E-papierosy - wasze opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » E-papierosy - wasze opinie

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 129 z 129 ]

66

Odp: E-papierosy - wasze opinie

Przyjemne to było jak czekałam na taką sytuacje...
Ogródek piwny nad morzem...zimne piwko z sokiem z nalewaka...i długi,cienki,miętowy papierosek...;)
Resztę paczki oddałam.
Cóż kilka razy w roku zdarza mi się zapalić.To dopiero frajda smile

Wolicie olejki papierosowe,czy inne smaki?
Vian?

Zobacz podobne tematy :

67

Ja mam e-papierosa od dawna ale niestety gdy przebywam wśród palaczy to zaczynam palić zwykłe i tak w koło . Mam nadzieje że teraz już dam sobie spokój bo po paru dniach bez zwykłego zaczynać od nowa to głupota sad

68

draceenka napisał/a:

Staram się wybierać płyny 0% myślę,że bardziej jestem uzależniona od odruchu ciągnięcia(hihi,ale zabrzmiało)  niż samej nikotyny.       
[...]
Boje się aby za 10,czy 15 lat nie okazało się,że e-fajki zniszczyły mi płuca.

Skoro jesteś uzależniona od trzymania czegoś między palcami a nie od nikotyny to myśle, że długo nie będziesz palić tego e-papierosa i szybko się uwolnisz od nałogu. Także nie ma się o co martwić. wink

fenix napisał/a:

Ja mam e-papierosa od dawna ale niestety gdy przebywam wśród palaczy to zaczynam palić zwykłe i tak w koło . Mam nadzieje że teraz już dam sobie spokój bo po paru dniach bez zwykłego zaczynać od nowa to głupota sad

Wszystko się rozchodzi o twoją siłę woli. Po prostu w momencie, gdy jesteś między zwykłymi palaczami sięgaj po e-papieros a nie po zwykłe analogi. Małymi kroczkami dasz radę. Ewentualnie jeśli pracujesz to wychodź na papierosa osobno, wtedy cię nie będzie nikt kusił. smile

Vian napisał/a:

Z jednej strony chcesz dobrej marki, z drugiej zaraz piszesz, że drogo. smile 200zł za 2 papierosy z bateriami z regulacją napięcia to bardzo średnia cena. Za papierosy produkcji Vision to promocja,

nie drogo, tylko drożej od podobnych
w pracy doradzili żebym kupiła Foof, są po 150zl za 2 papierosy, albo 100zl za jeden,
dlatego mowilam ze jest drozej niz za inne marki, ( i w ogole nie patrze na allegro, tego tez mi odradzono, bo tam wlasnie chinski chlam sprzedaja)
pytanie czy to porownywalne urzadzenia, tylko z rozna cena ?

Vian napisał/a:

@draceenka
W jakim sensie nieszkodliwość - nikotyna jest szkodliwa, tak samo jak kofeina.

chyba nie o to pytala, bo nikotyne masz i w zwyklych i w E papierosach,
chyba juz badania nad bezpieczenstwem wdychania liquidu są prowadzone, i nie stwierdzono niebezpieczenstwo, szczegolnie w porowanniu do tych 4000 zwiazkow w zwyklych papierosach

70

Chyba nigdy nie przekonam się do e-papierosów, mimo wszystko...

71

Do kina i autobusu nie wejdziesz z papierosem, a w restauracji kelner grzecznie poprosi cię o zgaszenie cygara. Ale już papieros elektroniczny to według wielu z nas coś innego. Wydaje się, że wydobywająca się z niego para jest nieszkodliwa. Nie łudźmy się - to nieprawda. To taka sama, a nawet gorsza trucizna niż papierosy tradycyjne.
Nowy wynalazek ma wbudowany pojemnik z płynem, tzw. liquidem o różnych stężeniach nikotyny. Jego używanie nie polega na spalaniu tytoniu, a wdychaniu oparów, a dokładnie dwutlenku węgla, co jak wiemy jest bardzo szkodliwe.
Przede wszystkim groźne w e-papierosach jest wysokie stężenie nikotyny oraz to, że można się zaciągać właściwie bez przerwy.
Jeden mililitr płynu odpowiada paczce papierosów. To oznacza, że nałogowy palacz może wciągnąć naraz ilość nikotyny odpowiadającą 10 paczkom papierosów.
No i....co o tym powiecie?

