Październikowe mamy 2014 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Październikowe mamy 2014 :)

Strony Poprzednia 1 2 3 4 102 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 6,580 ]

66

Odp: Październikowe mamy 2014 :)

Olivko ja myślę że rożek się przyda-a wręcz że jest niezbędny. Raz że w szpitalu,dwa że jest lekko usztywniony co pomaga trzymać maluszka w bezpiecznej pozycji. Potem przyda ci się do wszystkiego,jako kołderka czy tak po prostu jako mata do leżenia.
Jeżeli chodzi o moje dotychczasowe zakupy to z racji tego że nie znam jeszcze płci dla dzidziusia jeszcze nic nie mam z ubranek. Fajnie macie że coś dostajecie w "spadku",ja niestety nie mam od kogo. Jak na razie kupiłam kilka śpioszków pajacyków w Pepco bo była wyprzedaż i w biedronce takie bodziaki w 2-paku.Wszystko w uniwersalnych kolorkach.

Dla siebie kupiłam ostatnio na alegro. Majtki poprodowe podkłady z belli dwie pary łapków niedrapków,koszulę na ciążę i do karmienia,pieluchy tetrowe i wkładki laktacyjne. I to tyle na razie.

Zobacz podobne tematy :

67

Tak, wybraliśmy imię Alan smile
a wasze pociechy jak będą miały na imię?

niestety z problemem tarczycy wam nie pomogę, bo nie miałam z tym nigdy nic wspólnego,
ale mam pytanie co do kropli do oczu.. mam okropną alergię, oczy mi ropieją, swędzą itd, katar jakoś wytrzymuję.
ginekolog pozwolił mi tylko na ''sztuczne łzy'' żeby nie przesadzić z kroplami, używałyście może kiedyś?

68

Asia ja polecam krople Polcrom. Używałam na swędzenie, pieczenie i opuchliznę przy alergii i pomogły, ale nie wiem czy można w ciąży. Jak masz możliwość zadzwoń do swojego lekarza albo spytaj na wizycie.

69

Cześć Dziewczynki,

Jak tam Wasze pociechy, kopią? smile

70

Oj tak! Szczególnie jak chce sobie odpocząć, a on wręcz przeciwnie smile

71

Hej. Kopie, zwłaszcza wieczorami, jak już leże i odpoczywam to czuję maleństwo, cudowne uczucie smile

72

Ja też w takich momentach cały czas z dłonią na brzuszku smile

Oglądacie się już za jakimś leżaczkiem, bujaczkiem czy na razie nie kupujecie?

73

ja mam dużą rodzinę, więc jest dużo maluszków także nic nie kupuje bo wszystko mam smile
ale gdybym nie miała to pewnie już bym powoli szukała.

74

Widzę cisza na wątku październikowym wink

Jak wyprawka?
Jak brzuszki i maluszki? smile

Mnie mały kopie, już go czuję codziennie. Najbliższa wizyta w piątek, mam nadzieję, że lekarz potwierdzi, że chłopaczek i zacznę porządne zakupy smile Łóżeczko i komodę już wstępnie wybraliśmy, jeszcze wózek i zostaną te drobne rzeczy.

75

Madziu, wybraliście już imię ? smile

Na co macie zachcianki, słyszałam że jak jest chłopak to ostre, a jak dziewczynka to słodkie.. smile

76

Hej Dziewczyny!
Mój mały robak się kręci, ale nie kopie. Czuję już codziennie bardzo nisko w dole, czasem bardzo delikatnie, a raz na jakiś czas poczuję mocno aż się za brzuch łapię;p
Co do wyprawki to jeszcze nic nie kupuję, ale wybrałam sobie duuużo używanych ciuszków, pewnie nawet nie wszystko zdążę nałożyć;p we wrześniu sobie popiorę i uprasuję smile
Łóżeczko już upatrzyłam, z szufladami i całym wyposażeniem. Wózek który chcemy kupić to Baby-merc Q7. Mamy upatrzony sklep na Marywilskiej w Warszawie za 800 zł (taniej niż na allegro).
Poza tym na razie zrobiłam listę rzeczy higienicznych i aptecznych do kupienia. No i wanienka itp.....

77

Asia co do zachcianek - nie mam żadnych:p a ostrego nie mogę bo zgaga mnie wykańcza sad

78

Hej Dziewczyny. Już przeprowadzona smile nie pojechałam jednak do Gdyni, pomogłam R zrobić co trzeba jednak faceta trzeba mieć na oku,hihi. Ja wózek już dawno uaptrzyłam, łóżeczko w sumie też, jak będziemy w sierpniu w Gdyni to zrobimy zakupy smile A zachcianek nie mam zupełnie, czasem najdzie mnie chęć na łyk piwa,albo szampana ale to nie problem bo są bezalkoholowe, naprawde pod tym względm to R mnie przebija, cały czas chodzi i wymyśla co on  by zjadł.

