Islamofobia w Anglii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Islamofobia w Anglii

Strony 1 2 3 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 468 ]

Temat: Islamofobia w Anglii

Po smierci trzech dziewczynek oraz ranieniu innych dzieci nozem i dwojki doroslych w Anglii wybuchly protesty w wielu miastach.  Wybuchly dzieki plotce, ze przestepca byl nielegalnym imigrantem Muzulmaninem. Stado doroslych facetow napieralo kijami i kamieniami na meczety,wykrzykujac hasla nienawisci. Do grupy dolaczali takze Hindusi
Jaka sie okazala prawda? Otoz sad, policja oraz media potwierdzily "ze przestepca jest 17 letni Axel Rudakubana  ktory rodzil sie w Anglii i jest Chrzescijaninem".
Czy w takim przypadku owa holota zacznie atakowac koscioly ?

W Izraelu, gdy aresztowano zolnierzy za przemoc na Palestynczykach, to kolejna grupa dzikusow z organizacji far rights zaczela protestowac przeciwko ich aresztowaniu. To oni bronia przestepcow.

Jak dla mnie kazdy kto jest z grupy tzw far rights ma cos NIE tak z glowa i nigdy bym nie chciala miec takiego chlopaka ani tym bardziej meza pelnego nienawisci

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Islamofobia w Anglii
JuliaUK33 napisał/a:

Po smierci trzech dziewczynek oraz ranieniu innych dzieci nozem i dwojki doroslych w Anglii wybuchly protesty w wielu miastach.  Wybuchly dzieki plotce, ze przestepca byl nielegalnym imigrantem Muzulmaninem. Stado doroslych facetow napieralo kijami i kamieniami na meczety,wykrzykujac hasla nienawisci. Do grupy dolaczali takze Hindusi
Jaka sie okazala prawda? Otoz sad, policja oraz media potwierdzily "ze przestepca jest 17 letni Axel Rudakubana  ktory rodzil sie w Anglii i jest Chrzescijaninem".

W Izraelu, gdy aresztowano zolnierzy za przemoc na Palestynczykach, to kolejna grupa dzikusow z organizacji far rights zaczela protestowac przeciwko ich aresztowaniu. To oni bronia przestepcow.

Jak dla mnie kazdy kto jest z grupy tzw far rights ma cos NIE tak z glowa i nigdy bym nie chciala miec takiego chlopaka ani tym bardziej meza pelnego

nienawisci

A skąd wiesz czy tak się nie stanie w Twoim przypadku?
Twój przyszły mąż może pod wpływem nauk w meczecie i własnych przemyśleń czy życiowych sytuacji stać się pełnym nienawiści do innowierców, do ludzi o białej skórze.
Tak jak ten chłopak.
Zbrodnie bardzo często dokonują osoby, których nikt by o to nie posądzał.
Rodzice mordują dzieci, dzieci mordują rodziców.
Ludzie zabijają swoich kuzynów, przypadkowe osoby.
Z premedytacją, szykują się do tych zbrodni.

3

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jak dla mnie kazdy kto jest z grupy tzw far rights ma cos NIE tak z glowa i nigdy bym nie chciala miec takiego chlopaka ani tym bardziej meza pelnego

nienawisci

Twój przyszły mąż może pod wpływem nauk w meczecie i własnych przemyśleń czy życiowych sytuacji stać się pełnym nienawiści do innowierców, do ludzi o białej skórze.
Tak jak ten chłopak.

Bo wiem, moj partner zyje w przyjazni z kazdym. W pracy ma ludzi o roznych wyznaniach i kazdego szanuje.

4

Powtorze pytanie czy owa holota z far right zachowujaca sie jak dzikusy,  niszczaca wszystko po drozdze, rzucajaca kamieniami w policje, podpalajaca radiowozy i wykrzykujaca hasla nienawisci pod adesem Muzulmanow,czy po dowiedzeniu sie prawdy o przestepcy bedzie tak samo prowadzila protesty przeciwko kosciolom? Czy uzna,ze to nie po katolicku niszczyc koscioly? big_smile

5

Ich zapytaj. Widzisz do czego prowadzą religie. Jedni bywają warci drugich.
Uważaj, żebyś w tej burce, nie dostała po głowie tongue

6

Atak nie miał charakteru religijnego w przeciwieństwie do regularnych rozbojów przeprowadzanych przez muzułmanów.

7

Jack Sparrow napisał/a:

Atak nie miał charakteru religijnego w przeciwieństwie do regularnych rozbojów przeprowadzanych przez muzułmanów.

Oczywiscie,ze  ze mial charakter religijny. Grupy protestujacych napieraly na meczety i wykrzykiwaly hasla nienawisci do Muzulmanow.

8

Ja pisałem o tym dzieciaku. A jego personalia zostały ujawnione właśnie po to, aby ukrócić zamieszki, które w takiej sytuacji są czymś normalnym.

Sam ci niedawno wklejałem artykuł, że muzułmanie są jedną z najmniej popularnych grup społecznych na Wyspach ze względu na syf jaki robią na około. Teraz zbierają >słuszne< żniwa.

9

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

17.07.2024:

JuliaUK33 napisał/a:

No wlasnie niewiem, ale ten juz ostatni jest

No wlasnie napisalam ,ze niewiem... ale ten juz temat o Islamie jest ostatni na 100%,bo teraz to wiem

10

JuliaUK33 napisał/a:

Powtorze pytanie czy owa holota z far right zachowujaca sie jak dzikusy,  niszczaca wszystko po drozdze, rzucajaca kamieniami w policje, podpalajaca radiowozy i wykrzykujaca hasla nienawisci pod adesem Muzulmanow,czy po dowiedzeniu sie prawdy o przestepcy bedzie tak samo prowadzila protesty przeciwko kosciolom? Czy uzna,ze to nie po katolicku niszczyc koscioly? big_smile

No popatrz, a dopiero co w jakimś swoim wątku pisalas, że to w Polsce nienawidzi się muzułmanów a UK to rajska wyspa i wszyscy żyją jak w bajce, oraz nie boisz się chodzić w tych muzułmańskich przebraniach, bo nikt na nie źle nie reaguje.
Jak to wszystko szybko się zmienia, człowiek nie nadąża normalnie... smile

11

Nazywanie zdrowego rozsądku fobią.

12

assassin napisał/a:

Nazywanie zdrowego rozsądku fobią.

Jaki zdrowy rozsadek jak to Chrzescijanin zamordowal te dziewczynki, a nie Muzulmanin?