72

Ja powiem tyle, że nie ma żadnych wiarygodnych badań potwierdzają szkodliwość e-papierosów. Mają substancje szkodliwe, ale nie tyle i nie takie jak analogowe. Nikotyna sama w sobie nie jest rakotwórcza, tak przynajmniej twierdzą lekarze. Owszem, jest szkodliwa, to oczywiste i potwierdzone. Co do wydzielania dwutlenku węgla...no cóż, nawet jeśli tak jest to nie ma co porównywać z analogami, bo to też oczywiste, że zwykłe papierosy mają tego znacznie więcej.

73

Wolicie olejki papierosowe,czy inne smaki?
Vian?

Częściej chyba tytoniowe, ale często gęsto przeplatam je owocowymi, ostatnio też polubiłam własny miks herbaciany. Zdecydowanie natomiast nie wapuję mięt, ponieważ na samym początku właściwie tylko mięty czułam prawidłowo i dość intensywnie, więc przez chyba 3 miesiące paliłam wyłącznie miętę, zwyczajnie mi się przejadła na stałe. smile

w pracy doradzili żebym kupiła Foof, są po 150zl za 2 papierosy, albo 100zl za jeden,
dlatego mowilam ze jest drozej niz za inne marki, ( i w ogole nie patrze na allegro, tego tez mi odradzono, bo tam wlasnie chinski chlam sprzedaja)

Nie wiem, nie znam marki Foof, poleciłam Ci sklep w którym kupuję ja i sporo moich znajomych, i z którego jesteśmy ogólnie zadowoleni.

Do kina i autobusu nie wejdziesz z papierosem, a w restauracji kelner grzecznie poprosi cię o zgaszenie cygara. Ale już papieros elektroniczny to według wielu z nas coś innego. Wydaje się, że wydobywająca się z niego para jest nieszkodliwa. Nie łudźmy się - to nieprawda. To taka sama, a nawet gorsza trucizna niż papierosy tradycyjne.
Nowy wynalazek ma wbudowany pojemnik z płynem, tzw. liquidem o różnych stężeniach nikotyny. Jego używanie nie polega na spalaniu tytoniu, a wdychaniu oparów, a dokładnie dwutlenku węgla, co jak wiemy jest bardzo szkodliwe.
Przede wszystkim groźne w e-papierosach jest wysokie stężenie nikotyny oraz to, że można się zaciągać właściwie bez przerwy.
Jeden mililitr płynu odpowiada paczce papierosów. To oznacza, że nałogowy palacz może wciągnąć naraz ilość nikotyny odpowiadającą 10 paczkom papierosów.
No i....co o tym powiecie?

Że ta pogrubiona część to kompletne bzdury wyssane z dużego palca u nogi.
Serio, powinnaś zdobyć jakąś wiedzę na temat, o którym chcesz się wypowiedzieć, a nie tylko powtarzać zasłyszane głupoty.

74

Wiesz Vian, zwyczajnie nie użyłam znaku cytatu, bo ta informacja nie była zasłyszana, a skopiowałam ja ze strony internetowej, gdzie wypowiadali się naukowcy i lekarze. Ponadto zapytałam "co o tym powiecie?"
Zresztą nieważne...
Serio, zanim coś skrytykujesz, może sama najpierw upewnij się w swojej racji.

75

Skoro zostało skopiowane ze strony to tym bardziej powinnaś to zaznaczyć.. Inaczej to taka trochę kradzież, nawet jak to stek bzdur - tak na przyszłość.
Co to tych "informacji" to po prostu rozpacz.. Nikt nie mówi, że e-papierosy są super zdrowe itd. Logiczne, że jak się wdycha dym/dwutlenek węgla to organizm nie jest zadowolony. Natomiast różnica między zwykłym papierosem z substancjami smolistymi itd. a e-papierosem jest nieporównywalna. Po za tym masz różne moce liquidów i możesz nawet palić takie, które nie mają w składzie nikotyny - tak żeby sobie tylko puszczać dymek.

76 Ostatnio edytowany przez Vian (2014-01-30 17:41:33)

Rozalko, no ja jestem upewniona. Mnie w moim zdaniu upewnili m.in. Piotr Muldner-Nieckowski, profesor medycyny UKSW czy Mirosław Dworniczak, doktor chemii UAM. I zwykła logika. smile A Ty z jakiej konkretnie strony zaczerpnęłaś swoje info?

