O Bogu pisze... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 714 ]

196

Odp: O Bogu pisze...
wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ależ dokladnie to to znaczy big_smile

To znaczy, ze my sie nawzajem kochamy i zyjemy wedlug zasad Islamu i,ze nasze malzenstwo przetrwa az do dopoki smierc nas nie rozdzieli

Taaa... jednak wierzysz w bajki... po drodze urodzisz pięcioro albo i więcej dzieci...
Jak on Ciebie kocha, to ja jestem święta big_smile

Nie bede miec wiecej dzieci.  Moj partner nie chce wiecej. Niewiem jak tamta kobieta czy bedzie chciala miec dzieci. Ty myslisz, ze to dla faceta tak latwo robic zonie dzieci, za ktore on jest w 100% finansowo odpowiedzialny?

Zobacz podobne tematy :

197

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To znaczy, ze my sie nawzajem kochamy i zyjemy wedlug zasad Islamu i,ze nasze malzenstwo przetrwa az do dopoki smierc nas nie rozdzieli

Taaa... jednak wierzysz w bajki... po drodze urodzisz pięcioro albo i więcej dzieci...

Nie bede miec wiecej dzieci.  Moj partner nie chce wiecej. Niewiem jak tamta kobieta czy bedzie chciala miec dzieci. Ty myslisz, ze to dla faceta tak latwo robic zonie dzieci, za ktore on jest w 100% finansowo odpowiedzialny?

Ale Bóg kazał się rozmnażać, dlatego zarządził poligamię wink  W co sama wierzysz, to jak to się ma do waszej mocnej wiary?

198

Antykoncepcja w islamie jest dozwolona?

199

GloriaSoul napisał/a:

Tak antykoncepcja jest dozwolona w Islamie

200 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 22:44:44)

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Ale Bóg kazał się rozmnażać, dlatego zarządził poligamię wink  W co sama wierzysz, to jak to się ma do waszej mocnej wiary?

Pokaz mi w Koranie wers, gdzie Allah kazal sie rozmnazac Muzulmanom jak kroliki? Islam to nie katolicyzm. W malzenstwie Islamskim nie ma nawet obowiazku posiadania dzieci, antykoncepcja jest dozwolona, tak samo aborcja przez pierwsze tygodnie ciazy

201

JuliaUK33 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Jaki rodzaj antykoncepcji jest dozwolony i w jakich przypadkach?

202

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Jaki rodzaj antykoncepcji jest dozwolony i w jakich przypadkach?

Kazdy rodzaj jest dozwolony w kazdym przypadku

203 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 22:59:28)

Bog jest Jeden.  Muzulmanie to zdanie rozumieja doskonale  slowo JEDEN ,a Chrzescijanie to JEDEN =TRZY big_smile

Jak Jezus powiedzial "sluchaj Izraelu Bog nasz jest Bogiem Jedynym "
" aby uwierzyli w Ciebie Jedynego Boga i Jezusa Chrystusa ,ktorego poslales" to Muzulmanie wiedza,ze Jezus powiedzial, ze Bog jest Jeden,a on jest poslany od Boga do ludzi
A Chrzescijanie mysla "ze Jezus powiedzial, ze Bog jest Jeden, a on jest Synem Bozym,a ze Bog 3w1 to maja dylemat jak polaczyc tych dwoch bogow w Jednego Boga"
Jezus powiedzial "ide do Boga  mojego ...." to Muzulmanie doskonale rozumieja,ze Jezus MA Boga, a Chrzescijanie rozumieja, ze Jezus JEST Bogiem... zaraz napisza, ze Jezus to nie Bog tylko Syn Bozy po czym beda bredzic, ze Bog 3w1 big_smile  i wy piszecie,ze ja mam.wyprany mozg to wlasnie Kosciol wam wypral mozgi, ze nie rozumiecie prostych zdan, ktore czytacie big_smile

204

Twój narzeczony bogaty nie jest.
Nie ma nawet swojego domu czy mieszkania.
Już płaci alimenty na dziecko z poprzedniego związku.
I funduje sobie dwie żony w odstępie miesiąca .
Obie kocha jakoby.

205

Antykoncepcja jest dozwolona gdy kobieta ma już kilkoro dzieci, chce poczekać z następnym bo karmi piersią, jest przemęczona zajmowaniem sie kilkorgiem maluchów.
To wtedy wolno zapobiegać ciąży, ale tylko na krótki okres czasu.

206

GloriaSoul napisał/a:

Antykoncepcja jest dozwolona gdy kobieta ma już kilkoro dzieci, chce poczekać z następnym bo karmi piersią, jest przemęczona zajmowaniem sie kilkorgiem maluchów.
To wtedy wolno zapobiegać ciąży, ale tylko na krótki okres czasu.

Skad to wyczytalas big_smile Islam nie nakazuje sie rozmnazac jak kroliki moze zamiast dennych artykuow poczytaj Koran i Hadisy... tak po za tym to skoro na mezu spoczywa obowiazek utrzymania rodziny to Ty serio myslisz, ze faceci z radoscia robia sobie dzieci po czym zapierdzielaja z jezykiem na wierzchu by wszystkich utrzymac? big_smile

207

GloriaSoul napisał/a:

Twój narzeczony bogaty nie jest.
Nie ma nawet swojego domu czy mieszkania.
Już płaci alimenty na dziecko z poprzedniego związku.
I funduje sobie dwie żony w odstępie miesiąca .
Obie kocha jakoby.

