Drogie kolezanki a czy uzywała któraś z Was tabletki w/w albo jakies ich odpowiedniki??? kolezanka moja stosuje od czasu do czasu zelixe i znika w oczach... w jeden tydzien traci ok 5 kg jednak sa skutki uboczne jak wiadomo przy takich tabletkach...suchosc w ustach, mozliwosc boli glowy, zlego samopoczucia... mimo wszystko korci mnie by sprobowac choc jeden miesiac... co o tym sadzicie ? zwlaszcza te leniuchy co jak ja nie maja ochoty na wyciskanie siodmych potow na silowni...;)
Niestety te tabletki są na receptę,a jeśli nie jesteś osobą z jakąś wielką nadwagą i tego na prawdę nie potrzebujesz lekarz Ci ich nie przepisze.Kolejna sprawa to taka,iż każde tabletki mają działania uboczne,o których też już wspomniałaś,a skoro Twoja koleżanka "znika w oczach" oznacza ,że mają na nią zły wpływ.
Uważam,że jeśli chcesz schudnąć parę kg.to 3 posiłki dziennie,0 słodyczy,więcej ruchu i silna wola!
Osobiście tak robię i widzę pozytywne efekty na wadze.
Pozdrawiam
.
tak wiem ze sa na recepte.. ![]()
staram sie nie jesc duzo i nie jesc pozniej niz 19 godz. ale slodyczy trudno mi odmowic;(
tak mnie ciagnie ze nie moja motywacja znika...
a wiadomo ze to latwiej dzieki takim tabletkom..zwlaszcza ze mam mozliwosc ich zalatwienia....coz ...to dylemat..bo slyszalalam podzielone opinie ..
O tym pierwszym specyfiku niestety nie słyszałam...natomiast na temat Meridii owszem, ale jedynie same złe wiadomości...potrafią doprowadzić organizm do skrajnego wycieńczenia a po odstawieniu ich waga przyrasta niczym przez pączkowanie...stanowczo nie polecam tego typu środków.
Nie ma cudów,nie da się schudnąć bez wysiłku i diety!takie jest moje zdanie..a takie sposoby mogą jedynie zaburzyć trawienie i gospodarkę wodną w organizmie co spowoduję odwodnienie i złe samopoczucie,zdecydowanie odradzam!lepiej już chyba zaakceptować siebie takim jakim się jest jeżeli nie chce się ćwiczyć:/
Znam jeden i drugi lek. Zelixa jest polskimodpowiednikiem meridii. Są to leki dla osób z bardzo dużą otyłością i ktore w żaden inny sposób nie mogą poradzić sobię ze zbędnymi kilogramami.
Jeśli kto ś chce stosowac ten lek to koniecznie musi to robić pod okiem specjalisty. Nie jest to również tak, że jak będziemy go zażywać to kg same polecą w dół. Trzeba stosować dietę niskokaloryczną.
Tak to prawda tabletki są baardzo "mocne" przeznaczone dla osób z dużą otyłością...ale zadnej diety nie trzeba stosowac, skoro po połknięciu tabletki nie ma się ochoty na żadne jedzenie,,,jedyne to woda. Moja koleżanka czasem musiała zmuszac się by zjesc chociaż obiad... dlatego też waga tak diametralnie się zmienia...czytałam sporo o tych preparatach w necie i duuzo dziewczyn się na to bierze... Dlatego korci by też spróbować....
Każdy organizm jest inny. Znam osobę, która z bardzo dużą otyłością na meridzie przytyła a apetyt miała jeszcze większy. Dla niektórych to jest jedyna deska ratunku. I jeśli ta tabletka ma uratować życie osobom, które przez otyłość mają inne zagrażające życiu schorzenia jest to naprawdę dobre rozwiązanie. Jednak nigdy na własną rękę.
Landa-zgadzam się z Tobą.Każdy organizm jest inny.
Ja ,np.bardzo,ale to bardzo szybko tyję!A żeby schudnąć to muszę się na prawdę "namachać".
Na samym niejedzeniu słodyczy zrzucam do 3 kg,ale żeby dalej coś spadło to ni rusz.Pominę fakt,iż staram się jeść jak najmniej,do godziny 18,sporo się ruszam.No cóż...jeden ma tak,drugi ma tak i nic już na to nie poradzę.Jednak nie załamuję się,bo jak bardziej się za to wezmę,to jeszcze schudnę,ale cóż...nie chce się tego jakoś bardziej realizować.Za ciężko.
A co do słodyczy to odzwyczaiłam się ich smaku.Nie mam na nie chęci,nie odczuwam na to potrzeby
.