13

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No popatrz, a dopiero co w jakimś swoim wątku pisalas, że to w Polsce nienawidzi się muzułmanów a UK to rajska wyspa i wszyscy żyją jak w bajce, oraz nie boisz się chodzić w tych muzułmańskich przebraniach, bo nikt na nie źle nie reaguje.
Jak to wszystko szybko się zmienia, człowiek nie nadąża normalnie... smile

Bo jest duzo co toleruje Muzulmanow ja NIE bralam pod uwage grup far rights co nie sa normalne

14

Jack Sparrow napisał/a:

Ja pisałem o tym dzieciaku. A jego personalia zostały ujawnione właśnie po to, aby ukrócić zamieszki, które w takiej sytuacji są czymś normalnym.

Sam ci niedawno wklejałem artykuł, że muzułmanie są jedną z najmniej popularnych grup społecznych na Wyspach ze względu na syf jaki robią na około. Teraz zbierają >słuszne< żniwa.

A jaki robia syf ?

15

Śmieci wynosi się z domu, a nie się przynosi do domu

16

Anna Renard napisał/a:

No wiem i co? Morderca nie byl Muzulmanin tylko Chrzescijanin. Morderca nie byl immigrant tylko chlopak urodzony w Anglii? O jakich smieciach zatem piszesz?

17

JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

No wiem i co? Morderca nie byl Muzulmanin tylko Chrzescijanin. Morderca nie byl immigrant tylko chlopak urodzony w Anglii? O jakich smieciach zatem piszesz?

A to tylko jedna burda była w Europie przez ostatnich 50 lat. Dla etnicznego Francuza żaden nabytek kolonialny nie będzie równy, chociażby mieszkał we Francji 50 lat. Bardzo żałuję, że wybory wyszły jak wyszły. Uważam, że trzeba się tego pozbyć z Europy o przynajmniej 3/4.

18

Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

A to tylko jedna burda była w Europie przez ostatnich 50 lat. Dla etnicznego Francuza żaden nabytek kolonialny nie będzie równy, chociażby mieszkał we Francji 50 lat. Bardzo żałuję, że wybory wyszły jak wyszły. Uważam, że trzeba się tego pozbyć z Europy o przynajmniej 3/4.

A ja uwazam na odwrot, ze kraje kolonialne takie jak Francja i Anglia powinny im wlasnie pomagac za syf,ktory zrobily w ich krajach

19

JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A ja uwazam na odwrot, ze kraje kolonialne takie jak Francja i Anglia powinny im wlasnie pomagac za syf,ktory zrobily w ich krajach

Sobie możesz uważać co chcesz... Trzeba być naprawdę zdesperowanym żeby się wżenic w ich społeczność.

20

Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

Sobie możesz uważać co chcesz... Trzeba być naprawdę zdesperowanym żeby się wżenic w ich społeczność.

Mieszkam w Anglii od 12 lat nie mam problemow z Muzulmanami. Sama tez jestem Muzulmanka. Tacy sami ludzie jak my,a przestepstwa sa w kazdej religii i spolecznosci

21

JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Mieszkam w Anglii od 12 lat nie mam problemow z Muzulmanami. Sama tez jestem Muzulmanka. Tacy sami ludzie jak my,a przestepstwa sa w kazdej religii i spolecznosci

Jak ktoś lubi kanały i szczury i chce z nimi mieszkać to jego sprawa...

22

Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

big_smile co Ty pleciesz przeciez Muzulmanie nie zyja w kanalach ze szczurami

23

JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

big_smile co Ty pleciesz przeciez Muzulmanie nie zyja w kanalach ze szczurami

Jesteś taka głupia czy nie wiesz czym jest przenośnia?

24 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-03 00:08:01)

JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego piszesz "tacy sami ludzie jak my", jeśli sama jesteś jedną z nich??

25 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-03 12:38:58)

Myslalam, ze sie uspokoi sytuacja po tym jak ludzie poznali prawde, ze morderca jest 17 letni Chrzescijanin z Rwandy urodzony w Anglii. Niestety mylilam sie. Protesty sa nadal. Prorestujacy z grupy far rights niszczyli wsztystko po drodze,  wybijali szyby w roznych sklepach, rzucali kamieniami,  krzyczeli hasla nienawisci do Muzulmanow, podpalili komisariat policji. Teraz wiadomo, ze kieruje nimi tylko nienawisc,poniewaz oni juz poznali prawde, a mimo to nie zaprzestali protestow.  Sami zaczeli teraz te wojne, w ten weekend szykuje sie wiecej protestow.  Czy jezeli jacys Muzulmanie ich zaatakuja za to co czynia,to czy oni uczynia z siebie niewinne ofiary?

26

My wiemy co się dzieje, nie musisz opisywać.
Ta prowokacja dyskusji niczego nie wniesie.

27 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-03 13:55:53)

Co ten wątek tak naprawdę ma na celu?
Dopiero co w UK było tak miło, beztrosko, tolerancyjnie, czyżby coś się magicznie zmieniło? Czy może potrzebujesz pretekstu, aby nagle przestała Ci się podobać ta cud miód muzułmańska moda?

28

Priscilla napisał/a:

Dopiero co w UK było tak miło, beztrosko, tolerancyjnie, czyżby coś się magicznie zmieniło? Czy może potrzebujesz pretekstu, aby nagle przestała Ci się podobać ta cud miód muzułmańska moda?

O czym Ty piszesz? Przeciez to nie ma nic wspolnego z muzulmanka moda. Tak wogole to nie jest zadna moda. A owszem w Anglii jest fajnie,bo wiekszosc ludzi jest na szczescie normalna i szanuje roznice kulturowe i religijne . Ja nie licze tych dzikusow z far rights, ktorzy zdemolowali pol miasta i do ktorych ciasnych mozgow nie dociera, ze morderca byl Chrzescijanin urodzony w Anglii

29 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-03 14:57:35)

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

O czym Ty piszesz? Przeciez to nie ma nic wspolnego z muzulmanka moda. Tak wogole to nie jest zadna moda. A owszem w Anglii jest fajnie,bo wiekszosc ludzi jest na szczescie normalna i szanuje roznice kulturowe i religijne . Ja nie licze tych dzikusow z far rights, ktorzy zdemolowali pol miasta i do ktorych ciasnych mozgow nie dociera, ze morderca byl Chrzescijanin urodzony w Anglii

Bezpośrednio nie ma, ale pośrednio można jednak zacząć się bać obnosić z faktem, że jest się muzułmanką.

30 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-03 15:39:39)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Bezpośrednio nie ma, ale pośrednio można jednak zacząć się bać obnosić z faktem, że jest się muzułmanką.