Skad to wytrzasnelas, ze on nie jest bogaty, skoro pisalam tutaj nie raz ,ze duzo/dobrze zarabia? Skad to wytrzasnelas, ze nie ma swojego mieszkania,skoro wam pisalam "ze bylam u niego w mieszkaniu " I nawet wspominalam, ze ciesze sie,ze nie mieszka z rodzicami i, ze jest samodzielny?
Tak obie kocha. Mozna kochac dwie kobiety jednoczesnie i niejeden facet to potwierdzi dla, Twojej wiadomosci moj partner nie zaczal mnie traktowac gorzej, ani inaczej niz poprzednio, tak samo mnie kocha co wczesniej

208

Tamiraa napisał/a:

Jako marokańska księżniczka możesz sobie pomarudzić big_smile

Dziękuję za przypomnienie big_smile Ja na szczęście jestem księżniczką, więc nic nie muszę big_smile, ale Julka nie dość, że musi teraz ugościć drugą kochankę Senegalczyka, bo jej przyszły pan mąż nakazał tak postąpić, to jeszcze musi dotykać padliny, żeby przygotować dla niej coś, co powinno jej smakować, a ta druga nawet nie może pomarudzić, że nie lubi curry, bo przecież musi być miła dla Julki.
Toż to szczęście tak wielkie, że nie do wyobrażenia lol

wieka napisał/a:

Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta big_smile
Jak tu nie zwariować od takiej sinusoidy big_smile

Oj tam, czepiasz się szczegółów big_smile To jest świat według Julki, tam nie ma ani konsekwencji, ani logiki roll

209

Kto mi napisze, gdzie w Biblii w Starym Testamencie pisze, ze ludzie wierzyli,ze grzech Adama i Ewy przelazl na wszystkich ludzi?

Kto mi napisze,gdzie w ST prorocy zapowiadaja, ze Jezus umrze na krzyzu,zeby zbawic swiat?

Kto mi napisze, gdzie w ST ludzie wierzyli w Trojce?

210

JuliaUK33 napisał/a:

(...) moj partner nie zaczal mnie traktowac gorzej, ani inaczej niz poprzednio, tak samo mnie kocha co wczesniej

Zwłaszcza, że ta wielka miłość trwa zaledwie... kilka tygodni lol
Ciekawe ile kolejnych takich przyszłych żon wyciągnie z rękawa. Na Twoim miejscu byłabym czujna.

211

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

(...) moj partner nie zaczal mnie traktowac gorzej, ani inaczej niz poprzednio, tak samo mnie kocha co wczesniej

Zwłaszcza, że ta wielka miłość trwa zaledwie... kilka tygodni lol
Ciekawe ile kolejnych takich przyszłych żon wyciągnie z rękawa. Na Twoim miejscu byłabym czujna.

Wy nadal nie rozumiecie co wam powtarzam, zreszta nie dziwie sie,bo dla was jeden =trzy big_smile otoz moj partner, a pozniej maz ma pelne prawo wyciagac sobie z rekawa jeszcze dwie zony,bo w Islamie ma prawo do 4 zon

212

Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Jako marokańska księżniczka możesz sobie pomarudzić big_smile

Dziękuję za przypomnienie big_smile Ja na szczęście jestem księżniczką, więc nic nie muszę big_smile, ale Julka nie dość, że musi teraz ugościć drugą kochankę Senegalczyka, bo jej przyszły pan mąż nakazał tak postąpić, to jeszcze musi dotykać padliny, żeby przygotować dla niej coś, co powinno jej smakować, a ta druga nawet nie może pomarudzić, że nie lubi curry, bo przecież musi być miła dla Julki.
Toż to szczęście tak wielkie, że nie do wyobrażenia lol

wieka napisał/a:

Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta big_smile
Jak tu nie zwariować od takiej sinusoidy big_smile

Oj tam, czepiasz się szczegółów big_smile To jest świat według Julki, tam nie ma ani konsekwencji, ani logiki roll

big_smile a skad wiesz,ze ona nie lubi curry wlasnie, ze lubi skoro jest Pakistanka tam curry sporo jedza. A ja sie slucham partnera, bo tak nakazuje Koran,a moj partner mnie traktuje bardzo dobrze. A bede jego zone tez dobrze traktowac, bo tak nakazuja nauki proroka Mahometa (pokoj niech bedzie z nim)

213

Jak wszyscy uczniowie Jezusa uciekli jak go pojmali w Ogrojcu to skad Kosciol bredzi, ze to byli naoczni swiadkowie jego meki i smierci...

A jak zmarli powstali z grobow przy smierci Jezusa i wielkim trzesieniu ziemii to dlaczego zadne zrodla historyczne ani trzy inne Ewangelie nie zapisaly tego jakze niezwyklego zjawiska?

big_smile

214

Tak Cię dobrze narzeczony traktuje, ze w tajemnicy przed Tobą szukał sobie i znalazł drugą narzeczoną, która na dodatek pierwsza weźmie z nim ślub.
Za to Ty pierwsza urodzisz, ale akurat może się okazać, że w czasie Twojego porodu on będzie z nią bo to będzie jej tydzień i nawet Cię nie odbierze ze szpitala.

215 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-26 00:31:37)

GloriaSoul napisał/a:

Tak Cię dobrze narzeczony traktuje, ze w tajemnicy przed Tobą szukał sobie i znalazł drugą narzeczoną, która na dodatek pierwsza weźmie z nim ślub.
Za to Ty pierwsza urodzisz, ale akurat może się okazać, że w czasie Twojego porodu on będzie z nią bo to będzie jej tydzień i nawet Cię nie odbierze ze szpitala.

Ba, tak mu się z tą pierwszą może spodobać, że ślubu z Julką już nie będzie.
Dziecko w końcu zostało poczęte zanim zaczęły ich obowiązywać zasady Islamu.

