Skąd wiem?Bo sobie poczytałam, jak u młodego pojawiły się problemy.I mi się oczy otworzyły.Nie wierzysz - poczytaj artykuły lekarzy i terapeutów zajmujących się rehabilitacją i leczeniem niepełnosprawnych dzieci.
NATURA PO COŚ WYMYŚLIŁA PEWNE RZECZY.
Jeśli ktoś się boi bólu, może niepowinien mieć dzieci
Asterko,tak sie składa,że wokół mam lekarzy różnych specjalizacji.Mój mąż jest rehabilitantem.Wiele razy opowiadał o dzieciach urodzonych z niedotlenieniem,ze spastyką kończyn,z mózgowym porażeniem dziecięcym dlatego,że lekarz zdecydował,że ich matki urodzą naturalnie.Nigdy natomiast nic nie mówił o tych powikłaniach,o których napisałaś.I to nie dlatego,że uczestniczy w jakiejś zmowie a dlatego,że przez 17 lat pracy z niczym takim się nie spotkał.
Nie pisz proszę,że natura po coś wymyśliła te rzeczy tylko poczytaj sobie ile kobiet lub ich dzieci umarło w krajach Trzeciego Świata,czy w XIX na przykład na w Polsce bo nie miały możliwości urodzić przez cc.
Każdy lekarz Ci powie,że procent powikłań przy porodzie naturalnym jest większy niż przy cc.Są, owszem przy cc zagrożenia dla dziecka ale zgoła inne,które opisałaś:)
Cieszę się,że nie jesteś w jakiejś komisji w kwestii decydowania która kobieta może mieć dziecko a która nie bo Twoje opinie pachną mi tu fundamentalizmem pani Pawłowicz