jaka ty julka jesteś podatna na indoktrynację.
Z feministki prosto do haremu.
132 2024-07-25 13:53:22 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 13:54:30)
jaka ty julka jesteś podatna na indoktrynację.
Z feministki prosto do haremu.
Nigdy nie bylam feministka, a poligamia to nie harem,bo nie bede mieszkac razem pod jednym dachem z moim partnerem pierwsza zona tylko obie bedziemy mieszkac osobno,a nasz maz bedzie przebywal tydzien ze mna,tydzien a nia i tak na zmiane. A propo feminizmu to dla Twojej wiadomosci mozna walczyc o prawa kobiet bedac nawet w poligamii. Nic nie stoi na przeszkodzie bym wspierala np dziewczeta i kobiety w Afryce czy Azji, ktore doswiadczaja przemocy i np wplacala pieniadze na fundacje dla nich.
under Sharia law, which considers polygamy completely legitimate as Muslim men are permitted to take up to four wives. It is, of course, in complete contradiction to UK law, under which bigamy is illegal and can result in a prison sentence of up to seven years.
But as such marriages are not recognised by English courts — and around 70 to 75 per cent of Muslim weddings go unregistered — those who marry under the system are not subject to prosecution. As a result, the practice is becoming increasingly commonplace across Britain, with 20,000 polygamous marriages now estimated to have taken place here.
Chwala Bogu w samym UK 20 000 malzenstw poligamicznych i nikt nie idzie do wiezienia, poniewaz te malzenstwa nie sa zapisane pod prawem.angielskim, sa za to zapisywane pod prawem szariatu w islamskim sadzie. Coraz wiecej ludzi przekonuje sie,ze w poligamii mozna zyc szczesliwie.
134 2024-07-25 14:28:54 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 14:32:50)
W Islamie Allah dal prawo mezczyznom do tego,ze moga poslubic max 4 zony i nie mozna im tego prawa zabierac. Natomiast razem z prawem w parze ida tez obowiazki,a wiec kazdy mezczyzna, ktory decyduja sie na wiecej niz jedna zone musi
1. Wszystkie zony traktowac rowno, jednakowo je kochac, jednakowo dzielic z nimi czas, jednakowo je obdarowywac oraz jednakowo zabierac je w rozne fajne miejsca np gdy maz kupi jednej zonie droga torebke to wszystkie kolejne musza albo tez dostac torebke albo cos o takiej samej wartosci jak ta torebka lub gdy maz zabiera jedna zone na wakacje np do Grecjii to tak samo musi zaplanowac wakacje dla pozostalych zon. Pod prawem szariatu kazda zona,ktora maz nie traktuje rowno w porownaniu do innych zon ma pelne prawo do rozwodu, ktory reguluje kontrakt malzenski , przy czym maz jest zobowiazany zabepieczyc ja i dzieci finansowo
2. Maz ma obowiazek utrzymac wszystkie zony I ich dzieci. W Islamie mezczyzna ma obowiazek pracy I utrzymania rodziny. Jezeli chodzi o kobiety to maja one wybor czy isc do pracy czy nie i uwaga nie maja one zadnego obowiazku dokladania sie do rachunkow. Dlatego wszystkie rachunki oraz takze placenia za zakupy spozywcze oraz odziez dla zon i dzieci naleza do obowiazkow meza.
3. Maz ma taki sam obowiazek wychowania dzieci,co kazda z jego zon oraz obowiazek prac domowych. Wg hadisu prorok Mohamet(pokoj niech bedzie, nim) w domu zajmowal sie szyciem i innymi pracami domowymi, wiec duzo pomagal swoim.zonom
Prawa i obowiazki zon w poligamii sa takie
Prawo do rownego i sprawiedliwego traktowania
Prawo do osobnego zamieszkania czyli wszystkie zony nie mieszkaja pod jednym dachem
Prawo do utrzymania przez meza oraz prawo do rozporzadzania swoimi pieniedzmi w przypadku pracy lub wlasny zasilkow
Prawo do rozwodu w przypadku zlamania przez meza zasad poligamii z tym prawo do finansowego zabezpieczenia siebie i dzieci
Obowiazek akceptowania poligamii
Obowiazek traktowania innych zon z szacunkiem i miloscia (tyczy sie to kazdej zony) po to by w takim malzenstwie panowala zgoda i pokoj,a nie konflikty i nienawisc
Obowiazek pomagania sobie nawzajem np jezeli ja bede potrzebowac opieki do dziecka to pierwsza zona bedzie miala obowiazek mi pomoc(o ile nie bedzie miala innych obowiazkow) tak samo ja np gdy pierwsza zona bedzie sie zle czula to moim obowiazkiem bedzie przyjechac do niej i np pomoc jej w pracach domowych. Takie dobre uczynki wzmacniaja wiez I przyjazn miedzy zonami
Obowiazek sluchania sie meza co reguluje prawo szariatu
Prawa kobiet miedzy soba
1. Prawo do wzajemnego traktowania siebie z miloscia i szacunkiem
2. Prawo do wzajemnej pomocy
3. Prawo do wspolnego spotykania sie
4. W poligamii wszystkie dzieci sa wspolne I kazda zona traktuje kazde dziecko z miloscia jak swoje wlasne
ja to mam wrażenie julka, że ty to kopiujesz, bo sama sie chcesz do tego haremu przekonać.
bardzo niestała jesteś.
troll z kafeterii.
ja to mam wrażenie julka, że ty to kopiujesz, bo sama sie chcesz do tego haremu przekonać.
bardzo niestała jesteś.
troll z kafeterii.
Ty jestes troll. Nie znasz zadad Islamu ani poligamii w Islamie i tyle
Noble napisał/a:ja to mam wrażenie julka, że ty to kopiujesz, bo sama sie chcesz do tego haremu przekonać.
bardzo niestała jesteś.
troll z kafeterii.Ty jestes troll. Nie znasz zadad Islamu ani poligamii w Islamie i tyle
Ale Ciebie nikt o te zasady nie pyta.
138 2024-07-25 15:21:47 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-07-25 15:22:23)
Skoro Julko jesteś w ciąży to powinnaś mieć pierwszeństwo ze ślubem.
No chyba, że ona też już jest w ciąży, a kłamią obydwoje, że tak nie jest.
I chcą szybko ślub aby nie minęło zbyt wiele czasu od ślubu do porodu i można powiedzieć, że dziecko spłodzone po ślubie, ale wcześniak.
139 2024-07-25 15:50:46 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 15:52:51)
Skoro Julko jesteś w ciąży to powinnaś mieć pierwszeństwo ze ślubem.
No chyba, że ona też już jest w ciąży, a kłamią obydwoje, że tak nie jest.
I chcą szybko ślub aby nie minęło zbyt wiele czasu od ślubu do porodu i można powiedzieć, że dziecko spłodzone po ślubie, ale wcześniak.
