Zabieg usunięcia obumarłej ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zabieg usunięcia obumarłej ciąży

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 148 ]

66

Odp: Zabieg usunięcia obumarłej ciąży

Katek trzymaj się ciepło.... każdy kolejny dzień będzie troszkę łatwiejszy do zniesienia.

Wyjazd to świetny pomysł, aby się odstresować, troszkę wyciszyć i troszkę dojść do ładu ze sobą. Jeżeli tylko możesz to nie zastanawiaj się tylko zmień otoczenie, a jak masz możliwości to wręcz podaruj sobie odrobinę luksusu smile

Zobacz podobne tematy :

67

Witajcie, jak długo odreagowywałyście stratę?

Nadal czuję się smutna, mimo, że się uśmiecham i żartuję. Ale byle co i zaraz włącza mi się ryczek.
Jest plan jako taki, aby wyjechać do brata do Anglii np. na tydzień, ale nie dość, że koszty, to jest tam malutkie dziecko, a mi zaraz się przypomni strata. Sama nie wiem.. Jestem wrażliwa jak porcelana i chyba nie przeskoczę czasu.
Dziś musiałam zrobić badania, za ktore zaplaciłam 360zl. I tak to mało, bo znalazłam w miarę tanie laboratorium..

68

Katek a co do za badania robiłaś?
Ja tak baaardzo przeżywałam wszystko co najmniej tydzień.. to był tydzień totalnej pustki i bezczynności..
później zaczynało być lepiej.

69

Minio, to są badania:
P/ciała przeciwjądrowe i p. cytoplazmatyczne (ANA2) met. IIF, DID
P/ciała przeciwjądrowe (m.in. histonowe, Ku, rib-P-Protein) (ANA3) met. Immunoblotingu
P/ciała p/jądrowe i p.cytoplazmatyczne (ANA1), test przesiewowy met. IIF   
P/ciała antykardiolipinowe IgM i IgG

Dla mnie te nazewnictwo to czarna magia..
Takie badanie robi się po 3 poronieniach..

Mówisz, że po tygodniu już właściwie doszłaś do siebie?
Niech i mnie minie ten tydzień, jak najszybciej.
Chcę i pragnę powrócić do "swojego" stanu. Żal połączony ze złością.

70

Katek czyli dostałaś takie spcjalistyczne badania? nie znam się na tym kompletnie.. ale przynajmniej Ty będziesz wiedziała na czym stoisz.

Wiesz.. nie mogę tego nazwać powrotem do normalności.. ale zaczęłam funkcjonowac.. śmiać nie potrafiłam się długo..

71

Tak, to są już typowe specjalistyczne badania.
Teraz muszę czekać na nie do 2 tygodni, bowiem to grubsza sprawa.

Mam nadzieję, że w tych badaniach będzie przyczyna poronień. A jak nie, to następne zrobię b.kariotypu swojego i męża.
Niestety muszę zapłacić, bo takie badania robi się po 3 poronieniach.

Póki co mam wynik TSH i jest w normie, więc to nie problem tarczycowy. Aczkolwiek mam guzka uciskowego przy krtani.
W ogóle ładna jest pogoda, dosyć ciepło i miło, a ja nadal taka sama... Brrr...
Niech to się w końcu skończy i dojdę do siebie kiedyś.
Na zabiegu byłam uśmiechnięta, bo taka jestem. Nie umiem być smutna, bynajmniej pokazywać. Ale w sercu są 2 rany w postaci Aniołków..

A wy jak się czujecie minio?
Karmelito, co u Ciebie? Sienno, małpko??

