Witam Was gorąco ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Witam Was gorąco ;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Witam Was gorąco ;)

Witam Wszystkich wink

Długo zbierałam się, żeby gdziekolwiek napisać, ale potrzebuję się wygadać. Temat, który chcę tu poruszyć niestety nie jest najlepszym tematem do rozmów z rodziną, przyjaciółmi, znajomymi. Do tej pory wszystko dusiłam w sobie, lecz nie mam już na to siły. Dlatego liczę na Waszą pomoc smile

Od 1,5 roku jestem w związku z kobietą. Mieszkamy razem, kochamy się, jednak nikt z naszej rodziny i znajomych nie wie o tym. Obie mamy 25+ lat. Dla nas obu związek z kobietą jest nowym doświadczeniem. Nigdy wcześniej nawet o tym nie myślałyśmy. Byłam zatwardziałą heteroseksualną kobietą. Wszystko zmieniło się, gdy Ją poznałam wink

Jestem szczęśliwa, a jednocześnie rozdarta, bo otoczenie oczekuje od nas czegoś innego niż chcemy. My same mamy różne spojrzenie na przyszłość... Ja ogromnie pragnę mieć dziecko, moja ukochana - nie. Boję się, że pewnego dnia będę musiała wybierać, a naprawdę tego nie chcę... Moja dziewczyna nic nie wie o tych rozterkach, ciągle boję się poruszyć ten temat.

Jestem ciekawa, jakie Wy macie zdanie na ten temat. Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi! smile

Pozdrawiam Was serdecznie wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Witam Was gorąco ;)

Otoczenie może oczekiwać od was czegoś innego, ale kto z otoczenia przeżyje za was życie? Na jakiej podstawie ktoś ma prawo decydować o tym co/kto Sprawi że jesteś szczęśliwa? Waszerokość rozbieżne spojrzenie na przyszłość to już inna sprawa. Musicie koniecznie o tym porozmawiać. Jeśli jesteś zdecydowana na związek ze swoją kobieta, czy jesteś skłonna na ustępstwa? Czy będziesz potrafiła zrezygnować z macierzyństwa? Czy dasz rade poświęcić swoje marzenia o posiadaniu dzieci?  W druga stronę, czy Twoja partnerka mogłaby zmienić swoje podejście do posiadania potomstwa? Czy zechce tego tak samo jak Ty? Jeśli obie jesteście zdecydowane na związek i budowanie wspólnej przyszłości to musicie przeprowadzić ze sobą niejedna rozmowę, przede wszystkim zdecydować czy potaficie iść na jakikolwiek kompromis żeby żadna ze stron nie musiała rezygnować ze swoich marzeń

3

Odp: Witam Was gorąco ;)

Ja uważam, że powinnaś wybrać taką opcję do której rwie Twoje serce.Ale sytuacja jest skomplikowana....gdyby społeczeństwo było bardziej otwarte łatwiej by było Tobie..jesteś w związku kobietą tak ?..partnerem jest przyjaciółka?Czy rozmyślasz do powrotu heterosexualnego?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Witam Was gorąco ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024