W malzenstwie poligamicznym w Islamie nie ma czegos takiego jak pierwszenstwo zadnej z zon. Wszystkie zony maja takie same prawa wobec meza i nie ma glupiego gadania "ze ja jestem wazniejsza, bo mnie poslubil pierwsza, a Ty gorsza,bo jestes druga zona,trzecia czy czwarta". Po za tym tak wspolnie uslalilam z partnerem, ze slub bedzie we wrzesniu ,bo mnie samej tak pasuje. Tamtej kobiecie pasuje w siepniu slub i bardzo dobrze, razem z moim partnerem beda mieszkac razem az do mojego slubu we wrzesniu, po czym nastapi sprawiedliwy podzial miedzy mna a tamta kobieta m in w sprawie spedzania wolnego czasu. Po za tym oni biora slub w polowie siepnia, a ja na poczatku wrzesnia, wiec tylko przez 2 tygodnie moj partner bedzie spedzal dzien i noc u swojej pierwszej zony, pozniej przez 2 tygodnie po slubie bedzie spedzal dzien i noc ze mna. A nastepnie bedzie zmiana co tydzien. Ja to akceptuje tak samo tamta druga kobieta, bo wiemy, ze to jest wola Allaha,tak samo zaakceptuje i bede dobrze traktowac trzecia i czwarta zone, gdyby takie byly w przyszlosci. Tak samo postepowaly zony proroka Mahometa(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi),,a takze Sara,Hagar,Rachel czy np zony Mojzesza czy Salomona(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi).
Ja mam tez zamiar zaczac zyc wg Hadisow proroka Mahometa(pokoj niech bedzie z nim). One mnie zaprowadza do sukcesu w tym zyciu oraz w zyciu wiecznym. W Koranie tez pisze oraz w Hadisach "ten kto nie slucha i nie postepuje zgodnie z naukami proroka ten nie wypelnia woli Boga". Islam nakazuje kochac proroka Mahometa (pokoj niech bedzie z nim) najbardziej na swiecie ze wszystkich ludzi. W kazdej modlitwie muzulmanie modla sie do Boga o to by poblogoslwil prorokowi i dal mu najwyzszy stopien w Niebie ze wszystkich. Kochamy tez i szanujeny wszystjich innych prorokow (pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi). Ja teraz kocham Jezusa o wiele bardziej niz go kochalam, gdy bylam katoliczka, poniewaz teraz zyje wg slow Jezusa i nasladuje jego matke Maryje(pokoj niech bedzie z nia) m in w noszeniu hijabu oraz w dobrych uczynkach .
141 2024-07-25 16:26:01 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 16:28:36)
Jak kocham Jezusa bardziej w Islamie poprzez nasladowanie jego i przestrzeganiu jego nauk
1. Jezus poscil nic nie jadl nic nie pil, ja w Ramadanie nie bede nic pila i nic jadla
Chrzescijanie w czasie postu tak nasladuja Jezusa,ze co jedynie to w piatki miesa nie jedza jak maja post
2. Jesus,gdy sie modlil do Boga to padal twarza na ziemie. Ja tak samo modle sie do Boga
Chrzescijanie tak nasladuja Jezusa,ze klecza z rekami zlozonymi niczym Hindusi
3.Jezus nie jadl wieprzowiny ,ani nie pil krwi z miesa" nie myslcie, ze przyszedlem zniesc prawo. Nie przyszedlem zniesc, ale je wypelnic. Dopoki beda trwac niebo i ziemia, ani jedna jota ani jedna kreska w prawie NIE przeminie.Kazdy kto bedzie przestrzegac prawa bedzie nazwany najwiekszym w krolestwie Bozym,kazdy kto bedzie nauczal inaczej najmniejszym bedzie w krolestwie Bozym." Ja nie jem miesa wogole,a gdybym zaczela jesc to tylko halal mieso bez krwi oraz zero swiniakow
Chrzescijanie: obzeraja sie kaszanka krwia swini i pieka kielbaski z grilla,bo ich Kosciol ktory nauczal inaczej I ktory bedzie najmniejszym na to im zezwolil
Maryja nosila hijab i zakrywala wlosy. Ja tez sie zakrywam
Chrzescijanjmki laza pol nagie po ulicy
Tak naprawde to Chrzescijanie nawet nie potrafia nasladowac, ani wypelnic slow Jezusa, a co dopiero gdyby mieli wypelnic wole Boga. Dla nich ksiadz jest wazniejszy co tam,ze Bog kategorycznie zabronil modlic sie do kogokoleiek innego niz do siebie samego,oni sie sluchaj ksiedza i modla sie do pierdyliona swietych. W dniu Ostatecznym nie zaznaja zadnej pomocy i Bog widzi co ich przywodcy uczynili, jak zmieszali prawde z klamstwem i odwiedli tlumy od Boga
142 2024-07-25 17:15:30 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 17:19:44)
Kto pamieta nagrania jak zwierzeta w niewytlumaczalny sposob krazyly do okola np owce lub ptaki w powietrzu zataczaly szerokie kola. Wiele ludzi ogladalo to zjawisko. Otoz nawet zwierzeta ukazaja chwale Boga,bo tak samo Muzulmanie kraza wkolo wokol Kaa'by domu Bozego, ktory zbudowal Bogu Abraham z Ismailem swoim pierwszym synem.
Wiecie,ze w Islamie al dzadzal zwany przez Chrzescijan antychrystem bedzie slepy na jedno oko. Zobaczcie jak illuminati was przygotowuja na jego przyjscie "symbol jednego oka" . Al dajjal bedzie podobny do Jezusa I bedzie czynil liczne cuda. A kto za nim pojdzie? W pierwszej kolejnosci niewierzacy i poganie, nastepnie Chrzescijanie, bo zobacza w nim Jezusa, a,ze wierza,ze Jezus jest rowny Bogu to oddzadza mu poklon,nastepnie Zydzi,bo zobacza w nim oczekiwanego Mesjasza... muzulmanie ktorzy wiedza,zeby nie klaniac sie nikomu tylko Bogu Jedynemu tacy zostana ocaleni. Muzulmanin nawet,gdyby widzial,ze ktos czyni cuda to nie poklonil by sie tej osobie. Czynienia cudow jeszcze nie czyni nikogo Bogiem(np Eliasz tez czynil cuda czy to znaczy,ze jest Bogiem albo rownym Bogu). W Biblii nawet macie zapisane,ze jak Jezus kogos uzdrowil to tlum wielbil Boga. Uwaga nie Jezusa,tylko Boga. Jak przyjdzie na ziemie al dajjal podobny do Jezusa,tyle,ze slepy na jedno oko i uczyni wam cuda to bedziecie sie mu klaniac,bo zostaliscie zwiedzeni Trojca Swieta. Pozniej prawdziwy Jezus (pokoj niech bedzie z nim)przyjdzie z Nieba na ziemie, zabije al dajjala, i bedzie zyl na ziemi przez 40 lat, po czym umrze w Jerozolimie jak zapowiedzial w Biblii( gora Kalwaria nie znajdowala sie w Jerozolimie takze kolejny dowod,ze kosciol zmyslil bajeczke ze smiercia i ukrzyzowaniem Jezusa) . Wg Hadisow czasy ostateczne bedzie poprzedzac wielka wojna z Izraelem wtedy syjonisci zrobia potworowi miejsce w Jerozolimie tylko patrzec jak bedziecie za nim szli na kolanach niczym na pielgrzymke do Czestochowy,bo zobaczycie w nim.Jezusa.... muzulmanie nie poklonia sie nawet prawdziwemu Jezusowi, bo my sluchamy nauk Jezusa(pokoj niech bedzie z nim), ktory powiedzial "sluchaj Izraelu nasz Bog jest Bogiem Jedynym" ... dlatego muzulmanie sa chronieni przed al dajjalem(antychrystem),bo my wiemy ,ze nie wazne co,niewazne kto jakie czyni cuda to czesc nalezy oddawac tylko Bogu i nikt nas nie zwiedzie zadnymi cudami, tak jak szatan zwiodl katolikow udajac Maryje ze swoimi falszywymi objawieniami i cudami
143 2024-07-25 17:38:07 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2024-07-25 17:38:51)
Podmiot liryczny, którym jest ojciec zmarłej Orszulki, mówi o tym, że w jego domu zagościł ogromny smutek (żale, frasunki, rąk łamania) i rozpacz po śmierci dziecka. W trenie pojawiają się aluzje mitologiczne (łzy Heraklitowe, lamenty Simonidowe – odwołania do Heraklita z Efezu i Symonidesa z Keos, autorów utworów o tematyce żałobnej). Podmiot liryczny już na samym początku sygnalizuje czytelnikom, że głównym tematem cyklu trenów będzie właśnie smutek, ból, żal i rozpacz, a także opłakiwanie zmarłej córki i przeżywanie żałoby po jej stacie.
