na twarz. Facetowi, ktorego twarz mi sie podoba jestem sklonna wiecej wybaczyc i wiecej wad tolerowac niz temu, ktorego twarz mnie nie pociaga.

Charakter idzie w drugiej kolejnosci - najpierw musi byc dla mnie seksualnie atrakcyjny, a dopiero potem, jesli jest atrakcyjny, musi jeszcze dodatkowo okazac sie atrakcyjny mentalnie.

Moze dlatego od tylu lat jestem sama?... lol

28

A ja się akurat z Harveyem zgadzam smile Iceni, są po prostu różni ludzie, każdy na coś innego zwraca uwagę. Mnie podniecają często intelektualnie, np. jak oglądałam jakiś pojedynek Magnusa Carlsena z Vishym Anandem, to mi sie ich zamyślone twarze tak podobały, ze chetnie bym ich przeleciała tongue Może to jakieś zboczenie, nie wiem tongue Ale facet wyraźnie głupszy ode mnie jakoś mnie po prostu trochę odrzuca od siebie... Ale tak, charyzma, poczucie humoru i styl mówienia też są ważne, co mówię juz patrząc bardziej pod związek, niz nawet sam sex, bo taka osoba na długo moze fascynować. Wiec moze bym i Carlsena z Anandem przeleciała dla samego intelektu, ale jakby jednak nie miał tego poczucia humoru, to byłaby to pewnie tylko wakacyjna przygoda z nimi ha ha ha, co ja wygaduję dzisiaj, taaakie rzeczy, chyba za dlugo przy kompie siedze i mi na głowe juz padło tongue

29 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-07-08 21:17:16)

Makigigi napisał/a:

Może autor poprostu jest nastawiony na zdobycie insta-modelki, skoro odwołuje się do ery snapczatow i innych mediów społecznościowych. Jeśli tak, to sorry winetou :-)
Normalne kobiety - jak widać w postach powyżej - zwracają uwagę na coś więcej niż waga delikwenta.

Dokladnie. No ale wtedy sam bylby hipokryta oczekujac wygladu swietnie zrobionego sam moze nie do konca go majac.

Naprawde normalne kobiety zwracaja uwage na roznych facetow a nie ze koniecznie ma miec duze miesnie. Moze autor tematu zle szuka lub oczekuje ze od razu wzbudzi zachwyt w kobietach, a jednak trzeba sie postarac.

Co do intelektu i wiedzy to sama lubie ja poszerzac, moze nie jestem tez jakas bardzo madra, ale to jest dla mnie duzo wazniejsze niz super wyglad. Jezeli z facetem nie mam kompletnie o czym rozmawiac czy jest niekulturalny, jest wulgarny czy  ma zero wiedzy i po prostu niczym sie nie interesuje to jest dla mnie calkowicie aseksualny.

30

Koczek napisał/a:

np. jak oglądałam jakiś pojedynek Magnusa Carlsena z Vishym Anandem, to mi sie ich zamyślone twarze tak podobały, ze chetnie bym ich przeleciała tongue

Hm.. stwierdzenie, że ci się ich "zamyslone twarze PODOBAŁY" trochę przeczy, że nie zwracasz uwagi na wyglad, tylko na intelekt.

Gdyby atrakcyjnosc intelektualna przewazala, to cytowane zdanie powinno zabrzmiec " (...) to mi się ich zamyslone twarze NIE podobały, mimo to chcialabym ich przeleciec".

Atrakcyjnosc wizualna (uroda) to nie tylko rysy twarzy, ale tez spojrzenie, mimika, spojrzenie itd. oczywistym jest, że twarz osob o wysokiej inteligencji/wrazliwosci/temperamencie jest inna - to rowniez na twarzy widac (nie od parady mowi sie, ze z twarzy/oczu mozna czytac charakter czlowieka - i to jest tez czesc skladowa wygladu.)