79

hej dziewczyny co taka cisza??
jak samopoczucie? u mnie w sumie nuda, przeglądam w necie wyprawkowe rzeczy, robię listy itd... jutro jadę rozeznać się w cenach na marywilskiej w warszawie, odkryłam też hurtownię w ząbkach Tomiko z calkiem niezłymi cenami. Może jutro już coś kupię:)
Dzisiaj od kiedy tylko się obudziłam dzidzia się wierci i jak tylko się położę ciągle czuję. Wczoraj za to czułam może tylko 3-4 razy. Dokucza mi tylko kręgosłup i trochę zmienna pogoda. No i rosnę jak na drożdżach i robię się coraz bardziej niedołężna:/ a jeszcze 4 miesiące przede mną... uciekam leżeć dalej:)
pozdrawiam smile

80

hej dziewczyny smile
ostatnie 2 dni były dla mnie okropne.. mój lekarz prowadzący dał mi skierowanie na USG 3D ( na kasę chorych - bezpłatne ) czyli nie miałam nic do stracenia, pojechałam.
Lekarz, który robił mi to badanie stwierdził, że maluszek ma powiększony zbiornik wielki mózgu ..
Powiedział tylko, że teraz ma 10mm, a tj maksymalna wielkość, nic nie chciał więcej powiedzieć mimo że pytałam o wszystko.. Ewidentnie czekał na pieniądze, a jak nic nie dałam to dał mi swoją prywatną wizytówkę z tekstem - proszę przyjść do mojego gabinetu i porozmawiamy.. Od razu telefon do mojego lekarza prowadzącego, pojechałam do niego uspokoił mnie troszkę. Dał mi numer do świetnej Pani doktor która zajmuje się wadami płodu, znalazła dla mnie czas już w następny dzień. Badała dzidziusia około 40 min i okazało się że ma 7mm, jest zdrowiutki i opowiedziała mi wszystko od stóp do główki, mówiła co by wyglądało inaczej gdyby .. a jak opowiedziałam jej całą historię zapytała "była Pani na kasę chorych czy prywatnie" mówię na kasę chorych, zaśmiała się.
Oby was to mamusie nie spotkało!
Pozdrawiam smile

81

Wyobrażam sobie co musiałaś przejść!! Najważniejsze, że wszystko jest dobrze!! Ja nie zdecydowałam się na USG 3D. chodzę do lekarza prywatnie, nie wysyłał mnie na takie USG. A powiedz jeszcze, kiedy trafiłaś do tej kobiety w końcu i badała Cię 40 min, również robiła USG 3D czy normalne??

82

wczoraj, też badanie 3D tylko innym sprzętem, wydaje mi się, że lepszym. Więcej szczegółów smile

Zapłaciłam 280 zł, ale moim zdaniem każde pieniądze są tego warte, przede wszystkim Pani doktor delikatna, miła, wszystko świetnie tłumaczy smile

83

Asia ale musiałaś mieć stresa hmm Najważniejsze że maluszek zdrowy!
A ten lekarz z wizytówką to ostro przegiął, jakbyście nie mogli porozmawiać na nfz! Ale też nie wiadomo jakby zachowywała się ta miła pani doktor gdyby to również była wizyta na nfz hmm niestety tak to z lekarzami jest.

Ja wczoraj byłam na wizycie. Wszystko dobrze smile Lekarz potwierdził płeć. Za dwa tyg mam 3d/4d.

Olivka ja chyba dzisiaj też zamówię trochę rzeczy smile

84

hej dziewczyny jak tam ruchy waszych pociech?? u mnie dziwnie... najpierw dwa dni jakiegoś szaleństwa;p ruszał się przez całe dnie;p nawet w nocy jak jeszcze nie spałam. No a teraz już drugi dzień jakaś cisza:( i tak sobie myślę dlaczego. Kładę się na lewym boku i czekam, ale nic się nie dzieje.
Pozdrawiam i zdrówka życzę smile

85

Olivka, jeśli lubisz zjedz coś słodkiego, ale wypij dużo wody, podobno to działa i maluszek się ożywia bardziej smile

Dziewczyny, gin sprawdza ile cm ma Wasza szyjka? Bo moja podobno jest trochę krótka i mam się oszczędzać.. hmm

Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u położnej smile serduszko wali 160 smile ktg za tydzień mi zrobi.

Pozdrawiam Was i dzidziole big_smile

86

Witam przyszłe mamy smile
Jestem w 1 ciąży, wiemy już ze będzie córcia big_smile
Moja dzidzia najbardziej się wierci około godziny 22-23, czyli wtedy, kiedy chce już iść spać tongue Czy u Was też dzieciątka mają jakieś swoje ulubione godziny?
Mój lekarz powiedział mi tylko na 1 wizycie, ze wszystko jest w porządku, i mogę normalnie funkcjonować, na żadnej z kolejnych wizyt nie wspominał nic niestety o długości szyjki.
Pozdrawiam smile

87

Madzia na temat szyjki lekarz nigdy mi nic nie mówił... A co do położnej ma do mnie przyjść jutro, do domu i jestem ciekawa o czym będzie gadać. Pewnie zmierzy ciśnienie, sprawdzi wyniki i opowie o porodzie. Ale napisze po wizycie.

