Udajmy się w podróż do przeszłości, miłą podróż - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Udajmy się w podróż do przeszłości, miłą podróż

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Udajmy się w podróż do przeszłości, miłą podróż

Bieżący rok w zasadzie wciąż jest jedną, wielką niewiadomą, a dokonać jego oceny będziemy mogli nie szybciej niż za jakichś kilka, kilkanaście miesięcy. Wówczas określimy go jako dobry, całkiem przeciętny albo przeciwnie - zły czy wręcz parszywy, ciesząc się przy tym, że już się zakończył.

Chciałabym jednak, abyśmy wrócili do wspomnień miłych, radosnych, z nieco dalszej przeszłości i udali się w ten punkt naszego życia, w którym z jakiegoś powodu chcielibyśmy znaleźć się ponownie. Który byłby to rok i dlaczego? Co się wówczas tak ważnego wydarzyło, że pamiętasz go szczególnie?

------------
P.S. Harvey, jeśli tu zawitasz, to możesz czuć się ojcem chrzestnym tematu wink:

Harvey napisał/a:

W 2008 miałem lat... <myśli>

Ej, ja chce 2008! Teraz, znowu, natychmiast! big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Udajmy się w podróż do przeszłości, miłą podróż

2014 wtedy poznałem pewną kobietę i przez pewien okres był to najszczęśliwszy czas w moim życiu

3

Do 2002 r.... ale częściowo wink .Wyjaśniam: Był to okres ciąży, a syndrom szczęścia miałam uruchomiony na maxa. Jednak w ciąży nie chcę być wink, chcę się czuć tak szczęśliwa jak wtedy big_smile , ale bez ciąży. Nigdy wcześniej ani później tak się nie czułam.

4

Wrócić aby przeżyć to ponownie czy wrócić i zrobić tak aby inaczej się sprawy potoczyły?

5

W założeniu wrócić, aby przeżyć to ponownie wink.

6

Olinka napisał/a:

W założeniu wrócić, aby przeżyć to ponownie wink.

To poprosze do lipca albo sierpnia1995 kiedy to skonczylam 18lat i pierwszy raz pojechalam ze znajomymi  na wakacje ☺

7

Moze jeszcze do 1998, bo dostałam wspaniałą pracę, rozwojową, przyjemną, dobrego szefa, wysoką pensję big_smile. Świetnie się w tej pracy czułam, dobrze tam traktowali pracowników, szanowali ich i doceniali. Bardzo mi takiej pracy brakuje sad . Od tamtej pory trafiałam na samych wyzyskiwaczy.

8

Wrzesień 2012 - przeprowadzka do nowego miasta, szukanie nowej pracy, rozpoczynanie nowych studiów i zamieszkanie z chłopakiem ach... i czerwiec 2015 żeby nie pozwolić sobie na rozstanie z tym chłopakiem... sad

9

Myślę i myślę... Trudno mi wybrać czas, który chciałabym przeżyć jeszcze raz. Po długich rozważaniach obstawiam rok 2014 i początek 2015. W tym czasie pracowałam w najfajniejszej (stałej) pracy, którą miałam. Gdyby firma z jakiś powodów się o mnie upomniała, nie wahałabym się nad powrotem nawet chwili. Praca pozornie nieciekawa, wielu uważałoby ją za mało atrakcyjną, ale dla mnie fascynująca i z dreszczykiem wyzwania. Zero rutyny. Czas płynął w niej jak z bicza strzelił i nigdy nie przeszło mi przez myśl, że mi się nie chce do niej pójść.

Sierpień 2016. Poznałam bardzo ważne dla mnie osoby, pozwoliłam sobie na bycie sobą.

11

Okolice 1980 chyba. Leżakowanie w przedszkolu.

12

santapietruszka napisał/a:

Leżakowanie w przedszkolu.

Docenione pewnie po latach, bo - jak niemal wszystkie dzieci - w tamtym czasie leżakowania nie cierpiałaś? big_smile

13

Olinka napisał/a:
santapietruszka napisał/a:

Leżakowanie w przedszkolu.

Docenione pewnie po latach, bo - jak niemal wszystkie dzieci - w tamtym czasie leżakowania nie cierpiałaś? big_smile

Bo to jest na zasadzie:
chodziłem do przedszkola - chciałem iść do szkoły
chodziłem do szkoły - chciałem iść do pracy
chodzę do pracy - k... mać, co mi w tym w przedszkolu nie pasowało????

Dłuższe to jest, ale skróciłam do najważniejszych big_smile

14

2007 rok - byłam w połowie liceum i w zasadzie nie robiłam niczego poza prowadzeniem bardzo bujnego życia towarzyskiego. Codziennie było jakieś kino, teatr, koncert, wyjście na kawę lub lody. Mieszkanie w internacie do dziś wspominam z dużym sentymentem, bo byli tam sami fajni ludzie, z którymi można było się powygłupiać, pójść na obiad, pograć w siatkę lub kosza, a przed snem koniecznie trzeba było pójść na pogaduchy do pokoju naprzeciwko. Wszyscy byliśmy bardzo entuzjastycznie usposobieni, mieliśmy dużo planów i marzeń. Jeszcze nikt nie doświadczył zderzenia z rzeczywistością. big_smile

2016 rok - do niego też chętnie bym wróciła, bo to był bardzo dobry rok, który dostarczył mi wielu pozytywnych emocji. Szczególnie okres wiosny i lata na długo zapadnie mi w pamięć (przygotowania do ślubu, ślub, zmiana pracy, ciąża). Zwłaszcza wesele chętnie przeżyłabym jeszcze raz, bo to tak szybko mija, że aż szkoda. big_smile

15

1995 rok pierwsze (i niestety jedyne) nastoletnio - niepełnoletnie wakacje z koleżankami pod namiotem !

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Udajmy się w podróż do przeszłości, miłą podróż

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024