Jedynymi osobami, ktorzy w pelni "lecą" na intelekt są osoby niewidome big_smile

31 Ostatnio edytowany przez Koczek (2017-07-08 21:46:13)

No wiesz, Iceni... W pewnym sensie masz rację, że patrząc na twarze, ale na tych twarzach co się malowało? Inteligencja wink
Choć na pewno racja, że jakby oni wyglądali jednak jak jacyś menele, tzn. śmierdzieli, siwe brody do pasa itp, to choćby nie wiem jakiej inteligencji byli, to by mnie obrzydzało (chyba, nie znam w sumie takiego inteligentnego menela, ale tak podejrzewam, bo aparat węchowy mam bardzo sprawny;) A tu panowie umyci, czyści i nawet ogoleni wink Do tego myślący. Wiec jak dla mnie, to tylko rwać takich jak świeże czeresnie tongue

edit
A sorki, bo troche pobieżnie przeczytałam, bo sie wybieram od kompa i tak tylko zajrzałam, to na szybkiego tak tongue A Ty pisałas własnie o tym, ze charakter/inteligencja na twarzy często się odbija (choc ja uważam, ze jednak nie zawsze). Ja jednak chyba nie umiałabym sie domyslic czyjegos IQ po samej twarzy...

32

Witajcie no to znalazlam ciekawy temat .Sama jestem szczupla no juz nie tak strasznie ale kiedys mialam na tym punkcie kompleksy .Uwazam ze duzo zalezy od wlasnej samooceny i wiary w siebie bo wyglad moim zdaniem nie jest najwazniejszy .Dla mnie bardziej liczy sie intelekt nie oceniam ludzi po wygladzie.Wazne jest aby miec o czym porozmawiac.Bo miec przy sobie pustego faceta to lepiej zadnego.Pozdrawiam.

wielu kobietom się podobają tacy mężczyźni. To kwestia gustu i nie ma co wpadać w kompleksy.

34

Większość moich koleżanek twierdzi że facet może być tylko trochę ładniejszy od diabła, a ważniejsze są inne cechy.

35 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-07-10 18:11:31)

PolloMartinez napisał/a:

A teraźniejszość wygląda tak, że w starciu z napakowanym gościem stoję od razu na straconej pozycji.

Dla kobiet bardzo ważne jest .... jaki mężczyzna "jest" -- co ma w głowie, co mówi, jak się przy nim czują. Jak nie masz zasadniczych defektów w stylu "zeza", albo przetrąconego nosa o 3cm, to nic straconego. 

Jednak twoje podejście do tematu od razu ujawnia, że błądzisz we mgle, nie spotykasz kobiet, nie masz z nimi doświadczenia, traktujesz jako stwora z innej planety. Niby twierdzisz, że nie masz kompleksu, ale jednak to jest przedmiotem twoich rozmyślań.

Nawet to takie stereotypowe... "Kobiety mnie nie chcą... są podłe!"    "A dlaczego?"     "Bo patrzą tylko na pieniądze i to czy facet jest przypakowany..."      <--- tacy goście zazwyczaj mają problem ze sobą... pustka w głowie, nie mają osobowości, są jak szara kartka.

PolloMartinez napisał/a:

Ale czy nie jest tak, ze za sprawą internetu, instagrama, snapczata i bóg wie czego jeszcze dzisiejsze gusta są ukierunkowane na kult ciała i wyglądu? Nie w każdym przypadku, ale w wielu? I mówię tu zarówno o kobietach jak i mężczyznach.

Rzeczywistość jest nieco inna niż w mediach czy internecie się pokazuje. To jest właśnie twój błąd... co innego w głowie, a co innego w realu -- to jest rozbieżne. Najpiękniejsze kobiety mają wady, każda ma listę swoich wad. Najpiękniejsze niekoniecznie są sławne.

36

Witam mam 38 lat od 3 lat jestem wdowcem samo wychowujących trójkę dzieci w wieku 16 13 i 10 lat po śmierci żony zostało mi dużo długów na obecną chwilę jest to kwota 60000 zł z którymi nie umiem sobie poradzić Nie mogę spać nie mogę jeść a jestem tak bardzo potrzebny swoim dzieciom jeżeli są to ludzie dobrej woli to wiedzą o czym piszę jeżeli ktoś jest ojcem lub matką wie jak bardzo ważne w życiu dziecka jest uśmiech na twarzy rodzica ja go ostatnio nie mam nie jestem w stanie wziąć kredytu aby to wszystko po spłacać boję się iż komornik weźmie mam domu więc bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc Jeżeli ktoś z państwa będzie chciał nam pomóc chętnie odpracuję W imieniu moim i moich dzieci bardzo proszę Was o pomoc Moja historia jest dużo gorsza ale nie chcę nikogo brać na litość naprawdę Uwierzcie mi próbowałem już wszystkiego aby wyjść z długów nie jestem w stanie sobie z tym poradzić bardzo ale to bardzo proszę o pomoc Jeżeli ktoś chciałby się ze mną skontaktować To mój numer telefonu 798 355 312

37

PolloMartinez napisał/a:

Jak to jest drogie Panie, czy facet w typie Svena Hannavalda ma szanse umówić się z atrakcyjną kobietą?