216

Kogo innego mam w niebie? I na ziemi oprócz ciebie w nikim innym nie mam upodobania.
Psalmów 73:25
•Dawid (pokoj niech bedzie z nim) odrzuca Trojce.
2. Dlatego jesteś wielki, PANIE Boże. Nie ma bowiem nikogo podobnego do ciebie i nie ma Boga oprócz ciebie, zgodnie z tym, co usłyszeliśmy na własne uszy.
II Samuela 7:22
•prorok Samuel (pokoj niech bedzie z nim) nie wierzy w Trojce
3. Nikt nie jest tak święty jak PAN. Nie ma bowiem nikogo oprócz ciebie i nikt nie jest taką skałą jak nasz Bóg.
I Samuela 2:2
• Jezus(pokoj niech bedzie z nim) sam odpowiada"dlaczego nazywasz mnie dobrym? Nikt nie jest dobry oprocz Boga"
4. "Poznaj więc dziś i weź to sobie do swego serca, że PAN jest Bogiem wysoko na niebie i nisko na ziemi. Nie ma innego.
Powtórzonego 4:39
• dla Kosciola nie ma innego to oznacza, ze nie ma innego po za Trojca:D

5. Jeden bowiem jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus.
I Tymoteusza 2:5
To jest piekne nawet Pawel przyznal w koncu,ze Bog jest tylko Jeden, a Jezusa uwaga nazwal czlowiekiem. Jednak ludzie mieli odchyly pisania prawdy wsrod tych klamstw big_smile 
6."A to jest życie wieczne, aby poznali ciebie, jedynego prawdziwego Boga i tego, którego posłałeś, Jezusa Chrystusa.
Jana 17:3
•nawet Jezus przyznaje, ze Bog jest Jeden, a on zostal poslany do ludzi. A Kosciol bredzi, ze Bog 3w1 big_smile
7.A Królowi wieków, nieśmiertelnemu, niewidzialnemu, jedynemu mądremu Bogu niech będzie cześć i chwała na wieki wieków. Amen.
I Tymoteusza 1:17
• nawet apostolowie pierwsi Chrzescijanie nie wierzyli w Trojce zawsze robili rozroznienie Boga od Jezusa... dopiero Kontantyn wrowadzil wiare w Trojce, a Kosciol zaczal fabrykowac Biblie dlatego macie pierdylion sprzecznosci dzieki ktorym powstalo pierdylion denominacji
8. Ale ja jestem PAN, twój Bóg, od wyjścia z ziemi Egiptu, a nie będziesz znał innego Boga oprócz mnie. I nie ma innego zbawiciela oprócz mnie.
Ozeasza 13:4
9. Słuchaj, Izraelu! PAN, nasz Bóg, PAN jest jeden. Będziesz miłował PANA, swego Boga, całym swym sercem, całą swą duszą i z całej swej siły.
Powtórzonego 6:4-5
• te slowa powtorzyl Jezus w Ewangelii.
10. Bóg nie jest człowiekiem, aby miał kłamać, ani synem człowieczym, żeby miał żałować. Czy on powie coś, a tego nie uczyni? Czy wypowie, a nie spełni?
Liczb 23:19
•Jezus nazywa siebie synem czlowieczym.. logika Kosciola Jezus jest Bogiem big_smile
10. Ty wierzysz, że jest jeden Bóg, i dobrze czynisz. Demony także wierzą i drżą.
Jakuba 2:19
• demony drza, ze Bog jest Jeden ,szatan wrecz nienawidzi gdy ludzie modla sie do Boga. Allah powiedzial "ze szatan zwiedzie polowe ludzkosci i bedzie kazdy oddawal czesc kazdemu tylko nie Bogu" zobaczcie na ile zdrowasiek jest Ojcze Nasz? 10 zdrowasiek jeden Ojcze Nasz Maryje sie wielbi ponad Bogiem. Zobaczcie ile jest kapliczek maryjnych, caly miesiac maj i pazdziernik jest poswiecony Maryji, a jaki miesiac poswieciliscie Bogu?
Islam jest droga Boga

217

JuliaUK33 napisał/a:

Bog jest Jeden.  Muzulmanie to zdanie rozumieja doskonale  slowo JEDEN ,a Chrzescijanie to JEDEN =TRZY big_smile

" aby uwierzyli w Ciebie Jedynego Boga i Jezusa Chrystusa ,ktorego poslales" to Muzulmanie wiedza,ze Jezus powiedzial, ze Bog jest Jeden,a on jest poslany od Boga do ludzi
A Chrzescijanie mysla "ze Jezus powiedzial, ze Bog jest Jeden, a on jest Synem Bozym,a ze Bog 3w1 to maja dylemat jak polaczyc tych dwoch bogow w Jednego Boga"
Jezus powiedzial "ide do Boga  mojego ...." to Muzulmanie doskonale rozumieja,ze Jezus MA Boga, a Chrzescijanie rozumieja, ze Jezus JEST Bogiem... zaraz napisza, ze Jezus to nie Bog tylko Syn Bozy po czym beda bredzic, ze Bog 3w1 big_smile  i wy piszecie,ze ja mam.wyprany mozg to wlasnie Kosciol wam wypral mozgi, ze nie rozumiecie prostych zdan, ktore czytacie big_smile

Nikt z Tobą nie będzie dyskutował o religiach, bo jest ich wiele, a jeszcze więcej odłamów.

Niech każdy wierzy w co chce, tylko Ty zrobiłaś z religii pokazówkę, a w każdej religii najgorsi są fanatycy, a Ty jeszcze nie poznałaś dobrze tej religii, a już nią jesteś tongue

Ty nie rozumiesz prostych zdań, które my piszemy,  tym bardziej nie rozumiesz przekazów religijnych, tylko tego zdajesz się nie wiedzieć.

218

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nikt z Tobą nie będzie dyskutował o religiach, bo jest ich wiele, a jeszcze więcej odłamów.