88 Ostatnio edytowany przez GORKA (2014-06-12 10:37:26)

Witajcie.
W poniedzniałek miałam wizytę-nie poznałam jeszcze płci---:) dowiem się ostatniego czerwca. Dostałam skierowanie na mocz ,krew toxopl. i glukozę.

Miałyście już robiony test na glukozę?

Mój gin nie poruszał w ogóle tematu szyjki.

A jak się czujecie? Jak zniosłyście upały. Ja w miarę dobrze. Zaczęły puchnąć mi nogi. Położna kazała ograniczyć sól,pić sok grejfrutowy i nogi do góry! smile

89 Ostatnio edytowany przez olivka00 (2014-06-12 10:50:51)

Gorka ja glukozę miałam na czczo, normalnie z krwi. Tej drugiej nie miałam i też mnie teraz nie skierował na to. Wiem tylko, że musisz kupić w aptece płyn do wypicia i dwa razy Ci krew pobiorą. Co do upałów to nie było łatwo, ale unikałam wychodzenia z domu. Na szczęście nie puchnę. A powiedzcie, czy widzicie jakieś oznaki rozstępów już? Ja nie mam kompletnie nic, choć przytyłam sporo. Na razie, nie wiem, może na rozstępy jeszcze czas...
Gorka a płci nie chciałaś poznać czy nie było widać ???
Pozdrówka smile

90

Gorka ja dostałam tydzień temu skierowanie na glukozę, ale lekarz dwa razy powiedział że mam ją zrobić dopiero po 24 tc. Czyli muszę jeszcze poczekać z tydzień. Wszędzie jest napisane że między 24-28, my jesteśmy podobnie, więc sprawdź dokładnie w którym jesteś i zrób po 24 tygodniu. (Do obliczania polecam tą stronkę http://forum.parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html)

Stomatolożka witaj! Na kiedy masz termin? Macie już imię dla córeczki? smile

Olivka ja rozstępów na razie nie widzę, ale smaruję się grubo dwa razy dziennie tongue balsam ujędrniający, tołpa mum przeciw rozstępom i bio-oil, razy tym raz tym i na razie jest ok smile
O której ma być u Ciebie położna?

Asia, Asiula co u Was dziewczyny? smile

91

Madzia położna ma przyjść od 14 do 16.
Co do kosmetyków też miałam chęć na Tołpe ale cena mnie odstraszyła;p Ja raz dziennie po kąpieli używam oliwki BabyDream. Bio Oil zamierzam kupić ale dopiero kiedy rozstępy się już ewentualnie pojawią.
A skierowania na glukozę nie dostałam pewnie dlatego, że moja ciąża ma dopiero 22 tyg i 5 dni.

92

No i po wizycie. Ogólnie nic ciekawego. Dowiedziałam się o sygnałach, które powinny mnie niepokoić i kiedy zgłosić się do szpitala. Będę też pod opieką drugiej położnej która na codzień pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Co tydzień mam dzwonić z informacjami jak się czuję, a jak będę potrzebować- wizyta w domu. Pytania mam zapisywać. Większość czasu przegadałyśmy o życiu codziennym, pracy, dzieciach itp;p
a jak u was te wizyty przebiegały??

93

Witaj stomatolożko.

Madziuw tak tak ten test się robi w tych tygodniach co napisałaś,gin dokładnie mówił to samo. Także jeszcze czekamy. Ja kolejną wizytę mam 30.06 to spokojnie mam czas.

Olivko zapytałam o płeć to powiedział że powie mi na 100% na następnej wizycie. Nie powiedział czy widzi czy nie i jaki jest powód ale tylko właśnie to i że nie chciałby się pomylić. Trudno,czekam.
A z jakiego powodu położna do ciebie do domu przychodzi?

94

Gorka a idziesz na 3D? Ja mam właśnie 25.06 a normalną wizytę dzień później.