Nie ma możliwości, żeby mieszanina glikolu, gliceryny, nikotyny i estrów zmieniła się w procesie odparowania w dwutlenek węgla, bo to już nie chemia, ale ALchemia, konkretnie transmutacja. ;-) Nie ma możliwości, żeby odparować 10ml liquidu NA RAZ. Nie ma takiego sprzętu, chyba, że mówimy o dyskotekowej dymiarce. tongue Jeden mililitr płynu nie odpowiada jednej paczce papierosów, ani w kwestii możliwej liczby zaciągnięć, ani ilości przyjmowanej nikotyny, ponieważ z racji różnic między dymem a parą zmienia się też sam proces wchłaniania nikotyny poprzez płuca (e-palacz przyjmuje jej jednorazowo mniej niż palacz tradycyjnych papierosów). Wreszcie sama logika wskazuje, że opary z e-papierosa (przy założeniu, że używamy liquidu ze sprawdzonego źródła ze składników o odpowiedniej czystości) nie mają możliwości być bardziej szkodliwe od dymu tytoniowego, ponieważ w dymie jest 4000 szkodliwych substancji, a w e-parze jedna - nikotyna. No i e-papierosem nie można zatruć otoczenia, ponieważ nikotyna w parze wydychanej przez e-palacza błyskawicznie się utlenia w powietrzu.

rozsadnie ie merytorycznie opisane,

dodam, ze z tego co sama wyczytalam, to 1ml liquidu ma 5 - 10- 15 - 25 mg nikotyny, zalozmy ze midium ze ma 15 mg, papieros light ma 6 mg, wiec trzeba espalic 1ml plynu zeby to dalo 3 papierosy,

tym bardziej zgadam sie z Vian co do intensywnosci epalenia i jego walorow zdrowotnych

Vian napisał/a:

Nie wiem, nie znam marki Foof, poleciłam Ci sklep w którym kupuję ja i sporo moich znajomych, i z którego jesteśmy ogólnie zadowoleni.
.

w porzadku, dzieki,
poszukam dalej informacji

78

szczesliwamariola napisał/a:

z tego co wiem to te jednorazowki to slaba jakosc jest, to jest technologia z przed paru lat, ale w razie naglej potrzeby dobre i to

Bardziej mi chodziło o to, że jak ktoś nie jest pewien, czy mu taki e-papieros posmakuje to warto najpierw z jednorazówką spróbować, zamiast od razu 100 czy 200 zł na zestaw wydać. Lime sa całkiem dobrej jakości.

79

Ja mam e-papierosa od 3 miesięcy. Super sprawa, dużo zaoszczędzam kasy dzięki temu, że nie wydaje po 13 zł na paczkę papierosów. Do tego podobno e-papieros jest zdrowy. Dużo informacji o e-papierosach i opinii oraz ranking epapierosów jest na stronie epapierosopinie.pl. W sumie polecam każdemu epapierosa, jednorazowa inwestycja ale szybko się zwraca!

80

To chyba jednak wszystko zależy od podejścia. Ja miałam e-papierosa ale dla mnie niijak się ma do "klasycznego".

81

Mi smakują, bo wcześniej paliłam właśnie takie różne smakowe (Diarumy,Pink Elephanty, Dark Devile) lub mentolowe. I mi pasują e-papierosy, tym bardziej, że jest tych smaków bez liku smile Za to mój luby tylko czerwone Marlboro sad(

82

szczerahanka napisał/a:

Mi smakują, bo wcześniej paliłam właśnie takie różne smakowe (Diarumy,Pink Elephanty, Dark Devile) lub mentolowe. I mi pasują e-papierosy, tym bardziej, że jest tych smaków bez liku smile Za to mój luby tylko czerwone Marlboro sad(

Ale też e-pali, tylko o smaku Malboro czy nie da sie namówić na elektroniczne??? Tych tradycyjnych smaków też trochę jest.

83

Ja palę od miesiąca smile O dziwo w ogóle nie ciągnie mnie do analogów, po 20 latach palenia tychże.

84

refik22 napisał/a:

Tych tradycyjnych smaków też trochę jest.