Niech każdy wierzy w co chce, tylko Ty zrobiłaś z religii pokazówkę, a w każdej religii najgorsi są fanatycy, a Ty jeszcze nie poznałaś dobrze tej religii, a już nią jesteś tongue

Ty nie rozumiesz prostych zdań, które my piszemy,  tym bardziej nie rozumiesz przekazów religijnych, tylko tego zdajesz się nie wiedzieć.

Nikt nie musi dyskutowac.  Pisze prawde o Islamie i tyle

219 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-26 11:51:19)

Dlaczego nie czcicie Adama tak jak Jezusa? Wiecie,ze Adam zgodnie z Ewangelia Lukasza 3:38 byl synem Bozym

Wiecie,ze wg 1Ksiegi Kronik 22:10 Salomon by synem Boga"on Salmon zbuduje dom dla mojego imienia, a ja utwierdze tron jego Krolestwa na wieki.  Ja bede mu Ojcem, a on bedzie mi synem " . To dlaczego macie tylko Trojce Swieta,,a nie swieta Piatke? Boga,Jezusa, Adama i Salomona oraz Ducha Swietego ?
Blogoslawieni pokoj czyniacy albowiem oni beda nazwani synami Bozymi? To juz duzo tych bogow sie nazbieralo.  To powinno byc nie Bog 3w 1 tylko Bog 100w 1

A tak na powaznie to okreslenie syn Bozy w Izraelu nigdy nie bylo brane doslownie,lecz oznaczalo sluge Boga. Dlatego ,gdy Piotr nazwal Jezusa synem Bozym to mial po prostu na mysli sluge Boga. Fakt ten mozna potwierdzic, bo w Dziejach Apostolskich Piotr  nazywa Jezusa czlowiekiem oraz prorokiem. Sam Jezus tez nigdy sam siebie nie nazywa Synem Bozym. Jezus sam siebie nazywa synem czlowieczym wiele razy ,a takze sam siebie nazwal prorokiem, gdy powiedzial "ze nie moze umrzec inaczej niz w Jerozolimie". Gora Golgota/Kalwaria znajodowala sie po za Jerozolima,a wiec albo Jezus klamal albo historia o ukrzyzowaniu i zmarwychwstaniu zostala zmyslona... Islam uczy,ze Jezus przyjdzie powtornie  zabije al dajjala, a nastepnie gdy uplynie jego czas na ziemii umrze w Jerozolimie,po czym zmarwychwstanie w Dniu Ostatecznym i bedzie swiadkiem przeciwko kazdemu kto stawial go na rowni z Bogiem i czcil jako  Syna Bozego

220 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-07-26 12:09:49)

JuliaUK33 napisał/a:

A tak na powaznie to okreslenie syn Bozy w Izraelu nigdy nie bylo brane doslownie,lecz oznaczalo sluge Boga. [..]
Sam Jezus tez nigdy sam siebie nie nazywa Synem Bozym. Jezus sam siebie nazywa synem czlowieczym wiele razy

No ciekawe dlaczego?
Kłopot w tym, że ty robisz galimatias. Nie analizujesz tego co klepiesz.

Co ciekawe dosłownie nie mówi o sobie. Mówi jakby o kimś (on). Np.: "Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale ..."

221

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A tak na powaznie to okreslenie syn Bozy w Izraelu nigdy nie bylo brane doslownie,lecz oznaczalo sluge Boga. [..]
Sam Jezus tez nigdy sam siebie nie nazywa Synem Bozym. Jezus sam siebie nazywa synem czlowieczym wiele razy

No ciekawe dlaczego?
Kłopot w tym, że ty robisz galimatias. Nie analizujesz tego co klepiesz.

Julka i analiza, nie idzie w parze, po prostu mijają się, dosłownie i w przenośni.

222

JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego nie czcicie Adama tak jak Jezusa? Wiecie,ze Adam zgodnie z Ewangelia Lukasza 3:38 byl synem Bozym

Wiecie,ze wg 1Ksiegi Kronik 22:10 Salomon by synem Boga"on Salmon zbuduje dom dla mojego imienia, a ja utwierdze tron jego Krolestwa na wieki.  Ja bede mu Ojcem, a on bedzie mi synem " . To dlaczego macie tylko Trojce Swieta,,a nie swieta Piatke? Boga,Jezusa, Adama i Salomona oraz Ducha Swietego ?
Blogoslawieni pokoj czyniacy albowiem oni beda nazwani synami Bozymi? To juz duzo tych bogow sie nazbieralo.  To powinno byc nie Bog 3w 1 tylko Bog 100w 1

A tak na powaznie to okreslenie syn Bozy w Izraelu nigdy nie bylo brane doslownie,lecz oznaczalo sluge Boga. Dlatego ,gdy Piotr nazwal Jezusa synem Bozym to mial po prostu na mysli sluge Boga. Fakt ten mozna potwierdzic, bo w Dziejach Apostolskich Piotr  nazywa Jezusa czlowiekiem oraz prorokiem. Sam Jezus tez nigdy sam siebie nie nazywa Synem Bozym. Jezus sam siebie nazywa synem czlowieczym wiele razy ,a takze sam siebie nazwal prorokiem, gdy powiedzial "ze nie moze umrzec inaczej niz w Jerozolimie". Gora Golgota/Kalwaria znajodowala sie po za Jerozolima,a wiec albo Jezus klamal albo historia o ukrzyzowaniu i zmarwychwstaniu zostala zmyslona... Islam uczy,ze Jezus przyjdzie powtornie  zabije al dajjala, a nastepnie gdy uplynie jego czas na ziemii umrze w Jerozolimie,po czym zmarwychwstanie w Dniu Ostatecznym i bedzie swiadkiem przeciwko kazdemu kto stawial go na rowni z Bogiem i czcil jako  Syna Bozego

Zawsze miałaś bzika na punkcie Islamu i nic się nie zmieniło. Tylko dlaczego nie chodzisz do meczetu i nie modlisz się 5 razy dziennie tylko dręczysz forumowiczów wstawkami o swojej religii? Pytanie chyba retoryczne.

