Jak przestać go kochać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak przestać go kochać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Jak przestać go kochać?

Od mojego rozstania minęło grubo ponad miesiąc, a ja nadal czuje się... tak samo jak na początku. Skorzystałam z wielu porad, robie wiele dla siebie, zapycham sobie czas... wszystkim, byle nie myśleć..., jednak ciagle mam ochote tylko ryczeć, albo wręcz przeciwnie chcę ryczeć bo boli mnie każda komórka ciała i czuje ze rożnych mnie od wewnątrz a nie mogę. Najgorsza jest chyba tęsknotą, ta z rana kiedy uświadamiam sobie na nowo o przebudzeniu że go nie ma dla mnie...

Ukojenie nie kiedy daje mi nadzieja że to nie może sie tak skończyć, że przecież sie kochamy, bo nadal mam dziwne uczucie że on mnie kocha.., wtedy mam te spokojniejsze dni, i udaje mi się nawet cieszyc z wielu cyznosci. Wim ze to złe, ale nie umiem sobie tego odmówić...
Irytuje mnie kiedy koleżanka np opowiada mi że jest zla na teściową bo cos takm głpiego zrobiła, wkurza mnei to bo ja nie i nie wiem jak sie podnieść każdego dnia i chciałabym mieć tylko takie problemy'

Niedawno miałam urodziny, dostałam od niego życzenia. jakis czas temy niby przypadkiem naisał do mnie sms (nie wierze w to, tak samo jak i ja zrobiłabym to przypadkiem) potem jeszcze napisał kilka, opowiedział co kiedy robił i gdzie wyjedza z pracy, jakby wyjasniał cos... Problem jest tez taki że nie powiedzil nic nikomu ani rodzinie swojej ani znajomym, teraz oni do mnie dzwonią i sie dzwonia z pytaniem jak leci, kiedy sie pojawie u nich a jak im oswiadczam co sie sało to sie dziwią, i wysłuchuje ciagle d poczatku ale to niemozliwe,przeciez tak cie kocha tyle razy to mówił...Ja juz nie wiem co myslec, wiem jedynie że bardzo tesknie i chocbym bardzo chciała to nie okocham nikogo tak jak jego a tym bardziej nie bede w stanie zaufać, a zwiazek bez zaufania...

Co ja mam o tym wszytkim mysleć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak przestać go kochać?
zanngro napisał/a:

Co ja mam o tym wszytkim mysleć?

Napisz do niego, aby jak na mężczyznę przystało poinformował jego rodzinę o rozstaniu, a później zablokuj jego numer i postaraj się całkowicie urwać kontakt. Musisz zapomnieć, a jego dziwne "gierki" tylko utrudniają. Co więcej nie myślałabym o powrocie do kogoś takiego. Niech zajmie się swoim życiem, przecież nie wiadomo dlaczego nie poinformował o tym rodziny. Tutaj nie chodzi o to "na co on liczy", ale "w jakim celu odstawia taką szopkę". Nic dobrego to nie wróży.

3

Jaki jest powód rozstania?Kto wpadł na ten pomysł?.....Zaraz rozkminimy wspólnymi siłami drania:D

4

Leśny owoc- mam zupełny mętlik w głowie w tym temacie prawda jest ze ma prace kontraktowa i po prostu wyjedza w sina dal do pracy, dziwnym dl amnie jest sam fakt ze miał odpocyzwac po dłuugim kontrakcie conajmniej dwa miesiace, tymczasem on po dwóch tygodniach spowrotem wraca do pracy ( i nie nie ma tam kobiet wiec nie wraca do nowej miłości)

Summertime- oczywiscie to on ze mna zerwał, po pijaku napisał mi po 5 latach razem i wspólnych planach, ze chyba ze mna zerwie bo przytyłam a on znalazł sobie atrakcyjniejsza, gdzie wieczór przed równiez w stanie upojenia jeszce mnie kochał i mówił o rodzinie... Po prostu nie widze w tym zadnej logiki i dlatego ciężko mi zrozumieć, oderwac sie moze... Nawet sie ze mna nie spotkał..