Podmiot liryczny, którym jest ojciec zmarłej Orszulki, mówi o tym, że w jego domu zagościł ogromny smutek (żale, frasunki, rąk łamania) i rozpacz po śmierci dziecka. W trenie pojawiają się aluzje mitologiczne (łzy Heraklitowe, lamenty Simonidowe – odwołania do Heraklita z Efezu i Symonidesa z Keos, autorów utworów o tematyce żałobnej). Podmiot liryczny już na samym początku sygnalizuje czytelnikom, że głównym tematem cyklu trenów będzie właśnie smutek, ból, żal i rozpacz, a także opłakiwanie zmarłej córki i przeżywanie żałoby po jej stracie.
Orszulkę zabrała niepobożna śmierć – czyli śmierć niegodziwa, która przyszła – zdaniem zrozpaczonego ojca – wbrew bożej woli. Poeta porównuje śmierć do smoka, który wypatruje gniazda ptaków, by porwać z niego małe słowiki i je pożreć. Nad losem tych ptaków szczebioce ich ptasia matka – zupełnie tak, jak rozpaczają rodzice nad zmarłą Orszulką.
Ludzie mówią pogrążonemu w żałobie ojcu, że łzy i rozpacz są daremne (próżno płakać). Tymczasem on dowodzi, że podobnie jak daremne są łzy, tak samo daremne i marne (kruche, przemijalne) jest wszystko inne na tym świecie. W ludzkiej naturze leży szukanie tego, co przyjemne, a omijanie cierpienia. Jednak całe ludzkie życie jest błądzeniem. Na koniec poeta wyznaje, że nie wie, co przynosi większą ulgę – czy wyżalić się i opłakać stratę, czy też „mocować się” z tymi uczuciami i tłumić je w sobie.
Blahaha teraz mnie sie przypomnialo, ze w tej bajeczce o smierci Jezusa Kosciolowi sie pokielbasilo cos i w jednej Ewangelii gore na ktorej umarl Jesus nazywa Golgota, a w drugiej Ewangelii gore te nazywa Kalwaria.. Koran mowi " ze Ci,ktorzy powiedzieli "ukrzyzowalismy Jezusa syna Maryi, poroznili sie ze soba w zeznaniach " ... tak naprawde wszystkie ewangelia dotyczace smierci i zmartwychwstania Jezusa to jedna wielka sprzecznosc. Chwala niech niech bedzie mojemu Bogu,ze zaprowadzil mnie na droge Prawdy, droga Boga jest droga prosta, a kto idzie sciezkami Boga i pelni dobre uczynki ten nie bedzie zgubiony w tym zyciu ani w zyciu nastepnym
To żaden post w ten Twój ramadan bo nie wolno jeść od wschodu do zachodu słońca a potem w nocy można co się chce i ile chce.
Cząsteczki krwi są w każdym mięsie, wołowym i drobiowym również. Nawet po uboju rytualnym.
Mam pytania:
Czy Ci nie będzie przeszkadzać to, że Twój mąż przychodzi do domu pół godziny po seksie ze swoją drugą czy pierwszą w Twoim przypadku żoną i chce seksu z Tobą gdzie jeszcze czuć na nim jej zapach i pozostają na nim resztki jej śladów biologicznych?
Czy w islamie można uprawiać seks oralny, analny?
146 2024-07-25 17:47:28 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-07-25 17:51:58)
Blahaha teraz mnie sie przypomnialo, ze w tej bajeczce o smierci Jezusa Kosciolowi sie pokielbasilo cos i w jednej Ewangelii gore na ktorej umarl Jesus nazywa Golgota, a w drugiej Ewangelii gore te nazywa Kalwaria.. Koran mowi " ze Ci,ktorzy powiedzieli "ukrzyzowalismy Jezusa syna Maryi, poroznili sie ze soba w zeznaniach " ... tak naprawde wszystkie ewangelia dotyczace smierci i zmartwychwstania Jezusa to jedna wielka sprzecznosc. Chwala niech niech bedzie mojemu Bogu,ze zaprowadzil mnie na droge Prawdy, droga Boga jest droga prosta, a kto idzie sciezkami Boga i pelni dobre uczynki ten nie bedzie zgubiony w tym zyciu ani w zyciu nastepnym
Golgota to po łacinie Kalwaria
Edit
Jeszcze jest nazwa tego miejsca Wzgórze Czaszki, bo czaszkę biblijnego Adama tam jakoby pochowano w tych kamieniołomach.
Nigdy nie bylam feministka, a poligamia to nie harem,bo nie bede mieszkac razem pod jednym dachem z moim partnerem pierwsza zona tylko obie bedziemy mieszkac osobno,a nasz maz bedzie przebywal tydzien ze mna,tydzien a nia i tak na zmiane.
A tyle było gadania i przekonywania, jak to on nie będzie się Tobą w tej ciąży, a potem Waszym dzieckiem opiekować
Tymczasem pan przyszły mąż już się w połowie wymigał - niebawem żeni się z inną, musząc obdzielić sobą dwie kobiety i tyle było z opieki.
W malzenstwie poligamicznym w Islamie nie ma czegos takiego jak pierwszenstwo zadnej z zon. Wszystkie zony maja takie same prawa wobec meza i nie ma glupiego gadania "ze ja jestem wazniejsza, bo mnie poslubil pierwsza, a Ty gorsza,bo jestes druga zona,trzecia czy czwarta".
