Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 359 ]

66

Odp: Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?
77dario napisał/a:

Dzien dobry)))na wstepie przepraszam,wszystkich za wczorajszy moj wystep,lacznie z p.Moderatorem.Nie mniej jednak dziwia mnie znow cachmir Twoje rady.Przeciez wczoraj to samo chcialem przekazac do Cenaaa.A dzis o dziwo piszesz wrecz podobnie.Czyz nie mam racji?

Dzień dobry jednak prawdziwy motocyklista smile
Dario miałeś chęci ale chyba trochę inaczej to ująłeś niż Cachmir wink
Poza tym napadłeś trochę na nas a my przecież staramy się pomóc smile

Zobacz podobne tematy :

67

3 dni po naszym przymusowym jakby nie patrzeć spotkaniu wypada dzień kobiet. Co uczynić z tym faktem ? Dać jej coś? Czy to zrobić w dniu spotkanie czy złapać ją po pracy? Napisać e-maila?

68

KoralinaW,czlowiek w zyciu rozne i najdziwniejsze cuda wyprawia,nikt nie jest Alfa i Omega.Czasami kieruje sie emocjami,nie widzac,ze sie w tym momencie kogos oddala od siebie.Najwazniejsze to w naturze kazdego czlowieka,i to bez wzgledu na plec poznac POTRZEBE EMOCJI.I tylko w tym jest cala tajemnica i odpowiedz kompletnie na wszystkie pytania.Bynajmniej ja jestem osobiscie takiego zdania.

69

Proszę nie odbiegać od tematu, bo ja tu kurde nie wiem co robić ! wink

70 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-27 15:20:25)

Canaaa patrz krok ósmy. Złóż życzenia i tylko sms'em jeżeli musisz.

Karolina motocykliści to różni ludzie,ale masz rację trzymają się razem. Jeździłam latami, nawet
                 małego syna na siatce do baku zapiętego na plecach woziłam. Nie było to mądre wiem,ale
                 wtedy byłam młoda a trzeba było na zlot do Szklarskiej bądź nad Balaton. Wtedy spał mi na
                 plecach. Zaszczepiłam w nim ten motor,że niestety po czasie na R1 mi się rozwalił.
                 Pisałam o tym.
Dario Ty to pewnie na jakimś enduro jeździsz,ale nie przeceniaj swoich możliwości. Nikt nie jest
                 nieśmiertelny. Mi też się tak wydawało

71

cachmir napisał/a:

Jak pisałem wcześniej nie posiadam jej nr. tel., kompletnie odcięła ode mnie kontakt.

72

nie cachmir,ja od czasu jak nabylem tak wciaz mam kocham i szanuje Suzuki gsx 750.jestem dumny i ona ze mnie.A to,ze lezalem juz to tylko z nia.,na torach fajne uczucie dupa pojechac,ale nie chce tego doswiadczyc na drodze i zdaje sobie sprawe jak pojechac rozsadnie.

Szkoda tylko,ze w zyciu tak nie robie)))

73

Cenaaa napisał/a:
cachmir napisał/a:

Jak pisałem wcześniej nie posiadam jej nr. tel., kompletnie odcięła ode mnie kontakt.

.
To złóż jej życzenia jak się zobaczycie i nic więcej.
Nie pytaj przypadkiem o numer.
Może da Ci sama a jak nie to zostaw.
Nic na siłę.

74 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-27 15:02:02)

77dario napisał/a:

nie cachmir,ja od czasu jak nabylem tak wciaz mam kocham i szanuje Suzuki gsx 750.jestem dumny i ona ze mnie.A to,ze lezalem juz to tylko z nia.,na torach fajne uczucie dupa pojechac,ale nie chce tego doswiadczyc na drodze i zdaje sobie sprawe jak pojechac rozsadnie.

Szkoda tylko,ze w zyciu tak nie robie)))

.

Fajny motor,ale ja za niska do niego. Nie sięgam nogami na światłach. W mieście jeszcze ok bo zrzucasz na lewą strone,ale w trasę to się bałam. Ja jeżdziłam CBR 650.

Ty zaliczyłeś na razie ślizgi albo glebę to rzeczywiście fajnie z nim się zatoczyć.
Mój kumpel, debil nie ubrał skór i wracaliśmy wieczorem z jeziora.
Zaliczył ślizga w krótkich spodenkach. Nie muszę tłumaczyć jak wyglądała jego noga?

75

Czy powinienem przejmować się tym, że ona usilnie chce mi pokazać, iż ten "kolega" jest dla niej osobą ważną? Oparciem?Otuchą? Jest on teraz dla mnie realnym zagrożeniem ?

76

nie przejmuj sie Cenaaa,mam ten sam podobny problem.Skoro jest problem,to z kazdego jest wyjscie,a w naglym wypadku zostaje awaryjne,czyli plan B.
Wez paluchy z klawiatury,a jak tak Cie dreczy by napisac do niej,to wsadz sobie miedzy drzwi,mowie Ci.Ja bym Ci podpowiedzial co i jak zrobic,ale wydaje mi sie,ze kazdy przypadek jest inny,i kazdy wymaga innego podejscia.Napisze Ci tylko w tajemnicy,ze klucz do sukcesu masz.Odpowiedz tylko sobie co by <Twoja Pani od Ciebie kupila>tzn.znasz ja na tyle dobrze,ze powinienes wiedziec doskonale,ze jezdzac autem,po czasie chcesz nowsze..,z kolei potem chcesz juz by bylo w nim lepsze radio,a pozniej z kolei potrzeba garaz itp itd,przyklady mozna pisac w nieskonczonosc.Kobieta ma potrzebe swoistego spokoju przez jakis czas.Nie boj sie wcale temu podporzadkowac.

MUSISZ POZNAC JEJ EMOCJONALNE POTRZEBY.