Nie boje sie. Muzulmanie sie nie boja. Napewno nie zrezygnujemy z wiary w Jedynego Boga na rzecz poganizmu.
A to artykul przetlumaczony z angielskich wiadomosci
" Dziesiątki skrajnie prawicowych protestujących przybyło wcześniej do północnego miasta(chodzi o Manchaster) z okrzykami „ Tommy Robinson ”(zalozyciel far rights) i doniesieniami o nazistowskich salutach"... wiedzialam,ze z nimi jest cos nie tak nawet swojego idola hitlera  nasladuja big_smile ciekawe czy tym,na ktorych hitler w przeszlosci napadl kraj to nie przeszkadza... ale juz sie doigrali  bo czytalam ,ze dochodzi do starc z grupami im przeciwnymi, a wiele ludzi(w tym wiele nie muzulmanow) potepia ich  zachowania. Ludzie im pisza na ich grupie "ze to Chrzescijanin zabil te dziewczynki, wiec oni bez postawnie atakuja meczety, poniewaz Muzulmanie nie maja nic wspolnego z atakiem na te dziewczynki " inna osoba napisala "dlaczego nasladujecie nazistow, skoro wasz kraj Anglie sami nazisci bombardowali " ...ja wam pisze far rights to sa chorzy ludzie na mozg oni sami nie szanuja wlasnego kraju, skoro nasladuja zachowania hitlerowskie i sobie gebe patriotyzmem wycieraja.  Jak ich jacys Muzulmanie zaatakuja za te mowe nienawisci i ataki na meczety to beda robic z siebie ofiary niewiniatek big_smile

31

Uwaga, moja szklana kula przemówila, że w ciągu max miesiąca Julka przestanie chodzić w nikabie, potem w hijabie, bo okaże się, że nie jest bezpiecznie i Allah wybaczy, jeżeli się nie bedzie zakrywać. Potem na niby przejdzie na chrześcijaństwo, ale w duchu bedzie dalej muzułmanką.

32 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-03 16:00:00)

Lady Loka napisał/a:

Uwaga, moja szklana kula przemówila, że w ciągu max miesiąca Julka przestanie chodzić w nikabie, potem w hijabie, bo okaże się, że nie jest bezpiecznie i Allah wybaczy, jeżeli się nie bedzie zakrywać. Potem na niby przejdzie na chrześcijaństwo, ale w duchu bedzie dalej muzułmanką.

Mniej więcej to samo miałam na myśli pisząc, że szuka pretekstu, żeby jednak przestać "nosić się" po muzułmańsku wink

33

Priscilla napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Mniej więcej to samo miałam na myśli pisząc, że szuka pretekstu, żeby jednak przestać "nosić się" po muzułmańsku wink

W Twoich snach big_smile bo ja akurat bardzo lubie nosic muzulmanskie ubrania

34 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-03 17:33:37)

Lady Loka napisał/a:

Nigdy w zyciu. Grupy far rights nie wygraja. Swoja droga ,gdzie sa ich Chrzescijanskie wartosci wlasnie czytalam niedawno dzisiaj jak jeden ksiadz sie wypowiadal "ze grupa skrajnej prawicy wdarla sie do kosciola oraz na cmentarz i chcieli ukrasc nagrobki te oszolomy, zeby rzucac nimi w policje ". To przeciez to nawet nie sa ani patrioci, bo NASLADUJA NAZISTOWSKIE zachowania,  ani to nie sa Chrzescijanie, bo NAPADAJA KOSCIOL i cmentarz..  to niewiadomo wogole z kad to sie wzielo- pewnie z buszu ucieklo big_smile ,bo juz jest duzo szkod w miastach po nich, te dzikusy rzucaja kamieniami  jeszcze  kogos zabija to sie upadobnia do tamtego mordercy- sobie poczytajcie jest relacja live na angielskich stronach.

35

Nigdy w zyciu. Grupy far rights nie wygraja.

ZAWSZE wygrywają. Dlatego pomimo upływu setek i tysięcy lat, pomimo ciągłego mieszkania się różnych plemion i nacji, to wciąż mamy układ plemienny (przy dzisiejszej skali ilości ludzi i skomplikowania gospodarki - państwowy).

36

Jack Sparrow napisał/a:

Nigdy w zyciu. Grupy far rights nie wygraja.

ZAWSZE wygrywają. Dlatego pomimo upływu setek i tysięcy lat, pomimo ciągłego mieszkania się różnych plemion i nacji, to wciąż mamy układ plemienny (przy dzisiejszej skali ilości ludzi i skomplikowania gospodarki - państwowy).

Tak wygrywaja, ze nadal w Anglii i innych krajach Europy sa rozne religie i kultury. Po za tym juz policja ponad 90 aresztowala,bo sie zachowywali jak z buszu wypuszczeni pierwszy raz do cywilizacji

37

Relacja LIVE z protestow far rights dzikusow
- wypowiada sie kierownik zniszczonego supermarketu
-coraz gorzej w miescie Rottertham
-ataki na hotel Holiday Inn
-ataki protestujacych na policje i aresztowania
-protestujacy wdarli sie do hotelu, wybito wiele szyb w oknach w hotelu
-burnistrz miasta potepil protesty
-zamieszki w miescie Bolton
- nowy premier potepia protestujacych i obiecuje wyroki skazujace
-meczety dostaly specialna ochrone(chwala Bogu)
-przywodcy religijny sa przeciwko takiej nienawisci

To byla relacja live pozniej napisze wiecej

38

Julka, czy gdyby na Wyspach mieszkali tylko Anglicy bez kolorowych mniejszości, to dochodziłoby do takich ekscesów, czy też nie...? Pytanie retoryczne wink

39

Na zywo:
- ponad 147 osob aresztowanych
- ministrowie chca wojska na ulicy
-300 ludzi chroni meczet(chwala Bogu)
-protestujacy podpalaja samochody
- byly premier potepil zachowania grup far right
-protesty w miescie Weymouth

40

assassin napisał/a:

Julka, czy gdyby na Wyspach mieszkali tylko Anglicy bez kolorowych mniejszości, to dochodziłoby do takich ekscesów, czy też nie...? Pytanie retoryczne wink

A czy Anglia jest tylko dla Anglikow? 
A wiesz, ze oni prorestujq po tym zabojstwie 3 dziewczynek? I czy wiesz,ze morderca byl Chrzescijanin urodzony w Anglii  a nie ZADEN Muzulmanin nielegalny imigrant,wiec ich protesty sa bezpostawne i falsz tylko sieja

41

JuliaUK33 napisał/a:
assassin napisał/a:

A wiesz, ze oni prorestujq po tym zabojstwie 3 dziewczynek? I czy wiesz,ze morderca byl Chrzescijanin urodzony w Anglii  a nie ZADEN Muzulmanin nielegalny imigrant,wiec ich protesty sa bezpostawne i falsz tylko sieja

Jeszcze raz przeczytaj to na co odpisujesz, powoli i ze zrozumieniem.