Sama pisałaś, że pierwsza żona musi wyrazić zgodę na kolejną, więc to jednak nie jest tak, że kolejność jest nieważna
148 2024-07-25 18:01:37 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 18:02:45)
To żaden post w ten Twój ramadan bo nie wolno jeść od wschodu do zachodu słońca a potem w nocy można co się chce i ile chce.
Cząsteczki krwi są w każdym mięsie, wołowym i drobiowym również. Nawet po uboju rytualnym.
Mam pytania:
Czy Ci nie będzie przeszkadzać to, że Twój mąż przychodzi do domu pół godziny po seksie ze swoją drugą czy pierwszą w Twoim przypadku żoną i chce seksu z Tobą gdzie jeszcze czuć na nim jej zapach i pozostają na nim resztki jej śladów biologicznych?
Czy w islamie można uprawiać seks oralny, analny?
To jest post i nie wolno sie obzerac wg hadisow prorok Mohamet (pokoj niech bedzie z nim) uczyl, zeby nie jesc za duzo. Ci muzulmanie, ktorzy sie obzeraja po prostu grzesza i tyle.
Nie wierze w te czasteczki krwi doswiadczeni muzulmanie wiedza od wiekow sa uczeni jak zabijac takie zwierze.
1. Nie bedzie mi to przeszkadzac, bo po seksie kazdy muzulmanin i muzulmanka maja obowiazek sie umyc (czesto nawet przed seksem). Takze oczywiscie,ze moj przyszly maz bedzie mial rowniez ze mna seks,bo wg nauk Koranu maz ma prawo do seksu(zapobiega to cudzolostwu ) Po za tym moj partner ma pelne prawo do poligamii, ktore dostal od Boga,wiec ja nie mam zamiaru sprzeciwiac sie woli Boga. Tak samo jak moj partner ,a pozniej maz nie moze sprzeciwiac sie woli Boga,ze tylko on jeden jest odpowiedzialny za utrzymanie wszystkich zon i dzieci. Wiesz,ze on nawet nie bedzie mial prawa wygonic mnie do pracy, ani brac ode mnie pieniedzy, bo kontrakt malzenski mnie zabezpiecza przed tym, tak samo druga zone
2. Co do seksu to niewiem sa podzielone opinie, ale poczytam o tym. Wiem tylko,ze zabroniony jest seks po za malzenstwem, seks gdzie oprocz kobiety mezczyzny wystepuje wiecej osob tzw trojkaty oraz seks osob tej samej plci.
JuliaUK33 napisał/a:Nigdy nie bylam feministka, a poligamia to nie harem,bo nie bede mieszkac razem pod jednym dachem z moim partnerem pierwsza zona tylko obie bedziemy mieszkac osobno,a nasz maz bedzie przebywal tydzien ze mna,tydzien a nia i tak na zmiane.
A tyle było gadania i przekonywania, jak to on nie będzie się Tobą w tej ciąży, a potem Waszym dzieckiem opiekować
Tymczasem pan przyszły mąż już się w połowie wymigał - niebawem żeni się z inną, musząc obdzielić sobą dwie kobiety i tyle było z opieki.JuliaUK33 napisał/a:W malzenstwie poligamicznym w Islamie nie ma czegos takiego jak pierwszenstwo zadnej z zon. Wszystkie zony maja takie same prawa wobec meza i nie ma glupiego gadania "ze ja jestem wazniejsza, bo mnie poslubil pierwsza, a Ty gorsza,bo jestes druga zona,trzecia czy czwarta".
Sama pisałaś, że pierwsza żona musi wyrazić zgodę na kolejną, więc to jednak nie jest tak, że kolejność jest nieważna
Pierwsza zona nie musi wyrazic zadnej zgody(jezeli tak pisalam to bylam w bledzie), bo poligamia jest prawem mezczyzny. Gdyby poligamia byla uwarunkowana od zgadzania sie pierwszej zony to by dawno przestala byc prawem dla mezczyzn. Maz nie ma nawet obowiazku informowac zadnej z zon o slubie z kolejna zona,lecz prorok mowi "ze sprawiedliwie postapicie, gdy je poinformujecie". Moj partner mnie o tym poinformowal, ale nie mial takiego obowiazku. Natomiast musial by mi powiedziec dzien po slubie ,ze ma zone. Natomiast przed slubem nie ma takiego obowiazku
JuliaUK33 napisał/a:Nigdy nie bylam feministka, a poligamia to nie harem,bo nie bede mieszkac razem pod jednym dachem z moim partnerem pierwsza zona tylko obie bedziemy mieszkac osobno,a nasz maz bedzie przebywal tydzien ze mna,tydzien a nia i tak na zmiane.
Tymczasem pan przyszły mąż już się w połowie wymigał - niebawem żeni się z inną, musząc obdzielić sobą dwie kobiety i tyle było z opieki.JuliaUK33 napisał/a:W malzenstwie poligamicznym w Islamie nie ma czegos takiego jak pierwszenstwo zadnej z zon. Wszystkie zony maja takie same prawa wobec meza i nie ma glupiego gadania "ze ja jestem wazniejsza, bo mnie poslubil pierwsza, a Ty gorsza,bo jestes druga zona,trzecia czy czwarta".
Przeciez ja mam termin porodu na lutego to jeszcze mamy daleko do opieki nad dzieckiem. Moj wtedy juz maz bedzie ze mna co drugi tydzien,wtedy bedzie razem ze mna zajmowal sie naszym dzieckiem. A w tych tygodniach, kiedy on bedzie ze swoja pierwsza zona,ja bede sie zajmowac dzieckiem sama,ale pewnie i tak bede miec duzo pomocy od jego rodziny
Ło matko, ale ty sie oszukujesz.
Odrzucając to religijne ogłupianie. Masz status kochanki.
Niczego się nie nauczyłaś, bo już dostałaś kopniaka od innego wyznawcy islamu.
152 2024-07-25 18:17:46 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 18:18:32)
JuliaUK33 napisał/a:Blahaha teraz mnie sie przypomnialo, ze w tej bajeczce o smierci Jezusa Kosciolowi sie pokielbasilo cos i w jednej Ewangelii gore na ktorej umarl Jesus nazywa Golgota, a w drugiej Ewangelii gore te nazywa Kalwaria.. Koran mowi " ze Ci,ktorzy powiedzieli "ukrzyzowalismy Jezusa syna Maryi, poroznili sie ze soba w zeznaniach " ... tak naprawde wszystkie ewangelia dotyczace smierci i zmartwychwstania Jezusa to jedna wielka sprzecznosc. Chwala niech niech bedzie mojemu Bogu,ze zaprowadzil mnie na droge Prawdy, droga Boga jest droga prosta, a kto idzie sciezkami Boga i pelni dobre uczynki ten nie bedzie zgubiony w tym zyciu ani w zyciu nastepnym
Golgota to po łacinie Kalwaria
Edit
Jeszcze jest nazwa tego miejsca Wzgórze Czaszki, bo czaszkę biblijnego Adama tam jakoby pochowano w tych kamieniołomach.