Czy my zwykli ludzie,potrzebujemy tylko wody do picia?Otoz podpowiem Ci jeszcze raz,zrob cos co ona od Ciebie kupi.,musisz zaoferowac jej naprawde jakosciowo cos lepszego.Pisze to wszystko w cudzyslowiu,ale mysle,ze dobrze Ci radze i ze pojmiesz moj przekaz.A poki co,znajdz odskocznie,obojetnie jakie zajecie,bo wykonczysz sie.Ja siedze sobie na motorze,piwsko pije i wymyslam cuda na kiju i czekam na sobote.Od 1go moge ruszyc na ulice,a nastepna sobota to sie bede martwil za tydzien.

77

Cenaaa napisał/a:

Czy powinienem przejmować się tym, że ona usilnie chce mi pokazać, iż ten "kolega" jest dla niej osobą ważną? Oparciem?Otuchą? Jest on teraz dla mnie realnym zagrożeniem ?

.

Cenaaa na razie to ona chce Ci coś na siłę pokazać bo widzi,że ma nad Tobą przewagę.
               Nie wiem za bardzo co bo za mało czasu minęło i nie ma żadnych efektów.
               Musisz dać sobie i jej czas, żeby zobaczyć. Takie zgadywanie jest bez sensu bo
               na dwoje babka wróżyła-

1. albo rzeczywiście ma Cię w dupie i chce Ci pokazać,że ten kumpel jest dla niej kimś ważnym
                   i masz się od czepić.
               2. albo chce Cię porządnie ukarać.

I nic nie zrobisz puki czas nie przejdzie i nie pokarze co w trawie piszczy.

78

W tym momencie mogę jedynie czekać i zająć się sobą. Jest to bardzo trudne ale innego wyjścia nie ma. Przegrałem bitwę ale nie oznacza to, iż przegrałem również wojnę.

79 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-27 15:21:36)

cachmir napisał/a:

1. albo rzeczywiście ma Cię w dupie i chce Ci pokazać,że ten kumpel jest dla niej kimś ważnym
                   i masz się od czepić.
               2. albo chce Cię porządnie ukarać.

I nic nie zrobisz puki czas nie przejdzie i nie pokarze co w trawie piszczy.

Zawsze mi powtarzała, że jej się nie podoba i denerwują ją jego humory, dziwne zachowanie. Był jednak osobą z którą zawsze mogła porozmawiać.

80

no i zaczynasz myslec.

PAMIETAJ,ZE ZADNA KURA JESZCZE LISA NIE WYWLEKLA Z LASU.

81

Swoją nadzieję upatruję również w tym, iż mówiła mi, że chcę być teraz sama, zająć się sobą,pracą,szkołą. Może gdy sobie to wszystko uporządkuje to jej zachowanie i poglądy ulegną zmianie.

82

77dario napisał/a:

no i zaczynasz myslec.

PAMIETAJ,ZE ZADNA KURA JESZCZE LISA NIE WYWLEKLA Z LASU.

.

Dobrze Dario radzi. daj już spokój !!!
Poczytaj inne wątki,ale nie pierwsze posty tylko od dechy do dechy i zobacz jakie były u  nich efekty.
Zabijesz czas bo lektury dużo.
a i sam będziesz mądrzejszy

83

Cenaaa napisał/a:

Swoją nadzieję upatruję również w tym, iż mówiła mi, że chcę być teraz sama, zająć się sobą,pracą,szkołą. Może gdy sobie to wszystko uporządkuje to jej zachowanie i poglądy ulegną zmianie.

Kolego nie chce Cię martwić, ale moja była po rozstaniu mówiła mi dokładnie to samo. Że chce być sama, że przez najbliższe 5 lat nie chce z nikim być, chce odpocząć od związku itp. 3 tygodnie później była w związku z kolegą z pracy. Nie słuchaj co mówi, patrz na czyny. Ludzie mówią różne rzeczy, ale od wypowiedzianych słów ważniejsze są właśnie czyny i tym się kieruj. Co do życzeń - możesz jej złożyć, ale nie rób tego przypadkiem o 24:01 jak zacznie się 8. marca tylko napisz pod wieczór zwykłe "wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet" i nic więcej. Żadnych wierszyków ani wyznań miłości. Zwykły, prosty sms - nic więcej. Ja osobiście swojej ex nie zamierzam wysyłać życzeń, ale u mnie minęło już trochę czasu, wiem co jest grane i dla mnie lepsza będzie w ten dzień cisza. Ale u Ciebie minęło stosunkowo krótko czasu dlatego możesz tym sms o sobie przypomnieć. Chyba, że tego 5. marca ona potraktuje Cię jak śmiecia albo coś w tym stylu. Zjedzie Cię od dołu do góry - wtedy żadnych życzeń. Ona na te życzenia musi zasłużyć, to będzie dla niej nagroda.

84

Tobiasz228

Jak możesz to wyślij na e-maila swoje namiary na facebooka jeśli posiadasz.

85

Od 26 lutego moja była nic się nie odzywa. Powinienem się tym martwić ?

86

Cenaaa napisał/a:

Od 26 lutego moja była nic się nie odzywa. Powinienem się tym martwić ?

Nie bo to i tak niczego nie zmieni.
Skup się na sobie i nie licz dni ile Twoja była się nie odzywa.

87

Pozwolisz, że zacytuję Twoją wypowiedź z innego wątku.

Cenaaa napisał/a:

Stary, brak kontaktu. Jak coś jeszcze czuje to zatęskni, odezwie się.

I tu masz odpowiedź.