To ja krótko i na temat - Oczywiście,że tak smile

38

Jeśli o mnie chodzi, to tzw "napakowani" faceci do mnie w żaden sposób nie przemawiają. Z drugiej strony panowie z rączkami jak patyczki też nie...
Preferuję coś pomiędzy. Delikatny zarys mięśni, ale bez przesady.
Moja dawna nauczycielka mawiała: "jednemu Kaśka, drugiemu Maryśka" - z tym się zgadzam tongue
Wszystko zależy od kobiety.

39

Hm natomiast jeśli chodzi o mnie... Nie będę kłamać, że wygląd się nie liczy. Liczy się, ale każdy ma swój typ. Mój to hm sylwetka 180 - 190cm i zarys mięśni, ale nie paker z siłowni, ot normalny facet tongue twarz! Musi mi się podobać twarz. To tak na pierwsze pięć minut bo później przechodzę do oceny charakteru. Intelekt to jest coś co mnie podnieca i poczucie humoru, ale nie jakieś żarty osiedlego Sebixa, co to, to nie big_smile
Hmm rozkmina czy szczupły facet może się podobać? Oczywiście, że tacy mi się podobają... O ile mają ciekawą twarz, te spojrzenie i w sumie to też głos co sprawia, że mam mokro... Dziwna jestem big_smile

40

Santapietruszka, ten temat nie jest żadną podpuchą z mojej strony, wierzcie mi lub nie. Jest w 100% prawdziwy ale rozumiem, że może się wydawać trywialny i nieco próżny.

Drogie panie, co niektore z Was trochę za bardzo poszły w skrajność i zbyt szybko wyciągnęły wnioski co do mojej osoby.
Otóż nie, nie interesują mnie puste kobiety robiące dziubki do lustra i strzelające sobie sweet focie na instagrama, to tak gwoli ścisłości. Takie kobiety omijam szerokim łukiem.

Aczkolwiek, zanim zdecyduje się by nawiązać pierwszy kontakt z kobietą, musi mnie Ona zainteresowac wizualnie, muszę dostrzec cos, co mi się w niej podoba, co sprawi że wyda mi się atrakcyjna, przyciagnie do niej. Może to być twarz, oczy, usmiech, długie nogi, włosy... cokolwiek spowoduje, ze przyciągnie mój wzrok, moją uwagę. Tak ten proces się odbywa w moim przypadku. Nie dziele kobiet na piękne i brzydkie i nie zdyskwalifikiwalbym żadnej tylko ze względu na wygląd. Mogę się umówić z panią "przy kości" jak i drobną chudzinką.
W każdej kobiecie (w jej wyglądzie) szukam  czegoś pozytywnego.

Nie mam też kompleksu "wielkich mięśni" do tego stopnia jak co niektórzy usiłują mi to tutaj wmówić. Gdyby tak było już dawno bym się nafaszerowal sterydami. W zamian, nie ukrywam tego ze jestem szczupły, nie nosze workowatych ciuchow, zeby zamaskować swoje braki.
Mogę Was zapewnić, że "z paszczy też mi nie jedzie" wink. Zbytnio doszukujecie się drugiego dna.

Może i rzeczywiscie jestem nieco zardzewialy w kontaktach z kobietami. Jakby nie spojrzeć nie umawialem się na randki i nie chodzilem na "podryw" od ponad 12 lat, wiec  trochę brakuje mi śmiałości i muszę się poprawić na tym polu.

Dziękuje Wam za wasze wypowiedzi, te krótkie, rzeczowe oraz za te dłuższe i bardziej analityczne smile

41

Ja lubię nawet nie szczupłych, tylko bardzo szczupłych/chudych. Kanciastość jest zajebista.

42

Ja też sie wypowiem krótko. Zdecydowanie wolę tak szczupłego, niż grubego lub/i z bębenkiem wystającym.

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy kobietom podobają się szczupli faceci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024