Niewazne. Dowod pokaz ze to po lacinie Kalwaria... a po glowne to nadal nie wazne, bo gora ta byla po za Jerozolima wiec tak czy siak bajeczka zmyslona,bo Jezus sam siebie nazywajac PROROKIEM rzekl, ze nie moze umrzec inaczej niz w Jerozolimie... po za tym od kiedy jeden z apostolow poslugiwal sie lacina widac ,ze to bylo spisane wszystko przez kosciol katolicki w Rzymie bajeczka
We wrzesniu biore slub. Bede miala status zony czy Ci sie podoba czy nie. Nie jestem tez zadna kochanka
Myślę, że do żadnego ślubu nie dojdzie. Nawet gdyby, to tylko religijny. Prawnie nic nie masz.
Nigdy nie oglądałeś seriali?
Ciii dla Julki najważniejsze jest to, że jej chłop nie wygoni do pracy
Niesamowite, ze a krajach islamskich kobiety walczą o to, co ona tak radośnie odrzuca.
157 2024-07-25 18:53:02 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-07-25 18:54:11)
Julka pozostanie do śmierci z mentalnością dziecka, dorosła kobieta, nawet trollujac, nie byłaby taka infantylna.
Bóg powiedział... A Julka słyszała
A te wszystkie zasady wymyślili ludzie, ale w Islamie pomyśleli o wszystkim, żeby się jak najwięcej rozmnażać i szerzyć swoją religię, co taka Julka nawet robi, choć z niej muzułmanka... Przecież jak facet ma kilka żon, to i dzieci więcej, tym samym więcej wyznawców, do tego widocznych, bo wyróżniają się ubiorem. Jednym słowem religia ma służyć celom politycznym, a nie odwrotnie.
Można jeszcze zrozumieć tych, co są muzulmanami od pokoleń, ale Polka, żeby tak dała się zindokrynować, nawet w scenariuszu fikcji, jest przerażające... biorąc poprawkę na deficyty.
Myślę, że do żadnego ślubu nie dojdzie. Nawet gdyby, to tylko religijny. Prawnie nic nie masz.
Tak bedzie tylko slub religijny nikah w meczecie.
Kto niósł krzyż Jezusa? Czy w opowieściach o Męce Jezus niósł swój krzyż, czy nie? Marka 15:21, Mateusza 27:32, Łukasza 23:26 – Jezus otrzymuje pomoc od Szymona z Cyreny Jana 19:17 – Jezus całą drogę niesie swój krzyż sam
Marek - Wspomina się o dwóch złodziejach, ale nie ma żadnej rozmowy Mateusza 27:44 – Dwaj złodzieje naśmiewają się z Jezusa
Łukasza 23:39-42 – Jeden złodziej drwi z Jezusa, a drugiemu Jezus obiecuje raj, bo ten drugi go nie wysmiewa
Czy Jezus pije wino lub ocet?: Jezusowi na krzyżu podano coś do picia, ale co? Marka 15:23 – Jezusowi podano wino zmieszane z mirrą, ale nie pił
Mateusza 27:48, Łukasza 23:36 – Jezus otrzymuje ocet, ale nie pije
Jana 19:29-30 – Jezus otrzymuje ocet i pije
Marka 15:40, Mateusza 27:55, Łukasza 23:49 – Kilka kobiet obserwuje Jezusa z daleka Jana 19:25-26 – Kilka kobiet jest na tyle blisko, że Jezus mógł porozmawiać z matką, wbrew praktykom rzymskim
Mateusza 27:51-53 – W chwili śmierci Jezusa następuje potężne trzęsienie ziemi i otwiera grobowce, w których zmarli powstają ponownie Marek, Łukasz, Jan – Nie ma wzmianki o trzęsieniu ziemi. Żadne źródła historyczne nie wspominają o trzęsieniu ziemi ani o masowym napływie wcześniej zmarłych ludzi, co jest dziwne, biorąc pod uwagę monumentalność takiego wydarzenia.
Wg Ewangelii wszyscy uczniowie Jezusa uciekli nie byli wiec naocznymi swiadkami niczego
Koran o Jezusie surah 4.157. " i za to, że mówili: „Zabiliśmy posłańca Bożego, Mesjasza, Jezusa, syna Marii”, tymczasem on nie został zabity i nie był ukrzyżowany, to była iluzja. Różnią się w opiniach na ten temat, mają wątpliwości. Nie mają o tym pojęcia, opierają się na tym, co im się wydaje. Oni z pewnością go nie zabili"
Chwala mojemu Bogu,ze zaprowadzil mnie z ciemnosci w swiatlo Prawdy
Julka, a widziałaś już tę nową narzeczoną Twojego narzeczonego? Ładna jest? Ile ma lat? Czym się zajmuje?
Julka, a widziałaś już tę nową narzeczoną Twojego narzeczonego? Ładna jest? Ile ma lat? Czym się zajmuje?
Nie widzialam jeszcze, ale poznam ja w ten weekend. Moj partner powiedzial "ze mam ja ugoscic w mieszkaniu u siebie" takze sobote bede miala zajeta przygotowaniem posilku dla niej i sprzataniem mieszkania... niewiem czy jest ladna, pewnie tak,bo watpie, czy by wzial brzydka. Jest rok starsza ode mnie, pochodzi z Pakistanu. Ona nie pracuje z tego co wiem
GloriaSoul napisał/a:Julka, a widziałaś już tę nową narzeczoną Twojego narzeczonego? Ładna jest? Ile ma lat? Czym się zajmuje?
Nie widzialam jeszcze, ale poznam ja w ten weekend. Moj partner powiedzial "ze mam ja ugoscic w mieszkaniu u siebie" takze sobote bede miala zajeta przygotowaniem posilku dla niej i sprzataniem mieszkania... niewiem czy jest ladna, pewnie tak,bo watpie, czy by wzial brzydka. Jest rok starsza ode mnie, pochodzi z Pakistanu. Ona nie pracuje z tego co wiem
Też jest na zasiłku?
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:Julka, a widziałaś już tę nową narzeczoną Twojego narzeczonego? Ładna jest? Ile ma lat? Czym się zajmuje?
Też jest na zasiłku?
Chyba tak,skoro nie pracuje. Niewiem poznam ja to bede wszystko wiedziec lepiej. Poki co musze wysprzatac mieszkanie i wymyslec jakies danie na sobote,zeby ona sie dobrze u mnie czula
164 2024-07-25 19:19:07 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-07-25 19:19:53)
A dlaczego to Ty masz ją gościć u siebie a nie odwrotnie?
Okazuje się, że Twój narzeczony to cwaniaczek.
Moim zdaniem to on powinien w celu zapoznania się ugościć swoje narzeczone w jakiejś restauracji albo u siebie w domu.
Już zrobił z Ciebie niewolnicę, musisz usługiwać i jemu i jego nowej kobiecie. Nie wystarczałaś mu.