42

assassin napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
assassin napisał/a:

Jeszcze raz przeczytaj to na co odpisujesz, powoli i ze zrozumieniem.

Przeczytalam.  To juz dawno nie sa kolorowe mniejszosci

43

W Polsce temat raczej malo nośny, ludzie żyją igrzyskami. Po 2 sporą część społeczeństwa podałby Anglikom rękę i podrzuciła zgrzewkę podpałki albo kilka kanistrów benzyny.

44

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

nienawisci

Tak jak ten chłopak.

Mowi sie, ze do konca zycia nie poznamy partera/rki w 100%. Nigdy nie wiadomo co tak naprawde czai sie w glowie (oczywiscie nie wszyscy sa psychopatami).

45

Niedawno to sie stalo? Biedne dzieci, najbardziej mi ich szkoda jesli chodzi o morderstwa.

46 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-05 11:24:19)

Gosiawie napisał/a:

Niedawno to sie stalo? Biedne dzieci, najbardziej mi ich szkoda jesli chodzi o morderstwa.

Tak biedne dzieci Chrzescijanin urodzony w Anglii zamordowal 3 dziewczynki
NIE byl to nielegalny imigrant Muzulmanin, tylko legalnie urodzony dzieciak 17 letni Chrzescijanin, ktorego rodzice razem z nim regularnie co niedziela chodzili do kosciola. W social mediach wybuchla plotka,ze jest to nielegalny immigrant jednak policja ujawnila prawdziwe dane przestepcy.  W Anglii nie ujawnia sie danych przestepcy jezeli jest nieletni. W tym przypadku sad zrobil wyjatek dla dobra spoleczenstwa poniewaz grupy far rights zaczely atakowac meczety i glosic hasla nienawisci dla Muzulmanow. Wczoraj wlamali sie do 2 hoteli, podpalali samochody,zniszczyli sklepy,  atakowali policje,  doszlo do atakow na tle rasistowskim.  Dlatego dzisiaj w Anglii jest Cobra spotkane i beda rozwac czy nie wyslac wojska na ulice oraz jak ukarac te media spolecznosciowe przez,ktore rozeszla sie plotka

47 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-08-05 14:01:32)

Julka, przeczytaj może książkę napisaną przez Latife Arab , która w Niemczech nosi tytuł "Ein Leben zählt nichts", co można przetłumaczyć na język polski jako "Jedno życie nie znaczy nic". Nie wiem pod jakim tytułem ukazała się w UK. To opowieść kobiety pochodzącej z arabskiego klanu. Naprawdę można się nieźle zszokować czytając tę książkę, a jest ona na tyle poważna, że napisana przez Arabkę o Arabach mieszkających w Europie, głownie w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, ale też w innych krajach, bo jej klan liczy kilkadziesiąt tysięcy osób. Nie jest to jakaś farbowana muzułmanka jak ty, ale prawdziwa opisująca prawdziwe życie jej klanu.
Oczywiście napisała tę książkę pod  zmienionym nazwiskiem, bo gdyby jej rodzina dowiedziała się że ją wydała, zabito by ją bez mrugnięcia okiem.
Możesz więcej nie cytować koranu i mądrzyć się na temat islamu, bo naprawę na te tematy nie wiesz kompletnie nic. Z resztą zaden człowiek który nie jest Arabem z urodzenia o tej społeczności nie wie nic, tylko tyle ile oni chcą aby się dowiedzial.
Książkę naprawdę polecam wszystkim, otwiera oczy na wiele spraw i na przyszlość Europy.

48

Salomonka napisał/a:

Julka, przeczytaj może książkę napisaną przez Latife Arab , która w Niemczech nosi tytuł "Ein Leben zählt nicht", co można przetłumaczyć na język polski jako "Jedno życie nie znaczy nic". Nie wiem pod jakim tytułem ukazała się w UK. To opowieść kobiety pochodzącej z arabskiego klanu. Naprawdę można się nieźle zszokować czytając tę książkę, a jest ona na tyle poważna, że napisana przez Arabkę o Arabach mieszkających w Europie, głownie w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, ale też w innych krajach, bo jej klan liczy kilkadziesiąt tysięcy osób. Nie jest to jakaś farbowana muzułmanka jak ty, ale prawdziwa opisująca prawdziwe życie jej klanu.
Oczywiście napisała tę książkę pod  zmienionym nazwiskiem, bo gdyby jej rodzina dowiedziała się że ją wydała, zabito by ją bez mrugnięcia okiem.
Możesz więcej nie cytować koranu i mądrzyć się na temat islamu, bo naprawę na te tematy nie wiesz kompletnie nic. Z resztą zaden człowiek który nie jest Arabem z urodzenia o tej społeczności nie wie nic, tylko tyle ile oni chcą aby się dowiedzial.
Książkę naprawdę polecam wszystkim, otwiera oczy na wiele spraw i na przyszlość Europy.

Jezeli Muzulmanka napisala ksiazke przeciwko Islamowi, to nie jest Muzulmanka.  Nie zapominaj, ze Arabowie maja tez spolecznosci Chrzescijanskie,wiec albo ta kobieta jest ex Muzulmanka albo Muzulmanka nie byla. To tak jakby katoliczka napisala ksiazke przeciwko katolicyzmowi np o pedofilii ksiezy albo o hipokryzji w swoim kraju,nadal pozostajac katoliczka... wiec jezeli ta kobieta jest przeciwna Islamowi to jest Muzulmanka ale tylko z nazwy. Ja mieszkam w UK od 12 lat i znam pelno rodzin normalnych muzulmanskich nikt ze soba nie ma problemow.

49

JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Julka, przeczytaj może książkę napisaną przez Latife Arab , która w Niemczech nosi tytuł "Ein Leben zählt nicht", co można przetłumaczyć na język polski jako "Jedno życie nie znaczy nic". Nie wiem pod jakim tytułem ukazała się w UK. To opowieść kobiety pochodzącej z arabskiego klanu. Naprawdę można się nieźle zszokować czytając tę książkę, a jest ona na tyle poważna, że napisana przez Arabkę o Arabach mieszkających w Europie, głownie w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, ale też w innych krajach, bo jej klan liczy kilkadziesiąt tysięcy osób. Nie jest to jakaś farbowana muzułmanka jak ty, ale prawdziwa opisująca prawdziwe życie jej klanu.