Ale w ogóle nie smakują jak normalne papierosy, co zresztą jest logiczne, bo w e-papierosach nie ma smoły, która jest głównym składnikiem...eee... smakowym tradycyjnych papierosów. Za to można znaleźć takie, które smakują jak niezapalony tytoń, wyższego gatunku nawet. Można znaleźć fajne wirginie, smaki cygarowe czy fajkowe.

85

BabaOsiadła napisał/a:

Ja palę od miesiąca smile O dziwo w ogóle nie ciągnie mnie do analogów, po 20 latach palenia tychże.

Ja też już w ogóle nie mam ochoty na zwykłe analogi. Co więcej zmniejszam sukcesywnie moc liquidów. smile

86

Ja na razie poniżej 18 nie schodzę i cały czas jestem na etapie poszukiwania smaków smile No ale to dopiero miesiąc smile Chwilowo rządzą mięta i banan <3

87

A ja rzuciłam dwa tygodnie temu papierosy i popalam sobie e-papieroska i jak na razie do prawdziwych fajek nie zamierzam wracać. Wreszcie odgoniłam od siebie ten smród a i jedzenie zaczęło inaczej smakować smile

88

BabaOsiadła napisał/a:

Ja na razie poniżej 18 nie schodzę i cały czas jestem na etapie poszukiwania smaków smile No ale to dopiero miesiąc smile Chwilowo rządzą mięta i banan <3

Wyczaiłam coś takiego jak e-papieros na abonament. Co miesiąc dostajesz pacze z liquidami, które sobie wybierasz.

89

Dla mnie ten abonament to podejrzana sprawa, wolę kupić normalnie, w sklepie stacjonarnym albo internetowym, a nie płacić jakiś abonament.

90

sleepykitty napisał/a:

Wyczaiłam coś takiego jak e-papieros na abonament. Co miesiąc dostajesz pacze z liquidami, które sobie wybierasz.

Znam i zdecydowanie nie polecam.
1. Najtańszy abonament kosztuje 60zł, najdroższy 80zł miesięcznie.
2. E-papierosa za złotówkę oferowanego w ramach abonamentu można dostać już za niecałe 50zł w sprawdzonym, solidnym sklepie na własność.
3. Przypada mniej więcej 1 grzałka miesięcznie (w planach bardziej intensywnych co 2-3 mce się dostaje 1 grzałkę ekstra); z mojego doświadczenia wynika, że jeśli ktoś nie potrafi rozbierać, przepalać i czyścić clearomizerów, to grzałkę trzeba wymieniać co tydzień, no góra 2, albo wapuje się nagar, co nie jest ani smaczne, ani zdrowe.
4. Co jak się popsuje cały clearomizer - nie wiadomo (a one serio często się jednak psują, a to tuleja pęknie, a to coś się skrzywi, zgubi, zacznie przeciekać). Może się dostaje drugi, ale co do tej pory?
5. Po charakterystycznych buteleczkach widzę, że pod brandem foof kryje się producent liquidów Hangsen. Niezły zresztą, ale jak się rozejrzeć, to płyny hangsena można dostać po 5zł i można wybierać i przebierać w smakach i mocach ile się zechce.

Innymi słowy za te 80zł można sobie spokojnie kupić papierosa na własność plus te 6 buteleczek płynów. W kolejnym miesiącu można kupić znowu 6 płynów, clearomizer zapasowy i zostanie nam jeszcze jakieś 30-40zł. Nie wspominając o tym, że clearomizery i baterie też widziałam lepsze niż te oferowane, wcale nie tak wiele drożej.

91

Ja jestem zdecydowanie zbyt kapryśna na taki abonament. No i nie znoszę zobowiązań.

Jeden papieros to dla mnie za mało. Muszę mieć 2-3.

I tak jak mówisz, Vian, 1 grzałka na miesiąc, szczególnie dla początkujących, czy lubujących się w karmelach i czekoladach, to nieporozumienie. Ja przez pierwszy miesiąc e-palenia zmasakrowałam chyba z 7 sztuk hmm

No i nie bardzo rozumiem te ichnie plany schodzenia z mocy liquidów - albo ja jestem ślepa i tępa, albo dla nich nie ma różnicy, czy się paliło analogi 10 czy 40 lat hmm

92

Jeden papieros to dla mnie za mało. Muszę mieć 2-3.

I prawidłowo, jak się z jednym coś stanie, choćby się zgubi, to jest się w czarnej... pupie, a palić się chce.