Ja z wczorajszego spotkania z położną jestem bardzo zadowolona smile szkoda tylko że ktg nie robiła, ale już za tydzień będę miała, powiedziała że teraz może jeszcze nie wyjść bo za wcześnie, nie wiem hmm ale serduszko sprawdziła. Taka wyluzowana babka, pracowała wiele lat w szpitalu a teraz ma właśnie ten gabinet i jest mega spełniona w swoim zawodzie. A to się czuje w jej podejściu. Pokazała mi całą listę tematów które mamy omówić, chciała pokazać jak oddychać przeponowo, ale stwierdziła że mi żadne ćwiczenia nie potrzebne bo ja tak normalnie oddycham smile wiem że mogę ją o wszystko zapytać i zadzwonić w każdej chwili. Akurat ja chcę rodzić 60 km od miejsca zamieszkania, powiedziała że jak coś się zacznie w dzień to mogę do niej przyjść, ona sprawdzi mi rozwarcie, zrobi ktg i poradzi czy mogę śmiało jechać czy lepiej rodzić w miejscowym szpitalu. Zapytam też czy bywa przy porodach, chociaż to z pewnością za dodatkową opłatą, ale może warto mieć obok kogoś kto się zna. Także tyle o mojej położnej smile

Zastanawiałyście się jaki płyn do mycia ciała kupić dla niemowlaka? Czytałam o tych emolienach, Oliatum, Ollium i sama nie wiem, bo są różne opinie. Z jednej strony to bardzo wygodne, nie pieni się, nie trzeba spłukiwać i nie potrzeba już ani balsamu ani oliwki do nawilżania po kąpieli. Ale boję się że to uzależni skórę malca i jak zmienię płyn to będzie sucha. Jeśli macie już wybrany to poradźcie smile

95

Madziuw nie robię 3d bo tak jak pisałam chodzę na kasę chorych i mój gin nie ma zapewne takiego sprzętu. Skoro jest wszystko ok to jakoś dam radę bez tego.

Co do kosmetyków ja nie pomogę. Szczerze powiem że jest to dla mnie odległy temat. Na razie nie robię takich zakupów. Myślę że zacznę dopiero w sierpniu. Teraz mam dość dużo pracy,potem będę miała już większy luz także wtedy zacznę pełną parą.

Dziewczynki a gdzie wy się podziewacie? Meldować się tu!!!

96 Ostatnio edytowany przez olivka00 (2014-06-13 10:43:41)

Madziu zazdroszczę położnej. Moja też niby spoko, miła itd, ale o żadnym ktg mowy nie było, a skoro nie miałam w głowie żadnych pytań wolała pogadać o swoich dzieciach albo naszym życiu codziennym z mężem, praca, wykształcenie itp....
Jeśli chodzi o płyn do kąpieli mi polecono nivea. Oczywiście też oliwka do pielęgnacji - smarowanie po kąpieli lub dolewanie do wody w wanience. Ogólnie ja jestem za kosmetykami nivea. Jeśli boisz się uczuleń chyba tego nie przeskoczysz. Zapytaj położną o najmniej uczulające kosmetyki i będziesz próbować. Jak coś uczuli będziesz zmieniać.

Gorka... pytałaś po co położna przychodzi. Właśnie po to, żeby albo pomóc albo popieprzyć sobie z kimś;p hehehe
Do Ciebie też przyjdzie z Twojej przychodni. Mimo wszystko przydatna jest taka osoba. Możesz do niej zadzwonić w każdej chwili.
Mamy się meldować:) OK! Nie jestem tu zameldowana, ale pomieszkuję pod Warszawą ---->Wołomin.

Asie - odezwijcie się troszkę smile

97

Gdyby nie moja koleżanka, to bym o tej położnej nie wiedziała. I gdybym się do niej teraz nie zapisała, to dopiero po porodzie by mnie do jakiejś przydzielili która przyszłaby z dwa razy zobaczyć dziecko i tyle. A teraz mam ją też przed kiedy mi się równie bardzo przyda, bo mam tyyyyle pytań. Także Gorka, może poszukaj w okolicy jakiejś położnej środowiskowej?

Asie!
Stomatolożka!
Dawać tu i opowiadać o swoich dziecinkach, kopniaczkach i wyprawkach big_smile

98

Cześć dziewczyny smile

Nie miałam nawet czasu żeby wejść na internet.. masakra,
Rosnę jak na drożdżach, mam straszną alergię i prawie nic nie mogę brać.. Cały czas katar i swędzenie oczu sad
mam ochotę na arbuza i truskawki, a niestety nic nie czuje, ale i tak jem big_smile

Macie jakiś specjalny strój ciążowy czy po prostu jednoczęściowy ? Ja szukam dwuczęściowego z nakryciem na brzuszek bo jadę nad morze i niestety nigdzie nie mogę znaleźć, a na internecie to nawet nie ryzykuje.

99

Madzia wracając jeszcze do tej położnej - ja też bym nie wiedziała, że trzeba wybrać, lub w przychodni zgłosić ciążę, żeby Ci przydzielili. U mnie to było tak, że jak poszłam na krew, pielęgniarka która mi pobierała sama mnie zapytała, czy mam już położną. powiedziałam, że nie i sama zapisała do mnie numer i położna się odezwała.

Asiaa co do kostiumów może poszukaj na allegro ciążowych. Ja mam dwu-częściowy dobry na mnie;p ale nie mam gdzie go nakładać. Chyba, że na basen kiedyś sobie skoczę.