223 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-26 12:15:32)

Czy jak ktos czyni cuda to oznacza to,ze ta osoba jest Bogiem?
1. Jesus nakarmil tysiace2 rybami i 5    chlebami,ale...Elizeusz udzielil wdowie tyle oliwy z dzbana,ktora sie nie wyczerpywala. Czy nazwiecie Elizeusza boska postacia, bo uczynki taki cud?
2. Jezus uzdrowil tredowatych... ale Elizeusz tez uzdrowil Naamana
3. Jezus uzdrowil niewidomego... ale Elizeusz odebral wzrok swoim wrogom w sposob cudowny
4. Jezus wkrzesil umarlych... ale Elizeusz tez wkrzesil dwoje dzieci.
5. Jezus chodzil po wodzie... ale Mojzesz rozdzielil morze od siebie
Jezus sam mowi "nic nie moge sam z siebie czynic,wszystko to co czynie czynie z mocy tego,ktory mnie poslal".
Jezus rzeczywiscie czynil cuda,ale z woli Boga,a nie za pomoca wlasnych boskich mocy
Koran " wtedy Allah powie o Jezusie Synu Marii...i oto uczyniles ptaka z gliny i tknales w niego zycie za Moim pozwoleniem I uzdrowiles niewidomych za Moim pozwoleniem..." surah 5:110 Jezus w Biblii "NIC SAM Z SIEBIE NIE MOGE UCZYNIC(Jezus przyznaje, ze sam nie ma zadnej mocy-NIE moze wiec byc ani Bogiem ani rownym Bogu),WSZYSTKO CZYNIE Z MOCA TEGO,KTORY MNIE POSLAL(Jezus otrzymal moc od Boga,podobnie jak otrzymali ja poprzedni prorocy)
Czynienia cudow nie mianuje zatem NIKOGO Bogiem ani nie stawia go na rowni z Bogiem. Bog moze dac ten dar i moze go zabrac Jezus przy dwoch okazjach nie byl w stanie dokonac cudu.
Po za tym wiara,ze czynienie cudow=boskosc jest bardzo niebezpieczne, poniewaz szatan tez czyni cuda, dajjal tez bedzie czynil falszywe cuda. Objawienia maryjne to nic innego jak zwiedzenie szatana. Prawdziwa Maryja(pokoj niech bedzie z nia) nigdy by nie kazala nikomu czcic siebie oraz odprawiac do siebie modlitwy. Maryja byla Zydowka i przez cale swoje zycie modlila sie tylko do Boga. Po za tym osoba swieta w Niebie nigdy by nie zlamala pierwszego przykazania Bozego. Dlatego miliony katolikow zostalo zwiedzionych fakszywymi cudami. Koran mowi,ze szatan zwiedzie polowe ludzkosci tak,by nie modlili sie do Boga

224

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Zawsze miałaś bzika na punkcie Islamu i nic się nie zmieniło. Tylko dlaczego nie chodzisz do meczetu i nie modlisz się 5 razy dziennie tylko dręczysz forumowiczów wstawkami o swojej religii? Pytanie chyba retoryczne.

Bo jej Bóg, nakazał indokrynację, nie widzi innej możliwości, to biedaczka wkleja teksty na forum tongue
Julka, a partner jak szerzy wiarę, też na forach?

225

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bo jej Bóg, nakazał indokrynację, nie widzi innej możliwości, to biedaczka wkleja teksty na forum tongue

Nie, Wieka, to przymus wyrzucania takich treści na forum, bo to daje endorfiny. Nikomu krzywdy nie robi, a nudzi tylko.  Forum przyciąga smile

226

Ale Julka pisała, że mają obowiązek szerzyć wiarę, druga sprawa, to Julka zabija nudę religią na forum.

227

Julka, a co sądzisz o "Szatańskich wersetach" Salmana Rushdiego?

228 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-07-26 14:16:09)

wieka napisał/a:

Ale Julka pisała, że mają obowiązek szerzyć wiarę, druga sprawa, to Julka zabija nudę religią na forum.

Słyszałaś o jakimś muzułmaninie czy muzułmance, która szerzy  tu swoją wiarę? Albo zabija nudę zamieszczaniem oderwanych treści?

229

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Słyszałaś o jakimś muzułmaninie czy muzułmance, która szerzy  tu swoją wiarę? Albo zabija nudę zamieszczaniem oderwanych treści?

Ale przecież Julka jest nie do podrobienia, ewenement big_smile

230

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Założysz się?