I tak jak mówisz, Vian, 1 grzałka na miesiąc, szczególnie dla początkujących, czy lubujących się w karmelach i czekoladach, to nieporozumienie. Ja przez pierwszy miesiąc e-palenia zmasakrowałam chyba z 7 sztuk

A mnie się zdarzyło parę wadliwych tongue Obecnie rzadko bo rzadko, ale raz na kilkanaście sztuk powiedzmy trafia mi się słabsza sztuka, jakoś źle nakręcona czy coś, która albo daje bobra (smak spalenizny), albo bardzo słaby "dym", albo w ogóle nie działa.

Co do brudzenia grzałek - grzałki bardziej brudzą liquidy:
- słodkie
- ciemne (dosłownie o ciemnym kolorze)
- wysokoglicerynowe (ale za to te dają największą chmurę)

No i nie bardzo rozumiem te ichnie plany schodzenia z mocy liquidów - albo ja jestem ślepa i tępa, albo dla nich nie ma różnicy, czy się paliło analogi 10 czy 40 lat hmm

Bo nie ma. smile
Tzn dla mnie w ogóle te pytania o długość palenia mają mało sensu, bo to przecież nie odzwierciedla stopnia uzależnienia. Jedni ludzie są bardziej podatni na uzależnienia, inni mniej.

Ale ich plan ma inną wadę.
Nie mają słabszych płynów jak 11mg, więc zakładają radośnie, że ludzie powinni zejść do 11mg/ml a potem puff! tak magicznie uwolnić się od nikotyny. To wcale tak nie jest, bo przede wszystkim 11mg to ciągle nie tak znów malutko. Znam ludzi co wapują płyny 3mg/ml (rozrabiają płyn 6mg z zerówkami), ale ciągle ta odrobina nikotyny im jest potrzebna. No a ci, co wapują zerówki, bo chociaż od nikotyny się uwolnili to zostało uzależnienie psychiczne?

Ogólnie pomysł na biznes ciekawy, ale od strony e-palacza mało opłacalny i realny.

93

Jeżeli chodzi o ich szkodliwość dla zdrowia to mogę powiedzieć, że moja mama która pali papierosy i przerzuciła się na elektronicznego miała pewne obawy, ale miesiąc temu słuchała audycji z lekarzami, z której wynikało, że badania prowadzone w Szwecji nad rzekomą większą szkodliwością papierosów elektronicznych nie potwierdziły się. Lepiej więc palić elektronicznego niż zwykłe papierosy.

94

Im mniej ludzi pali normalne papierosy tym one mają więcej substancji uzależniających, bo jakby ludzie przestali palić to do budżetów państw z akcyzy by było ogromnie mniej pieniędzy. Nie jest w interesie państwa by ludzie nie palili, w interesie jest by płacili za palenie więcej.
Ja osobiście dziwię się że w Polsce brak normalnego tytoniu, który zdrowszy niż papierosy, tańszy i lepszy w sumie. Na zachodzie w 1 lepszym sklepie kupi się tytoń odpowiednio wilgotny, u nas w Polsce to jakiś szajs, internetowo to kolega kupił i chyba trawę tam zesuszyli. Paskudztwo.
E - papierosy, brat palił, to dobre, ale to nie to samo, najlepiej rzucić palenie i nie płacić akcyzy. No ale im mniej palaczy tym inne rzeczy droższe niestety.

95 Ostatnio edytowany przez Vian (2014-06-07 04:54:10)

u nas w Polsce to jakiś szajs, internetowo to kolega kupił i chyba trawę tam zesuszyli. Paskudztwo.

A to nie była machorka? Zauważyłam, że na allegro często nie rozróżniają tytoniu od machorki. Poza tym tam to sprzedają ludzie co se posiali kilkadziesiąt roślinek za chałupą, wysuszyli na gwoździu w szopie i heja, a niestety na smak tytoniu wpływa dużo czynników... O jaki normalny tytoń na zachodzie chodzi to nie wiem... Ja tam głównie widywałam te puszki z tytoniem PallMall, Marboro i itd, no ale to chyba też nie taki znów "normalny", tylko ten wzbogacony o dodatki... ekhm... zapachowo smakowe.