Lepiej zjeść jabłko czy banana
.
kurcze, ale sie nakrecilam na ten lek,ale jak gozdobyc czy lekarz internisa go przepisze/chyba raczej nie.
No raczej napewno nie... mi recepty załatwia koleżanka..
Też bym chciała taki cudny lek,ale mogę sobie jedynie pomarzyć.
niebezpiecznie jest tak szybko chudnąć... ja swego czasu też łykalam tabletki, Formoline. Ale chudłam 1 kg na tydzień. W miarę normalnie jadłam, piłam dużo wody, dzięki temu nie miałam zadnych skutków ubocznych. I nawet tabletek nie musiałam codziennie łykać, tylko od czasu do czasu jak zaszła taka potrzeba. I efekt... 17 kg mniej.
14 2009-06-07 16:10:41 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-06-07 16:11:46)
Tak działają tabletki na odchudzanie na bazie amfetaminy. To po pierwsze. Po drugie przy dłuższym czasie przyjmowania tego leku zauważalne być zaczną skutki typu ogromne wycięczenie organizmu, zapalenie mięśnia sercowego oraz efekt jojo. Bóle głowy biorą się stąd, że po tych tabletkach nie chcę się jeść i brak jest witamin, suchość w ustach- możliwe odwodnienie. Taka kuracja powinna być przeprowadzana ściśle pod opieką lekarza. Poza tym często odchudzają się osoby, którym to nie jest potrzebne. A jeśli chce się schudnąć to chyba najwięcej satysfakcji przynosi moment, w którym stajemy na wagę i patrzymy, że ważymy dwa kilo mniej po ciężkich ćwiczeniach, dietach. I kiedy czujemy się dumne, że wytrwałyśmy.
co?? jakiej amfetaminy!? Formoline nie ma nic wspólnego z amfetamina... jeju, ja to nie rozumiem co ludzie mają do tego, że ktoś chce się wspomagać jakimiś tabletkami...bez przesady!
drogie Panie:)
brałam zelixe, powiem, że pierwsze kilka dni było mi duszno, kręciło mi sie w głowie, a potem żadnych skutków ubocznych, schudłam 10 kg w dwa miesiące bez diety i ćwiczeń. Brzmi jak bajka? otórz kiedy odstawiłam zelixe przytyłam znów tyle samo, zresztą nie tylko ja, moja siostra też brała i meridie i zelixe i po odstawieniu wracała do swojej wagi wyjścowej. Wydaje mi się, że nie ma sensu się faszerować chemią i liczyć na efekt krótkotrwały. Radzę zapisać się na jakieś ćwiczenia, taniec, siłownie, albo poprostu pobiegać 3-4 razy w tyg, nie jeść kolacji i efekty będą widoczne już po miesiącu. ja tak zrobiłam i jestem zadowolona i jakże z siebie dumna, że udaje mi sie bez pomocy magicznych tabletek;p
pozdrawiam
Drogie koleżanki!!!
Czy któraś zaczyna "kurację" Żelixem 15?? Wykupiłam opakowanie, za chwilę będę brała 1 tabletke i chciałabym wymieniać się informacjami z kimś innym-może brzmi beznadziejnie ale we dwójkę lepiej
. Pozdrawiam Was:)
zaczynałam od zelixy 15 mg, co potrzebujesz wiedzieć?:P
Ja też brałam zelixe 15. Teraz od jutra zaczynam kolejny listek po przerwie... to co mówicie to prawda faszerowanie sie chemia , ale rzeczywiscie sa efekty a pozniej przyzwyczajam sie jesc mniej i waga nie wraca do tego samego punktu wyjscia.... choc jak nie mialam opamietania jak ostatnio wlansie to niestety tak sie stalo:P dlategoteż zaczynam jutro znow
miesiac i starczy
a wy jak tam dziewczyny? ile kg mniej po pierwszych tygodniach??
Brałam kiedyś Meridię i o tej wiem, że działa. Znajomej lekarz zmienił Meridię na Zelixe. Po Meridii chudła, po Zelixe nie chudnie wcale. Czy te dwa leki mają naprawdę taki sam skład?
Ja kiedyś brałam adipex-rewelacja ale.... skuteczność widać tylko za pierwszym razem. po paru miesiącach chciałam powtórzyć "kurację" i nic...zupełnie nic. Nawet apetytu mi nie zmniejszyło, poprostu organizm nie zareagował na "lek", który już znał
.
O Zelixie słyszałam różnie opinie, to wszystko kwestia organizmu...
Ja dzis biorę 3 tabletke zelixa, jak narazie brak apetytu w 100%, po 18:00 na nic nie mam ochoty, herbatę i wodę popijam i to mi w zupełności wystarcza. Na wagę wejdę po 7 dniach
:D:D.
