ciaza po lyzeczkowaniu - progesteron itd. itp..... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » ciaza po lyzeczkowaniu - progesteron itd. itp.....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: ciaza po lyzeczkowaniu - progesteron itd. itp.....

Witam, jak w temacie, bede wdzieczna za komentarze.

Wszyscy lekarze w kraju, w ktorym mieszkam, wlacznie z ginekologiem, mowia - no 6 miesiecy najlepiej, to bezpieczny czas, 4-5 cykli... Jak jeden maz.

internet, znajome i przyjaciolki z POlski - trzy cykle, a tak naprawde jesli po usg ginekolog stwierdzi, ze endometrium zdrowe to mozna sie starac wczesniej.

Badz tu madry. Skad te rozbieznosci do cholery??? Sa tu kobiety, ktore starania zaczely stosunkowo wczesnie i urodzily dzieci? Czy bralyscie luteine\Duphaston zapobiegawczo na poczatku kolejnej ciazy (mam dwoje dzieci, ale teraz staramy sie o trzecie i poronilam trzy razy w ciagu roku (lyzeczkowanie tylko raz, dwa tygodnie temu)- zdiagnozowano rowniez chorobe hashimoto, ale lekki przebieg na malej dawce mam swietne wyniki). W jakiej dawce? Widze ze w polsce i wielu innych krajach stosuje sie zapobiegawczo progesteron po poronieniach, a tutaj...... nie zalecaja! Ze to niby... niebezpieczne?! (przy pierwszym dziecku rowniez bralam luteine ze wgzledu na krwawienia, ale polecialam specjalnie do Polski po lek).

No i w ogole... pocieszccie mnie jakos. Jak sie udalo za trzecim razem to mowilismy - o, do trzech razy sztuka! Najwyrazniej nie... Nie chcemy sie poddawac ale nie wiem czy po tych poronieniach nie bede miec totalnej schizy w kolejnej ciazy...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ciaza po lyzeczkowaniu - progesteron itd. itp.....

Hey.
Ja nie jetem lekarzem ale ile trzeba czekać zalezy od po pierwsze stanu psychicznego ibteho w na jakim etapie poronilas ciaze.

3

Zalecenia odczekiwania tak długiego czasu są bardzo przestarzałe. 3 różnych lekarzy po moim poronieniu powiedziało, że można wznowić starania po 1 pełnym cyklu po zabiegu.

Bardziej natomiast martwilyby mnie nawracajace poronienia.

Pewnie trzeba by przebadać coś z przeciwcial,,nabyte zakażenia bakteryjne (ureaplasma, mycoplasma i chlamydia), inne badania ewentualnie powinien wskazać ginekolog.

4

dziekuje za odpowiedzi. Mnie rowniez martwia, ale wszelkie zakazenia bakteryjne, toksoplazmoza, cytmegalia, toczen, przeciwciala antyfosfolipidowe, mutacje protrombiny mthfr, wyszly negatywnie. Jedynie badania hormonalne wyszly srednio, ale byly robione w ciagu miesiaca od poronienia, a zwazywszy Hashimoto, moga takie byc.

Jestem wiec dobrej mysli, choc czasem jest ciezko. Znalazlam na forum nawet kobiety po 5 poronieniach, ktore potem nagle cudownie dziecko urodzily. moze to po prostu jakis zajebisty pech.... trzymam sie tej nadziei.

Mowisz ze nawet po 1 cyklu? tzn. pierwsza miesiaczka i kolejny cykl do kolejnej, a potem sie staraliscie? moge sie spytac czy sie udalo?

5

Jak na razie niestety się nie udało ... W tym miesiącu wybieram się do kliniki, bo już psychicznie zrujnowana jestem staraniami, musi się coś odmienić bo popadnie w jakąś paranoje...

6

strasznie mi przykro.... ile sie juz staracie? macie juz jakies dziecko\dzieci? dlugo sie staraliscie o te stracona? My mamy dwojke cudownych dzieciakow, ale przeszlismy wiele aby one mogly byc, na kazde czekalismy ponad 1,5 roku (na sama ciaze), a w ciazy bylam 8 razy i na te 8 razy mamy dwoje dzieci. Tez bardzo sie balam czy wszystko bedzie ok... ale jest ok. Po prostu niektorzy musze sie naprawde o dzieci wystarac... mam nadzieje zee tak u Was bedzie.

7

Wiesz co, u nas staramy się od 3 lat, nie mamy dzieci. W tę pierwszą ciążę zaszłam po ponad 2 latach starań. Niestety miałam pecha i trafiałam na lekarzy idiotów.

Teraz od poronienia minęło prawie 8 miesięcy, więc umówiłam się do porządnej kliniki bo nie ma co liczyć na cud, bo jak widać po tylu miesiącach sie nie wydarzył.

8

Ja zaszłam w ciążę w czasie trzeciego cyklu po łyżeczkowaniu, cztery miesiące po zabiegu. Brałam Duphaston. Psychicznie cała ciąża była dla mnie bardzo trudna ale pomyślnie urodziłam.