Jeśli Ci nie zależy tak bardzo na cenie, to spróbujcie z tytoniem fajkowym. Miałam kumpla, zapalonego fajczarza, który bez problemu robił sobie papierosy ze świetnej virginii z Mysore, zwykłą nabijarką. (Edukacyjnie dodam, że kolega zmarł na raka mózgu, palił ze 40 parę lat.) Ona chyba jest tylko lekko potraktowana glikolem dla zachowania odpowiedniej wilgotności, no ale to jak chyba wszystkie tytonie poza tymi z ogródka.

96

Najwazniejsza jest silna wola nic ci nie pomoze rzucic papierosow jesli jej nie masz

97 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-03 08:14:13)

Ja chciałam rzucić palenie ale nie mogłam aż w końcu zdecydowałam się na zakup e papierosa i to był już mały wstęp do rzucenia palenia, naprawdę warto poczytać o różnego rodzaju produktach e papierosów [spam] i wybrać idealnego dla siebie, to już jest mały krok do rzucenia palenia.

98

Żeby palenie było przyjemne e- papieros mimo, że coraz doskonalszy, wymaga ciągłej pielęgnacji. O tej przyjemności decyduje też liquid, jego moc i smak. Nie wiadomo co ważniejsze. smile Przestałam wapować liquidy pochodzące z Azji, ale miałam problem z wyborem USA, Anglia, Niemcy czy... Polska. I właśnie podpasował mi polski atmant o wyrazistym smaku, gdzie czekolada daje smak czekolady a truskawka jak świeżo zerwana z krzaka. Obecnie palę 12-tki, ale zaczynałam od chińskich 24. Jest więc postęp.

99

zapalka napisał/a:

arkadia: wtrace sie wink jesli patrzec na stosunek cena-jakosc, to te e-papierosy Cigito jak dla mnie wypadaja idealnie (i sa ladne:) ). Po latach palenia 'analogow' przestawilam sie na elektroniczne i juz raczej do zwyklych nie wroce - ani troche nie tesknie za krztuszeniem sie i smrodem, problemami z przypaleniem w wietrzny dzien czy marudzeniem znajomych przy spotkaniach gdzies w knajpce smile

nie probowalam tej fimry, ale z kolei koszystam z Belvene, wygladaja swietnie i bardzo mi pomogly w odstawieniu zwykłych fajek

100

Tak, Belvene są fajne! Choć dość asekuracyjnie na początku podchodziłam i ot tak, raz na pół roku sobie kupiłam jednorazówkę. Ale jak już odnalazłam właściwy smak (cherry <3) - zaraz pobiegłam po cały zestaw i teraz niucham i niucham smile

101

Dla zainteresowanych od 1 listopada w sklepie Atmant jest promocja. Przy zakupie liquidu do każdej zamówionej sztuki dodatkowo jeden olejek tylko za 3 zł.

102 Ostatnio edytowany przez michalowska72 (2014-12-31 12:22:42)

Od kiedy spróbowałem e-papierosa nie śmierdzę, nie jest uciążliwe palenie dla innych osób. Same prawie zalety ! Kupiłam 2 epapierosy przez internet w moj-fajek w cenie jednego więc zestaw taki mam na kilka miesięcy.

103

moim zdaniem to jakis totalny szit. po co sie 'przerzucac' z jednego gowna w drugie. chyba lepiej od razu rzucic wszystkie papierosy na raz. z tego co slyszalam, e-papieros tak naprawde tez jest dosc szkodliwy

104

A ja słyszałam, że jak ktoś długo macha rękami, to zaczyna w końcu latać.

105

Halina555 napisał/a:

Żeby palenie było przyjemne e- papieros mimo, że coraz doskonalszy, wymaga ciągłej pielęgnacji. O tej przyjemności decyduje też liquid, jego moc i smak. Nie wiadomo co ważniejsze. smile Przestałam wapować liquidy pochodzące z Azji, ale miałam problem z wyborem USA, Anglia, Niemcy czy... Polska. I właśnie podpasował mi polski atmant o wyrazistym smaku, gdzie czekolada daje smak czekolady a truskawka jak świeżo zerwana z krzaka. Obecnie palę 12-tki, ale zaczynałam od chińskich 24. Jest więc postęp.

