Biblia o proroku Mahomecie(pokoj niech bedzie z nim)
Powtorzonego Prawa 18:18
"Ja(Bog),wzbudze im Proroka posrod ich braci,takiego jak ty (Mojzeszu) i wloze moje slowa w jego usta i bedzie im mowil wszystko,co mu rozkaze "
Wielu Chrzescijan mysli,ze proroctwo to dotyczy Jezusa(pokoj niech bedzie z nim). Jednak po analizie proroctwa wychodzi jasno, ze nie o Jezusa tutaj chodzi
1. Prorok bedzie jak Mojzesz
Mojzesz(pokoj niech bedziesz z nim) wg Biblii
- mial oboje rodzicow. Mahomet tez. Jezus zostal poczety przez dziewice w cudowny sposob. Oboje Mojzesz i Mahomet byli poczeci i narodzili sie w naturalny sposob
-Mojzesz byl zonaty i mial dzieci. Mahomet tez. Jezus nie
-Mojzesz prowadzil liczne walki. Mahomet tez. Jezus nigdy nie bral udzialu w bitwie
2. Oczekiwany prorok bedzie pochodzil z braci Zydow: Abraham mial dwoch synow. Zydzi sa potomkami Izaaka. Arabowie sa dziecmi Ismaila. Zatem Arabowie sa bracmi narodu zydowskiego.
"I bedzie Ismail mieszkal posrod wszystkich swoich braci" Rodzaju 16:12
Dzieci Izaaka sa bracmi Ismaelitow. Podobnie Mahomet jest posrod braci Izraelitow,poniewaz byl potomkiem Imaila syna Abrahama
Bracmi dzieci Izraela sa Arabowie zwlaszcza plemie Kurajszytow
3. Bog wlozy swoje slowa w usta proroka
Koran 53:3-4"Ani on nie mowi z wlasnej woli. To co wam przekaze jest tylko natchnieniem, ktorym zostal natchniony"
Powtorzoneego Prawa 18:18 ".... I WLOZE MOJE SLOWA W JEGO USTA"
Prorok Mahomet przybyl z przeslaniem do calego swiata. Wszyscy w tym Zydzi musza zaakceptowac to proroctwo co potwierdzaja nastepujace slowa Mojzesza:
"Pan Bog twoj wzbudzi Ci proroka sposrod ciebie ,sposrod twoich braci, podobnego do mnie JEGO SLUCHAC BEDZIECIE(18:15)
Jest wiec zatem oczywiste, ze Jezus nie byl jak Mojzesz. Jezus tez nie mial wlozonych w usta slow Boga. Wedlug Biblii Jezus doskonale wiedzial czego ma nauczac. Mozesz podobnie jak Mohamet mial wlozone w usta slowa Boga,gdy szedl do faraona