Dziewczyny a czy dużo już przytyłyście??

Ostatnio pisałam o ospałości mojego bobasa (około 3 dni jakoś nie czułam ruchów), za to od wczoraj znów jakieś szaleństwo go opętało. Położna mówiła, że jeśli ruchów nie czujemy wcale dłuższy czas należy zgłosić się do szpitala. Natomiast jeśli ruchy są niepokojąco częste i silne też należy się zgłosić, bo być może owinął się pępowiną i próbuje się wydostać. Pytanie tylko kiedy poznać, że to normalne ruchy, a kiedy niepokojące skoro one ruszają się teraz tak nieregularnie hmm

100 Ostatnio edytowany przez GORKA (2014-06-14 10:58:21)

Witajcie ciężaróweczki.

Ja chodzę na basen,mam jednoczęściowy strój taki z przed ciąży. Na razie się jeszcze mieszczę, widziałam ostatnio fajne stroje typowo ciążowe w dekatlonie ale to było w czechach ale myślę że w Polsce też są.
Asiaa ja na twoim miejscu kupiłabym sobie albo spróbowała założyć te z przed ciąży dwuczęściowy i do tego dokupiłabym sobie takie pareo kolorowe,lub taką tuniczkę typowo plażową. Mam tak zamiar zrobić bo w tym jednoczęściowym który mam na basen to tak nad wodę na upał będzie mi za gorąco. Zobacz w Kiku bo ja mam tam upatrzony właśnie strój dwuczęściowy i bluzeczka do tego w komplecie.
Te w necie są strasznie drogie według mnie.

Olivko ja przed ciążą ważyłam tak 65-66 a teraz 70-71. Niby nie dużo przytyłam patrząc na to jaki mam brzuchol ale strasznie się boję żebym nie przytyła za bardzo. Widzę że zgrubły mi dość mocno uda:( Z tego co wiem to taka norma to 10-12 kg żeby przybrać na wadzę.
A jak u was?

101

Ja kostiumu nie mam żadnego specjalnego hmm chciałabym w wakacje na jakiś dłuższy weekend nad morze pojechać, ale nie chcę specjalnie na jeden raz stroju kupować.. Założę swój dwuczęściowy i na to jakąś koszulkę po prostu.

Olivka co do tych ruchów, to co oni mogą zrobić nawet jeśli dzidzia owinie się pępowiną a to jest dopiero połowa ciąży? Tak mnie to po prostu zastanowiło jak o tym napisałaś.

Asiaa truskawek za dużo nie można, z 10 dziennie lepiej nie więcej, bo są uczulające.

Ja tydzień temu się ważyłam i jestem +2,5kg. Ważę się przed wizytą, bo lekarz pyta. Ale ja jestem ogólnie drobna, mam 160 cm i ważyłam w maksie 50 i to była moja wyjściowa sprzed ciąży. Ja się boję o brzuch, żeby mi później skóra nie wisiała.

102

Madziuw to faktycznie masz figurę modelki:) Mam nadzieję że jak się będziemy smarowały systematycznie to żadnych rozstępów mieć nie będziemy,a brzuszek-no cóż potem jakieś ćwiczonka i damy radę.

103

Gorka trochę niziutka jak na modelkę wink Ja mam nadzieję, że po zimie zacznę biegać, bo mam orlika koło domu, ale czy będzie na to siła i ochota... smile

104

Madzia ja nie wiem co oni by zrobili w szpitalu, napisałam tylko to, co mówiła położna.

Dziewczyny Wy jesteście jak modelki nawet w ciąży w porównaniu do mnie. Ja przed ciążą ważyłam 55 kg, a teraz.... już 70 sad
Wiem, że później będzie mi ciężko to zgubić, ale to pewnie przez brak ruchu od kiedy nie pracuję.Jem w miarę normalnie.... sad

105

Tak waś trochę podczytuję, chyba mogę?:)

MadziuW teraz truskawki możesz jeść kiliogramami jeśli masz ochotę! są uczulające ale jeśłi karmisz piersią, wtedy niestety trzeba się ich wyrzec....
smile

No to tyle;)

Pozdrawiam i  czekam na Wasze dzieciaczki!:)

106

Crescendo najpierw my czekamy na Twoją córcie smile
Przydadzą nam się odwiedziny, może coś się rozrusza wątek tongue smile

Mi o tych truskawkach mówił kolega, który słyszał na szkole rodzenia, a później też w necie coś wyczytałam. Przy karmieniu to w ogóle dieta nas czeka yikes ciekawa jestem czy kawę można wtedy pić, bo zażyczyłam sobie od męża na drugą rocznicę w sierpniu porządny ekspressss big_smile pewnie się nie doczekam, bo kasy na takie drogie rzeczy nie będzie ale może może kiedyś smile

107

Witaj cres. !!!! Pewnie wpadaj bo nas tu malutko.

