no te tempki to faktycznie masz mega skaczące góra, dół i ciężko kompowi coś z tego wyciągnąć, żeby dał zielone musi się ta wyższa utrzymywać, a u ciebie spada po jednym dniu
2,146 2016-01-27 15:31:42 Ostatnio edytowany przez biedroszka (2016-01-27 15:33:10)
2,147 2016-02-06 13:24:34
Hej.
Jak to jest z wykrywaniem owulacji? Czy jeśli rano po pomiarze czerwone miga. To jest ona już wykryta. I potwierdzona na podstawie temperatur? Czy to jeszcze ulegnie zmianie? Bo to się nie pokrywa jakoś z wyglądem wykresu. A jedynie z prognoza. Chyba że potrzeba mu jeszcze kilka dni wyższych temp i się zmieni data owu?
Z ciekawości wpisuje jeszcze temp do innego programu, który niby wykrył skok temp i wskazał występowanie owu 3 dni temu.
Jak to jest z Waszymi komputerami?
2,148 2016-02-08 11:12:06
Jak miga lampka czerwona to ona tylko prognozuje owulacje na podstawie wcześniejszych cykli owulacje w 100% potwierdza po zamkniętym cyklu.
2,149 2016-02-08 15:51:54
dokładnie tak jak owieczka napisała, to co miga w danym dniu to prognoza, jak się już zacznie następny cykl to może ten dzień z migającą lampką zmienić jak przeanalizuje wszystkie tempki.
2,150 2016-02-12 09:41:30
Co do migania too mi dzisiaj miga i ma rację bo czuję kłucie w prawym jajniku.
Mnie komp juz po kilku latach tak zna że w sumie te prognozy zawsze się sprawdzają.
2,151 2016-02-12 10:41:49
U mnie pokazało prognozę ovu 6.02. Lecz potem z każdym kolejnym dniem pomiarów zaczęło się przestawiać. Po 3 dniach ustawiło na 4.02 i już tak zostało. Czyli teraz się pokrywa z wynikiem z tego mojego innego programu. Z czym raczej muszę czekać do zamknięcia cyklu to statystyki. Czyli wzrost temp po skoku i te inne rozbudowane do planowania dzieci. Bo te podstawowe mam. Długość cyklu, faza lutealna. na postawie wprowadzonych wcześniejszych miesiączek. Mogłam wpisać cały rok hehe. Z mężem postanowiliśmy sprawdzić czy planowanie płci może działa. Postanowiliśmy celowac w chłopca. Na dzień dzisiejszy z statystyk planowania mam potwierdzone ovu 4.02. Datę porodu 28.10 oraz ikonę chłopca. Oraz od 3 dni baby comp potwierdza mi pierwszy poziom ciąży. W sumie to nic. Mówi tylko tyle że stosunki pokrywają się z okresem płodnym i jest szansa na ciążę kolejne potwierdzenia na 15 i 18 dniu od? Chyba pod tej ovu
Dam wam znać co wyszło.
2,152 2016-02-16 11:24:47
Bunia ciekawa jestem twoich starań, musisz jednak pamiętać, że dobre wskazanie dni płodnych nie gwarantuje zajścia w ciążę w danym cyklu , tak naprawdę szans mamy niewiele i niestety maleją one z wiekiem , ale nic trzymam za ciebie kciuki powodzenia.
2,153 2016-02-16 16:07:32
bunia koniecznie napisz co i jak, trzymamy kciuki
2,154 2016-02-23 16:52:09
babunia i jak tam?
Sprawdziło się u mojej siostry bezbłędnie wskazał płeć a tez się starali w określonym dniu bo chcieli mieć dziewczynkę
2,155 2016-02-23 19:57:46
Miesiączka przyszła. Zobaczymy czy tym razem coś będzie
2,156 2016-02-23 20:14:12 Ostatnio edytowany przez Lady Ola (2016-02-23 20:15:26)
babunia i jak tam?
Sprawdziło się u mojej siostry bezbłędnie wskazał płeć a tez się starali w określonym dniu bo chcieli mieć dziewczynkę
Mówisz o Baby Compie? Czy starali się wtedy kiedy prognoza pokazywała ikonę dziewczynki? Czy Twoja siostra ma regularne cykle?