A jakie u Was efekty??
Pozdrawiam
:):)
jeśli chodzi obrak apetytu to radzę nawet wmuszać w siebie coś do jedzenia, bo nie jeść nic nie jest rozwiązaniem dobrym, po odstawieniu zelixy efekt jojo murowany, warto też pobiegać czy jakkolwiek się poruszać, szybciej będą upragnione cyferki na wadze;p
W moim przypadku za pierwszym razem kiedy brałam zelixe(zaczynałam od 15 mg, a skończyłam na 10mg) schudłam dyszkę tak jak pisałam, ale potem mimo , że odstawiam tabletki, odżywiałam się dobrze, ,jeżdziłam na desce i dużo się ruszałam to i tak wróciłam do porzedniej wagi. mało tego byłam u lekarza i mam szmery na sercu, nie wiem czy od zelixy, ale wykluczyć tego też nie mogę tym bardziej, że wcześniej nic mi nie było. teraz chodzę na siłownię i chudnę średnio 1 kg tygodniowo, może to nie dużo ale nie mam celulitu, czuję się lekka i mam gwarancję, że nie wrócą mi te kilogramy tak szybko jak ubyły.
także zachęcam was dziewczyny do ruchu! po co napychać się tabletkami, które maja tyle skutków ubocznych, a potem i tak wszysko wróci, wiem, że każda chce byc szczupła, ale o ile więcej satysfakcji sprawia mi fakt, że pracuję nad sobą, a nie tylko zazdroszczę innym kobietą o nienagannych kształtach;p
23 2009-08-10 11:25:10 Ostatnio edytowany przez foggia (2010-01-27 11:47:04)
;-!
Witajcie dziewczyny jeśli chcecie kupić meridie 10 i 15 lub zelixe bez recepty poniżej podaje namiary musicie w google wpisać meridia kupno i wyskoczą wam stronki z ogłoszeniami osób które sprzedają te leki bez recepty:)))Nie mogę podać linka bo jestem nowym użytkownikiem
(((((((((
PS: Ja brałam przez miesiąc meridie 10 i schudłam 10kg bez ćwiczeń tyle że....strasznie się pociłam chodziłam bardzo zmęczona i chciało mi się pić!!!!Ale jak 10kg poszło w dół to po czasie zapomniałam że były takie skutki uboczne:))))
Witam
Chciałabym się podzielić z Wami moim doświadczeniem po 18 dniowym łykaniu zelixy 15. Przez pierwsze trzy dni miałam lekkie zawroty głowy, następne kilka dni przebiegało bez większych objawów jednak w drugim tygodniu coraz częściej moi znajomi zaczeli zadawać mi pytania co się ze mną dzieje. Jestem aktywną, energiczną kobietą a wówczas " zawieszałam się" przestało się mi chcieć pracować zawodowo, czy wykonywać domowe czynności. Nie potrzebowałam snu, kladłam się najczęściej o 2.30 i wstawałam wcześnie rano. Poza tym czułam jak mnie " wewnętrznie trzęsie" Zaczeły mnie denerwować rzeczy które wcześniej bardzo lubiłam np dzwięk przychodzącego smsa w telefonie komórkowym lub grajace radio. Nie miałam suchości w ustach, nadal posiadałam apetyt szczególnie wieczorem ogarniało mnie " ssanie"( wieczorami nie spożywam posiłków) Po odstawieniu tabletek wróciłam do " normalności" Nadal pozostała mi jednak nadwaga. Zapomniałam dodać, że przez te 18 dni schudłam jedynie 1 kg. Zazdroszczę wszystkim, którzy chudną po zelixie i meridi i nie mają problemów. Mi pozostaje moje ulubione pływanie ( na które podczas brania zelixy, też nie miałam ochoty) pozdrawiam
Nie ma leków cud , a te które dają cuda szkodzą naszemu zdrowiu. Silna wola , ruch , ograniczenie jedzenia - tylko to pozwoli nam schudnąć;)
A dla chetnych przesyłam link do przydatnego artykułu pod tytułem "18 pułapek przez które tyjesz" Może komus się przyda;)
http
/ stylio.pl/porady-18-pulapek-przez-ktore-tyjesz
witam wszystkim niewiem co sie dzieje poniewarz dzisiaj wziełam 9tabletke i cały czs mam ochote jesc oczywiscie niejem głoduje ale czy to normalne.
witam wszystkim niewiem co sie dzieje poniewarz dzisiaj wziełam 9tabletke i cały czs mam ochote jesc oczywiscie niejem głoduje ale czy to normalne.