GloriaSoul napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Nie widzialam jeszcze, ale poznam ja w ten weekend. Moj partner powiedzial "ze mam ja ugoscic w mieszkaniu u siebie" takze sobote bede miala zajeta przygotowaniem posilku dla niej i sprzataniem mieszkania... niewiem czy jest ladna, pewnie tak,bo watpie, czy by wzial brzydka. Jest rok starsza ode mnie, pochodzi z Pakistanu. Ona nie pracuje z tego co wiem
Też jest na zasiłku?
Chyba tak,skoro nie pracuje. Niewiem poznam ja to bede wszystko wiedziec lepiej. Poki co musze wysprzatac mieszkanie i wymyslec jakies danie na sobote,zeby ona sie dobrze u mnie czula
Żeby jej smakowało to zrób coś z mięsa. Rolady śląskie z modro kapusto.
Julka, chcesz powiedzieć, że twój narzeczony, chrześcijanin który dopiero co się przechrzcił na islam, żeni się z kobietą z Pakistanu, ortodoksyjną muzułmanką? Ty chyba wiesz o islamie tyle ile wyczytasz w necie, bo w to to nawet dzieciak z przedszkola nie uwierzy Jej rodzina, bracia, kuzynowie by ją w klozecie w kawałkach spuścili za takie coś. Pakistańczycy to najczarniejszy islam, z zabójstwami "honorowymi" na czele listy w Europie. Nikt by nie pozwolił takiej kobiecie na małżeństwo z jakimś gościem który się przypałętał z Afryki, nie wiadomo dokładnie co robi i kim jest, do tego tydzień temu podobno przeszedł na islam... Miej litość nad naszym rozumem Julka, jeśli nad swoim kompletnie jej nie masz.
Julka, chcesz powiedzieć, że twój narzeczony, chrześcijanin który dopiero co się przechrzcił na islam, żeni się z kobietą z Pakistanu, ortodoksyjną muzułmanką? Ty chyba wiesz o islamie tyle ile wyczytasz w necie, bo w to to nawet dzieciak z przedszkola nie uwierzy
Jej rodzina, bracia, kuzynowie by ją w klozecie w kawałkach spuścili za takie coś. Pakistańczycy to najczarniejszy islam, z zabójstwami "honorowymi" na czele listy w Europie. Nikt by nie pozwolił takiej kobiecie na małżeństwo z jakimś gościem który się przypałętał z Afryki, nie wiadomo dokładnie co robi i kim jest, do tego tydzień temu podobno przeszedł na islam... Miej litość nad naszym rozumem Julka, jeśli nad swoim kompletnie jej nie masz.
Muzulmanka ma prawo wyjsc za maz za muzulmanina i nie musi to byc muzulmanin od urodzenia. Wystarczy,ze, ze mezczyzna przejdzie na Islam i juz kobieta muzulmanka ma prawo sie z nim ozenic
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:Też jest na zasiłku?
Żeby jej smakowało to zrób coś z mięsa. Rolady śląskie z modro kapusto.
...chce zrobic ryz z kurczakiem w sosie curry z warzywami. Na polskie potrawy przyjdzie jeszcze czas
A dlaczego to Ty masz ją gościć u siebie a nie odwrotnie?
Moim zdaniem to on powinien w celu zapoznania się ugościć swoje narzeczone w jakiejś restauracji albo u siebie w domu.
Już zrobił z Ciebie niewolnicę, musisz usługiwać i jemu i jego nowej kobiecie. Nie wystarczałaś mu.
Bo tak nakazuje prorok Mahomet(pokoj niech bedzie z nim),ze kazda z zon musi siebie dobrze nawzajem traktowac. Nie zrobil ze mnie niewolnicy, bo tamta druga kobieta rowniez mnie ugosci u siebie i to nie raz. Po za tym ja dobrze traktujac jego pierwsza zone oraz mojego partnera wypelniam wole Boga. Ty tez bys wypelniala, gdybys czytala Biblie . Ja chce zyc w pokoju. Po co mam prowadzic wojny z partnerem oraz z tamta kobieta,skoro moge spelniac wobec nich dobre uczynki. Wole przyjac te kobiete dobrze ugoscic ja, tak mi partner kazal, zeby byla wsrod nas przyjazn i milosc, a nie sie z nia tluc i klocic.
170 2024-07-25 20:01:24 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-07-25 20:24:04)
GloriaSoul napisał/a:A dlaczego to Ty masz ją gościć u siebie a nie odwrotnie?
Już zrobił z Ciebie niewolnicę, musisz usługiwać i jemu i jego nowej kobiecie. Nie wystarczałaś mu.Bo tak nakazuje prorok Mahomet(pokoj niech bedzie z nim),ze kazda z zon musi siebie dobrze nawzajem traktowac. Nie zrobil ze mnie niewolnicy, bo tamta druga kobieta rowniez mnie ugosci u siebie i to nie raz. Po za tym ja dobrze traktujac jego pierwsza zone oraz mojego partnera wypelniam wole Boga. Ty tez bys wypelniala, gdybys czytala Biblie
. Ja chce zyc w pokoju. Po co mam prowadzic wojny z partnerem oraz z tamta kobieta,skoro moge spelniac wobec nich dobre uczynki. Wole przyjac te kobiete dobrze ugoscic ja, tak mi partner kazal, zeby byla wsrod nas przyjazn i milosc, a nie sie z nia tluc i klocic.
;
171 2024-07-25 20:36:51 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-25 20:37:45)
Przeciez ja mam termin porodu na lutego to jeszcze mamy daleko do opieki nad dzieckiem. Moj wtedy juz maz bedzie ze mna co drugi tydzien,wtedy bedzie razem ze mna zajmowal sie naszym dzieckiem. A w tych tygodniach, kiedy on bedzie ze swoja pierwsza zona,ja bede sie zajmowac dzieckiem sama,ale pewnie i tak bede miec duzo pomocy od jego rodziny
No właśnie, będzie z Toba co drugi tydzień, a dzieckiem trzeba zajmować się każdego dnia, a nawet nocy.
Mówisz, że jego rodzina na pewno Ci pomoże? Ja w takim czasie nie chciałabym mieć obcych w domu, którzy mieliby zajmować się moim maleńkim dzieckiem i jeszcze pałętać się po całym mieszkaniu.
chce zrobic ryz z kurczakiem w sosie curry z warzywami. Na polskie potrawy przyjdzie jeszcze czas
Nie znoszę curry, może ona też?
Jako marokańska księżniczka możesz sobie pomarudzić
173 2024-07-25 21:06:19 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-07-25 21:06:51)
Julka z wegetarianizmu zrezygnuje dla religii... faceta i jego żon
Cyrk na kółkach...
Cyrk na kółkach...
Fakt zapomniałam że Julka to wegetarianka
wieka napisał/a:Julka z wegetarianizmu zrezygnuje dla religii... faceta i jego żon
Cyrk na kółkach...Fakt
zapomniałam że Julka to wegetarianka
No tak ja nie jem miesa,ale to nie znaczy, ze inni tez musza nie jesc. Jezeli moj partner oraz tamta kobieta mieso jedza to chetnie dla nich przygotuje cos z miesem. Nie zmuszam nikogo do swojej diety
Cyrk na kółkach...