88

Nie przejmuj się tym, że się nie odzywa. Stary minęło zaledwie kilka dni. Ona może i się nie odzywać przez najbliższy miesiąc czy przez resztę życia. Opcje są dwie. Ale raczej przychylał bym się temu, że ona na ten moment chce od Ciebie odpocząć. Zmęczyłeś ją i nie zamierza z Tobą utrzymywać kontaktu. Nie wpadnij przypadkiem na pomysł napisania do niej. Pamiętaj, zero kontaktu. Jeżeli będziesz do niej pisał to jeszcze pogorszysz swoja sytuacje, która i tak jest już zła. Ona sama musi dojść do tego, że chce nawiązać z Tobą ponownie kontakt. Stary, ja z moją byłą też nie mam kontaktu już od ponad miesiąca i wiem, że ona czeka aż ja napiszę, znam ją. Ale nie dam jej tej satysfakcji. Ty też nie możesz tego zrobić. Trzymaj się dzielnie. Jeżeli najdzie Cię ochota do napisania do niej, a najdzie i to nieraz, to napisz tutaj na forum. Wszystko, tylko nie nawiązuj z nią pierwszy kontaktu, bo Twoja szansa będzie pogrzebana. Nie skupiaj się na tym ile dni nie piszę, wiem że zaraz po rozstaniu jest to normalne zachowanie, ale to właśnie zachowanie wyniszcza. Skup się na sobie. To ona zapewne zachodzi w głowie co robisz, jak się nie odzywasz. Zaskoczyłeś ją tą ciszą. Jeżeli brak kontaktu z Twojej strony będzie trwał jeszcze miesiąc, dwa, trzy to ona będzie już całkowicie zdezorientowana, straci grunt pod nogami. Zacznie popełniać proste błędy i w końcu do Ciebie się odezwie. Brak kontaktu działa dla Ciebie więcej niż myślisz.

89

Przepraszam,ze sie wtrace ,Ale pisalam na innym Forum i nie uzyskalam odpowiedzi...U Mnie chyba jest dziwna sytuacja ,bo odwrotna do Tychosob ktora tu sie wypowiadaja...dlatego ,ze kazdy tu z porzuconych Pisze ,ze ich byly/byla urwali cslkowity Kontakt z Wami,a u Mnie jest Tak ,ze chlopak ze mna Zerwal 5tyg temu ,Ale Sam zaproponowal kontakt,ja sie zgodzilam ,dogadywalismy sie maprawde ok,Ale ja po Jakis czasie z nim zerwalam Kontakt ,Tak po prostu pisalismy milo itp a je wtedy ze nie chce miec kontaktu ,ze tez usuwam z fb ,Ale nie blokuje .no i pomyslalam sobie ze odezwe sie do niego Tak za 2,3miesiace przypomne o sobie,Ale po tyg od zerwania kontaktu przeze mnie zobaczylam zdj jednej zdiewczyny z Moim bylym i Sa. Chyba razem i tu pada pytania (wspomne jeszcze ze po zobafzeniu zdj ,zablokowalam go) Czy mam sie odezwac jak wczesniej planowalam za te 2,3miesiace do niego ,Czy Juz jak ma dziewczyne odpuscic?..Co zrobic ,bo terazjego zwiazek mi wszytsko pomieszal i nie Wiem Czy sie odezwac w ogole

90 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-03-04 15:34:00)

Tobiasz228 napisał/a:

Nie przejmuj się tym, że się nie odzywa. Stary minęło zaledwie kilka dni. Ona może i się nie odzywać przez najbliższy miesiąc czy przez resztę życia. Opcje są dwie. Ale raczej przychylał bym się temu, że ona na ten moment chce od Ciebie odpocząć. Zmęczyłeś ją i nie zamierza z Tobą utrzymywać kontaktu. Nie wpadnij przypadkiem na pomysł napisania do niej. Pamiętaj, zero kontaktu. Jeżeli będziesz do niej pisał to jeszcze pogorszysz swoja sytuacje, która i tak jest już zła. Ona sama musi dojść do tego, że chce nawiązać z Tobą ponownie kontakt. Stary, ja z moją byłą też nie mam kontaktu już od ponad miesiąca i wiem, że ona czeka aż ja napiszę, znam ją. Ale nie dam jej tej satysfakcji. Ty też nie możesz tego zrobić. Trzymaj się dzielnie. Jeżeli najdzie Cię ochota do napisania do niej, a najdzie i to nieraz, to napisz tutaj na forum. Wszystko, tylko nie nawiązuj z nią pierwszy kontaktu, bo Twoja szansa będzie pogrzebana. Nie skupiaj się na tym ile dni nie piszę, wiem że zaraz po rozstaniu jest to normalne zachowanie, ale to właśnie zachowanie wyniszcza. Skup się na sobie.

Dzięki za wszystkie rady. smile Cóż jutrzejszy dzień będzie bardzo ważny. Tylko zastanawiam się w jaki sposób interpretować jej zachowanie. Czy będzie nadal mi chciała robić na złość, prowokować mnie czy już będzie zachowywać się w miarę normalnie. Subtelnie chciałbym jutro zaznaczyć swoją zmianę aby się zaciekawiła. W jaki sposób to uczynić ?

Tobiasz228 napisał/a:

To ona zapewne zachodzi w głowie co robisz, jak się nie odzywasz. Zaskoczyłeś ją tą ciszą. Jeżeli brak kontaktu z Twojej strony będzie trwał jeszcze miesiąc, dwa, trzy to ona będzie już całkowicie zdezorientowana, straci grunt pod nogami. Zacznie popełniać proste błędy i w końcu do Ciebie się odezwie. Brak kontaktu działa dla Ciebie więcej niż myślisz.

Mam nadzieję, że tak się stanie. Tak jak pisałem wcześniej według mnie dzień jutrzejszy będzie kluczowy.

