hemoroidy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » hemoroidy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: hemoroidy

chcialabym sie was zapytac o pewna dolegliwosc, ktora dotknela mojej kuzynki. nie ma jej na tym forum, ale moze jakas mama jest rozeznana w temacie?
6 tygodni temu miala porod. pod koniec ciazy pojawily sie u niej hemoroidy zewnetrzne. poczatkowo ginekolog uwazal, ze po porodzie samo przejdzie. nie przeszlo. nie ma krwawien, uczusie swedzenia czy innych dolegliwosci. (z tego co zrozumialam jej problemem sa hemoroidy same w sobie).
znacie jakies SKUTECZNE domowe sposoby?

byla u chirurga, ale musialaby pojsc pod skalpel. przy noworodku nie moze sobie jednak pozwolic na luksus 10dniowego obijania sie po zabiegu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: hemoroidy

Takie sprawy trzeba skonsultować z proktologiem i to on powinien zadecydować jakich leków użyć. Nie wiem czy Twoja kuzynka karmi piersią, jeśli tak - nie wszystkie leki są dozwolone.

3

Odp: hemoroidy

Poradź kuzynce, żeby zanim zdecyduje się na zabieg, spróbowała mniej inwazyjnych sposobów. Może wystarczy tylko zmienić nawyki. Jeść więcej błonnika i trochę więcej się ruszać. Wiadomo, że jak była w ciąży, to ze względu na dziecko, oszczędzała się. Karmienie piersią może być problematyczne, jeśli chodzi o leki. Trzeba zadbać o siebie zewnętrznie. Maści i odpowiednia higiena mogą pomóc. Zamiast korzystać z papieru toaletowego, powinna się często podmywać. Ja mam w domu biobidet, więc było mi łatwiej po porodzie. Zwłaszcza że źle znosiłam połóg. U mnie wszystko się cofnęło i nie musiałam iść na żaden zabieg.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » hemoroidy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024