72

Witajcie w ten pochmurny poranek.
Ja chyba szybko sie ogarnelam, w zasadzie to trawilam dwie wiadomosci w tym samym czasie. Na poczatku w ogole nie dochodzilo do mnie ze jestem w ciazy...czekalam wiec na usg do 12 tego tygodnia zeby zobaczyc to na wlasne oczy. Moja owczesna lekarka na pierwszej wizycie, okolo 6tego tygodnia, wylala na mnie kubel zimnej wody, uswiadomila mnie ze bardzo duzo kobiet przychodzi do niej bardzo wczesnie i ze ona zawsze kaze im odczekac, ponoc ilosc kobiet ktore ronia przed drugim trymestrem jest tak ogromna, ze ona juz profilaktycznie nastawila mnie na najgorsze! Wyszlam zdziwiona aczkolwiek z innym nastawieniem, postanowilam grzecznie przeczekac do kolejnej wizyty biorac po uwage ze wszystko moze sie zdazyc....Kolejna wizyta to juz byl okolo 12 tydzien i wtedy zobaczylam to kochane malenstwo...ech...zakochalam sie i uspokoilam ze juz wszystko jest w porzadku. Wtedy tak naprawde dotarlo do mnie cale jestestwo tego stanu, milosc i strach zeby wszystko bylo dobrze. Pare dni pozniej zapisalam sie do ginekologa na usg genetyczne, wizyta byla umowiona szybko poniewaz te badania wykonuje sie do 13t6d. Wtedy tez, ku mojemu niedowierzaniu, dowiedzialam sie ze serduszko przestalo bic.... kolejne dni to byl emocjonalny roller coaster...czekanie na poronienie samoistne a w koncu umowienie zabiegu dwa tygodnie pozniej. Chyba przez te dwa tygodnie jakos do siebie doszlam wiec sam zabieg nie zostawil zadnego sladu na mojej psychice, pogodzilam sie, pozegnalam z dzidzia i ciaza, no i znowu uswiadomilam, ze w ciazy juz nie jestem.
Przeczytalam tutaj na forum ze nienarodzone dzieci nie odchodza tylko zmieniaja czas przyjscia na swiat, trzymajcie sie tego, mi pomoglo. Glowy do gory, wiara czyni cuda a pozytywne nastawienia jest niezbedne zeby wszystko wrocilo do normy. Ogladajac sie za siebie nie widzimy co przed nami a to przeciez jest najwazniejsze, nie tkwijcie w przeszlosci bo dzien dzisiejszy umknie waszej uwadze i tyle pieknych rzeczy moze was ominac. 

Milego dzionka

73

Ładnie powiedziane, Sienna. "Nienarodzone dzieci zmieniają czas przyjścia na świat"
I chyba lepiej się tego trzymać. Fajnie by było, gdyby te 2 Aniołki, które straciłam, narodziły się w tym samym czasie w ciąży bliźniaczej:)
No nic, trzeba się trzymać... Miałam podobną sytuację do Ciebie Sienna za pierwszym razem, bowiem nie wiedziałam o ciąży i nacieszyłam się nią zaledwie... tydzień..
Niedługo będziemy znów w stanie błogosławionym;) I jak się u mnie pojawi kolejne poronienie, to już nie będę chciała do Szpitala.. ahhhh

74

Hej dziewczyny! Ja niestety poroniłam w 7 tyg, dokładnie 22.06.2014 sad miedzy czasie dałam sobie czas na smutek i ból po stracie.na początku września pojechałam z mężem na wakacje odstresować się, także myślę że wyjazd mi pomógł . A od dziś rozpoczęliśmy z mężem znów starania, oby owocne:) Sienna nie wiem czy mnie pamiętasz z wątku stycz/lutówki wówczas miałam termin na początek lutego.Dzis uważam, ze doszłam do siebie i myślę pozytywnie,Wam tego tez życzę.Będę tu zaglądać na forum i mam nadzieje ze niebawem utworzymy forum czerwiec/lipiec 2015:)powodzenia!!!

75

Inka, oczywiscie ze ciebie pamieta! Wspolczulam tobie calym sercem a chwile pozniej przechodzilam to samo...ciesze sie ze wrocilas!
Mu juz zaczelismy starania, mam do was pytanie (moze jeszcze inne kobietki czytaja), moje cykle zawsze byly regularne i krotkie (okolo 24d), w tym miesiacu w 13 dniu cyklu test wykazal owulacje, wszystko dobrze, moze sie zgadzac, aczkolwiek dostalam w tym czasie rowniez cos podobnego do okresu...trwa to juz pare dni i nie wiem skad sie bierze. Czy to moze byc koncowka mojego okresu czy jakies zaburzenia? Kontrola na pocztku tego miesiaca nie wykazala zadnych nieprawidlowosci, dziwne...