Pytam, bo zastanawiam się nad przerobieniem z Lady Compa na Baby, bo też chciałabym się starać tym razem o córeczkę i nie wiem czy warto inwestować w ten interes☺
2,157 2016-02-25 12:47:04
Hej dziewczyny. Już dawno zdecydowałam się na zakup tego cuda(nadal zbieram kasę ;-) Ale nurtuje mnie jedno pytanie,które zresztą wysłałam do producenta(ale odpowiedzi brak) Chodzi o to że biorę antydepresanty. Małe dawki i powoli będę z nich wychodzić. Nigdzie nie znalazłam informacji czy można używać takiego komputera. Niby na oficjalnej stronie nie ma do tego przeciwwskazań ale ja już zgłupiałam. Co o tym myślicie?
2,158 2016-03-01 10:08:36
owieczka napisał/a:babunia i jak tam?
Sprawdziło się u mojej siostry bezbłędnie wskazał płeć a tez się starali w określonym dniu bo chcieli mieć dziewczynkęMówisz o Baby Compie? Czy starali się wtedy kiedy prognoza pokazywała ikonę dziewczynki? Czy Twoja siostra ma regularne cykle?
Pytam, bo zastanawiam się nad przerobieniem z Lady Compa na Baby, bo też chciałabym się starać tym razem o córeczkę i nie wiem czy warto inwestować w ten interes☺
Tak moja siostra ma baby compa i starali się jak była ikonka dziewczynki ma regularne cykle.
mała belgijka - wiesz musiałabyś sprawdzić czy te leki wpływają jakoś na temperaturę ciała czy owulację bo jak nie to nie ma przeciwskazań
2,159 2016-03-01 11:25:09
No właśnie i tu się pojawia problem. Ponieważ jak zapytałam o to moją doktor to zrobiła wielkie oczy…..a jak jej powiedziałam że chcę używać komputera cyklu to patrzyła na mnie jak na kosmitkę…..
Dlaczego lekarze na siłę chcą nas truć
A może jest wśród was dziewczyna która miała taki problem jak ja…. będę szukać dalej informacji
Chciałabym dołączyć do grona szczęśliwie posiadających LC ;-)
2,160 2016-03-14 16:44:18
mała belgijka i jak odpisali Ci coś? może napisz jeszcze raz, bo z tego co dziewczyny piszą na forach to odpisują na pytania
2,161 2016-03-15 23:15:20
Tak,doczekałam się na odpowiedz ale była dosyć krótka i nie wiele wniosła. Odpisali,że oczywiście mogę używać LC jeśli leki,które zażywam nie wpływają na termikę ciała …. więc jestem w kropce. Pytając się innego lekarza czy mogą wpływać na temperaturę odpowiedział że szczerze to nie ma pojęcia.
2,162 2016-03-16 11:10:20
U mnie znowu okres haha no nic. Staramy się dalej.
Mała Belgijka: tak mi się przypomnialo. Napisz jeszcze swoje pytanie do dystrybutora UK. Jeśli polscy nie potrafili znaleźć odpowiedzi. Z tego co zauważyłam to cały support UK prowadzi jedna i ta sama osoba. Moja paczka długo do mnie jechała i zaczęłam w nerwach prawie codziennie dzwonić do tego Pana i pytać czy wie ci się z paczka dzieje. I aby sprawdził jej położenie. Raz rozmawialiśmy z godzinę. Przenosili akurat magazyny i dlatego tak wyszło z moja paczka. Szła chyba z miesiąc. Ten Pan mówi po polsku, co mnie milo zdziwilo. chętnie i wyczerpująco stara się odpowiadać. Może on pomoże
A jak nie to może kup termometr owulacyjny i testowo mierz nim przez jakiś czas, prowadź gdzieś wykres i zobacz czy będzie widoczny skok. Sprawdzisz czy twoje ciało się nadaje na pomiary
Ja przed zakupem LC, mierzyłam jeden cykl zwykłym termometrem. Aby sprawdzić czy dam radę codziennie rano wstawać i mierzyć. Miał jedno miejsce po przecinku ale dawał radę. Po wpisaniu temp w program, Znalazł owulacje.