91

cytryna12 napisał/a:

Przepraszam,ze sie wtrace ,Ale pisalam na innym Forum i nie uzyskalam odpowiedzi...U Mnie chyba jest dziwna sytuacja ,bo odwrotna do Tychosob ktora tu sie wypowiadaja...dlatego ,ze kazdy tu z porzuconych Pisze ,ze ich byly/byla urwali cslkowity Kontakt z Wami,a u Mnie jest Tak ,ze chlopak ze mna Zerwal 5tyg temu ,Ale Sam zaproponowal kontakt,ja sie zgodzilam ,dogadywalismy sie maprawde ok,Ale ja po Jakis czasie z nim zerwalam Kontakt ,Tak po prostu pisalismy milo itp a je wtedy ze nie chce miec kontaktu ,ze tez usuwam z fb ,Ale nie blokuje .no i pomyslalam sobie ze odezwe sie do niego Tak za 2,3miesiace przypomne o sobie,Ale po tyg od zerwania kontaktu przeze mnie zobaczylam zdj jednej zdiewczyny z Moim bylym i Sa. Chyba razem i tu pada pytania (wspomne jeszcze ze po zobafzeniu zdj ,zablokowalam go) Czy mam sie odezwac jak wczesniej planowalam za te 2,3miesiace do niego ,Czy Juz jak ma dziewczyne odpuscic?..Co zrobic ,bo terazjego zwiazek mi wszytsko pomieszal i nie Wiem Czy sie odezwac w ogole

Widzisz zerwał i później sam się odezwał. Powiedz mi jednak dlaczego Ty po tym 5tygodniowym okresie rozłąki i wznowieniu kontaktów zerwałaś z nim kontakt ?

92

Nie to nie Bylo Tak,ze Zerwal,a pozniej odezwal..w trakcie zerwania jeszcze pisalismy i on mi powiedzial,ze chce kontaktu ze mna tylko to öde Mnie zalezy Czy ja chce,ja POW ze dam mu znac i po 2dniach napisalam ze chce miec(i to byla zal decyzja)..Pisalismy Przez jakies 2,3tygodnie,Bylo naprawde super ja nic nie pisalam ze mi zle Czy Tesknie itp ,Caly czas Bylo ze u Mnie ok ,w porzadku,on sie pierwszy odzywal do mnie,Ale stwierdzilam po czasie ,ze zle zrobilam ,bo gorszej sie czulam z Tym wszytskim ,mialam ta Nadzieje ze moze cos z tego byc,wiec zakonczylam..w Tym dniu pisalismy Dalej milo fajnie i wtedy ja wyskoczylam ze chce Urwac Kontakt,chyba byl troche zdezorientowany ,Ale POW ze szanuje moja decyzje i jak bede chciala ,anpisst to 3razy ,zebym kiedys wyslala mu zaproszenie na fb,bylam  z siebie dumna ,ze odwazylam sie na Ten krok..no i po jakims czasie wesola mna fb nie majac go w znajomych ,Ale mam wspolnych znajomych ,ktos polubil zdj dziewczyny ktora dodals z nim zdj sobie,wtedy zablokowalam Juz go ,Zeby nic z takich nie widziec..jeszcze dodam ,mielismy Kontakt jeszcze to ta dziewczyna wyslala mu buzke na fb ,wiadomo ze on wiedzial ,ze ja to zobacze ,on tego nie skomentowal ,Ale na 2dzien bylam na fb on Mnie zobaczyl i mi napisal Co tam ,zaczelismy pisac i w Tym momencie polubil jej post i rowniez dla buzke,nie Wiem do tej pory dlaczego tak zrobil...pomieszalo mi sie Juz to wszytsko ,nie Wiem Czy odezwac sie jak planowalam za 2,3miesiace Czy odpuscic..co o Ty myslisz i inni Co o Tym mysla

93

Daj sobie czas, nie odzywaj się. Zobaczysz jak to się rozwinie.

94

A Co myslisz o Tym ,Zeby sie odezwac za 2miesiace..nie pisalam ,Ale ja jestem za granica i to przez odleglosc Mnie zostawil,uczucie mu minelo i chyba na miejscu znalaz nowa dziewczyne..wracam do Polski na stale na wakacje i nie Wiem Co robic.czy dobry pomysl sie odezwac za Ten czas Co wyzej napidalam?

95

Mnie z moją ex dzieliło początkowo 700 km. Odległość nie jest żadnym problemem. Po prostu poczekaj. Jak coś czuje to się odezwie. Bądź tego pewna.

96

Wiem ,ze nie ma ,dla Mnie nie Bylo i nie ma ,Ale widocznie dla niego Tak..watpie ,ze sie odezwie jak ma chyba nowa dziewczyne i jeszcze ja zerwalam Kontakt,dlategi  chcialam sie dowiedziec Czy nie byloby glupota odezwac sie ,przypomniec osobie za Ten czas..meczy Mnie to

97

Lepiej o sobie nie przypominaj. Na siłę nic nie zrobisz. Musisz poczekać, aż on wykona jakiś ruch. Tylko i wyłącznie od niego zależy czy będzie miał ochotę się odezwać.

98

Ok to Tak zrobie,dzieki za rade;) i powodzenia jutro;)

99

Spoko. Nie dziękuję. Tak z kobiecego punktu widzenia... Jak Ty byś się jutro zachowała ?