Co wy dziewczyny tych truskawek się czepiłyście? Pierwsze słyszę że coś z nimi jest nie tak.

olivka00 napisał/a:

Madzia ja nie wiem co oni by zrobili w szpitalu, napisałam tylko to, co mówiła położna.

Dziewczyny Wy jesteście jak modelki nawet w ciąży w porównaniu do mnie. Ja przed ciążą ważyłam 55 kg, a teraz.... już 70 sad
Wiem, że później będzie mi ciężko to zgubić, ale to pewnie przez brak ruchu od kiedy nie pracuję.Jem w miarę normalnie.... sad

Olivko to ty byś już 15 kg przytyła-nie wierzę.:)?????????????????????????

108

Tak Gorka... 15 kg hmm ja też jeszcze w to nie wierzę;p a jak sie okaże, że mam cukrzyce to dopiero będą jaja.... schudne w moment hmm

109

Olivka a co na to gin,przecież to coś jest nie tak-no chyba. A robiłaś już test na gluko?

110 Ostatnio edytowany przez Asiula78 (2014-06-16 12:21:00)

Cześć Dziewczyny. Dawno mnie nie było, musiałam odczekać aż mi na nowym Internet zainstalują, a niestety niemcy mają czaaas wink
ja przytyłam 5 kg narazie, brzuszek już duży i mnie denerwuje, (nigdy nie byłam szczupła, a tuż przed ciążą udało mi się ładnie schudnąć i zaczęłam wyglądać normalnie prawie no i teraz moja ciężka praca poszła w cholere wink znowu jestem duża) Maluch kopie, fakt, że są dni kiedy poczuje go tylko czasami, ale są dni, że już go proszę żeby się uspokoił, hihi. Zauważałam, że broi więcej kiedy w ciągu dnia ja mam więcej zajęć, więcej się ruszam, to on wieczorami oddaje mi z nawiązką :)Wczoraj popołudniu ułożył się gdzieś blisko mojej nerki i kurcze całą noc miałam z głowy tak mnie boli, że ledwo wytrzymuje, a żadne prośby i groźby nie skutkują nie chce się odwrócić i ułożyć inaczej. Tutaj położną wybiera się po 32 tc więc ja mam jeszcze czas, chociaż pani, która pracuje w gabinecie mojego gin jest rewelacyjną położną i świetnie się z nią rozmawia o wszelkich niewiadomych. Co do wyprawki, to "moje dziadki" wczoraj przez skype nam pokazywali ile i co już kupili, zwariowali, mi zostaje kupno pieluszek i kosmetyków, bo nawet jeśli dziadkowie czegoś nie kupią to mam tu 3 dziewczyny, które mają dzieci w wieku 1,5-4 lat i już mnie uspokoiły, że ciuszki wszelki zaczynają przebierać i lada dzień mi przywiozą, jak tylko im powiem czy to chłopiec czy dziewczynka, a my jak pamiętacie nie chcemy wiedzieć, ale mój R zaczyna przemawiać, że chyba trzeba jednak poznać płeć bo nam ludzie spokoju nie dadzą smile więc może na następnej wizycie.... Wracając do kosmetyków to wiem od koleżanki, której siostra jest moją sąsiadką, że warto kupować Penaten, ale niestety te niemieckiej produkcji, bo jest już sprawdzone, że mimo iż to jedna firma jest olbrzymia różnica między tymi a tymi w Polsce sad

111

Witaj Asiulo. Ale fajnie że masz tyle pomocy ze strony dziadków i koleżanek. To super.

112

Gorka mój gin nie był mocno zaniepokojony, choć powiedział, żebym troszkę się pilnowała z jedzeniem. Średnio na miesiąc tyję 3 kg. wiem, że to dużo, ale ja naprawdę nie jem dużo więcej niż zwykle, tylko ten brak ruchu. W 1 trymestrze miałam zalecenie by leżeć ze względu na zagrożenie ciąży. Już wtedy moja waga szła do przodu, a teraz ciężko ją zatrzymać. Glukozy jeszcze nie miałam bo jestem w 23 tyg. wiec po wizycie w przyszły pn na pewno dostanę skierowanie. czy ten płyn naprawdę jest taki paskudny??
Asiula a Ty nie miałaś przyjechać do Polski ??

113

Tak Olivka miałam wpaść na urlop,ale odłożyłam to do sierpnia przyjedziemy razem z R wypocząć i nabrać sił na nowe wyzwania smile

114

Dziewczyny ja dzisiaj idę do gina.. mam nadzieję, że ta wizyta mnie uspokoi i że z moją szyjką wszystko dobrze..

Olivka a teraz już możesz więcej się ruszać? Może jakieś ćwiczenia specjalne dla ciężarnych?