Jezeli Muzulmanka napisala ksiazke przeciwko Islamowi, to nie jest Muzulmanka.  Nie zapominaj, ze Arabowie maja tez spolecznosci Chrzescijanskie,wiec albo ta kobieta jest ex Muzulmanka albo Muzulmanka nie byla. To tak jakby katoliczka napisala ksiazke przeciwko katolicyzmowi np o pedofilii ksiezy albo o hipokryzji w swoim kraju,nadal pozostajac katoliczka... wiec jezeli ta kobieta jest przeciwna Islamowi to jest Muzulmanka ale tylko z nazwy. Ja mieszkam w UK od 12 lat i znam pelno rodzin normalnych muzulmanskich nikt ze soba nie ma problemow.

Nie jest ważne czy obecnie jest muzułmanką, bo nie o tym jest jej książka. Istotne jest to, że  dokładnie zna prawdziwe życie klanu i panujące  w nim zasady.
A tak dokładnie ile czasu  w ciągu tych 12 lat byłaś muzułmanką? Masz jakiś chrzest czy co tam się u nich robi, że stajesz się prawowitym członkiem tej wiary?
A co z Twoim katolicyzmem?  Byłaś ochrzczona? Dokonałaś apostazji?

50 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-05 16:07:41)

Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Nie jest ważne czy obecnie jest muzułmanką, bo nie o tym jest jej książka. Istotne jest to, że  dokładnie zna prawdziwe życie klanu i panujące  w nim zasady.
A tak dokładnie ile czasu  w ciągu tych 12 lat byłaś muzułmanką? Masz jakiś chrzest czy co tam się u nich robi, że stajesz się prawowitym członkiem tej wiary?

Jakiego klanu? Islam NIE jest klanem. W Islamie nie ma chrztu. Wystarczy wypowiedziec shahade po arabku by stac sie Muzulmanka. "Nie ma boga,oprocz Boga Jedynego, a Mahomet jest jego prorokiem " (to trzeba wypowiedziec po arabsku z pomoca Imama. Po czym zaczac uczyc sie o Islamie,czytac Koran,Hadisy,  uczyc sie modlic itd. Kazdy nowy Muzulmanin ma tzw okres nauki Islamu, gdzie nie wymaga sie od niego pelnej wiedzy i praktyk, poniewaz jest nowy w Islamie,wiec sie uczy. W Islamie nowi Muzulmanie, ktorzy jeszcze nie wiedza jak sie modlic albo nie znaja wszystkich praktyk Islamu,ale w glebi serca bardzo chca to robic, ucza sie, praktykuja itp to Bog zalicza im to jako dobry uczynek, poniewaz maja dobre intencje. Nowi Muzulmanie powinni natomiast natychmiast po wypowiedzeniu shahady odrzucic modlitwy do kogokolwiek innego niz do Boga. Nawet jezeli nie potrafia jeszcze modlic sie po muzulmanski to moga na poczatku modlic sie swoimi slowami tylko do Boga Jedynego oraz powinni tez od razu wypelniac dobre uczynki ,przede wszystkim pomagac innym w potrzebie,  byc dobrym dla innych,zyczliwym itp

51

JuliaUK33 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jakiego klanu? Islam NIE jest klanem?. W Islamie nie ma chrztu? Wystarczy wypowiedziec shahade po arabku by stac sie Muzulmanka. "Nie ma boga,oprocz Boga Jedynego, a Mahomet jest jego prorokiem " (to trzeba wypowiedziec po arabsku z pomoca Imama. Po czym zaczac uczyc sie o Islamie,czytac Koran,Hadisy,  uczyc sie modlic itd. Kazdy nowy Muzulmanin ma tzw okres nauki Islamu, gdzie nie wymaga sie od niego pelnej wiedzy i praktyk, poniewaz jest nowy w Islamie,wiec sie uczy. W Islamie nowi Muzulmanie, ktorzy jeszcze nie wiedza jak sie modlic albo nie znaja wszystkich praktyk Islamu,ale w glebi serca bardzo chca to robic, ucza sie, praktykuja itp to Bog zalicza im to jako dobry uczynek, poniewaz maja dobre intencje. Nowi Muzulmanie powinni natomiast natychmiast po wypowiedzeniu shahady odrzucic modlitwy do kogokolwiek innego niz do Boga. Nawet jezeli nie potrafia jeszcze modlic sie po muzulmanski to moga na poczatku modlic sie swoimi slowami tylko do Boga Jednego oraz powinni tez od razu wypelniac dobre uczynki ,przede wszystkim pomagac innym w potrzebie,  byc dobrym dla innych,zyczliwym itp

Klan to ród, myślałam że wiesz tak proste rzeczy.
A czy można tak sobie zostać muzułmanką bez zrzekania się poprzedniej wiary? A jak przestanie Ci się chcieć być muzułmanką, to co trzeba zrobić aby nią nie być?

52 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-05 16:18:35)

Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Jakiego klanu? Islam NIE jest klanem?. W Islamie nie ma chrztu? Wystarczy wypowiedziec shahade po arabku by stac sie Muzulmanka. "Nie ma boga,oprocz Boga Jedynego, a Mahomet jest jego prorokiem " (to trzeba wypowiedziec po arabsku z pomoca Imama. Po czym zaczac uczyc sie o Islamie,czytac Koran,Hadisy,  uczyc sie modlic itd. Kazdy nowy Muzulmanin ma tzw okres nauki Islamu, gdzie nie wymaga sie od niego pelnej wiedzy i praktyk, poniewaz jest nowy w Islamie,wiec sie uczy. W Islamie nowi Muzulmanie, ktorzy jeszcze nie wiedza jak sie modlic albo nie znaja wszystkich praktyk Islamu,ale w glebi serca bardzo chca to robic, ucza sie, praktykuja itp to Bog zalicza im to jako dobry uczynek, poniewaz maja dobre intencje. Nowi Muzulmanie powinni natomiast natychmiast po wypowiedzeniu shahady odrzucic modlitwy do kogokolwiek innego niz do Boga. Nawet jezeli nie potrafia jeszcze modlic sie po muzulmanski to moga na poczatku modlic sie swoimi slowami tylko do Boga Jednego oraz powinni tez od razu wypelniac dobre uczynki ,przede wszystkim pomagac innym w potrzebie,  byc dobrym dla innych,zyczliwym itp

Klan to ród, myślałam że wiesz tak proste rzeczy.
A czy można tak sobie zostać muzułmanką bez zrzekania się poprzedniej wiary? A jak przestanie Ci się chcieć być muzułmanką, to co trzeba zrobić aby nią nie być?