100

Jezeli chodzi o to ,ze nie odzywalbys sie do Mnie przez Ten czas,to na pewno zastanawialoby Mnie to i moze nawet bym sie zapytala ,nie wprost,Ale Jakis bym zaczela temat,bo choc ja Cie zostawilam ,to dlaczego Ty Juz sie do Mnie nie odzywasz? Zreszta nie moge Ci POW w Co bym ja zrobila ,bo nie bylam nigdy w takiej sytuacji i kazdy jest Inny..Ale pamietaj jak Ty Masz sie zachowac ,dla Mnie badz pewny siebie,jak zaczniecie rozmowe ,nie angazuj sie tak bardzo w nia ,jak ktos wyzej Pisal Traktuj jak kolezanke,badz Mily ,Ale bez przesady no i troszke niedostepny,ona Tweeds zacznie sie zastanawiac

101

Cenaaa posłuchaj. Nie traktuj jutrzejszego dnia jakby to był dzień sądny. To jest normalny dzień, gdzie spotkasz się ze swoją BYŁĄ dziewczyną. Jeżeli będziesz się tak nakręcać, to ona to wyczuje, zaczniesz popełniać błędy, które ona wykorzysta przeciwko Tobie. Nie nakręcaj się. Podejdź do tego na luzie. Zastosuj się do moich wcześniejszych rad, nie będę drugi raz tego tutaj pisał. Nie daj jej po sobie poznać, że czekałeś na ten dzień z niecierpliwością. Jeżeli zmiękniesz i zaczniesz ją prosić, rozmawiać o was, płakać czy jeszcze nie wiadomo co, będziesz przegrany. Jeżeli ona pierwsza zacznie o was rozmawiać, wypominać, utnij to krótko "było minęło" z uśmiechem na twarzy. Nie miej do niej żadnych pretensji, ani żalu. Traktuj ją jak koleżankę. Za żadne skarby nie daj się sprowokować, ona będzie Cię testować, możesz być tego pewny. Twoja w tym głowa, żeby tym gierkom się nie dać. Jeżeli zdarzyło Ci się, że powie, że tęskniła nie mów, że Ty też. Ja popełniłem ten błąd kiedyś dlatego uczulam Ciebie na to. Daj znać wink

102

Wcześniej mi mówiła, że nie mam co liczyć w tym dniu na żadną rozmowę. Będzie tylko zwykłe "cześć" i "narazie". Ciekaw jestem czy u3mała ten scenariusz. Właśnie ja boję się tego, że w zależności od jej jutrzejszego zachowania moja i tak znikoma nadzieja pójdzie w niepamięć... Nie wiem czy brać sobie do serca to jak będzie się zachowywała...

103

Tobiasz228,a Co myslisz o mojej sytuacj?,cenie Rady cenaaa,Ale tez chce od wiekszego grona sie dowiedziec,a Tym bardzij od Strony faceta

104

Cenaaa napisał/a:

Wcześniej mi mówiła, że nie mam co liczyć w tym dniu na żadną rozmowę. Będzie tylko zwykłe "cześć" i "narazie". Ciekaw jestem czy u3mała ten scenariusz. Właśnie ja boję się tego, że w zależności od jej jutrzejszego zachowania moja i tak znikoma nadzieja pójdzie w niepamięć... Nie wiem czy brać sobie do serca to jak będzie się zachowywała...

Dziewczyny to mistrzyni manipulacji i gierek. Na pewno w jakimś stopniu jej zachowanie da Ci odpowiedź na kilka z Twoich pytań, ale na pewno nie na wszystkie. Nie bierz jej słów do serca. Ludzie mówią jedno, a myślą drugie. Przecież nie przyjdzie i na wejściu nie powie "kochanie przepraszam, tęskniłam". Tego możesz być pewny i to nie dlatego, że tak nie myśli, ale dlatego, że po prostu nie da Ci tej satysfakcji. Nie analizuj jej każdego kroku, jej słowa i zachowania. Jutrzejszy dzień to zwykły dzień. Uwierz, że minęło jeszcze zbyt mało czasu, żeby ona mogła zmienić zdanie. Potrzeba dużo czasu. Dlatego nie napalaj się, że jutro będziesz już wiedział na czym stoisz, bo na pewno tak nie będzie. Ona jutro może być dla Ciebie chamska, obojętna, niechętna do rozmów - tego się spodziewaj. Ale za pół roku ciszy gwarantuje Ci, że tego już nie będzie. Nie osaczaj jej i pokaż, że jest wolna i może robić co chce. Nie interesuj się jej życiem. Pokaż się jako fajny facet, co laski do szczęścia nie potrzebuje.

105

cytryna12 napisał/a:

Tobiasz228,a Co myslisz o mojej sytuacj?,cenie Rady cenaaa,Ale tez chce od wiekszego grona sie dowiedziec,a Tym bardzij od Strony faceta

Uważam, że skoro facet po zerwaniu chciał utrzymywać z Tobą kontakt, to trzymał Cię jako opcje rezerwową. Widocznie na tamten moment nie było żadnej innej dziewczyny. Chciał się rozstać, ale bał się, że nie nikogo nie pozna. Ty byłaś dla niego kołem zapasowym. Teraz jak piszesz kogoś znalazł, więc i nie licz na to, że będzie nawiązywał z Tobą kontakt. Chyba, że to tylko przykrywka z jego strony, żeby wzbudzić w Tobie zazdrość. Zbyt mało informacji podałaś i trochę chaotycznie to wszystko napisałaś.

Dobrze zrobiłaś zrywając z nim kontakt. Robiłaś sobie tylko niepotrzebnie nadzieje, a takie rozmowy do niczego nie prowadzą. Jeżeli ma coś do niego trafić to właśnie przez brak kontaktu. On musi poczuć, że Cię stracił, musi zatęsknić. I nie wytyczaj sobie daty, kiedy się do niego odezwiesz. To nie ma sensu. Zajmij się sobą, nie interesuj się jego życiem. Jeżeli za jakiś czas on do Ciebie napisze pierwszy, bądź dla niego chłodna, ale nie wredna. Traktuj go jak zwykłego kolegę z dystansem. Mistrzostwem byłoby gdybyś zaczęła umawiać się z jakimś kolegą. Zazdrość to potężna broń, która już niejeden związek scaliła z powrotem. Niech odczuje, że stracił super dziewczynę, która może mieć innego jeżeli chce. On musi widzieć, że dobrze sobie radzić, że jesteś szczęśliwa. A to, że nie będziesz do niego pisać, zmusi go do myślenia nad tą sytuacją. Brak kontaktu, działa dla Ciebie więcej niż myślisz.