To nie normalne! Jakies szaleństwo. Głodowanie sie i jakies szemrane leki. A co ze zdrowiem, które tak rujnujesz?
wiem ale chce schudnąć mam 30lat i robie sie nieatrakcyjna
to zrobisz się jeszcze bardziej nieatrakcyjna jak schudniesz, a potem przytyjesz dwa razy tyle co ważysz teraz. nie możesz się głodować, idź biegaj, zapisz się na jakies zajecia, wprowadź dietę i odżywiaj się zdrowo! bo najpierw tabletka zelixy , a potem czekoladka nic nie da, wiem to po sobie.
oprucz tabletki zelixa stosuje djete 100kalorii ale jestem głodna mam mentlik w głowie
to jedz więcej skoro czujesz głód, ale wez się za sport, albo wprowadź poprstu więcej ruchu w swój plan dnia, poza tym obilcz ile potrzeba Ci kalorii w ciągu dnia i będziesz wiedziała czy się bezsensownie nie głodzisz , tu masz link
http://www.odchudzanie.yoyo.pl/kalkulat … ryczne.htm
i postaraj sie, żeby te kalorie były wartościowe, tzn nie w ciastku czy czekoladzie, a w warzywach, chudym mięsie etc.
Witam, mój lekarz zaproponował mi dziś tabletki: Zelixa, Meridia, Lindaxa, jedne do wyboru, czytałam Wasze posty i widzę że opinie macie podzielone, ja mam zamiar wypróbować Zelixa po konsultacji z lekarzem stwierdziliśmy że te będą najodpowiedniejsze dla mojego organizmu, zażywanie tabletek ściśle pod jego kontrolą, już jestem ciekawa efektów, ważę w tej chwilii 65 kg, przytyłam po tabletkach antykoncepcyjnych, chciałabym dojść do wagi 45-48 kg, jestem niska:158cm wzrostu, czy mogłabym prosić abyście napisały mi za ile kupujecie ten preparat? będę bardzo wdzięczna-pozdrawiam:-)
to róznie, ja płaciłam nawet 30 zł za opakowanie na miesiąc, ale są też droższe. zalezy od apteki chyba. 70 zł to górna granica. niewątpliwie Ci pomogą tylko pamiętaj, żejest to efekt jednorazowy.
CZEŚĆ! Jestem Judyta, od 10-07-2009 biorę M-15. Nie znam swojej wagi wyjściowej, ale myslę , że schudłam jakieś 10kg ,widzę to po ubraniech. Dobrze się czuję, mam dużo energi, dzięki temu mój dom jest gruntownie wysprzątany. Ważę 78 kg,/ wczoraj kupiłam wage/, ta wiedza dała mi dużo radości i energi, gdyz od wielu lat tyle nie ważyłam.Pozdrawiam i życze WASZYCH sukcesów.PA
witam was serdecznie pisałam kiedys ze sie głodze dzieki za zimny prysznic biore nadal zelixe jusz 11tabletke dzis ale jem przynajmniej prubuje czuje sie dobrze jeszcze na wage nie staje aby porównac zmiany życze wszystkim sukcesu i wytrwałosci.a jeszcze jedno muj maż powiedział ze to moja decyzja jak chce wygladac dlaniego zawsze bede najpiekniejsza ....pozdrawiam wszystkich
Claudymek, a co masz na myśli mówiąc, że jest to efeky jednorazowy?
ja schudlam bez efektow jo-jo dzieki diecie herbalife mam 37 lat i co prawda moja skora juz powoli traciła jedrnosc coraz wiecej cellulitu a po tej diecie herbalife i opiece konsultantow z podala bym wam link ale oskarżą mnie o spamowanie wiec podam wam tak : mojezywienie.pl którzy nademna czuwali niedość ze schudlam 11 kg przez 2 miesiace to jeszce skora mi sie poprawila i rozbił cellulit. Moj mąż jest w szoku ![]()
efekt jednorazowy w takim sensie, że chwilowy, nie wiem w sumie co trzeba byłoby zrobic żeby nie wrócić po zelixie do porzedniej wagi. ja skonczyłam jeść tabletki i mimo, że uprawiałam sport i przeszłam na dietę wróciły mi poprzednie kg.
Witajcie ....
Stosuję meridię od ok 3 tygodni ..... po pewnych wydarzeniach w moim życiu , które miały miejsce w kwietniu tego roku - strasznie przytyłam - jak weszłam na wagę na początku sierpnia załamałam się + 12 kg
... Tak szybkie przybranie na wadze spowodowane było obsesyjnym obżeraniem się w szczególności słodyczami - każdego doła -> zajadałam !!