A dlaczego mam rezygnowac?
177 2024-07-25 21:18:27 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-07-25 21:19:55)
Salomonka napisał/a:wieka napisał/a:Julka z wegetarianizmu zrezygnuje dla religii... faceta i jego żon
Cyrk na kółkach...Fakt
No tak ja nie jem miesa,ale to nie znaczy, ze inni tez musza nie jesc. Jezeli moj partner oraz tamta kobieta mieso jedza to chetnie dla nich przygotuje cos z miesem. Nie zmuszam nikogo do swojej diety
Wiedziałam że to napiszesz, słowo w slowo.
Teraz obstawiam, że nowa żona twojego narzeczonego bardzo ci się spodoba, zapałacie do siebie ogromną sympatią, zechcecie razem zamieszkać bez męża....
No nie.. Bo z czego będziecie żyć? Obie z zasiłków? Ale przecież są małżeństwa jednopłciowe, zapomniałam przecież! To dopiero poczytność wątku by nabrała rozpędu, gdyby wszystko poszło w tę stronę.
Nie będę ci podpowiadać, cicho sza...:)
178 2024-07-25 21:19:05 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 21:19:54)
JuliaUK33 napisał/a:Przeciez ja mam termin porodu na lutego to jeszcze mamy daleko do opieki nad dzieckiem. Moj wtedy juz maz bedzie ze mna co drugi tydzien,wtedy bedzie razem ze mna zajmowal sie naszym dzieckiem. A w tych tygodniach, kiedy on bedzie ze swoja pierwsza zona,ja bede sie zajmowac dzieckiem sama,ale pewnie i tak bede miec duzo pomocy od jego rodziny
No właśnie, będzie z Toba co drugi tydzień, a dzieckiem trzeba zajmować się każdego dnia, a nawet nocy.
Mówisz, że jego rodzina na pewno Ci pomoże? Ja w takim czasie nie chciałabym mieć obcych w domu, którzy mieliby zajmować się moim maleńkim dzieckiem i jeszcze pałętać się po całym mieszkaniu.JuliaUK33 napisał/a:chce zrobic ryz z kurczakiem w sosie curry z warzywami. Na polskie potrawy przyjdzie jeszcze czas
Takie sa zasady poligamii w Islamie i musze sie z nimi zgadzac. Maz musi sprawiedliwie dzielic czas miedzy zonami. Takze jak on bedzie z pierwsza zona to ja bede sie zajmowac dzieckiem, tak bedzie co drugi tydzien. Jezeli tamta kobieta zajdzie w ciaze to tak samo nie bedzie widziec meza co drugi tydzien. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ile obowiazkow bedzie przy malym dziecku, ale bede miec pomoc i sobie poradze.
JuliaUK33 napisał/a:Salomonka napisał/a:Fakt
Wiedziałam że to napiszesz, słowo w slowo.
Teraz obstawiam, że nowa żona twojego narzeczonego bardzo ci się spodoba, zapałacie do siebie ogromną sympatią, zechcecie razem zamieszkać bez męża....
No nie.. Bo z czego będziecie żyć? Obie z zasiłków? Ale przecież są małżeństwa jednopłciowe, zapomniałam przecież! To dopiero poczytność wątku by nabrała rozpędu, gdyby wszystko poszło w tę stronę.
Nie będę ci podpowiadać, cicho sza...:)
W Islamie zabronione sa malzenstwa jednoplciowe. Ja bede dobrze traktowac tamta kobiete,bo tak nakazuje Koran i moj partner tez mi powiedzial "ze mam ja dobrze traktowac"
Biorąc pod uwagę, że jeszcze kilka tygodni temu byłaś kobietą samotną z wyboru, samodzielną nie dążącą do związku, potem w mig oczadziałaś na punkcie afrykańskiego księcia i biblii, zaszłaś w ciąże w trybie tak ekspresowym że chyba tylko jednokomórkowe pantofelki mnożą się szybciej, następnie przeszłaś na islam, a teraz zachwalasz związki poligamiczne,(uff.. czy o czymś zapomniałam?) to z tobą wszystko jest możliwe. Ja w każdym bądź razie zaskoczona nie będę, obiecuję ci
Jeżeli ona jest starsza od Ciebie to dziwne, ze będąc muzułmanka jest panną do tej pory.
U nich większość kobiet jest swatana i wydawana za mąż zaraz po wejściu w dojrzałość płciową.
Sporadyczne przypadki, że jest panną dobrze po 30-ce.
W tym wieku to juz powinna urodzić co najmniej kilku wyznawców Allaha.
Rozmawiałam z moją koleżanką mieszkającą od wielu lat w Anglii i mającą sąsiadkę Pakistankę.
Opowiedziałam jej o Twojej wersji wydarzeń, ona dopytała sąsiadkę.
Niemożliwe jest u Pakistańczyków aby kobieta jechała gdzieś autem sama z mężczyzną nie będącym jej mężem ani bratem, ojcem.
Po drugie to nikt nie słyszał aby muzułmanin w tak krótkim czasie poślubiał dwie żony jedną po drugiej.
Chyba, ze jest bardzo bogaty, szejk jakiś.