Ps. Też jestem z tych zimno krwistych
2,163 2016-03-16 16:41:21
belgijka w sumie to oni tam nie są farmaceutami (no chyba że są ) jak lekarz nie wie to w sumie nie dziwne, że tak Ci odpisali. Poczytaj w ulotce co piszą, czy lek wpływa na temperaturę, czy nie.
2,164 2016-03-17 12:14:54
Chyba tak zrobię. Przeprowadzę eksperyment na sobie ;-) Zakupię termometr i będę obserwować. Przy okazji sprawdzę swoją wytrzymałość i systematyczność.
Trzeba będzie się zmobilizować.
Bunia87 - Masz może jakieś namiary na tego pana?
Ja jeszcze popytam lekarzy (może znajdzie się jakiś oświecony,który zna odpowiedz)
Czytałam inne fora i również znalazłam wpisy dziewczyny,która ma ten sam problem co ja…… nie wie czy leki które bierze mają jakiś wpływ.
Dzięki za rady :-)
2,165 2016-03-18 02:36:35
Wejdź na stronę lady comp co.uK i w dziale kontakt będzie mail do tego Pana. Pisz po polsku od razu.
2,166 2016-03-18 23:12:43
Witam Dziewczynki Dawno mnie nie było a więc, zaczne od tego, że Używam Lady Compa od ponad 6 miesięcy i do tej pory wszystko było pięknie jednak mam do was pytanie czy którejkolwiek zdarzyło się, żeby komputerek Lady Comp pokazywał prawdopodobieństwo ciąży - trzy migające lampki a testy ciążowe i testy z krwi wykonane 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki wyszły negatywnie.
Mam dośc regularne cykle, ale mam też niedoczynność tarczycy, na którą biorę leki i od 3 tyg. jestem na diecie -schudłam 5 kg, czy to wszystko mogło się nałożyć i dać zafałszowany obraz prawdopodobnej ciąży? Dodam zę temperatura wzrasta cały czas, nie byłam i nie jestem przeziębiona i że współżyliśmy z mężem(nie do końca )ale jednak w dni czerwone chyba dzień lub 2 po owulacji.
proszę o odp. pozdrawiam
2,167 2016-03-25 14:04:27
aagunia83 i jak tam dostałaś @???
2,168 2016-03-25 22:32:28
Hej dziewczyny tak dostałam okres tydzień póżniej, niż normalnie, ale nie mam pewności czy rzeczywiście mogłam być ciąży czy nie ponieważ póki co komputer nie wskazuje mi owulacji z zeszłego miesiąca, wtedy mogłabym się zorientować czy były szanse na zajście w ciąże czy nie.
2,169 2016-03-28 19:42:05
Agunia spokojnie komp zawsze jak się spóźnia dość sporo M to miga tymi lampkami to tylko jest prawdopodobieństwo tzn. że przez coś się okres spóźnia np chorobę stres itp
2,170 2016-04-07 14:20:51
agunia jak komp będzie potrafił jednoznacznie określić dzień owulacji to pokaże go po kilku dniach nowego cyklu. u mnie zazwyczaj pokazuje ok 4 dnia, druga pewna oznaka wystąpienia owulacji jest to ze komputer przechodzi na zielone światło, czyli wykrywa drugą wyższą fazę cyklu.
2,171 2016-04-08 17:04:43
Lady Ola napisał/a:owieczka napisał/a:babunia i jak tam?
Sprawdziło się u mojej siostry bezbłędnie wskazał płeć a tez się starali w określonym dniu bo chcieli mieć dziewczynkęMówisz o Baby Compie? Czy starali się wtedy kiedy prognoza pokazywała ikonę dziewczynki? Czy Twoja siostra ma regularne cykle?
Pytam, bo zastanawiam się nad przerobieniem z Lady Compa na Baby, bo też chciałabym się starać tym razem o córeczkę i nie wiem czy warto inwestować w ten interes☺Tak moja siostra ma baby compa i starali się jak była ikonka dziewczynki ma regularne cykle.
Owieczka jak bardzo Twoja siostra ma regularne cykle, 2 dni różnicy? Ja mam cykle 26, 29 a czasem nawet 32 dni co jakiś czas i zastanawiam się nad przekształceniem w baby comp. Czy da radę w przypadku takich cykli?