Poszłam do lekarza internisty - powiedziałam, że mam problem, że nie mogę się powstrzymać i proszę o pomoc bądź skierowanie mnie do "właściwego" specjalisty... Pani doktor spytała mnie czy chciałabym spróbować tego leku Meridia , stosując równocześnie dietę oraz zwiększyć wysiłek fizyczny - i oczywiście pod stałą kontrolą lekarza... Wyjaśniła mi również , że jeżeli nie wykluczę słodyczy , chipsów itp oraz jeżeli nie będę ćwiczyć nie przyniesie to efektu, ponieważ to nie są tabletki cud i nie spalają same tłuszczu!!! . Zdarza się również, że na niektórych te leki nie działają - jeżeli w pierwszym miesiącu nie spadnie min, 2-3 kg nie ma sensu brać...
Odkąd przyjmuję lek (sama świadomość brania chyba bardziej mobilizuje
) odrzuciłam słodycze, jem często a mało i ostatni posiłek max 3 h przed snem , wzbogaciłam dietę w więcej owoców , warzyw, piję wodę , przestałam korzystać z takich przyjemności jak majonez
, od poniedziałku do piątku codziennie 1,5 h aerobiku w domu ( teraz już 1,5 h na początku po 15 minutach wysiadałam, ale z każdym dniem ilość minut sie powiększała).
Zgubiłam już 4,5 kg mojego balastu
Samopoczucie mam duzo lepsze i więcej chęci do życia, ale to tylko dzięki zwiększeniu aktywności i poprawie nawyków żywieniowych.
Pod kontrolą lekarza należy codziennie rano zapisywać wagę a jak się lek skończy trzeba lekarzowi pokazać spis i wejść na wagę
i to ewentualnie zadecyduje o tym , czy wypisze kolejną receptę....
Szczerze powiem ,że nie wiem czy zdecyduję się na następne opakowanie w sumie nie chciałabym już żadnej ingerencji w mój organizm ale z drugiej strony obawiam się że miasiąc to za krótko i mogę zbyt szybko wrócić do "starych nawyków" - zobaczymy co lekarz powie ![]()
czesc wszystkim dzisiaj niewziełam tabletki poniewarz wczoraj bardzo zle sie czułam było mi niedobrze drzenie rąk a co najgorsze to kołotanie serca strasznie sie wystraszyłam w głowie mi sie kreciło normalnie tragedia dziś jusz lepiej sie czuje ale brakuje mi tabletki chodze poddenerwowana teraz wiem ze te tabletki mogą uzalerzniać jak amfetamina bede starała sie schudnąć sama dieta durzo ruchu itp trzymajcie sie ale zastanówcie co jest nawarzniejsze zdrowie czy uroda ......
czesc wszystkim dzisiaj niewziełam tabletki poniewarz wczoraj bardzo zle sie czułam było mi niedobrze drzenie rąk a co najgorsze to kołotanie serca strasznie sie wystraszyłam w głowie mi sie kreciło normalnie tragedia dziś jusz lepiej sie czuje ale brakuje mi tabletki chodze poddenerwowana teraz wiem ze te tabletki mogą uzalerzniać jak amfetamina bede starała sie schudnąć sama dieta durzo ruchu itp trzymajcie sie ale zastanówcie co jest nawarzniejsze zdrowie czy uroda ......
czesc
a moze spróbuj diete herbalife mi pomogla i co wazne nie uzaleznisz sie jak od tych tabletek jesli chcesz namiary na fachowcow napisz na maila
dieta Kwaśniewskiego jest idealna na zrzucenie wagi , szukajcie na necie .
biore zelixe 15 od 20 dni na wadze 6 kg mniej i czuje sie dobrze.jedyne o czym trzeba pamietac to o jedzeniu inaczej bedzie jo-jo i wypadanie włosow i omdlenia itp.organizm musi miec dostarczane pozywienie inaczej zaczyna gromadzic zapasy.
do tego kontrola cisnienia ja mialam normalne+4kawy dziennie teraz przy zelixie mam ok ale kawe musialam zmniejszyc do 1-2 dziennie.3 jesli pracuje na nocna zmiane.wtedy cisnienie jest ok i niema zadnego kolatania serca i trzęsiawki.a na suchosc w ustach pomaga guma do zucia.to by bylo tak w skrucie a zeby jo-jo nie bylo to trzymac sie tego co bylo przy zeli czyli 4-5 posiłkow dziennie(caly czas takie same objetosciowo bo inaczej rozciagamy zołądek)jesli podczas brania to byly np 2 posilki ale wieksze to zoladek sie nie skurczy i jo-jo- murowane.ten lek nie spala tłuszczu tylko zmniejsza laknienie zeby mozna bylo bez glodu ustawic sobie ilosc i czas jedzenia na mniejsze i nie wystarczy mieciac czy dwa jesli nieregularnie i duzo jadlo sie przez lata:).