Mój mąż palił papierosy ale nie mogłam znieść tego smrodu i kupiłam mu e-papierosa i liquid. Mój wybór padł na liquidy marki Atmant po namowie sprzedawcy na stoisku i to był strzał w 10. Kupiłam Tobacco Shisha i zapach jest naprawdę bardzo przyjemny. Mąż sam już teraz wypróbowuje inne smaki olejków tej firmy. W między czasie kupił olejek innej firny śmierdział maggi więc nawet nie jestem w stanie powiedzieć co to miał być za smak. Olejki Atmanta nawet przez pudełko pachną bo są robione na bazie naturalnych aromatów i to zdecydowanie daje się wyczuć.

106

E-papieros jako zastępstwo dla zwykłego papierosa jak najbardziej popieram, paliłam przez wiele lat, i sama jestem zdziwiona jakim cudem zamieniłam je na greensmoke, wydawało mi się że akurat w moim przypadku miłość do papierosa jest zbyt wielka.

107

Ja pale ponad rok, moi znajomi jeszcze dłużej i bezdyskusyjnie palenie e-papierosa wychodzi na korzyść, jesli chodzi o względy zdrowotne - brak kaszlu, brak zadyszki, a ponadto brak ciagłego poddenerwowania, jak przy nagłym rzucaniu e-papierosów. Analogów nie tykam, z czego jestem dumna i mam nadzieję, że juz nigdy nie będę miała z nimi nic wspólnego i zawdzięczam to tylko e-papierosowi

108

Nie ma zdrowych papierosów

Co do tego wszyscy lekarze są zgodni. Ale ich opinie na temat e-papierosów są rozbieżne. Część podchodzi do nich bardziej liberalnie, traktuje jako mniejsze zło. Jeśli ktoś nie potrafi rozstać się z nałogiem, lepiej, by palił papierosy elektroniczne niż tradycyjne. W dymie tytoniowym jest bowiem ponad 4000 związków chemicznych. Wiele z nich jest toksycznych lub rakotwórczych (nitrozoaminy, wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne, fenole, metale ciężkie). Naukowcy badający skład dymu tytoniowego wzięli pod lupę tylko niektóre grupy związków chemicznych ? potencjalnie najgroźniejsze dla zdrowia. Zrozumiałe jest więc, że to właśnie one stały się przedmiotem badań nad aerozolem z e-papierosów, ale prace te trwają od niedawna i zajmują się nimi nieliczne ośrodki.

109

Od 2 miesięcy mam e-papierosa. W końcu się zdecydowałem na zakup, bo już mnie finansowo to palenie wykańczało. Jestem ciekaw, czy są tu jeszcze inni e-palacze? Jakich e-papierosów używacie i jak się Wam to w ogóle podoba? Ja mam zestaw Cigito 2Go i nie narzekam jak na razie smile

110

Nie pamiętam czy już się w tym wątku wypowiadałam, być może w innym wink Mi e - papieros pomógł rzucić palenie. Paliłam go ponad pół roku, po czym odstawiłam i jest 9 miesięcy jak nie palę, no i półtora roku jak nie palę zwykłych fajek. Jak dla mnie - super, polecam każdemu!

111

"A mi się wydaje, że e-papieros to ta sama trucizna co tradycyjne papierosy. Niektórzy uważają nawet, że stężenie szkodliwych substancji w e-papierosach jest większe. W sensie paląc e-papierosa przyjmujesz ich więcej niż paląc normalnego papierosa. Dlatego najlepiej rzucić raz a porządnie

112

Niektórzy nie są w stanie rzucić a ze szkodliwością jest różnie, nie wolno kupować liquidów z nieznanego źródła, chińskich podróbek itd, mogą rzeczywiście nie spełniać norm. Tak jest ze wszystkim, nie tylko z e papierosami.

113

Bardzo możliwe, że są taką samą trucizną, co zwykłe papierosy. Ale chyba lepiej popalić parę miesięcy, czy nawet rok i rzucić wszystko całkiem, niż ciągle palić zwykłe fajki? Dla mnie to trochę śmieszne, jak paliłam e-papierosa i ktoś mówił "weź tego nie pal, podobno szkodzi bardziej niż zwykły papieros". Teraz nie palę nic, a ludzie, którzy tak mówili nadal palą zwykłe papierosy. Więc chyba mimo wszystko wychodzi się na "plus".

