1 Ostatnio edytowany przez Tiff (2009-05-03 14:59:58)

Temat: Pelette XXL Sexy Jasny Brąz

naturalne włosy mam ciemny blond, używałam kilku farb, ale teraz od 3/4 roku farbuję włosy Palette XXL Jackie Brown (raz całe, a raz odrosty), do tej pory byłam zadowolona z tej farby, ale wiadomo jak każda kobieta, chce zrobić małą zmianę.

Zastanawiałam się nad uzyskaniem troszkę jaśniejszego brązu niż mam, czy kolor Sexy Jasny Brąz będzie odpowiednim kolorem, przecież włosy zawsze wychodzą ciemniejsze niż na opakowaniu, a ja mam dość ciemne to tym bardziej; problem w tym, że boję się żeby mi czasem nie wyszły rude, a może lepiej użyć jakiegoś brązu z saszetek Palette color XXL ?

proszę o pomoc, czy któraś z was używała już tego odcienia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pelette XXL Sexy Jasny Brąz

Ja zrobiłam w sobote ten kolor co mowisz,ale na moich włosach wyszedł ciemny ....niespodziewałam sie takiego koloru ...ale musi byc taki jaki jest     sad

3 Ostatnio edytowany przez Tiff (2009-05-05 16:44:21)

no to chyba dla mnie dobrze, bo ja chcę trochę ciemniejszy niż na opakowaniu, tym bardziej że mam ciemne, więc może uzyskam pożądany efekt;  a jaki miałaś wówczas farbowania tym kolorem?

http://www.palette.pl/nasze-produkty/co … asny-braz/

proszę spojrzeć na to

4

Wczesniej robiłam sobie Burgund  moze troche jeszcze było ..ja jestem szatynka

5

a wyszedł Ci tak mocno ciemny, że Twoje włosy wyglądały na czarne?

6

zrobiłam sobie ten kolor jednak, kolor oczywiście wyszedł ciemniejszy niż na opakowaniu i biorąc pod uwagę też fakt iż miałam dosyć ciemne włosy; efekt: refleksy, ktoś by powiedział, że rude, ale nie ! wyglądają jakby ktoś wpuścił w moje włosy promyki słońca, jakby pasemka. Jestem zadowolona i dochodzę do wniosku, że jak będę farbować włosy tym kolorem, to na wakacje mi rozjaśnią przez słońce i się opalę, to efekt będzie jeszcze lepszy wink

7

Nie no teraz mi się w świetle słonecznym wydają takie rudawe.
Chyba znowu pokombinuję z odcieniem przy nast. farbowaniu.  smile

8 Ostatnio edytowany przez kircke (2009-11-06 11:53:34)

chciałam tylko ostrzec. kolor to nie wszystko. zwracajcie uwagę na skład tych farb! już kilku fryzjerów mówiło mi, że farby palette to najgorsze farby na rynku. zainwestujcie w dobrego fryzjera bądź farby ziołowe. podobno garnier jest częso polecany.
p.s. farbowanie u fryzjera powinno kosztować minimum 100 złotych. wynika to z faktycznej ceny farb w świecie fryzjerskim. jeśli jest duuużo niższa (nie rozdrabniajmy się nad 10-20 złotymi, mówię raczej o połowie tej sumy) oznacza to, że farby są przemieszane z jakąś inną, gorszej jakości. wtedy nie spodziewajmy się powalającego efektu.
ja stosowałam przez ponad rok właśnie palette. efekt:  włosy przesuszone, sianowate i kolor tylko początkowo był rzeczywiście błyszczący i ładny. od kilku lat chodzę do tego samego fryzjera w moim rodzinnym mieście. włosy zazwyczaj potraktują mi jakąś odżywką przed i po farbowaniu, do tego kawka i pewność, że włosy są w dobrych rękach.
ale to trzeba znaleźć naprawdę dobry salon. mnie zajęło to jakieś 5 lat wkurzania się i zaglądania do fryzjerów ze strachem w gaciach.
pozdrawiam wink

9

mam 18 lat i nie stać mnie na fryzjera, a jak na razie na farby palette nie narzekam;
teraz chcę sobie zafarbować jasnym bądź średnim brązem z serii Palette Color Naturals

10

wybrałam Palette Color Naturals - Średni Brąz, z efektu jestem zadowolona smile
włosy ładnie się błyszczą ^^

11

Kircke masz racje, ale nie do końca. Paletka nie jest najzdrowszym wyjściem dla włosów.
Ja z jasnych brązów używam tego:  drogerix.pl/WELLA_SAFIRA_635_Opalony_brzask_krem_koloryzujacy-2027.html
i powiem szczerze, że to najlepsza farba jaką kiedykolwiek w życiu miała.  Maluję nią niezbyt często, a do tego włosy mam po pomalowaniu zdrowsze niż przed malowaniem, także nie niszczy włosów na 100%. Jestem ciemną blondynką i na prawdę Safira nadaje niezłego blasku nawet takim matowym włosom jak moje.

12

ja włosy farbowałam w dzień w którym napisałam ostatni post, z początku były wręcz czarne prawie, ale teraz są w porządku, nie farbuję bo nie widać aż tak odrostów, następnym razem przystąpię do koloryzacji u fryzjera przed 100dniówką smile

13

no i faktycznie zrobiłam włosy przed studniówką, kupiłam Jasny Kaszmirowy Brąz z Natural Easy ze Schwarzkopfu i jeszcze od tamtej pory nie farbowałam, czyli 3 miesiące, niedługo znów sobie zafarbuje i podetnę końcówki- oczywiście zasięgnę do tej farby, bo z dotychczasowych była najlepsza smile
Polecam, bo wcale nie wychodzą zielone włosy jak to się na innych forach w Internecie czyta tongue