pozdrawiam i zycze powodzenia
sorki za błedy-to przez pospiech:)lece na rowerek:)
Witajcie! Właśnie znalazłam to babskie forum i również podzielę się z Wami moimi doświadczeniami. Mam 38 lat zawsze byłam serdelem. Serdelem a nie serdelką. W " dobrym" czasie ważyłam 135 kg. Dietki oszczędzające i inne pomagały i owszem ale zawsze dochodziłam do 120 kg i stop. Od 52 dni biorę Meridię 15. Przepisał mi lekarz pierwszego kontaktu po uprzedniej konsultacji z lekarzem w stacji krwiodawstwa. Nadmienię iż honorowo oddaję cząstkę siebie co 12 tyg i jestem zarejestrowana w Banku Niespokrewnionych Dawców Szpiku Kostnego. Teraz jem z rozsądku chudo, cienko, jedna - dwie kawki, zero słodkiego. Szmatławce zaczynają wisieć. Power nie z tej ziemi!!! Zero zmęczenia. Zero nadmiernej potliwości. 17 kilo mniej!!! Jestem kucharzem i kierownikiem kuchni. Zapachy piekne ale nie mam ślinotoku!!! Na kontrole do medyka śmigam co tydzień. Nie jest zaniepokojony zbyt szybkim spadkiem wagi, ja też nie a wiem, że za chwilkę będzie następowało to duużo wolniej. Za 8 dni będę miała przerwę w meridii przez miesiąc. Zobaczę co się będzie działo. Do brania meridii nakłonił mnie lekarz ortopeda, gdyż mam mocne zwyrodnienie stawu kolanowego. Ból jest o niebo mniejszy. Pozdrawiam i czekam na głosy od Was.
Witam, stosowalalm zelize rok temu, byly skutki uboczne takie jak suchosc w buzi, zawroty glowy (od czasu do czasu), problemy z zasypianiem, ale faktycznie nie chcialo mi sie jesc. Ten srodek na prawde dziala. Nie umiem teraz zalatwic tych tabletek, bylam u lekarza mam 158 cm i 75 kg, nie wiem dlaczego nie chce mi ich przepisac.. w zwiazku z tym, ma ktoras z was do sprzedania zelixe?? bardzoo mi zalezy !! bylabym mega wdzieczna!! prosze o odpowiedz !
Witam wszystkich ja w czerwcu zaczełam stosować meridie przy wodze 94 kg łykałam ja przez miesiąc zmieniłam diete na1200 kalori dziennie zero tłuszczów zero słodyczy i zero mięsa wieprzowego tylko drób rybki i wołowinka dużo warzyw i owoców i woda niegazowana oprócz tego 20 minut dziennie ćwiczyć schudłam 12kg odlipca stosuje błonnik naturalny dalej cwicze i stosuje diete chudne wolniej ale ważne że nie tyje od czerwca schudlam 18 kg pozdrawia wszystkich iżycze wytrwałości:))
witam,przez 6 miesiecy bralam meridie schudlam 10kg,przestalam brac te leki wrocilam do swojej wagi !
efekt jo-jo murowany
Czesc! czasami jak czytam te wasze wypowiedzi to smiac mi sie chce!! Jasne....rozumiem ze ktos sie boi brac takie preparaty bo skutki uboczne sa ogromne!! ale trzeba wziasc tez pod uwage to ....jak duzo skutkow ubocznych ma otylosc itp!! i smieszne jest dla mnie to jak ktos pisze ze jakas dieta czy jakis preparat jest zly bo jest po nim efekt jojo ! BES SENSU! jasne....jak bierze sie a potem wraca do nowych nawykow i je tyle samo co wczesniej to proste ze sie przytyje!! odchudzanie jest dla osob madrych i odpowiedzialnych !! jak mozna przytyc 2 razy tyle jak sie malo je ....?? osoby ktore sie odchudzaja juz zawsze musza uwazac na to co jedza i ile jedza ! niestety! Ja osobiscie bralam zelixe 15 przez pare miesiecy....i juz przez pierwsze 2-3 schudlam 10 kg !i nie moge tu powiedziec ze jakos wielce sie wysilalam....bo poprostu malutko jadlam (bo nie chcialao mi sie) i nie wylewalam potow na silowni! ale jak juz odstawilam zele....to apetyt wrocil....proste...ale wiem ze nie moge pozwolic sobie na jedzenie tyle ile jadlam kiedys!! juz od ok roku nie biore zeli i waga utrzymuje mi sie taka sama! a zela tylko pomogla szybko i latwo zgubic! a skutek uboczny mialam tylko taki ze czasami robilo mi sie ciemno w oczach ....(gdy szybko sie podnosilam itp) ale nie przeszkadzalo mi to tak w codziennym zyciu! takze ludzie jezeli chcecie sie odchudzac to robcie to z glowa!!!
