Jak z tym walczyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak z tym walczyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez nus90 (2017-03-11 00:37:06)

Temat: Jak z tym walczyć?

Witam

Przed świętami mama dostała groźbę byliśmy z tym na policji bardzo wystraszona w ogłe nie myślała logicznie. Groźby ustały wszystko ustało, jednak na jakiś czas tak mama uważa. Jednak od nie dawna mama ma paranoje uważa że ktoś ją śledzi, obserwuję w tel ma podsłuch, jakieś filmiki krążą i się śmieją z niej na dodatek uważa że w szpitalu na jej zabiegu coś jej coś zrobił wspomina że dostała kogoś innego kroplówkę, była kontrola i lekarz zdenerwowany powiedział że zamkniętą macicę co niestety sprawdziła w necie i wyświetliło że jest to ciąża i ubzdurała sobie zapłodnili  in vitro albo coś innego. Ostatnio w nocy przyszła do mnie do pracy w strachu że ukradli mi samochód, który stał tam gdzie zaparkowałam.
Boję się  jak szybko nie rozwiąże tych paranoi  przez to powróci depresja co obie miałyśmy.

Nie wiem co mam robić. Próbuję wyjaśniać jej ale i tak swoje oczywiście uważa że nie ma urojni.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak z tym walczyć?

Trudna sprawa.
Same groźby, które - z tego co piszesz- były jednorazowe, nie spowodowały raczej takich objawów.
Piszesz, że obie miałyście depresje, więc domniemam, że coś głębszego się pod tym kryje. Ktoś kto doprowadził Was obie do depresji był sprawcą tych gróźb?
Domyślam się, że tak, a to oznacza, że do mamy wróciła zmora przeszłości i w sumie nigdy się z tej depresji nie wyleczyła.
W jaki sposób i jak długo leczyłyście depresję?
Z mamą nie walcz, bo nie ma sensu. Te objawy są paranoidalne i moim zdaniem należy rozważyć wizytę u psychiatry (chociaż psychologa). Jeśli sama nie chce, to nie zmusisz jej. Jednak możesz iść sama i zapytać jak masz z mamą postępować, co robić, by samą siebie chronić przed powrotem choroby. Jedyne co możesz zrobić w tej chwili, to chronić siebie, aby nie popaść w dołek.

3

Odp: Jak z tym walczyć?

Depresję miałyśmy z zupełnie innego powodu mama chodziła do psychologa brała leki, ja brałam tabletki bez recepty i walczyłam sama ze sobą z tym. Jak na razie ustały mamy obsesja, jak będzie powrót zrobię tak jak proponujesz

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak z tym walczyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024