Tak w Islamie nie trzeba dokonywac apostazji by przejsc na Islam. Jezeli ktos w serca wierzy w Islam to moze shahade wypowiedziec bez zbednych formalnosci. Nigdy nie przestanie mnie sie chciec byc Muzulmanka.  Dlaczego,skoro jest to wiara w Boga Jedynego oraz w pelnienie dobrych uczynkow. Nie ma drogi prostszej do Boga. Po prostu caly Koran opiera sie na wierze w Boga Jedynego na modleniu sie tylko i wylacznie do Boga oraz na spelnianiu dobrych uczynkow.  Nie ma zadnej kretej drogi-zadnej wiary Bog 3w1 wiecznie nierozumiana trojca zwana tajemnica chytrze przez Kosciol, bo tak najlepiej nazwac rzeczy nielogiczne i niezrozumiale,  zadno "z laski jestescie zbawieni nie z uczynkow" co tylko spotegowalo zlo na swiecie, bo skoro wg tej nauki falszywej Bog nie patrzy na dobre uczynki tylko zbawia z laski to po co czynic dobro.... Islam daje mi pokoj duszy, jak czytam Koran to wiem,ze jest od Boga. Wszystko jest proste i zrozumiale zadnych pokretnych tlumaczen. Po prostu Bog jest Jeden i tyle nie ma w tym zadnej tajemnicy ani wymyslow trojcy czy czekokolwiek innego.

53

Ponad 400 osob aresztowanych
Nowy premier chce upublicznic dane osob aresztowanych z grupy far rights,a niektorzy z aresztowanych staneli jeszcze dzis przed sadem.
Chwala Bogu

54

Minister spraw wewnętrznych ostrzega uczestników zamieszek: „Jesteście całkowitym wstydem i będziemy musieli się z wami rozliczyć”

Ponad 400 osób zostało aresztowanych po tym, jak w kraju ogarnęły zamieszki skrajnie prawicowe, a premier powołał „stałą armię” wyspecjalizowanych funkcjonariuszy policji, która ma poradzić sobie z kolejnymi atakami.

Sir Keir Starmer zwołał nadzwyczajne spotkanie organizacji Cobra po tym, jak skrajnie prawicowe grupy przeprowadziły rasistowskie ataki i podpaliły hotele

Po spotkaniu premier powiedział: „Będziemy mieć stałą armię wyspecjalizowanych funkcjonariuszy służby publicznej, tak abyśmy mieli wystarczającą liczbę funkcjonariuszy, aby zająć się tymi sprawami, gdy ich potrzebujemy.

„Druga rzecz to to, że zwiększymy wymiar sprawiedliwości w sprawach karnych. Doszło już do setek aresztowań, niektórzy stanęli przed sądem dziś rano.

„Poprosiłem o jak najszybsze rozpatrzenie kwestii podania nazwisk i identyfikacji osób zaangażowanych w proces, które odczują pełną moc prawa”.

Zwracając się w niedzielę do narodu, Sir Keir powiedział sprawcom, że „będą żałować” angażowania się w „skrajnie prawicowy bandytyzm” i obiecał, że osoby zamieszane w eskalację zamieszek „staną przed sądem z całą surowością”.

55

Na zywo
1. Przedsiebiorcy wypowiadaja sie o zniszczeniach jakich dokonaly grupy skrajnej prawicy. Zniszczone zostaly kawiarnie, sklepy, supermarket, hotele itp
2. Policja zatrzymala grupe osob rzucajaca petardami
3. Kraje ostrzegaja obywateli przed podroza do Anglii w obawie przed atakami na tle religijnym i rasistowskim
4. Ataki na pracownikow sluzby zdrowia

56 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-08-05 19:23:53)

JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Ona nie napisała ksiązki przeciwko islamowi, tylko o islamie i o ludziach go praktykujących, o ich życiu, o życiowych zasadach o ich przestępstwach i zbrodniach wreszcie, bo dla nich oszukać, okraść, zabić niewierzącego to tak jak splunąć. Klan się rozrasta, korumpuje powoli ale postępująco ludzi różnych szczebli w krajach  w których żyją, najważniejsze aby dzialać po cichu, nie robić wkoło siebie hałasu i dopinać swego. Nie będę tej ksiązki tutaj całej opowiadac, ale ja przeczytałam ją jednym tchem i po prostu zostałam bez tchu gdy zamknęłam ostatnią stronę.

Europa zachodnia strzeliła sobie w kolano, właściwie w oba kolana sprowadzając takich ludzi do siebie, ale to nie temat na ten wątek.

Oczywiście nie można generalizować i uznać, że każdy muzułmanin jest żły, ale to że ktoś nie robi nic żeby innym zaszkodzić, nie znaczy że ten który to robi jakoś mniej znaczy czy ma mniejsze możliwości.
Autorka tej książki zanim ją napisala, skontaktowała się z niemiecką policją i chciała im podać wszystkie kontakty, wszystko co wie o zbrodniach popełnionych przez Arabów a niewykrytych przez policję, a oni potraktowali ją jak szpiega tychże Arabów, który chce przeniknąc w struktury policji (!) SIC!

Dlatego napisała tę książkę i do teraz się ukrywa, choć jak napisała właściwie już czuje oddech śmierci na swoich plecach.
Taka ciekawostka o twoim ukochanym islamie, religii pokoju i cudownej sprawiedliwości smile

57

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Ona nie napisała ksiązki przeciwko islamowi, tylko o islamie i o ludziach go praktykujących, o ich życiu, o życiowych zasadach o ich przestępstwach i zbrodniach wreszcie, bo dla nich oszukać, okraść, zabić niewierzącego to tak jak splunąć. Klan się rozrasta, korumpuje powoli ale postępująco ludzi różnych szczebli w krajach  w których żyją, najważniejsze aby dzialać po cichu, nie robić wkoło siebie hałasu i dopinać swego. Nie będę tej ksiązki tutaj całej opowiadac, ale ja przeczytałam ją jednym tchem i po prostu zostałam bez tchu gdy zamknęłam ostatnią stronę.

Europa zachodnia strzeliła sobie w kolano, właściwie w oba kolana sprowadzając takich ludzi do siebie, ale to nie temat na ten wątek.

Oczywiście nie można generalizować i uznać, że każdy muzułmanin jest żły, ale to że ktoś nie robi nic żeby innym zaszkodzić, nie znaczy że ten który to robi jakoś mniej znaczy czy ma mniejsze możliwości.
Autorka tej książki zanim ją napisala, skontaktowała się z niemiecką policją i chciała im podać wszystkie kontakty, wszystko co wie o zbrodniach popełnionych przez Arabów a niewykrytych przez policję, a oni potraktowali ją jak szpiega tychże Arabów, który chce przeniknąc w struktury policji (!) SIC!