5

O nie!!!!!Co za podły jaszczur!!! I jeszcze za takim kimś szalejesz? Przecież to dupek!Raz spójrz w jaki sposób zerwał z Tobą, i ten powód jest okropny! Myślę, ...abyś zaczęła od kroku- ...uświadamiać sobie jego beznadziejność i przestała żyć w ułudach.

6

smile juz tego próbowałam, wypisałam wszystkie za i przeciw, wszystkie wady których w nim nie lubiłam, codziennie czytam co mi wtedy napisał, majac nadzieje ze uda mi sie go znienawidzic, ale narazie nie działa i tak tesknie za nim, bo szybko przypominam sobie wszytkie dobre chwile, kiedy byłam szczęśliwa, bo byłm, to nie zaden tyran który by mnie terroryzował,mysle ze naprawde mnie kochał, powtarzał to nie tylko mi ale tez swojemu i mojemu otoczeniu, po co az tak miałby kłamać...

a co do sposobu rozstania, faktycznie paskudny,ale moze zrobil tak specjalnie, albo tak jak mówia niektórzy po pijaku a potem juz nei ma odwrotu, sa tez ine teorie ze któs jeszce maczal w tym palce...Nie wiem mam metlik w głowie, ale nie umiem pozbyc sie uczucia ze to nie moze sie tak skonczyć, bo naprawde kocham tego dupka, nigdy tak nie przezyłam rozstania, zawsze to mijalo, teraz nie mja wcale a ja juz ne iwem co mma robic

7 Ostatnio edytowany przez Summertime (2017-05-23 14:17:56)

Ktoś inny maczał palce:D teoria spiskowa:D
Nikt, kto kocha i ma szacunek do ukochanego nie traktuje go jak przedmiot.Zrozum .Okaż sobie szacunek i nie próbuj go tłumaczyć bo, to zwykły prosty dupek.I w dodatku jeszcze trzyma Ciè, bo jak mu z cizią nie wypali, to wróci do Ciebie....dlatego nie informuje bliskich o rozstaniu..To zwykły cwaniak.

8

haha tak wiem...teoria spiskowa
Wiam jak to wygląda i wiem ze nie powinnam go usprawiedliwiać, to chore, ale znam go wiele lat i to chyba przeszkadza mi uznać go za tak perfidną osobę (która trzymałaby mnie na zapas) i skonczonego dupka... nigdy si etak ne zachowywał po prostu

Wracajac do moich uczuć, boje sie odciac od nadziei bo mam juz naprawde dosc tej rozpaczy, jestem nia po prostu zmeczona, boje nawrotu choroby ... która wróci razem z ta pustką, dlatego czepiam sie kazdej płonnej nadziei
Czepiams ie tez bo go najnormalniej w swiecie kocham, tak jak nikogo dotad...

9

Ja, to rozumiem co piszesz. I Twoją nieustająca myśl, że On jest inny. Ale fakty same mówią za siebie.Nie uszanował Ciebie i nie myślał o Tobie w ciepłym tonie był bezwzględny a nawet okrutny. Przecież samo zerwanie jest bolesne. Po co Jaszczur dodał do tego jeszcze upokorzenie Cię i znieważenie?Bo ma Cię głęboko w zadku. Bo cizia z nim jest i poczuł i się panem i władcą. A na dodatek jest fałszywy i przebiegły.To co Ciebie łączyło już dawno odeszło i dla niego nie znaczy nic. Dlaczego więc Ty masz stać w miejscu i żyć wspominkami o cudownym byłym. Twórz przyszłość oznajmij wszystkim wokół, że to koniec im szybciej dokonasz tego tym. Szybciej dojdziesz ponownie do siebie i zaczniesz budować przyszłość. I szanuj się nie bądź ofiarą! Pokaż mu że znaczy dla Ciebie tyle co zeszłroczny....