231

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Modle sie.  Modlitwa trwa max 10 minut albo i mniej zalezy co cytuje z Koranu. A do meczetu chodzi sie w piatki z tym,ze kobiety nie musza chodzic do meczetu-chodza tylko jak chca. Allah daje wieksza nagrode jak ktos sie modli w grupie w meczecie

232

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

E tam sobie dyskutujcie ja jestem w trakcie sprzatania mieszkania na jutro,juz lazienke i pokoje mam czyste, pozniej reszte posprzatam, bo jutro bede miec waznego goscia, a mianowicie kobiete, ktora stanie sie moja rodzina do konca zycia(Islam jest piekny wiecie,ze kobiety w poligamii nazywaja siebie siostrami). Tamta muzulmanka wychowala sie w rodzinie poligamicznej z tego co wiem z rozmow z partnerem to bardzo by chciala byc w takim zwiazku, bo ma z dzuecinstwa fajne wspomnienia jak jej matka razem z druga kobieta(obie traktowala jak swoje mamy) razem sie spotykaly i ona zawsze  jezdzila z nimi i I bawila sie z dziecmi drugiej zony,takze dzieci maja tez dobre wspomnienia z poligamii. Teraz ona ma silna wiez miedzy nimi-po prostu zyja jak rodzina od lat. Dzieci drugiej zony nazywa siostrami i bratem wszyscy juz dorosli i maja ze soba bardzo dobra wiez. Takze ja mam duza nadzieje, ze sie polubimy, bo skoro bedziemy rodzina to nie chciala bym klotni ani tym bardziej nienawisci. Koran nakazuje kobietom w poligamii zyc w zgodzie, bo to by malzenstwo i cale zycie rodzinne bylo szczesliwe.

233

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Założysz się?

O co? Bo nie rozumiem.

234

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Założysz się?

O co? Bo nie rozumiem.

O mnie sie zakladacie tylko niewiem o co big_smile

235

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Założysz się?

O co? Bo nie rozumiem.

O mnie sie zakladacie tylko niewiem o co big_smile

Julia,  nudno się zrobiło, no, idź, idź, ja już mam posprzątane. big_smile

236 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-07-26 15:27:29)

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Założysz się?

O co? Bo nie rozumiem.

Napisałaś, że Julia, która teraz poszła posprzątać, jest nie podrobienia. Pytam, czy się o to założysz. Może jest do podrobienia?
big_smile

237

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Założysz się?

O co? Bo nie rozumiem.

Napisałaś, że Julia, która teraz poszła posprzątać, jest nie podrobienia. Pytam, czy się o to założysz. Może jest do podrobienia?
big_smile

Ja nie sprzatam juz, wczesniej sprzatalam.  Za niedlugo zrobie zakupy online tylko czekam az mi partner pieniadze przeleje na konto i na koniec posprzatam kuchnie

238

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

O co? Bo nie rozumiem.

big_smile

Ja nie sprzatam juz, wczesniej sprzatalam.  Za niedlugo zrobie zakupy online tylko czekam az mi partner pieniadze przeleje na konto i na koniec posprzatam kuchnie

A my wychodzimy na rower, piękna pogoda smile

239

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

A gdzie Ty tu widzisz sprzątanie big_smile Ja się odnosiłam do Twojego postu, j. w.

240

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

big_smile

A ja do WC big_smile

241 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-26 17:04:33)

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A ja do WC big_smile

Ja zrobilam zakupy online teraz musze czekac az dowioza

242

wieka napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A gdzie Ty tu widzisz sprzątanie big_smile Ja się odnosiłam do Twojego postu, j. w.

Rzeczywiście  big_smile
Nie chodzi o sprzątanie, tylko o: "Julka jest nie do podrobienia, ewenement"  smile
Julia jeśli jesteś taki ewenement, to przestań zanudzać islamem.

243

JuliaUK33 napisał/a:

To po pierwsze nie jest moj Pan, bo ja mam Jednego Pana Boga w Niebie,ktorego Jezus nazywal po aramejsku Illah/Ellaha po arabsku Allah. A po drugie to Koran nakazuje sluchac sie meza,a ja przestrzegam zasad Islamu, bo wiem,ze Islam jest Prawda. A po trzecie to moj partner mnie traktuje bardzo dobrze.

A co mówił Koran o zdradzającym z pierwszą lepszą kobietą mężu? Jest grzeszny? Bo cztery żony, to ok, niech sobie będą, ale co islam mówi o zdradzaniu żony z nie-żoną i w ogóle o oszukiwaniu człowieka (czyli ciebie)? Bo z tego co kojarzę, on na początku nie miał żadnej żony wedle tego co mówiłaś jeszcze niedawno? Bo jeśli byłby grzeszny, a sama chcesz na poważnie traktować swoją wiarę, to może za niego nie wychodź?

244

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:
wieka napisał/a:

Rzeczywiście  big_smile
Nie chodzi o sprzątanie, tylko o: "Julka jest nie do podrobienia, ewenement"  smile

Islam jest Prawda, on nigdy sie NIE nudzi temu, ktorego Bog zaprowadzil na droge prosta

245

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Rzeczywiście  big_smile

Islam jest Prawda, on nigdy sie NIE nudzi temu, ktorego Bog zaprowadzil na droge prosta

Ziew!

246

Chrzescijanie mówią nam, że Jezus musiał umrzeć za nasze grzechy. Typowa rozmowa mogłaby wyglądać mniej więcej tak:

Monoteista: O. Więc wierzysz, że Bóg umarł?

Trynitarny: Nie, nie, nie ma mowy. Tylko człowiek umarł.

Monoteista: W takim razie ofiara nie musiała być boska, jeśli tylko umierała ludzka część.

Trynitarny: Nie, nie, nie. Część ludzka umarła, ale Jezus/Bóg musiał cierpieć na krzyżu, aby odpokutować za nasze grzechy.

Monoteista: Co masz na myśli mówiąc „musiał”? Bóg nie „musi” niczego.

Trynitarny: Bóg potrzebował ofiary, a człowiek nie byłby wystarczający. Bóg potrzebował ofiary wystarczająco dużej, aby odpokutować grzechy ludzkości, więc posłał swojego jedynego syna.