Pozdrawiam was wszystkie i zycze milej niedzieli!

76

Sienna a dużo krwi leci? Bo pierwsze co mi przyszło na myśl to plamienie owulacyjne albo implantacyjne.
Może też być tak że wszystko jest dobrze ale po zabiegu organizm sobie coś tam ustawia. No wiesz - kombinuje sobie jakby Ci te dni solidnie poukładać big_smile

77

A czy któraś z Was kobietek miała jakieś powikłania po łyżeczkowaniu macicy po poronieniu?Ja poroniłam 21 marca 2014 r w 7 tyg ciąży...a w następną nie mogę zajść:(:(

78

Motylku, słyszałam, że rzadko kiedy są powikłania po łyżeczkowaniu.
Nie możesz zajść w ciążę? Może organizm jeszcze się nie zregenerowal, ale skoro miałam zabieg w marcu, a dziś mamy prawie październik, to już powinno być ok.

Zaproponowałabym Ci przejść się do dobrego lekarza w celu stwierdzenia na usg, czy jest ok. Hmmm

79

Cześć!
Witam Cię Inka..

Motylek.. nie wypowiem się co do powikłań, bo nie wiem..

Jak Wam minął weekend?

80

Czesc!
Weekend minal szybko, pojezdzilismy na rowerach z tesciami, 24 stopnie i pieeekne sloneczko! Trasa okolo 25km, wypadlam z formy przez ciaze i dzis zadek sie odzywa>

Kapek dzieki, wiedzialam ze moge na ciebie liczyc! A wiec to bylo cos pomiedzy plamieniem a zwyklym okresem, za duzo na pierwsze, za malo na drugie...tak jak w ostatni dzien okresu mniej wiecej. Czytalam o krwawieniu owulacyjnym czy implantacyjnym ale to ponoc krotko trwa a u mnie to sie dobre trzy dni utrzymywalo.
No nie wiem...trzeba odczekac i zobaczyc, w zasadzie fikołek nam sie udal tylko jeden w dniach w ktorych prawdopodobnie mialam owulacje wiec nadziei nie mam wielkiej ze cos zaskoczylo.

Motylek, przykro mi...ryzyko powiklan jest raczej minimalne, mi kazano przyjsc na kontrole po szesciu tygodniach. Sprawdzaja czy macica jest dobrze wyczyszczona i zagojona, slyszalam o ponownych zabiegach poniewaz kobiety nie byly dokladnie wylyzeczkowane a to grozi powiklaniem, infekcja itp.
Nie poddawaj sie i probuj dalej!

Zycze wam milego dnia!

81

Hej dziewczyny! weekend minął mi tez szybko, trochę u rodziny a trochę u znajomych. Koleżanka ma córcie roczna, jest taka śliczna i wesoła,że nie mogłam się na nią napatrzyć:)a tak poza tym intensywnie z moim M pracujemy nad bobaskiem, może i nam sie trafi taka mała iskierka:) co do poprzedniego wątku Motylku nie martw się organizm widocznie musi jeszcze dojść do siebie, choć ja nie miałam zabiegu bo się samoistnie oczyściłam, będzie dobrze. Sienka Ty też bądź dobrej myśli bo nieraz 1 raz wystarczy żeby był szczęśliwy strzał:) A tak poza tym to Kapek dobrze mówi pod koniec cyklu mogą być plamienia implantacyjne i to też dobry znak:)pozdrawiam Was ciepło.

82

Inka, dzieki, jestem pewna ze wszystkie juz niebawem bedziemy sie cieszyc odmiennym stanem! My wkladamy minimalna prace bo moj luby nie potrafi dzialac pod presja testu owulacyjnego, mam nadzieje ze to sie odmieni bo nigdy z tym problemu nie bylo a teraz cos go zablokowalo.

Plamienia implantacyjne to raczej nie byly bo zaczely sie przed ewentualna implantacja hehe...

Co u pozostalych dziewczyn? Odzywajcie sie, w grupie zawsze razniej!