10

Właśnie ta bezwzględność jest wręcz przerysowana...
Mam straszny mętlik w głowie i jedyne co wiem i poznaję to ciągła tęsknota za tym "jaszczurem", juz nie mam pomysłu w jaki sposób pobyć się tego uczucia, to mnie okaleczyło pewnie juz na stałe, emocjonalna kaleka... Postanowiłam że musze skorzystać z pomocy specjalisty, nie wiem czy mi to pomoże, pewnie nie, ale walczę o siebie...

Odkładajac na bok sam sposób zerwania, to czy człowiek moze odkochać sie w ciagu kliku godzin i zapomnieć związek budowany przez 5 lat, przejść sobie z tym do porządku dziennego i beztrosko szukać nowej miłości.

Powiecie to długi  proces.. ale ja niec nie zauważyłam, możliwe ze okłamywał mnie i całe otoczenie?

Wybaczcie, chciałabym napisac duzo wiecej, o swoich uczuciach i swoich pytaniach ale nie umiem przelać w słowa tego co czuje. Jest tu ktos kto miał podobnie i ma recepte na szcescie w takiej sytuacji> Czy zdazaja sie powroty w takich wypadkach?

11

zanngro napisał/a:

/.../

Wybaczcie, chciałabym napisac duzo wiecej, o swoich uczuciach i swoich pytaniach ale nie umiem przelać w słowa tego co czuje. Jest tu ktos kto miał podobnie i ma recepte na szcescie w takiej sytuacji> Czy zdazaja sie powroty w takich wypadkach?

Owszem, było tu wiele osób, które miały podobnie. Opisały to i swoją drogę do wyleczenia się w wątku: http://www.netkobiety.pl/t67911.html Wątek zaczyna pisać porzucony, ale potem dopisują się porzucone. Czytaj od początku i zwracaj szczególną uwagę na posty elle88, thepass, i zyczliwego.
Co do powrotów, to może zastanów się, czy potrzebna Ci powtórka z rozrywki?

12

Za dużo próbujesz analizować. Przejdzie jak wszystko. Potrzeba jednak trochę czasu i jeden upływający miesiąc nie spowoduje, że poczujesz jakby nigdy nic nie było. Jego sms nic nie znaczy. To sentyment.

13

Miłycham napisał/a:

Za dużo próbujesz analizować. Przejdzie jak wszystko. .

Nie wiem czy byłeś w takiej sytuacji, czy nie, ale nie do końca się zgodze.
Analizowałam ponad dwa miesiące, dzień w dzień, odkąd otworzyłam oczy dopóki nie zamknęłam do snu i nie zasnełam w zmęczeniu codziennością i tym uporczywym bólem. Noc w noc śniłam o jednym, kilka różnych snów w ciągu jednej nocy opierających się na jednym człowieku. Powiem jedno - koszmar. Nigdy w życiu tyle nie przemyślałam, co przez ten okres.

Nie da się zapomnieć, można po pół roku, roku.. może dłużej, przykryć to troche codziennością, ale w środku i tak będzie. Cały czas. Bardzo smutne jeśli tak musi zostać.

Jedni nazwaliby to obsesją, drudzy (Ci którzy przeżyli choć w małym stopniu) - miłością... smile

Jak się zakochało to się będzie kochać. I mówi to dziewczyna, która wychodziła Z A W S Z E  z założenia, że nie ma miłości, kochania, bliskości, oddania w 100% i zaufania do drugoego człowieka. Która bawiła się z facetami i miała 'gdzieś' uczucia. Bo tak było dobrze.

Dopóki się nie zakochała..
Boli jak diabli.

Trzymaj się założycielko tematu. Trzymam mocno kciuki za Twoją siłę. Nie jest łatwo, ale jeśli tak ma być to będzie, albo się zmieni i wróci ze zdwojoną siłą smile

14

Analizowałam ponad dwa miesiące, dzień w dzień, odkąd otworzyłam oczy dopóki nie zamknęłam do snu i nie zasnełam w zmęczeniu codziennością i tym uporczywym bólem. Noc w noc śniłam o jednym, kilka różnych snów w ciągu jednej nocy opierających się na jednym człowieku. Powiem jedno - koszmar.