Monoteista: Wtedy mamy inną koncepcję Boga. Bóg, w którego wierzę, nie ma potrzeb. Mój Bóg nigdy nie chce czegoś zrobić, ale nie może, ponieważ potrzebuje czegoś, aby to umożliwić. Mój Bóg nigdy nie mówi: „Ojej, chcę to zrobić, ale nie mogę. Najpierw potrzebuję czegoś konkretnego. Zobaczmy, gdzie mogę to znaleźć?” W tym scenariuszu Bóg byłby zależny od jakiegokolwiek bytu, który mógłby zaspokoić Jego potrzeby. Innymi słowy, Bóg musiałby mieć wyższego boga. Dla ścisłego monoteisty to po prostu niemożliwe, ponieważ Bóg jest Jeden, najwyższy, samowystarczalny, źródło wszelkiego stworzenia. Ludzkość ma potrzeby, Bóg nie. Potrzebujemy Jego przewodnictwa, miłosierdzia i przebaczenia, ale On nie potrzebuje niczego w zamian. Może pragnąć służby i czci, ale tego nie potrzebuje .

Trynitarny: Ale o to właśnie chodzi; Bóg mówi nam, abyśmy Go czcili, a my czynimy to poprzez modlitwę. Ale Bóg jest czysty i święty, a ludzkość jest grzeszna. Nie możemy zbliżyć się do Boga bezpośrednio z powodu nieczystości naszych grzechów. Dlatego potrzebujemy wstawiennika, przez którego możemy się modlić.

Monoteista: Pytanie: czy Jezus zgrzeszył?

Trynitarz: Nie, był bez grzechu.

Monoteista: Jak czysty był?

Trynitarny: Jezus? 100% czysty. Był Bogiem/Synem Bożym, więc był 100% święty.

Monoteista: Ale wtedy nie możemy zbliżyć się do Jezusa bardziej niż do Boga, według twojego kryterium. Twoja przesłanka jest taka, że ludzkość nie może modlić się bezpośrednio do Boga z powodu niezgodności grzesznego człowieka i czystości czegokolwiek w 100% świętego. Jeśli Jezus był w 100% święty, to nie jest bardziej dostępny niż Bóg. Z drugiej strony, jeśli Jezus nie był w 100% święty, to sam był skażony i nie mógł zbliżyć się do Boga bezpośrednio, a tym bardziej być Bogiem, Synem Bożym lub partnerem Boga.

247

Julka, ale Ty wiesz, że istnieje coś takiego jak prawa autorskie i jak kradniesz komuś jego pracę, udając, że jest Twoja, to naruszasz prawo?

248

Priscilla napisał/a:

Julka, ale Ty wiesz, że istnieje coś takiego jak prawa autorskie i jak kradniesz komuś jego pracę, udając, że jest Twoja, to naruszasz prawo?

A wiesz, ze poznienialam zapisy, bo edytowalam,wiec jest to juz moje autorstwo.  A czy ja cos skopiuje czy przepisze to na jedno wychodzi z tym, ze to drugie dluzej by zeszlo. Jakos jak kopiowalaam Koran to  bylo dobrze big_smile

249

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

A wiesz, ze poznienialam zapisy, bo edytowalam,wiec jest to juz moje autorstwo.  A czy ja cos skopiuje czy przepisze to na jedno wychodzi z tym, ze to drugie dluzej by zeszlo. Jakos jak kopiowalaam Koran to  bylo dobrze big_smile

No nie, nie wystarczy naniesienie śladowych poprawek roll
Ty tak poważnie z tym przepisywaniem? yikes

250

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

No nie, nie wystarczy naniesienie śladowych poprawek roll
Ty tak poważnie z tym przepisywaniem? yikes

Nie wiekszosc pisze od siebie tylko Koran i Hadisy nie. Ja mam grupe muzulmanska na whatsappie i tam mi Imam Imam rozne nauki tez pisze o Islamie. Jest grupa ponad 100 osob fajnie czasem z kims pisze... zreszta ja ide juz spac jutro musze wstac wczesniej, bo bede miala waznego goscia. Mieszkania man czyste, tylko jutro obiad zrobic i tyle a jeszcze musze wstac na pierwsza modlitwe takze wy sobie tu mnie obgadujcie big_smile a ja lece spac

251

A treść posta nr 246, pod którym wprost napisałam, że naruszyłaś czyjeś prawo? Przecież to nie jest Twoje, nie jest też ani Koranem, ani Hadisami.

252 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-07-27 09:33:34)

JuliaUK33 napisał/a:

Ja mam grupe muzulmanska na whatsappie i tam mi Imam Imam rozne nauki tez pisze o Islamie.

No to już wiadomo skąd te teksty wklejasz. smile
Zauwazyłaś jedną podstawową rzecz. Wiem, że nie. big_smile To indoktrynacja, która jest bardzo wroga w stosunku do chrześcijaństwa. Zapewne wiedzą, że coś miałaś z chrześcijańśtwem do czynienia. Mnie by od razu zaświeciłą się czerwona lampka. Ktoś manipuluje inną religią. Znaczy manipuluje treściami, które przekazuje o swojej. Wiałbym gdzie pieprz rośnie od takich ludzi.

253

Legat napisał/a:

To indoktrynacja, która jest bardzo wroga w stosunku do chrześcijaństwa. Zapewne wiedzą, że coś miałaś z chrześcijańśtwem do czynienia. Mnie by od razu zaświeciłą się czerwona lampka. Ktoś manipuluje inną religią. Znaczy manipuluje treściami, które przekazuje o swojej. Wiałbym gdzie pieprz rośnie od takich ludzi.

Wystarczy przeczytać Julki komentarze, żeby zauważyć, że ona już teraz co i rusz atakuje oraz przemyca swoją pogardę dla chrześcijan. Już jej zresztą napisałam, że słabe są te jej prowokacje.