83

A wiesz co Sienna? Życzę Ci tego żebyś straciła orientację czy to okres, czy zwykłe plamienia, czy może regulacja cyklu.....:P Tak tak, dobrze czytasz, do tego jeszcze wywal testy owu i jesteś w domu big_smile

Trzymam kciuki!!! Bez całej tej otoczki, tych pokręconych myśli, tych nakręcań i liczenia, dużo łatwiej dzidzia przychodzi do nas :*

84

Masz racje Kap, wczesniej wlasnie tak zaszlam w ciaze i moj do teraz sie smieje ze to bylo niepokalane poczecie ;-), wtedy to w ogole u nas posucha panowala haha a jednak sie udalo!

85

Dziękuje za odpowiedzi dziewczyny:)wcześniej w szpitalu lekarz mówił coś o zrostach macicy...hmmm właśnie jak to jest,że cierpimy po tym tak długo:(

86

K.a.p masz rację. Może bezsensu liczyć dni płodne/niepłodne. Czekać tak naprawdę na spontan;)
Motylku, słyszałam coś o zrostach na macicy, ale tylko z internetu.
Zastanawiam się, czy by nie zajść wczesniej w ciążę, o ile się uda. Nie będę czekała 3 miesięcy. Za pierwszym razem tak było, i co, nic nie zmieniło. Płód był o wiele mniej rozwinięty, niż przy poprzednim poronieniu.

A wy co o tym sądzicie kochane?

87 Ostatnio edytowany przez amika0510 (2014-09-30 08:37:10)

Ja poroniłam ponad rok temu, a 6 miesięcy pózniej po poronieniu już byłam w ciąży i urodziłam zdrowe dzieciątko w lipcu tego roku. Wiem co czujecie ja po poronieniu płakałam, wyobrażałam sobie moje maleństwo.. Ale pamiętajcie że wszystko zaplanowane jest z góry. Lepsze to niż żeby dzieciątko miało urodzić sie z poważnymi wadami, naprawde.. Motylek22 mi po zabiegu zrobiły się torbiele. W ciąży same sie wchłonęły

88

Czesc!

Amika, budujacy post, dajesz nadzieje!

Katek, ja bym nie czekala. Prawdopodobnie masz wyznaczona wizyte kontrolna na ktorej sprawdza czy wszystko jest w porzadku. Ja moge sie starac po odczekaniu jednego cyklu i szesciu tygodniach po zabiegu. 3 miesiace to bardzo dlugo.

Motylek, nie bardzo ci pomoge bo u mnie wszystkie badania wyszly dobre wiec nie zaglebialam sie w tematyke powiklan. Chyba ze dlugo nie bedzie sie udawac to porobie dodatkowe badania.

Milego dnia i owocnych staranek!

89

Hej.. ja z racji moich chorób i leczeniami z nimi związanymi czekam ze staraniami już prawie 9 miesięcy tongue
ale w tym cyklu trochę poszaleliśmy więc jakaś tam minimalna szansa jest.. wątpię jednak, żeby udało nam się tak od razu "zaskoczyć"..

90

No tak Miniu, jezeli sa problemy ze zdrowiem to na ogol lekarze zalecaja dluzsza przerwe. W przypadku poronienia naturalnego, bez powiklan i przy pelnym zdrowiu, nie wierze zeby trzeba bylo az trzy miesiace czekac. Macica szybko sie regeneruje jezeli jest zupelnie oczyszczona, znam bardzo duzo przypadkow moich znajomych ktore juz w nastepnym cyklu zachodzily w ciaze.
Powodzenia nam wszystkim!

91

Dziewczyny Dziękuje za wszystkie odpowiedzi:*dają cień nadziei.Niestety chyba nie w moim przypadku.Byłam dziś u lekarza i stwierdził,że moja macica ma wadę i dlatego może dochodzić do poronień,a teraz także i problem z zajściem....

92

Motylek...przytulam...Tutaj jest tyle dziewczyn ktore mialy problemy a teraz niancza dzieci. Nie trac wiary i pozytywnego myslenia. Czy dowiedziałas sie co dalej z tym robic?

93

Motylek.. a jaką tą wadę macicy masz? Może to jednak nic groźnego?

94

Motylek,  powiedz kochana, skoro lekarz stwierdził wadę macicy, to miałaś inne badanie niż usg?
Poważnie to brzmi z ta wadą macicy. Da się to wyleczyć?
Ale pamiętam, że udało Ci się zajść w ciąże, to może nie wina wady?