2,172 2016-04-21 12:30:08
próbujcie dziewczynki sama jestem ciekawa jak z tym planowaniem wyjdzie , dajcie znać
2,173 2016-04-26 08:45:47
Moja siostra ma w miarę regularne cykle różnica max 2-3 dni
2,174 2016-06-14 15:48:16
jakieś wieści odnośnie planowanych poczęć
2,175 2016-06-15 08:56:46
heh też jestem ciekawa czy się udało więc Lady Ola daj znać
2,176 2016-06-15 18:44:01
Sprzedam używany lady comp basic w korzystnej cenie W pełni sprawny, kupiony nowy 3 miesiące temu. Mail: agata414małpaop.pl
2,177 2016-06-20 14:36:05
a dlaczego sprzedajesz? nie sprawdził się?
2,178 2016-06-21 15:27:44
heh też jestem ciekawa czy się udało więc Lady Ola daj znać
Ja na razie się nie staram, najwcześniej za 1,5 roku.
Podjęłam decyzję, że zmienię lady w baby compa, pod koniec cyklu wysyłam do serwisu. Któraś z Was wie jak to wygląda?
2,179 2016-06-24 11:56:21
Witam serdecznie :-)
Jestem tu nowa mam kilka pytań odnośnie LC (mam w planach go kupić, muszę tylko jeszcze jakoś przekonać męża) ale może zaczną tak w skrócie od początku.
Mam 31 lat, zdiagnozowane PCOS przez lekarza (na podstawie szczątkowych badań hormonów które sama sobie robiłam bo mój lekarz wychodzi z założenia, że dopóki nie chcę mieć dzieci to problemu nie ma - uprzedzam pytanie, zmieniałam lekarza już 3 razy i każdy ma podobną śpiewkę), biorę tabletki antykoncepcyjne (z małymi przerwami) od 18 roku życia by "zaleczyć problem". Dzieci nie mam i chwilowo nie planuje ale chciałam zrezygnować z tabletek bo zdaję sobie sprawę, że prędzej czy później to się na mnie odbije. Mam bardzo nieregularne cykle, gdy nie biorę tabletek to nie mam okresu po 4-5 miesięcy. To tak w telegraficznym skrócie, moje pytania są następujące:
1. Czy LC przy tak nieregularnych cyklach będzie skuteczny (czytałam że też to uwzględnia ale jak to w praktyce jest naprawdę to chciałabym się dowiedzieć)?
2. Jak większość moich cykli jest bezowulacyjnych to co będzie pokazywał LC? Zieloną lampkę?
3. Jak przekonać męża, że jest to lepsza metoda niż tabletki? Mój małżonek obawia się, że przy braku miesiączki zrobią mi się jakieś torbiele, cysty itd. i będzie jeszcze gorzej niż jest teraz.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
2,180 2016-07-06 09:40:35
Witam serdecznie :-)
Jestem tu nowa mam kilka pytań odnośnie LC (mam w planach go kupić, muszę tylko jeszcze jakoś przekonać męża) ale może zaczną tak w skrócie od początku.
Mam 31 lat, zdiagnozowane PCOS przez lekarza (na podstawie szczątkowych badań hormonów które sama sobie robiłam bo mój lekarz wychodzi z założenia, że dopóki nie chcę mieć dzieci to problemu nie ma - uprzedzam pytanie, zmieniałam lekarza już 3 razy i każdy ma podobną śpiewkę), biorę tabletki antykoncepcyjne (z małymi przerwami) od 18 roku życia by "zaleczyć problem". Dzieci nie mam i chwilowo nie planuje ale chciałam zrezygnować z tabletek bo zdaję sobie sprawę, że prędzej czy później to się na mnie odbije. Mam bardzo nieregularne cykle, gdy nie biorę tabletek to nie mam okresu po 4-5 miesięcy. To tak w telegraficznym skrócie, moje pytania są następujące:
1. Czy LC przy tak nieregularnych cyklach będzie skuteczny (czytałam że też to uwzględnia ale jak to w praktyce jest naprawdę to chciałabym się dowiedzieć)?
