Witam. jestem tu nowy ale jednoczesnie mam duzy problem. opisze co i jak: znam sie z zona juz 10 lat 5 jestesmy po slubie, ona nie pracuje lub pracuje na smieciowkach duzo czasu spedza w domu,
poznala sobie faceta w sieci w sierpniu 2016 ja sie dowiedzialem o tym we wrzesniu stwierdzila ze mnie nie kocha i ze kocha tamtego,
dlugo sie klucilismy mielismy do siebie zal o wszytsko pretensje, wyprowadzila sie z domu (wyrzucilem ja) ale mielismy jakis tam ze soba kontakt,
on pracuje w angli wiec nie bralem pod uwage ze tam do niego dolaczy,
po spedzonych jednak swietach razem zemna i styczniu pare razy nagle wyskoczyla ze jedzie do pracy za granice do kolezanki do holandi (a prawda jest taka ze dalem sie oszukac z cala rodzina moja i jej bo wylecial do niego do angli), wszystko ukrywala jak gdyby nigdy nic nie mialo miejsca wrocila nie dawno do mnie do domu i ze mnie kocha i takie tam i ze wogole nic o tej holandi ani slowa co i jak bylo tylko sie wykrecala od tematu, wiec od razu znowu czerwona lampka u mnie w glowie, w nocy udalo mi sie spardzic jej komorke poczte itp. SZOK na poczatku byla u niego a gra jak by nic nie mialo miejsca, po tym jak jej o wszystkim powiedzialem to ona na to ze nie byla tam szczesliwa ze tesknila i ze mnie kocha i nic miedzy nia a jej kochankiem nie bylo (to tylko przyjaciel), nie moge na nia normalnie spojrzec zeby nie myslec o tym a jednoczesnie ja kocham, nie mam glowy na nic ostatnio raz sie ciesze raz mam ochote sie powiesic ze smutku.
jestem gotowy na rozwod z jej winy, na szczescie nie mamy dzieci jeszcze troche to ulatwia formalnosci, a jednoczesnie znam ja na wylot i ja jeszcze kocham chociaz bardzo mnie to wszytsko boli,
czy jakakolwiek terapia ma tutaj sens w sesie (poradnia malzenska) ??
dodam ze mamy poki co wspolne mieszkanie na "kredyt" i ciagle znia przebywam w tym mieszkaniu wiec na razie nie ma mozliwosci separacji ;/
POMOCY co poczac co zrobic pogodzic sie z tym wszystkim i zyc z nia dalej bo tak mowi serce czy wybrac rozum i dac soebie z nia spokoj i zaczac zyc od nowa jesli jest to jeszcze mozliwe ??!!