Ja tez juz powoli glupieje.
Wyniki badań obrazują póki co, że jest u mnie ok ( TSH, zespół antyfosfolipidowy, toxoplazmoza, czynnik reumatoidalny). Cholera, wszystko mieści się w normie..;//

Wiesz, Motylku, z jednej strony to dobrze, że znasz prawdopodobną przyczynę poronienia. Teraz pewnie lekarz coś Ci zaleci.

95

Katek, byc moze nie potrzebnie "na sile" szukasz powodu. Zmartwie niejedna z was ale nawet dwa poronienia sa "normalne", czesto powodowane zaburzeniami plodu na poziomie chromosonalnym, w pewnym momencie komorki nie dziela sie tak jak powinny i nastepuje aborcja samoistna. Niekoniecznie jest to zwiazane z naszym stanem zdrowia, trybem zycia itp. To jest natura, pozbywa sie plodu ktory nie jest zdolny do prawidlowego funkcjonowania.
Moj gin uprzedzil mnie ze mozliwosc poronienia drugiej ciazy jest taka sama jak pierwszej, czyli duza...nie powiedzial tego wprost ale dal do zrozumienia zeby byc na to przygotowanym.
Wiele kobiet roni, najczesciej we wczesnym stadium, duzo z nich sie do tego nie przyznaje. Kiedy ja poronilam wiele moich znajomych dopiero wtedy powiedzialo mi ze tez przez to przechodzily.
Jedna z nich ma trojke dzieci a poronila 5 razy, z czego dwa razy w 12 tygodniu. Nie robili jej dodatkowych badan bo poronienia nie wystepowaly po sobie tylko w przerwach pomiedzy normalna ciaza.
Tutaj na dwa poronienia mowia...pech. Po trzech pod rzad kieruja na specjalistyczne badania.

96

Sienna, kochana, obyś miała rację.
Powoli zaczynam z siebie robić "monstrum". Niewiele się słyszy o 2 i więcej poronieniach.. a ja uważam, że coś jest nie hallo.
Dlatego chciałabym zajść w ciąże po 1 cyklu i nawet z czystej ciekawości utwierdzić się w przekonaniu, że naprawdę jest coś nie tak. Jednakże, jednocześnie przygotować się psychicznie, jak coś pójdzie nie tak.

97

katek28 napisał/a:

Dlatego chciałabym zajść w ciąże po 1 cyklu i nawet z czystej ciekawości utwierdzić się w przekonaniu, że naprawdę jest coś nie tak.

Rany Katek co Ty wypisujesz? yikes

98

wink
Nie chcę czekać kolejnych 3 miesięcy na zajście w ciąże..
Mam głupie wrażenie, że czas leci niemiłosiernie, a ja stoję w miejscu, borykając się z poronieniami..
Nie wiem, czy mnie rozumiecie.

99

Katek sorry.. ale Twoje myslenie jest... no nawet nie wiem jak je określić..
przecież sama pisałaś, że dostałaś skierowanie na różne badania i z nich wyjdzie przyczyna lub nie.. jeśli faktycznie coś jest nie tak to na pewno wyjdzie.. mam wrażenie, ze chciałabyś poronić jeszcze raz tylko po to, żeby załapać się na wszystkie możliwe badania w tym kierunku.. lekarze wiedzą co robią..a natura tym bardziej.. Sienna Ci dobrze napisała...

100 Ostatnio edytowany przez k.a.p (2014-10-01 19:13:00)

Katek będę może brutalna ale co znaczy nie chcę??? A eksperymentować ciałem i kolejnymi płodami masz odwagę??

Kochana, ciąża to nie jakiś wyścig, to nie ZAJDĘ BO CHCĘ, to nie kaprys chwili obecnej tylko ogromna odpowiedzialność za nawet tą malusią kropkę w brzuszku. Lekarz zaleca 3 miechy przerwy? Poczekaj, specjaliści naprawdę wiedzą co mówią.

Ja mam 2 poronienia za sobą, zawsze czekałam tyle ile było konieczne. Zaufanie i współpraca z lekarzem to droga do sukcesu a nie stawianie na TU i TERAZ.

