Widziałem kiedyś film nie pamiętam na jakim kanale o kobiecie która w dzieciństwie została skrzywdzona chyba zgwałcona.
I sędzia(bądź prokurator) zwalił to na nią on uznał że to nie był gwałt, ona w atmosferze wstydu zmuszona jest uciec z miasta.
Po latach jako bogata pewna siebie kobieta przyjeżdża do małej miejscowości gdzie mieszka ta osoba i chce jego śmierci.
W tym celu przekupuje mieszkańców w tym księdza, pomogą finansowo jego rodzinie.
Facet z początku szaleje widząc że wszyscy w tej miejscowości są przekupieni i chcą jego śmierci nawet jego najlepszy kolega.
W końcu sam dochodzi do wniosku że dawniej postąpił niewybaczalnie.
Poza tym zaniedbał rodzinę, był zadłużony teraz jak rodzina czuje się szczęśliwa on stwierdza że jednak musi umrzeć.
Ginie od kuli w głowę prawdopodobnie w kościele prowadzony przez 3-4 ludzi, tego nie pokazują.
Szukałem tego filmu wszędzie ale może ktoś z was go widział i pamięta jego tytuł.
1 2013-07-21 16:49:23 Ostatnio edytowany przez AdrianDąbrowski (2013-07-21 16:50:02)
Niestety, nie znam tego filmu
Ale moge Ci podsunac dwa inne o podobnej tematyce -
pierwszy: I spit on your grave - o zemscie kobiety zgwalconej
drugi: Dolores Claiborne - o zemscie kobiety bitej i terroryzowanej przez meza, ktory molestowal ich wspolna corke.
Niestety, nie znam tego filmu
Ale moge Ci podsunac dwa inne o podobnej tematyce -pierwszy: I spit on your grave - o zemscie kobiety zgwalconej
drugi: Dolores Claiborne - o zemscie kobiety bitej i terroryzowanej przez meza, ktory molestowal ich wspolna corke.
Niestety ale ten film mnie najbardziej interesuje, z resztą oba filmy widziałem choć z drugiego zdecydowanie wolę Książkę.
Swoją drogą Steven King to mistrz.
Zależ mi na tym filmie ponieważ widziałem fragmentami, wtedy psuła się kablówka (byłem wtedy w sieci multimedia)
Niestety nie znałem tytułu pzoa tym byłem jeszcze za mały na takie kino.
Było to z 15 lat temu
Cynicznahipo napisał/a:Niestety, nie znam tego filmu
Ale moge Ci podsunac dwa inne o podobnej tematyce -pierwszy: I spit on your grave - o zemscie kobiety zgwalconej
drugi: Dolores Claiborne - o zemscie kobiety bitej i terroryzowanej przez meza, ktory molestowal ich wspolna corke.Niestety ale ten film mnie najbardziej interesuje, z resztą oba filmy widziałem choć z drugiego zdecydowanie wolę Książkę.
Swoją drogą Steven King to mistrz.
Zależ mi na tym filmie ponieważ widziałem fragmentami, wtedy psuła się kablówka (byłem wtedy w sieci multimedia)
Niestety nie znałem tytułu pzoa tym byłem jeszcze za mały na takie kino.
Było to z 15 lat temu
Rozumiem.
Ja tez wolalam ksiazke.
Wiekowy film"Granica"wg powieści Nałkowskiej.