Cześć, mam 27 lat i nie potrafia sobie już sama poradzić z sytuacją w jakiej jestem i może podzielenie się tym tutaj coś zdziała. Tak więc, tak czuje sie bardzo samotna. Wszystkie moje kolezanki maja chlopaków, narzeczonych. Moja najblizsza przyjaciolka calkiem niedawno weszla w zwiazek i troche o mnie zapomniala. Ja nie mam nikogo bliskiego. Od dawna, tak dawna ze mam wrazenie ze nigdy nie mialam. Nie potrafie tego zmienic. Moja samotnosc to i brak mezczyzny, jak i brak zrozumienia wsrod przyjaciol znajomych. Bardzo mi smutno jak przychodzi kolejny weekend i ja spedzam go sama w domu, nikomu niepotrzebna... Podjelam sie nawet ostatnio, w ramach znalezienie sobie zajecia, studiow, ale zrezygnowalam, bo w studiowaniu chodzi przeciez o nauke, wiedze itd. a nie o to by nie byc samej. Czasem zale sei mojej przyjaciolce, ale ona jedynie powtarza zebym myslala optymistycznie bo nie znasz dnia ani godziny. Nie zaproponuje spotknia wyjscia, czy swojej obecnosci. wtedy czuje sie jeszcze gorzej. Czuje sie jakbym byla najbardziej samotna osoba na swiecie. Jesli chodzi o mezczyzn to nic na sile, probowalam portali randkowych,ale nie wierze w to, nie potrafie dac szansy komus bazujac jedynie na zdjeciu...
i nie wiem w sumie czego oczekuje po tym wpisie, moze tego ze ktos napisze ze ma podobnie, albo mial i zdradzi sekret jak sobie z tym poradzil... a moze po prostu jak wyrzuce to z siebie to poczuje sie lepiej choc na chwile.
witaj ....
wiesz moze to nie uleczy cie z samotnosci . ale wygadanie zapewne ulzy gdy wypowiemy to co lezy nam na sercu .
nie jest łatwo poruszac sie wsrod par nie majac nikogo . wiesz takie jest zycie ,i trzeba te samotnosc jakos pogodzic z rzeczywistoscia .
zapewne znajdziesz jeszcze bliska osobe bo to teraz nie twoj czas .
probowalas wolontariatu , w miastach napewno sa tez organizowane warsztaty gdzie tez mozna odkryc pasje czy znalesc osoby do pogadania
Temat zamykam, ponieważ założyłaś już kilka innych, które dotyczą tego samego problemu. Proszę Cię, abyś zapoznał się z naszym regulaminem i nie powielała istniejących wątków. Dzięki temu użytkownikom będzie łatwiej udzielić Ci odpowiedzi i porady. Pozdrawiam, Cslady