Asiula to kiedy poznamy płeć? big_smile

Gorka Ty masz jakoś pod koniec czerwca wizytę, prawda?

Mi jakoś lepiej odkąd znam płeć, wcześniej tak bezosobowo dziecko w brzuszku traktowałam, a odkąd wiem, że to synek to jesteśmy jakoś bardzie zżyci smile i mąż wie jak ma się zwracać, wcześniej tyle do brzuszka nie mówił, bo nie wiedział jak wink

115

Tak Madziu, teraz mogę wszystko, ruszać się, ćwiczyć i w ogóle ale...lenistwo bierze górę!! hehe. ale obiecuję sobie, że pooglądam ćwiczenia dla ciężarnych, może coś mi się spodoba;p

a ja niby znam płeć niby nie.... Już światu ogłosiliśmy, że będzie Krzyś, ale jakoś nie mogę do tego imienia przywyknąć... nie wiem czy to dlatego, że to chłopak(marzyłam o dziewczynce), czy dlatego, że Krzyś (po obu dziadkach), czy po prostu muszę się przyzwyczaić...

116

Hej Baboki, to i ja się wtrącę wink

Olivka Ty jesteś ta Olivka z mojego wątku o akupunkturze?

Powodzenia dziewczyny, szczegoólne ściski dla Gorki i MadziW moich współwątkowych koleżanek :*

117

Cześć kapciu. Tutaj cię przywiało? Zaglądaj do nas.

Madziuw napisz co na wizycie. Czekamy

118

k.a.p bardzo możliwe:) bo chyba pisałam coś kiedyś na ten temat i faktycznie chodziłam na aku. musiałam przerwać serię bo dowiedziałam się o ciąży. no i w ogóle jak chodziłam na aku już byłam w ciąży tylko jeszcze nie wiedziałam, a podobno w ciąży nie wolno...

119

Olivka a na co chodziłaś na akupunkturę?
Imię możecie jeszcze pięć i dziesięć razy zmienić smile Może po prostu te Ci nie pasuje i nie możesz się przyzwyczaić? A myśleliście jeszcze o innym czy od początku tylko te wchodziło w grę?

Kapciu ale miluchno smile

Jeśli chodzi o wizytę to szyjka tej samej długości co ostatnio smile Za półtora tygodnia miałam iść do niego na połówkowe ale żebym nie musiała dwa razy płacić, to zrobił mi teraz. Trwało z 15 min, ale chyba sprawdził co miał sprawdzić, serduszko, odejścia naczyń, nerki, kości mózgo i twarzoczaszki. Tak czytam że trwają i 40 min i lekarze kosteczki liczą, ale u mnie tego nie było. Jak było u Was? Buźki mały nie chciał pokazać za bardzo, może lekarz coś tam widział ale ja nie. No i chłopiec bez żadnych wątpliwości wink A na 4d idę do niego dopiero za miesiąc. 
Jeśli chodzi o napinania to najwięcej pomoże leżenie! Ani nospa ani luteina tyle nie dadzą. Powiedział że on nie jest za bardzo za nospą, a luteina już raczej w tym tyg nic nie da, ale receptę dał i mogę spróbować ją brać i magnez, a nospę raczej odstawić. 600 gram waży mój chłopaczek. I to tyle z wizyty smile

120

Madzia a na co bierzesz tą nospe??

Jeśli chodzi o imię ja miałam się wykazać przy dziewczynce, mężuś przy synku. Krzyś był od samego początku, więc postaram się częściej używać teraz tego imienia, żeby je przyswoić. Może to wszystko dlatego, że jeszcze dzidziusia nie ma na świecie, a więź między nami a małym dopiero się umacnia kiedy oboje czujemy te kopniaki i zaczyna do nas docierać, że to już nie zarodek tylko całkiem spore dzieciątko.
Wczoraj tak szalał mi w brzuchu, że jak go odsłoniłam widzieliśmy te kopy z zewnętrznej strony;p z boku brzucha:) Pewnie nóżkami kopał. Dobrze, że jeszcze nie boli:)

Madzia, co do akupunktury chodziłam na tarczycę, uregulowanie miesiączki i tym samym płodność. Nie wiem, co mi pomogło. Na rezultaty z aku było chyba jeszcze za wcześnie, ale brałam też duphaston i chyba dzięki niemu zaskoczyliśmy:)

Pozdrowionka smile

121

Olivka brzuch mi się często napina i takie skurcze czasem mam, dlatego miałam nospę. Macie takie napięcia?
Mój tez już tak kopie że go i czuć i widać smile