Mam nadzieję że trochę ochłoniesz i podejdziesz do sprawy bardziej dojrzale smile

101

Ja rozumiem, że możesz by tak zdesperowana, że aby być w ciąży jesteś w stanie zrobić wszystko..
Ale nic na siłę..

102

Zobaczymy co będzie..
Kiedyś coś się wyklaruje.
Co ma być, to będzie.
Momentami mam jakieś dziwne dni. Tłumaczę sobie to tym, że czas leczy rany..
Musi być dobrze.

P.s Dostalam niewiele badań do wykonania. A wizyte u gina mam 4 listopada. Za większość muszę zapłacić i to nie mało.

103

Katek.. mam nadzieję, że ochłoniesz i ciut zmienisz podejście do tego wszystkiego...
Bo to wykończy Cię psychicznie... zajdziesz w ciążę i będziesz miała tylko poronienie w głowie..

104

Minia, cholercia, bo może tak być..
Jutro wstanę i będę miała inne myślenie. Chyba mam gorszy dzień.

105

Katek rozumiem że trzecie poronienie zagwarantuje Ci bezpłatne badania. Przecież to czysta kalkulacja.

Smutne co piszesz sad

Nie chcesz wiedzieć ile my wybuliliśmy za badania i całą drogę do zdrowej ciąży. A wystarczyło "dziabnąć" jeszcze raz kijowego gola i już na wyprawkę by było. Ba! Nawet na dwie albo trzy!

Współczuję Ci z całego serca i życzę zdrowego bobasa ale nie teraz. Teraz to psychikę powinnaś doprowadzić do ładu.

106

Dziękuję kochane za wsparcie.. Dopiero minął tydzień.. równo tydzień..brrr..
Dobra, już nie piszę;))

107

Ależ pisz!!! Tylko nie głupoty big_smile

Będzie gites, zobaczysz, teraz w to nie wierzysz ale tak będzie. Patrz na mnie, 35 na karku, dwa poronienia, kupa lat leczenia i co?? Prawie kilowy dzieciuch mi w bebzunie siedzi big_smile

108

Uśmiechnęłam się pod wąsem;) Fajnie napisałaś k.a.p;) haha;)
Mam rozumieć, że znaleźli u Ciebie przyczynę? Wiem, że często się zdarza, że można mieć dobre wyniki, ale nie znajdą przyczyny..

109

Aleś Ty się tej "przyczyny"uczepiła..
mogę zapytać ile masz lat?

110

31 minio..

111 Ostatnio edytowany przez k.a.p (2014-10-01 20:10:59)

Katek przyczyna poronień? Biologia! Tak to już jest, sprytną mamy naturę big_smile

Miałam za to problemy z zajściem, na to się leczyliśmy.

112

Witam.Mam za sobą juź dwa poronienia.Pierwsze w 6 tyg. A drugą ciaze straciłam 8 miesiecy temu.Był to 12tc.ciaza obumarla.Do tej pory jest mi ciezko bo czuje sie z tym sama.Kobiety ktore to przezyly wiedza co to za bol.Pozdrawiam.

113

Witam.Mam za sobą juź dwa poronienia.Pierwsze w 6 tyg. A drugą ciaze straciłam 8 miesiecy temu.Był to 12tc.ciaza obumarla.Do tej pory jest mi ciezko bo czuje sie z tym sama.Kobiety ktore to przezyly wiedza co to za bol.Pozdrawiam.

114 Ostatnio edytowany przez Sienna (2014-10-02 19:46:43)

Witaj Piotrusiowa, zostan z nami! Otrzemy lzy i pomozemu jak bedzie trzeba, jedno jest pewne, nie jestes w tym sama... Staralas sie o kolejna ciaze w ciagu tych miesiecy?

Katek, przestan pisac kolejne upiorne scenariusze i nastaw sie pozytywniej bo wiesz ze stres jest powodem wielu komplikacji, czytalas ksiazke "Potega podswiadomosci"? Jak nie to koniecznie przeczytaj, lajtowo traktuje o sile pozytywnego myslenia, przynajmniej oderwiesz sie od myslenia o poronieniach ;-)

Kapek ty tu zostan bo masz pozytywne wibracje i dajesz zapal na przyszlosc!