106

Kiedy była ze mną w związku cechowała ją ogromna zazdrość. Mogę to wykorzystać przeciwko niej ?

107

Cenaaa napisał/a:

Kiedy była ze mną w związku cechowała ją ogromna zazdrość. Mogę to wykorzystać przeciwko niej ?

Jasne, możesz. O ile chcesz zaognić sytuację.

108

Cenaaa napisał/a:

Zazdrość to potężna broń, ale nie na tym etapie. Po rozstaniu niezależnie kto związek zakończył powinno się trochę pobyć samemu, zamknąć poprzedni związek, żeby móc otworzyć się na nowy. Pobyć trochę samemu, pokochać siebie i przekonać się, że samemu też można żyć. Jeżeli ktoś wchodzi z jednego związku w drugi to rzadko, kiedy taki związek jest udany. Prędzej niż później się on skończy.

Najpierw niech opadną emocje, a później można pogrywać zazdrością. Nie bądź w gorącej wodzie kąpany. Pamiętaj, cierpliwi zwyciężają.

109

Chciałbym tak ze 3 miesiące przenieść się do przyszłości.. Zobaczyć jak to będzie. Ciężko się nauczyć cierpliwości ;/

110

Cenaaa napisał/a:

Chciałbym tak ze 3 miesiące przenieść się do przyszłości.. Zobaczyć jak to będzie. Ciężko się nauczyć cierpliwości ;/

Jak rozstałem się ze swoją dziewczyną w czerwcu to zastanawiałem się co to będzie za rok czasu, jak to wszystko się potoczy. Nutki optymizmu wtedy nie widziałem, ale wiedziałem, że logicznie nic byłej nie wytłumaczę. Że mogę po prostu dać jej być szczęśliwą i odsunąć się w cień. Zająć się swoim życiem. Rok co prawda jeszcze nie minął, ale upłynęło prawie 9 miesięcy. I z przebiegu czasu mogę powiedzieć, że czas jest najlepszym sprzymierzeńcem. Może i nie jestem z moją ex, ale na ten moment nie wiem czy chciałbym z nią jeszcze być. Ten upływający szybko czas pomoże Ci spojrzeć na tą sprawę zupełnie z innej strony. Przede wszystkim emocje muszą ostygnąć. Pod wpływem emocji nigdy nic dobrego nie zrobisz w kierunku odzyskania byłej. Daj jej wolność, daj jej żyć.

111

Jak narazie to po prostu zależy mi na jej powrocie. Może z biegiem czasu to minie. Ciężko to stwierdzić. Tak samo jak to, co ona teraz myśli. Wydaje mi się, że też to wszystko musi przeżywać, choćby nie wiem jak bardzo była chamska i twarda "na zewnątrz".

112

Tobiasz Twoja ex po jakim czasie się odezwała ? Od momentu totalnego ucięcia kontaktu ?

113

Cenaaa napisał/a:

Tobiasz Twoja ex po jakim czasie się odezwała ? Od momentu totalnego ucięcia kontaktu ?

Ona nie do końca pierwsza się odezwała. Po prostu było tak, że po rozstaniu była na mnie całkowicie cięta. Ostatni raz widzieliśmy się w połowie sierpnia, gdzie wyjechała do UK. Później była cisza, po 3 tygodniach napisała mi wiadomość, kiedy przyjeżdżam, bo słyszała, że jednak przyjeżdżam do UK. Nic jej nie odpisałem, bo wiedziałem, że to pytanie bez celu, bo jej nowy chłopak przylatywał tego samego dnia tam do UK co ja, nawet tym samym samolotem lecieliśmy. Dalej z mojej strony była cisza. W październiku napisała mi życzeniu urodzinowe, to odpisałem, że dziękuje i dalej cisza. W listopadzie ja wysłałem jej życzenia urodzinowe. Kilka dni później polubiła moje zdjęcie na fb - pierwszy raz od zerwania, czyli po 5 miesiącach coś takiego zrobiła. Wtedy też do niej napisałem co słychać itp.

114

Czyli to jednak wyszło z jej inicjatywy ?

115

Cenaaa napisał/a:

Czyli to jednak wyszło z jej inicjatywy ?

Trudno powiedzieć czy z jej inicjatywy. Wiem, że chciała tego kontaktu. Bo sama na pierwszym spotkaniu po tej ciszy powiedziała mi, że już dawno chciała do mnie napisać, ale nie miała odwagi.

116

Rozumiem. Kobiet się nie da zrozumieć. Mówią co innego, robią co innego, myślą co innego. No można zwariować...

117

Tobiasz228 .wiem ,ze pomieszalam i z gory przepraszam..Raczej nie bylam ta rezerwowa,bo ja jestem za granicai jak pisalam wczesniej zostawil mnie ,bo za dlugo tu siedze i mu uczucie wygaslo,wiec to odpada ,ze czegos sie bal?Zrobie  jak mi radzicie,teraz zajme sie soba ,zobacze co bedzie pozniej.Czas pokaze.Dam znac jak cos bedzie u mnie nowego i oczywiscie po porady ,pozdrawiam smile