Jak tam dzisiaj się czujecie koleżanki? smile

122

A ja właśnie wróciłam od lekarzy, musiałam odwiedzić ogólnego, bo od niedzieli boli mnie prawa nerka,a wczoraj jeszcze gorączkę miałam 38,5 więc rano biegiem do lekarza, ten zbadał zrobił USG nerki pobrał krew, wypisał antybiotyk i odesłał do ginekologa (przy okazji, fajną panią doktor tu na miejscu poznałam, nie będę musiała jeździć 90 km do swojego dotychczasowego) ta zrobiła znowu USG,przy okazji właśnie połówkowe, z 15 min co najmniej i w 3D od razu, maluszek jest zdrowiutki jak powinien, ale kurcze nie wiem ile waży sad no i uparciuch wziął sobie do serca jak tata mówił, że ma być niespodzianka i nie pokazuje co chowa między nogami, hihi. Od obu lekarzy wiem, że muszę leżeć plackiem, wolno mi wstać do łazienki, nie ma mowy o schylaniu się,podnoszeniu czegokolwiek,leżeć dużo pić,dużo siusiać, i się wygrzewać. Nie jest to na szczęście zapalenie nerek,ale jakiś ucisk na nerw....Dziewczyny jak mi ten lekarz ucisnął kręgosłup w okolicy nerek to myślałam, że z bólu popuszcze w majtki, to było straszne.

123

Madzia, ja nie miałam żadnych napięć ani skurczów, dlatego pytałam, bo nie wiedziałam o co chodzi smile

Asiula życzę szybkiego powrotu do zdrowia i oczywiście słuchaj lekarzy i nie wstawaj z wyrka.
Czym różni się USG połówkowe od tego, które mam co miesiąc? Chodzi o dokładniejsze pomiary czy jak....?

124

Olivko połówkowe dlatego, że wykonuje się je w połowie ciąży, nie wszystkie mamy USG co miesiąc, z tego co słyszałam to NFZ refunduje tylko 3 USG w czasie ciąży ok 10,20 i 30 tc, jest już wykonywane przez fałdy brzuszne, a nie jak pierwsze dopochowo, i chyba tak jak mówisz dokładniejsze.

125

Mam 21 cm i 580 gr, jestem duży... tak, tak DUŻY smile 
Dziś musiałam się zgłosić do szpitala na specjalne USG tej podejrzanej nerki, na szczęście wszystko jest OK i to faktycznie tylko bóle od kręgosłupa. Ale przy okazji miałam kolejne USG 3D no i tym razem się nie schował tylko pięknie pokazał co ma smile R nadal mówi, że nic mu nie mam mówić.

126

Asiula gratulacje!! dobrze, że wszystko ok. Hmm czy to jest łatwe by przed mężem ukryć płeć dziecka?? ojjj wydaje mi się, że Ci się w końcu wymcknie ;p
A ja w poniedziałek napiszę co w moim brzuchu się dzieje smile

127

Hej dziewczyny! smile

Widzę chyba sami chłopcy na wątku smile Ja, Olivka, Asiula, Gorka pewnie też lol

Asia pewnie mąż się domyśli jak zauważy jakieś niebieskie wdzianko tongue A Ty chciałaś żeby Ci lekarz powiedział czy tak sam?

Ja dziś miałam pierwsze ktg u położnej. Serduszko bije prawidłowo, ale trochę skurczy było hmm

Co tam u Was? smile

128

Nie wiem czy to będzie łatwe, zachować taką tajemnice, na razie mówię wszystkim, że nadal nie wiem i ucinam temat smile to chyba jedyny sposób na dochowanie tajemnicy, będę się starać, żeby faktycznie była dla niego niespodzianka. A ciuszki są w tak ślicznych różnych kolorach, że tych niebieskich nie trzeba kupować... najważniejsze, że nie będę skazana na różowe, lekarz nie pytał czy chce wiedzieć, po prostu powiększył obraz i pokazał, nie było mowy, żeby to pomylić z czymś innym, hihihi.

129

Hej dziewczyny;)Ja tez mam termin na pażdziernik-12ego ale chcę planowaną cesarkę,bo mam przerwę aż 18 lat,niski próg bólu(jak rodziłam Wiki,to na parapecie stałam na porodówce,cięzki poród 20 h).Urodziła się zdrowiutka,tylko ospała po relanium...
Nadie,tez dziewczynkę chcę przez cesarkę,bo na samą mysl o porodzie mdleję;(to żywa mróweczka,spać mi nie daje,jedynie tatus jak przyłoży rękę,to zasypia;)Przytyłam już 9 kilo a tu jeszcze 3 mies,nie radzę się już z bólami pleców.A Wy ile przytyliście i jak się czujecie?Pozdrówka dla wszystkich mamuś na tym forum i pociech;)

130

Teraz doczytałam że chłopcy górą, a ja dziewuchę będę miała;)Jak mój był ze mną trochę się na badaniu prenatalnym zawiódł,nie chciał mi powiedzieć,że chciał chłopaka ,ale tak mu jakoś wyszło;)

Posty [ 66 do 130 z 6,580 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 102 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Październikowe mamy 2014 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024