2. Jak większość moich cykli jest bezowulacyjnych to co będzie pokazywał LC? Zieloną lampkę?
3. Jak przekonać męża, że jest to lepsza metoda niż tabletki? Mój małżonek obawia się, że przy braku miesiączki zrobią mi się jakieś torbiele, cysty itd. i będzie jeszcze gorzej niż jest teraz.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Wiesz z tego co wiem to producenci nie zalecają stosowania LC przy PCOS.
Jak nie będziesz miała owulacji to komp będzie przez cały czas pokazywał czerwona lampkę i tylko wtedy kiedy owulacja wystąpi będzie mógł dać zielone światełko
2,181 2016-07-07 18:01:08
Hej…dawno mnie tu nie było ale chciałabym podziękować za radę jaką udzieliła mi jedna z dziewczyn. Otóż jak mi poradzono przeprowadziłam mały eksperyment. Zakupiłam termometr owulacyjny i zapisywałam temperaturę przez dwa cykle. Wszystko przebiega u mnie wręcz książkowo i jest znaczny wzrost temperatury po owulacji. Dzięki obserwacją również lepiej poznałam swój organizm…. Ale najważniejsze jest to że leki nie wpływają na termikę ciała więc mogę ożywać LC. :-) teraz tylko kwestia uzbierania na to kasy…. Także dziękuje
2,182 2016-07-13 15:38:51
mała belgijka to super wieści, zbieraj kase i kupuj
2,183 2016-08-05 15:03:47
małe belgijka to super.
Ja tez odkąd używam Lady Compa lepiej poznałam swój cykl chyba każda z nas tak mia.
2,184 2016-08-22 15:20:02
Elinek ja bym nie nastawiała się na zielone światełko jak nie będzie owulacji to on będzie na nią czekał i będzie świecił czerwona lampką, komputer nie będzie wiedział jakiej długości cyklu ma się spodziewać tak samo jak i my nigdy nie wiemy jak będzie, będzie musiał cie zabezpieczyć i da same czerwone. A przy pco owulacji możesz nie mieć bardzo dług.
2,185 2016-09-15 11:09:02
Witam. Zdecydowałam się odłożyć tabletki anty i bardzo chciała bym mieć LC ale obawiam się ze w moim przypadku się nie sprawdzi. Pracuje na nocną zmianę 5 dni w tygodniu, czy mogę w takim razie używać LC? Kiedy mój sen nie jest regularny
2,186 2016-10-11 10:28:00
Myślę że możesz stosować, najważniejszy przed pomiarem jest sen min 3-4 godziny, jeśli śpisz w dzień to wszystko powinno być ok
2,187 2016-10-20 12:23:45
Witam wszystkie użytkowniczki Compików:)
Po miesiącach bicia się z myślami i czytania forum wczoraj stałam się posiadaczką Pearly.
W związku z tym mam parę pytań:)
1.Na początku wprowadziłam poprzednie miesiączki ,ale zaznaczałam tylko jedno M w dniu wystąpienia miesiączki ,czy słusznie?
2.Nic mi się nie świeci.Żadna lampka.Rano owszem zmierzyło mi temperaturę był 36,57 dobrze pokazało 7 dzień cyklu, strzałka wskazuje kolor czerwony ,ale nie świeci żadna lampka.Zgłupiałam.:)
Jeśli ktoś ma podobnie ,albo tak ma być to napiszcie proszę bo nie wiem czy odsyłać czy jak:)
Pozdrawiam.
2,188 2016-10-24 13:26:06
Cześć dziewczyny,
pierwszy raz mam taką sytuację, że po dniach płodnych (czerownych) mam już 6 dzień pomarańczowe. Do tej pory zdarzał się jeden taki dzień lub 0, no czasami maks dwa dni pomarańczowe, a teraz już 6? Co to może oznaczać?
2,189 2017-01-09 14:51:01
Cześć dziewczyny,
pierwszy raz mam taką sytuację, że po dniach płodnych (czerownych) mam już 6 dzień pomarańczowe. Do tej pory zdarzał się jeden taki dzień lub 0, no czasami maks dwa dni pomarańczowe, a teraz już 6? Co to może oznaczać?
