Beta hcg prosze o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Beta hcg prosze o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Beta hcg prosze o pomoc

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa i bardzo prosze o porady kobiety które miały podobny problem do mojego. Otóż w sobotę 14.01 zrobiłam test ciazowy który okazał sie pozytywny. W poniedziałek wiec zrobiłam badanie z krwi które pokazało 3708 ucieszyłam sie bardzo wg moich norm na karteczce z laboratorium był to 5-6 tydzien. Ponowiłam wiec bete hcg 48 godz pozniej i wynik wyniosł 5852....czyli nie podwoił sie tak jak mówił lekarz.. Czy to oznacza ze moja ciaza rozwija sie nieprawidłowo??:( Bardzo sie boje. To moja pierwsza ciaża.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Beta hcg prosze o pomoc

Nie zawsze idealnie się podwaja. Spokojnie nie panikuj, jedyne co teraz mozesz zrobić to poczekać z 1-2 tygodnie do wizyty.Czy rozwija się prawidłowo czy nie, teraz nic nie zmienisz, mozesz tylko czekać. Więc lepiej być dobrej myśli i czekać na wiytę niż sobie głowę zawracać i co drugi dzień latać na betę.

Zdrówka! smile

3

Dziękuję troszkę mnie uspokoiłas. Czytałam na innych forach że najważniejsze że rośnie a nie spada. I że istnieją przypadki gdzie beta wzrastała minimalnie a dzidziuś rodził się zdrowy;) dziś udało mi się umówić na usg na 15 i czekam z niecierpliwością. Mam nadzieję że mój maluszek rośnie:)

4

Marysiu, stres to ostatnia rzecz, której potrzeba Tobie i Twojej fasolce. Katowanie się złymi myślami, bo beta przyrosła za mało może ci tylko zaszkodzić. Bardolka ma rację, teraz masz niewielki wpływ na to, co się dzieje z maleństwem. Dbaj o siebie, łykaj kwas foliowy, ciesz się życiem i broń boże nie schizuj, bo masz złe przeczucia. Stres nie jest przyjacielem żadnej ciężarnej, a już na pewno nie na samym początku ciąży.

5

Dziękuję kochane za tak ciepłe słowa:)Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Staram się nie stresować bo wiem że każdy stres to wróg kobiety w stanie błogosławionym:) od kilku dni dopiero tak naprawde wiem o ciąży a kocham już to maleństwo:)dziś na usg mam nadzieję że ujrze śliczna fasolke i stres już nie będzie za mną chodził smile

6

Dowiedziałam się o ciąży w 6 tygodniu, już nie pamiętam ile wynosiła beta ( robiłam ja tylko raz).  Przy pierwszej wizycie u ginekologa na usg  było widać wyłącznie pęcherzyk. Tak więc nie nastawialabym się na widok "fasolki". Ja ujrzałam ją dopiero przy następnej wizycie w 9 tc.

7

Właśnie byłam u lekarza;) określił ciążę jako 5 tygodniowa widać tylko pęcherzyk. Kazał zgłosić się do lekarza za tydz lub dwa. Wtedy powinno już coś widac;) uspokoiłam się co nie co;)

8

marysia104 napisał/a:

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa i bardzo prosze o porady kobiety które miały podobny problem do mojego. Otóż w sobotę 14.01 zrobiłam test ciazowy który okazał sie pozytywny. W poniedziałek wiec zrobiłam badanie z krwi które pokazało 3708 ucieszyłam sie bardzo wg moich norm na karteczce z laboratorium był to 5-6 tydzien. Ponowiłam wiec bete hcg 48 godz pozniej i wynik wyniosł 5852....czyli nie podwoił sie tak jak mówił lekarz.. Czy to oznacza ze moja ciaza rozwija sie nieprawidłowo??:( Bardzo sie boje. To moja pierwsza ciaża.

Słabo mi się robi,kiedy czytam coś takiego, kobieto od tego jest specjalista,nie pogawędka na forum,na którym można porozmawiać o prozaicznych sprawach,nie o tak poważnych. Tutaj każdy napisze Ci swoje zdanie,wyda swoją opinię, a Tobie zrobi się jedynie jeden wielki mętlik,a przy okazji wybijesz się z rozumu. Każdy wpis może nie tylko przestraszyć zainteresowanego ( bo opinie będą bardzo różne) ale czasem może też dojść do drastycznych ,a nawet dramatycznych sytuacji. To są bardzo poważne życiowe problemy i z tym należy udać się do lekarza prowadzącego,potem możesz ewentualnie pogawędzić sobie na forum co,jak i dlaczego,a nie pytać o zdanie,ale jeśli chcesz nie spać ze strachu po nocach,możesz śmiało pisać na forum,zamiast udać się do lekarza. To jest tylko moje zdanie,a Ty zrobisz co będziesz chciała.

9

No właśnie zrobię co będę chciała:)  Jeśli czuje potrzebę gawedzenia z kobietami które są bardziej doświadczone w sprawach ciąży i jej przebiegu to to robię:)Więc wg mnie koleżanko twój post jest zbędny wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Beta hcg prosze o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024