Dlatego napisała tę książkę i do teraz się ukrywa, choć jak napisała właściwie już czuje oddech śmierci na swoich plecach.
Taka ciekawostka o twoim ukochanym islamie, religii pokoju i cudownej sprawiedliwości smile

Ta ksiazka jest bzdura. Czytalam Koran i wiem, ze pisze "aby nikomu nie wyrzadzac krzywdy nawet niewierzacemu, jedynie wtedy gdy on pierwszy zaatakuje". Ktokolwiek napisal te ksiazke jest klamca. Papier wszystko przyjmie nawet podpis, ze jest sie Muzulmanka. Koran wyraznie ostrzega, ze zbrodniarze znajda sie w piekle. Ona mieszka w UK i ma smierc na plecach? Dobre sobie big_smile. Ta kobieta obok Islamu nawet nie stala

58

JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ta ksiazka jest bzdura. Czytalam Koran i wiem, ze pisze "aby nikomu nie wyrzadzac krzywdy nawet niewierzacemu, jedynie wtedy gdy on pierwszy zaatakuje". Ktokolwiek napisal te ksiazke jest klamca. Papier wszystko przyjmie nawet podpis, ze jest sie Muzulmanka. Koran wyraznie ostrzega, ze zbrodniarze znajda sie w piekle. Ona mieszka w UK i ma smierc na plecach? Dobre sobie big_smile. Ta kobieta obok Islamu nawet nie stala

Tak, zbrodniarze ktorzy wyrządzili krzywdę muzułmanom. Niewierzącym można wszystko zrobić bezkarnie. Chciażby  to sławne "Allah akbar" wykrzykiwane podczas mordów na niewierzących.
Zwyczajowe tłumaczenie Allahu akbar przez media jako „Bóg jest wielki” wprowadza w błąd i pomija aspekt wyższości w słowie akbar (co oznacza „większy” lub „największy”, a nie tylko „wielki”) i zaciera specyficzne odniesienie do Allaha – a nie do żadnego innego bytu lub bóstwa. Tłumaczenie i rozumienie tego wyrażenia jako „Bóg jest wielki” jest nie tylko błędne – pozbawia je także kluczowego aspektu wyższości Allaha nad wszystkimi innymi bytami i bóstwami. To dlatego w całej historii islamu, aż do dnia dzisiejszego, Allahu akbar było okrzykiem bojowym wykrzykiwanym podczas ataków, jak pokazano we współczesnych islamskich atakach terrorystycznych. Chyba nie powiesz Julka że takowych nie było i że świat może czuć się bezpiecznie gdy ludzie z takim okrzykiem mordują swoich sąsiadow, kolegów  z pracy, w końcu niewinnych, nawet im nieznanych ludzi?

59

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Tak, zbrodniarze ktorzy wyrządzili krzywdę muzułmanom. Niewierzącym można wszystko zrobić bezkarnie. Chciażby  to sławne "Allah akbar" wykrzykiwane podczas mordów na niewierzących.
Zwyczajowe tłumaczenie Allahu akbar przez media jako „Bóg jest wielki” wprowadza w błąd i pomija aspekt wyższości w słowie akbar (co oznacza „większy” lub „największy”, a nie tylko „wielki”) i zaciera specyficzne odniesienie do Allaha – a nie do żadnego innego bytu lub bóstwa. Tłumaczenie i rozumienie tego wyrażenia jako „Bóg jest wielki” jest nie tylko błędne – pozbawia je także kluczowego aspektu wyższości Allaha nad wszystkimi innymi bytami i bóstwami. To dlatego w całej historii islamu, aż do dnia dzisiejszego, Allahu akbar było okrzykiem bojowym wykrzykiwanym podczas ataków, jak pokazano we współczesnych islamskich atakach terrorystycznych. Chyba nie powiesz Julka że takowych nie było i że świat może czuć się bezpiecznie gdy ludzie z takim okrzykiem mordują swoich sąsiadow, kolegów  z pracy, w końcu niewinnych, nawet im nieznanych ludzi?

Nie czytalas Koranu (wiem,ze nie,bo gdybys przeczytala to bys wiedziala, ze pierwsze Twoje zdanie jest bzdura). Muzulmanin nie ma prawa robic krzywdy nikomu nawet niewierzacemu. Koran mowi "ten kto uratuje czlowieka,  ratuje pokolenia,  ten kto zabije czlowieka to tak jakby zabil ludzkosc ". Koran mowi,ze zbrodniarze beda w piekle i nie robi zadnej roznicy czy to on zabil Muzulmanina czy wyznawce innej religii. Krzyk Allah Akbar(Bog jest Wielki) jest wydawany podczas wojny,gdy Muzulmanie zostana zaatakowani. Natomiast terrorysci nie reprezentuja prawdziwego Islamu-to tak jakby stwierdzic, ze ku klux klan to sa Chrzescijanie. Normalni Muzulmanie a jest ich 99% sa przeciwni terrorystom i sami Muzulmanie sa przez terrorystow przesladowani. I tak masz racje Bog jest wiekszy ponad wszystko

60

Salomonka napisał/a:

To ja tylko przypomnę, co Julka pisała zaledwie kilkanaście tygodni temu, a to przecież tylko maleńki wycinek:

JuliaUK33 napisał/a:

No niewiem czy lepiej,a lepiej miec mieszkancow kontynentu europejskiego u siebie niz z krajow islamskich. Gdybym miala wybierac kto ma mieszkac w Polsce czy np Ukraincy,Francuzi,Wlosi,Grecy itp a Pakistanczycy, Afganistanczycy, Arabowie czy Somalijczycy to bym wybrala te pierwsza grupe

Teraz nagle prowadzi krucjatę przecieko chrześcijaństwu na rzecz tych samych wyznawców islamu, których zaledwie kilkanaście tygodni temu potępiała, traktując jak największe zło i zagrożenie dla Europy.

61

Priscilla napisał/a:
Salomonka napisał/a:

To ja tylko przypomnę, co Julka pisała zaledwie kilkanaście tygodni temu, a to przecież tylko maleńki wycinek:

JuliaUK33 napisał/a:

No niewiem czy lepiej,a lepiej miec mieszkancow kontynentu europejskiego u siebie niz z krajow islamskich. Gdybym miala wybierac kto ma mieszkac w Polsce czy np Ukraincy,Francuzi,Wlosi,Grecy itp a Pakistanczycy, Afganistanczycy, Arabowie czy Somalijczycy to bym wybrala te pierwsza grupe

Teraz nagle prowadzi krucjatę przecieko chrześcijaństwu na rzecz tych samych wyznawców islamu, których zaledwie kilkanaście tygodni temu potępiała, traktując jak największe zło i zagrożenie dla Europy.