118

Jestem po spotkaniu z ex. Była oschła no i oczywiście chamska. Musiałem zainicjować rozmowę. Chciała abym jej oddał 2 koszulki- jedną, którą mi podarowała i jedną swoją, którą po rozstaniu też niby mogłem zatrzymać. Powiedziałem jej, że przepraszam za to co było, mam nadzieję, że będzie szczęśliwa i ułoży sobie dobrze życie odpowiedziała to samo(w tym momencie nie była chamska- wow !). Zapytałem czy jest z kolegą z pracy w związku. Odpowiedziała, że powie mi jak oddam jej koszulki. Powiedziałem, że ona mi warunków nie będzie stawiać i jeśli tak sprawę stawia to nie musi mi wgl. odpowiadać. Zapytałem czy sprawia jej to przyjemność, iż tak a nie inaczej zachowuje się w stosunku do mnie pomimo, że mnie to nie rusza. Odpowiedziała, że tak. Podsumowała jeszcze, że jej "kolega" jest o wiele lepszy ode mnie. Miała się z nim spotkać w galerii aby kupić sukienkę w której pójdzie z nim na wesele. Nie omieszkała dodać, że on po nią przyjedzie. Nie wiem czy tak było, nie interesuje mnie to. Być może znowu chciała mi zrobić na złość. Kiedy miała wychodzić złożyłem jej życzenia z okazji nadchodzącego dnia kobiet. Podsumowała to tak " to Ty pamiętasz o takim czymś?". Kiedy już wychodziła powiedziała "narka" do innych domowników. Ja poczekałem powiedziałem "narazie". Odpowiedziała to samo. Jak to wszystko zinterpretować?

119

Wiesz co nie ma tego co interpretować.
Po pierwsze miałeś nie pytać o kolegę, ale oczywiście nie wytrzymałeś, tym samym pokazałeś, że masz z "NIM JAKIŚ PROBLEM", i w tym zakresie nic się nie zmieniło. Ja to tak odbieram i prawdopodobnie Twoja ex też.

Powiedziałeś jej, że CIEBIE nie rusza, że ona Cię źle traktuję. W mojej opinii właśnie tym zdaniem pokazałeś jej jak bardzo Cię rusza, to, że nie traktuje Cię najlepiej.

Przeczytałam opinie wszystkich i wiecie co, różnie z tym bywa. Np. ja zerwałam z facetem, nie chce się tutaj rozpisywać w szczegółach. Jak oddawałam mu rzeczy chciałam z nim jeszcze pogadać, pomimo tego, że zerwałam bo on mnie źle traktował i miałam go dosyć. Ale ta rozmowa nie była przyjemna. Nie mamy ze sobą kontaktu od ponad dwóch miesięcy, i pomimo tego, że czasem się zastanawiam, co u niego, nigdy się do niego nie odezwę. Bo.....ja nie chce z nim być, i może być też tak, że Twoja ex już Cię nie chce. Jeśli on się odezwie to pewnie z nim porozmawiam i będę dla niego miła, ale nie spotkam się z nim, i o powrocie nie ma mowy.

Sytuacja, w której zostawiła Cię ex, jest podobna do mojej. Mnie facet w trudnych sytuacjach też nie wsparł, zrobił to mój stary przyjaciel. Mi facet też w niczym nie pomagał, ja za to zajmowałam się jego sprawami. Zadałam sobie pytanie, po co mi ktoś na kim nie mogę polegać? jeśli Twoja ex myśli o Tobie podobnie, to nie masz szans by wróciła, nawet jeśli jej żal, że związek się rozpadł, nawet jeśli czuje jeszcze jakiś sentyment.

Pamiętaj jednak, że każdy jest inny...

120 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-03-05 22:20:50)

Rozumiem. Czyli nie ma już żadnych szans ? Co mam teraz robić?

121

Miała jednak takie momenty, że widziałem w niej tą kobietę, która kochała mnie i odwrotnie. Momentami jej wzrok, były chwilę, że potrafiła normalnie mi odpowiadać...

122

Nie wiem czy nie masz szans.
Jak dla mnie różnie może być.
Widzisz mój ex w fazie rozstaniowej był strasznie nieprzyjemny, złośliwy i kłuł mnie w najbardziej bolesne miejsca, bo mnie znał. Powiedzmy, że "miał prawo", bo to on został porzucony (w jego mniemaniu). Może Twoja ex też Ci chce dokuczyć, tylko nie bardzo wiem po co, bo przecież to ona odeszła.

Jest jednak bardzo wiele w tym co piszą inni. Milczenie jest w tym przypadku złotem. Skłamałabym, gdybym powiedziała, że ono na mnie nie działa (akurat w przypadku ostatniego ex nie), ale brak informacji o ex generalnie powodował, w innych przypadkach, że zaczynałam o nich myśleć. A od myślenia o kimś jest bliska droga do tego by się do kogoś odezwać.

Powtórzę to co radzili inni. Nie odzywaj się do ex, nawet już chyba nie masz pretekstu.... Zajmij się sobą, i albo ona zatęskni i się odezwie, a wtedy pogadacie, albo się nie odezwie, i wtedy będziesz wiedział, że ona nic nie czuje. A z kimś takim chyba nie chcesz być?

Próby kontaktu z nią denerwują Twoją ex i efekcie ona tylko się coraz bardziej oddala.

123

Cenaaa napisał/a:

Musiałem zainicjować rozmowę. Powiedziałem jej, że przepraszam za to co było,  Zapytałem czy jest z kolegą z pracy w związku.  Kiedy miała wychodzić złożyłem jej życzenia z okazji nadchodzącego dnia kobiet. Podsumowała to tak " to Ty pamiętasz o takim czymś?".