Witam na forum,
chciałam coś napisac od siebie o zieli 15.
Gdy dowiedziałam sie , że jestem w ciązy przestałam palić. Maleństwo się urodziło i całe 18 kg pozostałości po ciąży straciłam w ciągu 2 m-cy z powodu braku snu oraz czasu na jedzenie. Gdy mały przestał płakać a ja mogłam jeśc co chciałam powoli kilogramy przybywały. W lipcu tego roku obudziłam sie że waże ok 25 kg za dużo. Powiedziałam dośc!! Od 13 lipca przez ok 2 m-ce brałam ziele 15. Miałam mieszane uczucia, przeglądałam internet, czytałam fora, miałam dużo obaw. Skutki uboczne jak wszyscy suchość, na początku bezsennośc, brak koncentracji. Teraz waże ok 28 kg mniej. Jem od lipca trzy posiłki dziennie, I- kromke ciemnego chleba z wędlina, II- podobnie i po powrocie z pracy obiad - warzywa na patelnie lub to co wszyscsy tylko mniej. Mam tak zakodowane w głowie, że moja normą sa trzy posiłki, że nie ma bata. Bardzo dużo pije i sprawdziłam, że mój organizm aby utrzymac wage spala tyle ile mu dostarczam. Z wiekszą ilością waga poszłaby w górę.
Uważam, że ziele brać można ale ale... ona za nas nic nie załatwi pomaga poukładać sobie w głowie ( kod: ile moge zjeść) i to od tego zależy ile ważymy!!!!!
JEMY PO TO ABY ŻYĆ A NIE ŻYJEMY PO TO ABY JEŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53 2009-11-27 13:03:36 Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-12-10 20:34:29)
Przerażają mnie takie "wynalazki". Nie rozumiem po co brać tego typu rzeczy, kiedy można schudną w naturalny sposób, zyskując nie tylko ładną sylwetkę ale i bardziej zdrowsza wersje samej siebie. Odchudzanie powinno być długotrwałym procesem, który ma swój początek w głowie:) Jedyne preparaty, które łykam dla poprawy wyglądu i samopoczucia to Calivita(spam), wierzę że jestem na właściwej drodze. Nie wolno eksperymentować na własnym organizmie.
witam,od dwoch miesiecy biore zelixe15,chudne ale tak jak powinno to wygladac-1kg tygodniowo,ograniczylam jedzenie tzn.nie podjadam sobie w ciagu dnia i nie napycham sie na noc,ograniczylam cukry,biale pieczywo.staram sie jesc z glowa i nie folgowac wszystkim zachciankom tak jak kiedys.sa efekty i bardzo mnie to cieszy,a wrecz motywuje do cwiczen ktorych szczerze nienawidzilam.kazda z was musi przekonac sie sama,kazdy organizm jest inny,czytam tutaj o bezzsennosci,suchosci w ustach itd,ja nic takiego nie odczuwalam.zauwazylam tylko ze chudniecie bez ruchu i cwiczen spowodowalo ze jestem szczuplejsza ale moje cialo jest miekkie i galaretowate,szczegolnie brzuch,rece,uda.nie mialam duzej nadwagi,przytylam 15kg po ciazy,wiec jezeli moje cialo zrobilo sie takie to jak beda wygladaly dziewczyny naprawde z duza nadwaga,ktore chca szybko i latwo schudnac?naprawde to dziala ale starajcie sie traktowac zelixe jako wspomaganie w odchudzaniu,troszke wiecej ruchu,jakis taniec w domu wtedy nie tylko schudniecie ale wasze cialo bedzie jedrne i elastyczne.powodzenia....
witam was serdecznie, ja biore zelixe 15 od dokladnie 36 dni i co?
waga spadla o5 kg. Jestem zadowolona bo nie stosowalam przy tym zadnej diety - jadlam wszystko w rozsadnych ilosciach.
ale teraz chcialabym cos zmienic... bo zalezy mi na tym zeby skora byla bardziej jedrna. dlatego postanowilam ze wprowadze do mojego codziennego dnia troche ruchu, mysle ze przyniesie to spodziewane efekty.
a co do roznych opini jezeli chodzi o zelixe.. no coz... moze i nei mam nadwagi, moze i dalabym rade bez tego... ale kazdy z nas sam podejmuje takie a nie inne decyzje ..