Gdzie ja prowadze krucjate przeciwko Chrzescijanstwu? Pisanie Prawdy, ze to Chrzescijanin urodzony w Anglii zabil te 3 dziewczynki nie jest krucjata przeciwko Chrzescijanstwu. Co moze mam klamac?

62

JuliaUK33 napisał/a:

Tyle wiesz o zasadach rodów muzułmańskich co o Masonerii. Twoja ocena tej książki jest bezwartościowa smile

63

JuliaUK33 napisał/a:

Nie czytalas Koranu

Skąd wiesz? To, że nie zrobił mi z mózgu marmolady, to nie znaczy że go nie czytałam i go nie znam.

Oto tylko kilka przykładów tego, co zrobili twoi bracia w wierze. Twierdzisz że oni nie byli muzułmanami, tylko ty jesteś muzułmanką? big_smile

Użycie jako okrzyku bojowego podczas ataków terrorystycznych – oś czasu

We wrześniu 2022 roku muzułmanin krzyczący „Allahu akbar” dźgnął nożem dwóch brytyjskich policjantów w Londynie.
We wrześniu 2022 r. 200-osobowy tłum skandujący „Allahu Akbar” otoczył hinduską świątynię w Birmingham; słychać było śpiewy Allahu akbar.
W październiku 2020 roku muzułmański uczeń liceum w Paryżu krzyczał „Allahu akbar”, odcinając głowę nauczycielowi, Samuelowi Paty’emu, który pokazywał karykatury proroka Mahometa podczas zajęć na temat wolności słowa.

W listopadzie 2021 r. muzułmanie Fulani krzyczeli „Allahu akbar”, mordując 10 chrześcijan, w tym kilkoro dzieci, i spalili 100 domów w Nigerii.
W czerwcu 2020 r. muzułmańscy uczestnicy zamieszek w Stuttgarcie w Niemczech skandowali „Allahu akbar”, atakując policję kamieniami i butelkami.
W marcu 2018 r. Yacine Mihoub zasztyletował 85-letnią francuską ocalałą z Holokaustu Mireille Knoll w jej mieszkaniu, krzycząc „Allahu akbar ”.
W czerwcu 2017 roku Kanadyjczyk, Amor R. Ftouhi, krzyczał „Allahu akbar”, dźgając nożem funkcjonariusza policji amerykańskiej na lotnisku Bishop Airport w Flint w stanie Michigan.
W marcu 2011 roku bandyta krzyczał „Allahu akbar”, strzelając do dwóch amerykańskich lotników w Niemczech.

To tylko kilka przykładow, które udalo mi się na prędce znaleźć.

Zauważ, że żadna z ofiar nie była tym mordercom nic winna, po prostu byli "niewierzący".

64

Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tyle wiesz o zasadach rodów muzułmańskich co o Masonerii. Twoja ocena tej książki jest bezwartościowa smile

Mam wieksze pojecie o Islamie niz Ty. Ty czytasz ksiazki o Islamie ,ja czytam Koran. Ty slyszysz o Islamie od Chrzescijan, ja przebywam wsrod Muzulmanow i widze ich zycie

65

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie czytalas Koranu

Skąd wiesz? To, że nie zrobił mi z mózgu marmolady, to nie znaczy że go nie czytałam i go nie znam.

Oto tylko kilka przykładów tego, co zrobili twoi bracia w wierze. Twierdzisz że oni nie byli muzułmanami, tylko ty jesteś muzułmanką? big_smile

Użycie jako okrzyku bojowego podczas ataków terrorystycznych – oś czasu

We wrześniu 2022 roku muzułmanin krzyczący „Allahu akbar” dźgnął nożem dwóch brytyjskich policjantów w Londynie.
We wrześniu 2022 r. 200-osobowy tłum skandujący „Allahu Akbar” otoczył hinduską świątynię w Birmingham; słychać było śpiewy Allahu akbar.
W październiku 2020 roku muzułmański uczeń liceum w Paryżu krzyczał „Allahu akbar”, odcinając głowę nauczycielowi, Samuelowi Paty’emu, który pokazywał karykatury proroka Mahometa podczas zajęć na temat wolności słowa.

W listopadzie 2021 r. muzułmanie Fulani krzyczeli „Allahu akbar”, mordując 10 chrześcijan, w tym kilkoro dzieci, i spalili 100 domów w Nigerii.
W czerwcu 2020 r. muzułmańscy uczestnicy zamieszek w Stuttgarcie w Niemczech skandowali „Allahu akbar”, atakując policję kamieniami i butelkami.
W marcu 2018 r. Yacine Mihoub zasztyletował 85-letnią francuską ocalałą z Holokaustu Mireille Knoll w jej mieszkaniu, krzycząc „Allahu akbar ”.
W czerwcu 2017 roku Kanadyjczyk, Amor R. Ftouhi, krzyczał „Allahu akbar”, dźgając nożem funkcjonariusza policji amerykańskiej na lotnisku Bishop Airport w Flint w stanie Michigan.
W marcu 2011 roku bandyta krzyczał „Allahu akbar”, strzelając do dwóch amerykańskich lotników w Niemczech.

To tylko kilka przykładow, które udalo mi się na prędce znaleźć.

Zauważ, że żadna z ofiar nie była tym mordercom nic winna, po prostu byli "niewierzący".

Wiem,ze nie czytalas.  Gdybys czytala nie byla bys przeciwna Islamowi. Jak mozna czytac Koran,ktory na kazdej jego stronie wychwala Boga Jednego oraz nakazuje czynic dobro stwierdzic "ze moj mozg nie zostal wyprany"? Oczywiscie ,ze nie czytalas.  Co najwyzej mozesz wiedziec o Koranie to jest to co uslyszalas o nim od nie Muzulmanow albo to co przeczytalas o Koranie na nie muzulmanskich stronach internetowych, ktore maja w zwyczaju pomijac caly tekst i wlepiac tylko same cytaty z calego rozdzialu. Pozniej naiwni czytaja fragmenty i mysla "o zobacz Islam jest zly,bo kaze mordowac nie Muzulmanow"  big_smile

Posty [ 1 do 65 z 468 ]

Strony 1 2 3 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Islamofobia w Anglii

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024