A dla tych wszystkich pan z naszego towarzystwa ktore mowia o uplywajacym czasie przypominam ze ja mam 35 lat wiec nie mowcie juz wiecej o ostatnich dzwonkach bo po glowie dam!!! Ech, jedyne dobre to ze wygladam i czuje sie na 10 mniej bo byscie mnie w depresje wpedzily hahahaha

Milego wieczoru!

115

Nie,nie staralam sie,przez 4 miesiace lecialam na anty.niedawno je odstawilam bo postanowilam sprobowac trzeci raz,ale cholerny strach jest kazdego dnia jak mysle o tym ze w kazdej chwili moge zajsc w ciaze to najgorszy scenariusz w mojej glowie...

116

Witam!

Piotrusiowa, strach bedzie za kazdym razem, i zostanie na caly okres ciazy i po... Nie powinnas sie tym zadreczac tylko wierzyc w szczesliwe rozwiazanie!

Ech, ja mam dzis tyle do zrobienia ze juz mnie glowa boli!
Milego dzionka!

117

O tym strachu masz racje. W drugiej ciazy byl kazdego dnia. A tak wogole zmienilam lekarza ktory prowadzil obie ciaze i mam nadzieje ze ten obecny jakos inaczej bedzie sie angazowal w ciaze i wezmnie pod uwage te 2 poronienia bo tamtej jedynie wypowiadal slowa O  ZNOWU:(

118

Witam dziewczyny, na forum wróciłam ostatnio a ten wątek zauważułam przed chwilą. Ja też niestety przeżyłam tą tragedię sad. Długo staraliśmy się o ciążę, w końcu przeszliśmy in vitro i się udało. Nie posiadaliśmy się z radoci ale niestety, będc na usg - pierwszym - okazało się, że serce bije bardzo wolno i zarodek jest malutki. Po 9 dniach oczekiwania kolejna wizysta i wyrok sad. Lekarz kazał oczekać 2 tygodnie żeby organizm sam się ocyzścił ale nic. Koniec końców trafiłam na zabieg. Lekarze próbowali najpierw tabletkami wywołać poronienie i częsciowo się udło jednak nie wszystko się oczyściło i zabieg był konieczny. Po zabiegu czułam się nienajgorzej poza tym, że byłam bardzo osłabiona. Najgorzej było z psychiką, nie dawałąm sobie rady. Mam swoje lata i obawiam się, że nie doczekam się dziecka. Starania można było podjąć po ok. 2 miesiącach. Wszystko zależało od tego kiedy @ się pojawiła. roszkę czekałąm dłużej a z natury mam długie cykle. Poszłam do gina i dał mi luteinę na wywołąnie. Wszystko się pojawiło i pojechałam na wizytę do kliniki. W kolejnym cyklu miałam kolejny transfer. Udało się, zaszłam w ciążę ale jestem w strachu, jeszcze nie byłam na pierwszym usg. Dopiero pójdę. Boję się potwornie. Jak zobaczyłam dwie kreski to zamiast się ucieszyć przeraziłam się. Tak bardzo boję się powtórki. Wiem, powinnam się cieszyć ale strach jest silniejszy. To co przeżyłam ostatnio było koszmarem i nie wyobrażam sobie, że miałąbym przechodzić przez to ponownie. Myślę, że Wy rozumiecie co to znaczy bać się tego, że się udało i co to będzie dalej, żeby tylko nie usłyszeć wyroku.

119

Rozumiem Cie bardzo dobrze bo sama musialam przechodzic przez to. Te tabletki,oczekiwanie na zabieg...a najgorsze jest to ze te tabletki nie oczyszczaja do konca i musisz patrzec na resztki swojego malenstwa ktore bylo a w danej chwili przestalo istniec:-(

120

Tak, to bylo koszmarne. Z jednej strony chcesz zeby zadzialaly ale z drugiej jak sie zaczyna to czlowiek chce wyc. Od momentu, gdy okazalo sie, ze jest zle swiat mi sie zawali. To byl koszmar. Jakos teraz funkcjonuje bo jest nadzieja, chce wierzyc, ze teraz bedzie dobrze. Ale boje sie potwornie. Po lyzeczkowaniu strasznie sie balam zeby nie porobily mi sie zrosty i zeby mnie nie pouszkadzali. Lekarz, ktory robil zabieg wiedzial, ze bede chciala dalej probowac i mowil mezowi, ze staral sie delikatnie. Dobrze, ze na niego trafilam. Facet byl wyjatkowy. Taki cieply i delikatny. Meza pocieszal. Ale nie zmienilo to faktu, ze bylo to straszne przezycie.