Skąd ja to znam... Bardzo staram się zapomnieć albo nie myśleć, niestety bez względu na to jak bardzo bym sie starała nie myśleć w ciagu dnia, to to wraca nocą... Koszmar naprawdę. I choc jestem dosyć dobrze radzącą sobie kobietą na codzień to niewyobrażanym sobie życia bez niego i to ta perspektywa najbardziej mnie przeraza, nei ze sie nei zakocham nie ze bede sama tylko to ze nie będzie w moim życiu jego.. Wiem że w większości z was wydaje sie że wyolbrzymiam, że na pewno to minie, ale nie mija juz od dłuższego czasu iw eim ze nie minie bo naprawdę go kocham, to jakby stracić ostatnia szanse na szczęście

15

zanngro napisał/a:

Niedawno miałam urodziny, dostałam od niego życzenia. jakis czas temy niby przypadkiem naisał do mnie sms (nie wierze w to, tak samo jak i ja zrobiłabym to przypadkiem) potem jeszcze napisał kilka, opowiedział co kiedy robił i gdzie wyjedza z pracy, jakby wyjasniał cos...

To dowodzi że w tych chwilach nie ma nikogo innego z sympatii/badoo/whatever........ a jak powszechnie wiadomo - ex dziewczyna jest najłatwiejsza zdobyczą na świecie.

A to

zanngro napisał/a:

i chocbym bardzo chciała to nie okocham nikogo tak jak jego a tym bardziej nie bede w stanie zaufać, a zwiazek bez zaufania...

że lubisz robić z siebie ofiarę i bluszczować, co ci tłumaczyli w poprzednim wątku o tym samym kolesiu.

zanngro napisał/a:

a co do sposobu rozstania, faktycznie paskudny,ale moze zrobil tak specjalnie

tak tak, specjalnie bo tak cię kocha, że na trzeźwo by mu to przez gardło nie przeszło........

zanngro napisał/a:

albo tak jak mówia niektórzy po pijaku a potem juz nei ma odwrotu,sa tez ine teorie ze któs jeszce maczal w tym palce...

CBA, FBI, jakieś biuro detektywistyczne - skąd ci niektórzy tworzący te inne teorie? A może twój level desperacji jest tak wysoko że coś sobie uroiłaś??

zanngro napisał/a:

niewyobrażanym sobie życia bez niego i to ta perspektywa najbardziej mnie przeraza, nei ze sie nei zakocham nie ze bede sama tylko to ze nie będzie w moim życiu jego.. Wiem że w większości z was wydaje sie że wyolbrzymiam, że na pewno to minie, ale nie mija juz od dłuższego czasu iw eim ze nie minie bo naprawdę go kocham, to jakby stracić ostatnia szanse na szczęście.

tak mnie zmuliło jak to przeczytałam, że aż rozumiem dlaczego on uciekł ma niepodległość...........

16

hmmm, jest jeszcze coś czego boje się bardzo
otóż tego że stanę się kiedyś zgorzkniałą osobą sączącą jad na wszytkich kochajacych i wampirem czerpiacym perwersyjną satysfakcję z gnojenia przejawów uczuć.

17

zanngro napisał/a:

hmmm, jest jeszcze coś czego boje się bardzo
otóż tego że stanę się kiedyś zgorzkniałą osobą sączącą jad na wszytkich kochajacych i wampirem czerpiacym perwersyjną satysfakcję z gnojenia przejawów uczuć.

hmmm, lubisz się nad sobą użalać, to pewnie tak będzie. Ale nie wiem dlaczego cię to martwi, większości ludzi twoje przekonania wiszą koło tyłka bo maja swoje życie.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak przestać go kochać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024