254

Priscilla napisał/a:
Legat napisał/a:

To indoktrynacja, która jest bardzo wroga w stosunku do chrześcijaństwa. Zapewne wiedzą, że coś miałaś z chrześcijańśtwem do czynienia. Mnie by od razu zaświeciłą się czerwona lampka. Ktoś manipuluje inną religią. Znaczy manipuluje treściami, które przekazuje o swojej. Wiałbym gdzie pieprz rośnie od takich ludzi.

Wystarczy przeczytać Julki komentarze, żeby zauważyć, że ona już teraz co i rusz atakuje oraz przemyca swoją pogardę dla chrześcijan. Już jej zresztą napisałam, że słabe są te jej prowokacje.

Ja po pierwsze nie atakuje Chrzescijan, tylko wam pokazuje czarne na bialym co tak naprawde pisze w Biblii, ktorej nawet nie czytacie, zeby wam sie oczy otworzyly, ze Kosciol was oklamuje

255 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-27 18:18:18)

JuliaUK33 napisał/a:

Ja po pierwsze nie atakuje Chrzescijan, tylko wam pokazuje czarne na bialym co tak naprawde pisze w Biblii, ktorej nawet nie czytacie, zeby wam sie oczy otworzyly, ze Kosciol was oklamuje

Napisałam już co najmniej kilka razy, ale nie dociera, więc będę uparta i raz jeszcze powtórzę, że nie istnieją tylko dwie opcje, to jest chrześcijanin lub muzułmanin, więc przestań wreszcie pisać "WAM", bo ani ja, ani wiele innych osób nie zadeklarowało, że są chrześcijanami.
Ponadto nie jest prawdą, że nie atakujesz chrześcijan, bo co i rusz przemycasz takie treści, więc przynajmniej bądź uczciwa.

256

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ja mam grupe muzulmanska na whatsappie i tam mi Imam Imam rozne nauki tez pisze o Islamie.

No to już wiadomo skąd te teksty wklejasz. smile
Zauwazyłaś jedną podstawową rzecz. Wiem, że nie. big_smile To indoktrynacja, która jest bardzo wroga w stosunku do chrześcijaństwa. Zapewne wiedzą, że coś miałaś z chrześcijańśtwem do czynienia. Mnie by od razu zaświeciłą się czerwona lampka. Ktoś manipuluje inną religią. Znaczy manipuluje treściami, które przekazuje o swojej. Wiałbym gdzie pieprz rośnie od takich ludzi.

Islam NIE jest indokrynacja tylko wiara i religia Boga Jedynego. Muzulmanie, ktorych znam,a znam ich bardzo duzo zyja w przyjazni z kazdym. Koran uczy,ze Zydzi i Chrzescijanie to ludzie ksiegi i jezeli oni nic zlego nie robia to zyjemy z nimi w zgodzie. Ja mam wiele znajomych Chrzescijan I zyje z nimi w zgodzie. Nie mozemy sie tylko zadawac z Hindusami,buddystami itp, bo to nie sa ludzie ksiegi czytaj ich religie nie sa religiami Abrahamowymi. Mezczyzna w Islamie ma prawo poslubic Chrzescijanke i Zydowke. Nie ma prawa poslubic ateistki ani kobiety innego wyznania. Z tym, ze Koran uczy,ze najlepiej poslubic Muzulmanke,zeby uniknac konfliktow m in w wychowaniu dzieci, poniewaz Chrzescijanki ani Zydowki nie maja obowiazku przejscie na Islam po slubie z Muzulmaninem. Takze Ty sobie wymyslasz to drogie nastawieni do Chrzescijan

257

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Legat napisał/a:

Dobrze, żebyś otworzyła swoje oczy, nikt Cię nie prosi, żebyś otwierała innym.
Tak jak nikt nie oczekuje Twoich nauk z Koranu. Narzucasz się po prostu, na chama tongue

258 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-27 18:23:48)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Napisałam już co najmniej kilka razy, ale nie dociera, więc będę uparta i raz jeszcze powtórzę, że nie istnieją tylko dwie opcje, to jest chrześcijanin lub muzułmanin, więc przestań wreszcie pisać "WAM", bo ani ja, ani wiele innych osób nie zadeklarowało, że są chrześcijanami.
Ponadto nie jest prawdą, że nie atakujesz chrześcijan, bo co i rusz przemycasz takie treści, więc przynajmniej bądź uczciwa.

Krytyka na zaklamany Kosciol nie jest atakiem na Chrzescijan(podobnie jak krytyka syjonistow nie jest atakiem na Zydow). Pisanie wam cytatow z Biblii i udowadnianie klamstw Kosciola to nie sa jeszcze ataki. Gdybys Ty cytowala mi Koran ,gdzie pokazala bys jak np Imami zle nauczaja Muzulmanow to ja nie uznala bym tego za atak na Muzulmanow.

259

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Dobrze, żebyś otworzyła swoje oczy, nikt Cię nie prosi, żebyś otwierała innym.
Tak jak nikt nie oczekuje Twoich nauk z Koranu. Narzucasz się po prostu, na chama tongue

Czy ja was zmuszam do przyjecia Islamu?

260

JuliaUK33 napisał/a:

Krytyka na zaklamany Kosciol nie jest atakiem na Chrzescijan(podobnie jak krytyka syjonistow nie jest atakiem na Zydow). Pisanie wam cytatow z Biblii i udowadnianie klamstw Kosciola to nie sa jeszcze ataki. Gdybys Ty cytowala mi Koran ,gdzie pokazala bys jak np Imami zle nauczaja Muzulmanow to ja nie uznala bym tego za atak na Muzulmanow.

Droga Julko, sposób w jaki coś się robi też ma znaczenie, więc tym bardziej daruj sobie to nieproszone "otwieranie oczu".
Poza tym nie jesteś żadnym autorytetem, a na domiar złego kradniesz innym ich treści.

Posty [ 196 do 260 z 714 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024