Może był znikomy skok i komputer nie mógł określić dokładnie dnia owulacji, mógł to być np. cykl bezowulacyjny. Pomarańczowe pokazują się gdy dane nie są jednoznaczne.
2,190 2017-01-13 22:28:06
Cześć Wam wszystkim, mam do sprzedania rocznego Lady Compa kupionego u polskiego dystrybutora, z gwarancją. Piszcie, jeśliście zainteresowane
2,191 2017-01-18 13:35:39
Cześć Wam wszystkim, mam do sprzedania rocznego Lady Compa kupionego u polskiego dystrybutora, z gwarancją. Piszcie, jeśliście zainteresowane
A czemu sprzedajesz?
2,192 2017-01-28 18:54:24
Niestety, jedne z niewielu przeciwwskazań - policystyczność. Także dziewczyny, idźcie do dokładnego lekarza i najlepiej prywatnie, bo można się dowiedzieć ciekawych rzeczy o sobie
2,193 2017-01-28 19:02:09
Niestety, jedne z niewielu przeciwwskazań - policystyczność. Także dziewczyny, idźcie do dokładnego lekarza i najlepiej prywatnie, bo można się dowiedzieć ciekawych rzeczy o sobie
Jak się dowiedziałaś o swoim schorzeniu? Przed zakupem komputera cyklu nie bywałaś u ginekologa? Miałaś jakieś specyficzne objawy ?
2,194 2017-02-01 23:14:59
Bywałam u lekarza, jak najbardziej. Z racji brania tabletek byłam wręcz regularnie badana I niczego nikt nie zauważył, dopóki nie odstawiłam tabletek i nie zmieniłam lekarza. Odczekałam przepisowy czas, kupiłam compa .... i parę miesięcy później okres zniknął. Przy usg nowy lekarz policzył pęcherzyki i niestety, PCOS. Typowych objawów nie mam, żadnych problemów z otyłością i nadmiernym owłosieniem. Ot taka historia
2,195 2019-04-07 08:49:01
Witam miłe Panie. Jestem nową kobietą na forum. Do rejestracji zachęcił mnie wątek dotyczący komputera cyklu Lady Comp, który nabyłam kilka dni temu. Rozpoczęłam jego użytkowanie i mam pierwsze pytanie skierowane do kobiet, które korzystały bądź nadal korzystają z tego urządzenia. Chodzi mi o ten nowszy model, który w sprzedaży jest od 2015 roku, posiadający jeden przycisk z czterema strzałkami: lewo, prawo, góra, dół. Mianowicie, Mam pytanie dotyczące wprowadzania danych o miesiączce. W instrukcji nie znalazłam odpowiedzi.
Mianowicie, w sytuacji, kiedy przy porannym pomiarze temperatury urządzenie pyta czy danego dnia wystąpiła spodziewana miesiączka: dajmy na to, mierzę temperaturę i zaznaczam opcję, że miesiączka nie wystąpiła, co urządzenie zapisuje, ale później tego samego dnia wystąpi miesiączka – to jak mam wprowadzić do urządzenia informację, że miesiączka się pojawiła tego dnia i że to jest pierwszy dzień nowego cyklu?
Ponadto, instrukcja wspomina, że dane o miesiączce można korygować w ciągu 3 dni, ale już nie wspomina w jaki sposób to zrobić. Będę zobowiązana za odpowiedź, gdyż bez tej informacji urządzenie będzie dla mnie bezużyteczne.
Serdecznie pozdrawiam wszystkie Panie.
2,196 2019-04-07 10:03:56
Mnie ginekolog mowił, że to lekkie krwawienie, które występuje pod koniec dnia przed miesiączką to nie miesiączka i cykl liczy się od dnia następnego;)
2,197 2019-07-16 13:17:05
czesc dziewczyny, mam prosbe, niedawno dostalam lady comp ale stary model z 2009, nie wiem jak wprowadzic wczesniejsze miesiaczki, napiszcie prosze jak to zrobic, dzieki
2,198 2019-08-19 13:33:07 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-19 15:02:39)
Ja kontroluje swoje cykle komputerem spam i jest skuteczny, w dni płodne i w czasie owulacji zabezpieczam się diafragma spam.