114

Widzę dużo opinii o samym używaniu e-papierosa. Ja się właśnie chyba zdecyduję na niego - co polecacie na początek? Nie chcę od razu zapłacić paręset złotych, zrazić się i być "w plecy". Ale slyszałam i to raczej też logiczne, że taniocha może być szkodliwa, nieskuteczna, nieekonomiczna i można się zniechęcić przez to. jest jakiś złoty środek dla nowicjuszy? big_smile

115

Ja kupiłam z serii vision ego, zapłaciłam za 2 papierosy i ładowarkę + zestaw olejków na początek, które wystarczyły mi na pół roku - jakieś 180 zł. Teraz już dobrego papierosa za około 80 zł kupisz na pewno smile Mi się popsuła jedynie grzałka, musiałam dokupić, ale to 30, czy nawet 20 zł kosztowała. Drugi raz mi spadł na ziemię i też grzałkę musiałam wymienić.

116

Jakoś nie mam przekonania do e-papierosów. W moim otoczeniu, wszyscy którzy próbowali się przestawić na e-papierosy, niestety wrócili do normalnego palenia. Ci co chcieli rzucić, zrobili to bez e-papierosów. Tak więc, nie wiem czy to dobry pomysł w ogóle.

117

Ja kupiłam e-papierosa żeby zrezygnować całkowicie z tradycyjnych papierosów. Teraz po e-papierosa sięgam naprawdę bardzo rzadko. Mam go raczej tylko na jakieś imprezy czy w sytuacjach które mogą mnie stresować. Ale pozwoliło mi to w jakiś sposób zerwać z nałogiem.

118

Też korzsytam z tego urządzenia i uwazam, ze ma same zalety. Jest taniej, mniej niezdrowo, no i nie ma przykrego zapachu. A teraz e-papierosy rzeczywiście  mają coraz fajniejsze modele. Olejkow  tez jest ogromny wybór.

119

Są plusy i minusy wink Palę e-papierosa na imprezach (lepiej się czuję na drugi dzień) ale czasem brakuje mi normalnego papierosa więc siegam też po zwykle. Nie wiem czy będzie tak dalej jak wycofają papierosy mentolowe, ale będę się tym martwić dopiero jak się tak stanie big_smile

120

Podejrzewam, ze za elektryki też się wezmą…  możliwe ze zdrożeją, bo pewnie wiecej osob będzie kupowało.

121

Nie do końca są dobre te e-papierosy w nie których przypadkach się to nie sprawdza i  wracają do normalnych papierosów.

122

Nie palę i zdecydowanie nie popieram. Uważam, że ten syf jest jeszcze gorszy niż zwykłe papierosy. Za parę lat mogą wyjść przez to rożne choroby u palących...

123

E-papierosy to jak e-jedzenie albo e-seks wink  Jak juz palić to prawdziwe papierosy i mieć z tego przyjemnosc a nie marne substytuty udające papierosa.

124

Dzięki e papierosom rzuciłam normalne fajki bez nich by mi się nigdy to chyba nie udało smile

125

Anettka11 napisał/a:

Nie palę i zdecydowanie nie popieram. Uważam, że ten syf jest jeszcze gorszy niż zwykłe papierosy. Za parę lat mogą wyjść przez to rożne choroby u palących...

z  całą pewnością elektryki są mniej szkodliwe, chociażby przez sam fakt, że nie zawierają tych wszystkich substancji smolistych.   A konkrety dotyczące szkodliwości  pewnie poznamy za parę ładnych lat, bo jak na razie brakuje badań  na ten temat.

126

tez myślę, że to dopiero czas pokaże. Podejrzewam, ze wiele zalezy tez od tego jakich ktos używa olejków.

127

Mi jest szkoda, że już wycofali jagodowe. Mentole tez wycofają z czasem

128

Nie wiem, czy są zdrowe, czy nie, ale wiem jedno - nie znoszę jak ktoś ostentacyjnie pali e-papierosa w miejscu publicznym i potrafi dmuchać dymem prosto w twarz! Wiele razy zdarzyło mi się coś podobnego, więc czuję alergię na widok samej nazwy.

129

też uważam to za irytujące. nieważne czy pachnie owocowo czy śmierdzi, moim zdaniem trzeba umieć się zachować.  Dobrze, ze chociaż w zniknęli palacze  z autobusów.

Posty [ 66 do 129 z 129 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » E-papierosy - wasze opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024