Na początku o Twoich błędach. Skoro była chamska to po kiego grzyba zaczynałeś z nią rozmawiać? Trzeba było ją olać z góry na dół. Zadufana w sobie księżniczka, której woda sodowa najwidoczniej uderzyła do głowy. Za żadne skarby jej nie przepraszaj! To tak jakbyś przyznawał jej racje, że Cię zostawiła. Nie bądź ciepłą kluchą, który się do niej mazgai, nie powinieneś jej przepraszać. Jej to słowo nawet przez myśl nie przeszło...Pisałem Ci już, a Ty dalej swoje. Nie interesuj się jej kolegą i jej życiem! Po co pytałaś czy z nim jest? Pojechałeś po bandzie kolego. Dałeś jej tylko ewidentny sygnał, że jesteś zazdrosny i ciągle o tym myślisz. Miałeś jej pokazać, że jest Ci to obojętne, miałeś jej pokazać ten dystans, nie zrobiłeś tego. Życzenia? Bez komentarza... panienka olewa Cię z góry do dołu, jest dla Ciebie chamska, zabiera Ci prezenty, które Ci dała (straszna dziecinada i brak kultury), a Ty jej składasz życzenia... chłopie weź się w garść.

Dałeś ciała. Popełniłeś sporo błędów, których popełnić nie powinieneś, bo praktycznie dostałeś porady, a się do nich nie zastosowałeś. Ona zachowuje się jak rozkapryszona dziewczynka, odpuść sobie ją. Ona ma Cię głęboko gdzieś i bardzo dosadnie Ci to pokazuje. Na ten moment nic nie zrobisz. Odzywając się do niej, będziesz popełniał kolejne błędy. Zerwij z nią całkowicie kontakt. W Twoim przypadku to musi potrwać parę ładnych miesięcy. Ona Ciebie nie szanuje, więc odpuść sobie ją. Za pół roku będzie inaczej śpiewać, za pół roku bez kontaktu. I nie twierdzę, że wróci, ale może, może coś zrozumie.

124

Chłopie odetnij się od tej panienki. Po jakiego grzyba się do niej odzywasz, jeżeli ona traktuje Cie jak śmiecia. Cały czas żyjesz nadzieją, że będziecie razem. Zapomnij o niej. Tego chwasta pół miasta. Daj szanse innej, nie poniżaj się.

125

Mam jeszcze jakiekolwiek szanse aby było inaczej tobiasz ? Czy już po prostu powinienem odpuścić ?...

126

Cenaaa napisał/a:

Mam jeszcze jakiekolwiek szanse aby było inaczej tobiasz ? Czy już po prostu powinienem odpuścić ?...

Nie zabieram nikomu szans, bo życie jest nieprzewidywalne i różnie może być. Twoja sytuacja jest bardzo kiepska, żeby nie napisać zła. Na ten moment szans żadnych nie masz, ale nie wiem co będzie za pół roku, za rok. Jeżeli chcesz mieć chociaż cień szansy to zerwij kontakt całkowicie. To jest Twoja jedyna jakakolwiek szansa, że panienka za rok się obudzi. Może tak być, ale nie musi. Wiem jak się czujesz, dlatego posłuchaj dobrych rad i nie rób już takich błędów. Posłucha ludzi, którzy przeżywali podobne historie i mają jakieś doświadczenie. Daj sobie z nią spokój na razie. Otwórz się na inne dziewczyny. Zobacz jak ona Cię potraktowała, jak śmiecia. A ty ją jeszcze przepraszasz i składasz życzenia. Żyj sam dla siebie. Wiesz ja po rozstaniu chciałem pobyć sam ze sobą. Chodziłem sam na spacery, kupowałem piwo i siadałem i nad tym wszystkim się zastanawiałem. Dużo mi to dało, pobycie sam ze sobą. Tobie radzę to samo. Bądź szczęśliwy, realizuj swoje marzenia, swoje pasje. Spotykaj się ze znajomymi, umawiaj się z dziewczynami, żyj chłopie, żyj wink teraz jest Ci ciężko, bo to świeża sprawa i ten kontakt jest zachowany... ale uwierz mi na słowo, że po miesiącu bez kontaktu będziesz odczuwał wielką ulgę. Będziesz z siebie dumny, że jej nie męczysz. To ona wtedy dojdzie do wniosku, że przesadziła, będzie miała wyrzuty sumienia. Wiesz, moja była zablokowała mi wyjazd do UK. Gdyby jej ciocia mi jednak nie pomogła bym tutaj nie przyjechał. Moja ex nie chciała mnie tu za żadne skarby, kłamała żebym tylko tu nie przyjechał i wkręciła obecnego chłopaka na miejsce pracy, gdzie miałem ja robić. I wiesz co mi powiedziała jak się spotkaliśmy po kilku miesiącach ciszy? Że jest jej głupio, że mi wtedy nie pomogła tutaj przyjechać. Sam widzisz jak działa czas... czas jest Twoim największym sprzymierzeńcem. Czas działa cuda.

127

Traktuje mnie tak bo to ja nawaliłem. Jednak według mnie na takie coś nie zasłużyłem...

128

Jestem w tym momencie totalnie rozdarty... W dodatku targa mną niesamowita zazdrość... Nie umiem sobie z tym wszystkim poradzić...

129

Ja pier***le, chlopie wez sie nie mazgaj. Wiekszosc, jesli nie wszyscy na tym forum maja za soba gryzienie scian, ja tez. Znam cala anatomie tego zjawiska i Tobiasz napisal Ci bardzo dokladnie o co chodzi. Gryzienie scian jest tylko CHWILOWE. Ale jesli jestes dupa to masz to na co Cie stac. Nie placz tu juz.

130

czlowiek_znikad napisał/a:

Ja pier***le, chlopie wez sie nie mazgaj. Wiekszosc, jesli nie wszyscy na tym forum maja za soba gryzienie scian, ja tez. Znam cala anatomie tego zjawiska i Tobiasz napisal Ci bardzo dokladnie o co chodzi. Gryzienie scian jest tylko CHWILOWE. Ale jesli jestes dupa to masz to na co Cie stac. Nie placz tu juz.

Rozumiem. Nie musisz się tak unosić. smile

Posty [ 66 do 130 z 359 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024