9

Witaj autorko
Ja 2 miesiace po poronieniu zaszlam w ciaze. Teraz jestem w 6 tyg. + 4 dni a w srode na pierwszym usg bilo serduszko! Radosc niesamowita poniewaz w poprzedniej ciazy pecherzyk byl pusty
Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego

10

Bardolka... idioci lekarze to temat rzeka. Zbyt wielu ich jest, zdecydowanie... Mam nadzieje ze Wam sie w koncu uda wkrotce (bo ze sie uda nie mozesz miec watpliwosci!!;) powodzenia.

eadeax - jak dobrze przeczytac zawsze ze wszystko sie komus udalo w tej samej sytuacji... jaka dawke bralas duphastonu i jak dlugo?

ewelina - gratulacje! dwa miesiace po poronieniu... ale z lyzeczkowaniem?

11

Tak, mialam zabieg usuniecia pustego pecherzyka plodowego 9 listopada a 15 stycznia udalo mi sie zajsc w ciaze

12

vicky, dawki Duphastonu nie pamiętam, to było 11 lat temu. A brałam ok. 4 miesiące, tak mi się kojarzy ale też nie jestem pewna na 100%. Pamiętam, natomiast do dziś swoje przeżycia związane z tą ciążą. Życzę Ci dużo sił.

13

Hej dziewczyny

Ja jestem po ciąży pozamacicznej  jestem po 10-cio dniowym pobycie w szpitalu na szczęście obeszło sie bez operacji i leków beta hcg sama zaczęła spadać i wszystko samo sie wchłonęło.

Mamy z mężem juz córeczkę ktora ma 7 lat teraz zdecydowalismy sie na drugie a tu takie nieszczęście lekarze powiedzieli ze znow mozemy sie starac po 2-3 cyklach. Ogolnie nie wiadomo dlaczegi tak sie stalo jestem zdrowa wyniki mam dobre prawdopodobnie to przez grypę ktora mnie dopadla.

Owulację mialam 17 a 19 rozłożyła mnie grypa nie podejrzewałam ze jestem w ciąży bo nigdy bym nie pomyślała ze za pierwszym razem moze sie udac ale sie udało.

Ogolnie czuje sie juz dobrze ale strach ze to wszystko moze sie powtórzyć. Moj maz jet pozytywnie nastawiony ale mnie to wszystko strasznie zniechęciło boje sie okropnie.

14

ewelina - no to powodzenia, trzymam mocno kciuki...

Pola 63 - co ma byc to bedzie. Ale trzba zminimalizowac strach i zal... Wtedy tylko moze sie udac. Ja juz psychicznie czuje sie lepiej, choc rozpacz byla naprawde ogromna, w dodatku do teraz borykam sie z rozstrojeniem hormonalnym po tych ciazach straconych z powodu choroby.

Postanowilismy wiec, ze bedziemy sie " starac na luzie". Bez schizy, bez myslenia o tym, ze boshe co bedzie, czy sie uda? A jak sie nie uda? Mysle teraz, ze jak sie nie uda... to trudno. Juz nic na to nie poradze, moge tylko zrobic wszystko co w swojej mocy, by kolejne dziecko z nami bylo, ale to nie tylko od mojego i meza chcenia zalezy, czy sie uda. Wiec przestalam sie spinac i martwic... nic to nie da. Jak to mowia, martwienie sie nie rozwiaze jutrejszego problemu, za to zabierze ci dzisiejszy spokoj.

Latwe to nie jest, ale trzeba zaczac inaczej myslec. Probuj, nie poddawaj sie. Ja sie tez nie poddam.

15

Vicky85 dziękuje za te słowa zagadzam sie z Toba w 100% vo ma być to będzie. Masz rację nie wolno sie tak łatwo poddawac i odpuszczac. Bardzo bym chciała by wszystko sie udało ale czasem nie mamy wplywu na pewne rzeczy i musimy przyjąć  to takie jakie jest.

Ale bardzo ci dziękuje. I motywuje mnie to ze tyle przeszłaś a sie nie poddajesz i wierzysz ze sie wszystko uda.

Ja również musze sobie wszystko poukładać w glowie i próbować dalej.

Dziękuje

16

Vicky85 dziękuje za te słowa zagadzam sie z Toba w 100% vo ma być to będzie. Masz rację nie wolno sie tak łatwo poddawac i odpuszczac. Bardzo bym chciała by wszystko sie udało ale czasem nie mamy wplywu na pewne rzeczy i musimy przyjąć  to takie jakie jest.

Ale bardzo ci dziękuje. I motywuje mnie to ze tyle przeszłaś a sie nie poddajesz i wierzysz ze sie wszystko uda.

Dziękuje

17

Dziękuje

18

Dziękuje

19

Dziękuje

20

Dziękuje

21

Dziękuje

22

ja tez wam dziekuje za odpowiedzi. trzymajcie sie wsyztkie i powodzenia!

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » ciaza po lyzeczkowaniu - progesteron itd. itp.....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024