121

Mnie po zabiegu strasznie bolal prawy jajnik ale lekarz powiedzial ze to normalne,a na wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil ze wszystko jest juz wporzadku i ze mam odczekac 3 miesiace i zaczac starania bo stwierdzil ze jezeli bede zwlekala z zajsciem w ciaze  dluzej niz pol roku to jak juz zajde w ciaze to moze byc ze znowu dojdzie do poronienia ale niestety wybralam antykoncepcje i troche zaluje tej decyzji ale od 2 tyg zrezygnowalam z tabletek i mam nadzieje ze jakos to bedzie ze moze sie wkoncu uda... Bo mam dosyc tych skrobanek,tabletek...

122

Piotrusiowa, mnie lekarz kazal odczekac ok. 2 miesiace. Po tym mniej wiecej czasie podeszlam do kolejnego transferu z in vitro.
Mysle, ze to czy odczekasz 3-6 miesiecy nie ma znaczenia. Mnie wszyscy ginowie mowili, ze to, iz raz poronilam nie oznacza, ze po raz kolejny sie powtorzy. Spokojnie probuj i nie zastanawiaj sie ile czasu odczekalas. Dziewczyny potrzebuja czasem roku i sie udaje.

123

Mimo ze wiem, iz nie musi sie powtorzyc to sie boje ale mam nadzieje, ze tym razem sie uda. Chce w to wierzyc.

124

Hej Ania, znamy sie z nadziejek :-). Mysle ze poronienie po dlugich staraniach, problemach z plodnoscia, probach in vitro, inseminacji, zastrzykach itp itd jest jeszcze bardziej traumatyczne. Ja nie mialam problemow z zajsciem w ciaze aczkolwiek jestem w twoim wieku i doskonale rozumiem ten wyscig z czasem.
Mysle ze strach przed kolejnym rozczarowaniem jest nieunikniony ale trzeba chociazby postarac sie skupic uwage na czyms innym, praca, ksiazka, film. Cokolwiek co ukoi nerwy. Trzymam kciukasy zeby wszystko bylo dobrze.

Piotrusiowa, bardzo dziwna jest ta teoria twojego lekarza...3 miesiace kazal czekac, dal kolejne trzy zeby zajsc w ciaze i to ma obnizyc ryzyko poronienia? Ufff, nie kumam.

Mnie juz trzeci dzien glowa boli, nie miewam z tym problemu a ostatnio laze jak snieta. Duzo pracy i zle spie wiec chyba czas na jakas regeneracje sil w ten weekend.

A wy co planujecie?

125

Sienna wlasnie najgorszy ten wiek i strach, ze moze byc za pozno. Moja zmora sa tez miesniaki bo mam ich sporo i to tez wyscig z czasem bo strach zeby nie urosly i ciaza nie stala sie niemozliwa sad.

126

A in vitro jest na prawde szansa. Jesli ktos ma problemy to niech nie boi sie zdecydowac. Jest to wycienczajace dla organizmu ale do wytrzymania. Kosztowne ale jak jest sie w programi rzadowym dużo tansze. Na prawde daje szans e.

127

Co do weekendu to jutro mam wesele:-)wkoncu troche rozrywki...

128

No probowac to zaczelam:) i mam nadzieje ze dlugo nie bd czekac zeby dowiedziec sie czy jestem w ciazy czy nie,ale przeciez to nie od nas zalezy w jakim czasie sie uda,ale mam nadzieje ze wszystko bd dobrze.

129

Fajnie smile ja poprzedniego roku byłam na dwóch super weselach smile ale się wybawiłam.

Próbować trzeba smile bez tego nie ma szans na sukces.

130

O wlasnie:) trzeba probowal i wierzyc ze bedzie dobrze...

Posty [ 66 do 130 z 148 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zabieg usunięcia obumarłej ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024