Ja mam doświadczenia z Lindaxą 10 i 15 - brałam już 2 razy z dobrym efektem- chudłam , nie chciało mi sie jeść a te leki wpływają też na termospalanie . Efekt jest, ale skutki uboczne również - miałam częstoskurcze serca kilka razy w ciągu dnia - choć jestem zdrowa i nie choruje na nic, duża nadpobudliwość , moja znjoma dostała krwiomoczu po Zelixie-( Lindaxa, zelixa, Meridia i jeszcze parę -to tosamo) No coś za coś - nie są to środki bez wpływu na zdrowie - NA PEWNO- ale czego się nie robi dla urody;)
posty przeniesione
biore ja juz 3 ms waga spadla bo naprawde duzo mniej jem prawie wogole ale niestety zaczelo mnie bolec serce szkoda tylko ze nie przeszla mi ochota na picie piwa
Hej - serce nie boli -po pierwsze , ale na pewno są skutki uboczne ze strony ukł. krążenia, też miałam- częstoskurcze -ja brałam Lindaxę bo jest w kapsułkach jak Meridia.
Witam. niestety miałam okazję stosować jeden z tych leków. fakt,ze schudłam ok.11kg wcale mnie nie pocieszył(6mies.zażywania) kiedy znalazlam się na oiomie. Mam troche ponad dwadzieścia lat i zrujnowałam własne zdrowie. Może gdybym się nie odchudzała z tym lekiem do szpitala wtrafilabym duzo później. Tak czy siak odradzam odchudzania z lekami. niektórym pomagają, niektórym szkodzą. Moje życie zmieniło się diametralnie. nie ma chwili żebym nie myślała o najgorszym. Zanim weźmiecie lek rozważcie wszyskie za i przeciw,zważcie na to co jest dla Was naprawdę ważne. Życie jest krótkie i nie warto skracać go sobie samemu. nadal jest mi ciężko zgubić zbędne kg, a mam ich sporo, ale staram się i powoli mi to wychodzi...
Witam Was !!!!
Leki o ktorych mowa.... wlasnie sie skusilam na Zeli... i zastanawiam sie co bedzie dalej.... wzielam dlatego, ze przez ostatnie 3 miesiace okropnie przytylam tj 15 kg i waze teraz 85 kg... nie moge patrzec na siebie w lustrze... Powiedzcie mi drogie Panie ile musze brac te tabletki zeby zrzucic 15 kg, tak srednio... wiem, ze nie miesiac ale.....
dzieki za rady! pozdrawiam
Witam
Stosowałam meridie 15 bez wysiłków fizycznych w pierwszy miesiąc schudłam 9 kg potem było juz mniej bo jeszcze jakies 6 kg w okresie około 2 miesięcy czyli po 3 na miesiąc ,bardzo długo nie brałam innych leków zero niczego mineło od tamtej pory około 3-4 miesiące (od pory kiedy odstawiłam meridie) i zaczełam tyć przytyłam w ciagu miesiaca aż 5 kg czuje sie okropnie ciagle jestem glodna kupiłam sobie zelixa ale to nie nadaje sie zupełnie nie ma zadnego efektu biore juz ja miesiąc zero ubytku na wadze głod nie znikł ale po tym leku mam taka ochote na sex że niewiem z kąd we mnie ta ciągła ochota .......Generalnie nie polecam Zelixa , a meridie jak najbardziej tak ale z tego co wiem nie każdy ja znosi tak dobrze i bezproblemowo jak to było u mnie ![]()
Zelixa 15 prv 2290946
Ja z chęcią bym kupiła któryś z tych preparatów, sama nie mam dostępu, jeśli któraś mogłaby pomóc proszę piszcie na maila. Będe bardzo wdzieczna!
drogie kolezanki dzis zaczelam lykac zelixe 15 mam mieszane uczucia a lekarz stwierdzil ze to ostatnia deska ratunku nie wiem co robic
Witam,chętnie odstąpię Zelixę 15 mg .U mne bardzo udana kuracja ,ale warunek to reżim żywieniowy.Pozdrawiam
Witam,
brałam i zelixe i meridię.
zelixa nie działa meridia w tydzień spadłam 5 kg i później coraz mniej , na miesiąc 12 kg . działa to, ale trzeba brać przez rok dopiero po tym okresie organizm się przyzwyczaja i dopiero wtedy nie wara waga i apetyt .
ja brałam miesiąc i później wróciła mi waga moja mama bierze teraz i jest ok od 5 miesiećy.