Salomonka napisał/a:wieka napisał/a:Julka z wegetarianizmu zrezygnuje dla religii... faceta i jego żon
Cyrk na kółkach...Fakt
Też Julka:
Mieso to nic innego jak zwloki martwego zwierzecia,a wiec padlina. Nazwa mieso zostala wymyslona po to,by ladniej brzmialo i nie obrzydzalo ludzi. Jednak piekne nazwy nie zmienia rzeczywistosci to tak jakby nazwac gowno, dziwnie pachnacym produktem,by nazwa lepiej brzmiala. Tak naprawde czlowiek zjada padline gorsza niz zjada hiena, bo np lew to zjada od razu zabite zwierze,ale jezeli cos zostaje to hieny to jedza na drugi max 3 dzien, a u czlowieka to wyglada tak,ze np w piatek zabija kurczaka, a za tydzien czlowiek go kupi w sklepie i zje-takze miesozercy jedza gorsza padline niz hieny. A myslicie, ze po co mieso wsadza sie do lodowki albo niektore kurczaki doprawia jakims curry itp? Po to,zeby wlasnie opoznic/zatuszowac procesy gnicia. Albo inny przyklad zabijaja tunczyka, pakuja do puszki a wy to jecie po roku czasu I
i jeszcze sie z hien smiejecie, ze padline jedza-hieny to sie powinny z was smiac. Hiena by zygla gdyby miala zjesc tunczyka zdechlego po roku czasu,a wy to jecie jeszcze sie oblizujecie. Tak samo z kazdym innym miesem. Na sama mysl chce mnie sie zygac jak mozna jesc zwierzeta zabite tugodnie lub miesiace temu. Nie obrzydza was to ,ze np ktos zabil swine,zrobil z niej kielbasy, a wy te kielbasy dopiero po 2 tygodniach jecie,bo wczesniej sie kisily w lodowce w sklepie. Mnie sie chce zygac obrzydza mnie mieso
Bonusik:
Powaznie pytam dzis widzialam mloda kobieta chyba nawet mlodsza ode mnie pcha wozek z dracym jape niemowlakiem, a przy niej z 5 malych dzieci wszystkie biegaja, sie dra,ona tez sie darla na te dzieci non stop. Sie zastanawiam po co tak kobiety utrudniaja sobie zycie. Juz nawet sam fakt porodu przeciez to jest bol niemilosierny to po co to powtarzac tak samo ciaze zyganie,zgagi,bole plecow itp to niewiem czy sie tym kobietom podoba takie cierpienie, ze to wszystko powtarzaja po kilka razy. Tak samo robota przy jednym dziecku ma sie obowiazki a gdzie przy gromadce zapierniczac. Pozniej zero wolnego czasu, bo odprowadzi np dwoje starszych dzieci do szkoly, a reszta trzeba sie zajmowac plus niemowlakiem. Nie rozumiem po co sobie kobiety tak utrudniaja zycie
Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta
Jak tu nie zwariować od takiej sinusoidy
Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta
Jak tu nie zwariować od takiej sinusoidy
No tak powtarzalam tak,ale teraz zyje wedlug zasad Islamu i to,ze ja sie slucham swojego partnera, a pozniej meza nie znaczy, ze bede pod jego butem, bo to nie bedzie zadna dyktatura. Moj partner bardzo dobrze mnie traktuje i mam nadzieje, ze tak samo dobrze traktuje tamta kobiete
185 2024-07-25 22:11:56 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-25 22:13:01)
Jeżeli ona jest starsza od Ciebie to dziwne, ze będąc muzułmanka jest panną do tej pory.
U nich większość kobiet jest swatana i wydawana za mąż zaraz po wejściu w dojrzałość płciową.
Rozmawiałam z moją koleżanką mieszkającą od wielu lat w Anglii i mającą sąsiadkę Pakistankę.
Niemożliwe jest u Pakistańczyków aby kobieta jechała gdzieś autem sama z mężczyzną nie będącym jej mężem ani bratem, ojcem.
Po drugie to nikt nie słyszał aby muzułmanin w tak krótkim czasie poślubiał dwie żony jedną po drugiej.
Tak to malo wiesz, bo ja znam Pakistanke, ktora cpa pali i uprawia z kazdym seks. Myslisz, ze 100% sie w Anglii stosuje do tego co.im rodzice powiedza. Chrzescijanie tez nie przestrzega zasad Biblii czy Kosciola, wiec tak samo Muzulmanie. Jakos mnie smieszy jak ludzie nie moga pojac, ze Muzulmanie tez lamia zasady Islamu jakby to bylo zaprogramowane roboty. Uwierz mi, ze Muzulmanie i Muzulmanki tez grzesza wg swojej religii. Malo ludzi znasz, ze myslisz stereotypowo i wrzucasz wszystkich do jednego worka
A jak Ty ten obiad zrobisz z padliny?
wieka napisał/a:Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta
Jak tu nie zwariować od takiej sinusoidyNo tak powtarzalam tak,ale teraz zyje wedlug zasad Islamu i to,ze ja sie slucham swojego partnera, a pozniej meza nie znaczy, ze bede pod jego butem, bo to nie bedzie zadna dyktatura. Moj partner bardzo dobrze mnie traktuje i mam nadzieje, ze tak samo dobrze traktuje tamta kobiete
Na razie dobrze Cię traktuje.
Jak się ożeni to się odmieni.
wieka napisał/a:Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta
Jak tu nie zwariować od takiej sinusoidyNo tak powtarzalam tak,ale teraz zyje wedlug zasad Islamu i to,ze ja sie slucham swojego partnera, a pozniej meza nie znaczy, ze bede pod jego butem, bo to nie bedzie zadna dyktatura. Moj partner bardzo dobrze mnie traktuje i mam nadzieje, ze tak samo dobrze traktuje tamta kobiete
Ależ dokladnie to to znaczy
po za tym teraz to sama wymyslasz blahaha no tak napisalas kolezance o jakies obcej osobie z forum czyli o mnie, a ona poleciala pukac do drzwi Pakistanki i sie pytac czy to prawda co ja tutaj pisze blahahaha Ty to jestes troll jednak
JuliaUK33 napisał/a:wieka napisał/a:Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta
To znaczy, ze my sie nawzajem kochamy i zyjemy wedlug zasad Islamu i,ze nasze malzenstwo przetrwa az do dopoki smierc nas nie rozdzieli
JuliaUK33 napisał/a:wieka napisał/a:Najlepsze jest to, że Julka powtarzała do znudzenia, że facet musi się jej słuchać, a teraz będzie pod butem faceta
Na razie dobrze Cię traktuje.
Jak się ożeni to się odmieni.
Nic mu sie nie odmieni
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:No tak powtarzalam tak,ale teraz zyje wedlug zasad Islamu i to,ze ja sie slucham swojego partnera, a pozniej meza nie znaczy, ze bede pod jego butem, bo to nie bedzie zadna dyktatura. Moj partner bardzo dobrze mnie traktuje i mam nadzieje, ze tak samo dobrze traktuje tamta kobiete
To znaczy, ze my sie nawzajem kochamy i zyjemy wedlug zasad Islamu i,ze nasze malzenstwo przetrwa az do dopoki smierc nas nie rozdzieli
To znaczy, ze Ty się grzecznie słuchasz i robisz dokładnie to, o co Pan poprosi. W sumie nawet nie musi prosić. Może nakazać.
A jak Ty ten obiad zrobisz z padliny?
Normalnie przeciez to nie ja zabilam to zwierze, a po za tym nie musze jesc miesa. Mojej corce tez czasem gotuje miesne posilki, tak samo mojemu partnerowi zawsze gotuje cos z miesem halal jak jest u mnie weekend.
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:No tak powtarzalam tak,ale teraz zyje wedlug zasad Islamu i to,ze ja sie slucham swojego partnera, a pozniej meza nie znaczy, ze bede pod jego butem, bo to nie bedzie zadna dyktatura. Moj partner bardzo dobrze mnie traktuje i mam nadzieje, ze tak samo dobrze traktuje tamta kobiete
Taaa... jednak wierzysz w bajki... po drodze urodzisz pięcioro albo i więcej dzieci...
Jak on Ciebie kocha, to ja jestem święta
JuliaUK33 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Ależ dokladnie to to znaczy
To znaczy, ze Ty się grzecznie słuchasz i robisz dokładnie to, o co Pan poprosi. W sumie nawet nie musi prosić. Może nakazać.
To po pierwsze nie jest moj Pan, bo ja mam Jednego Pana Boga w Niebie,ktorego Jezus nazywal po aramejsku Illah/Ellaha po arabsku Allah. A po drugie to Koran nakazuje sluchac sie meza,a ja przestrzegam zasad Islamu, bo wiem,ze Islam jest Prawda. A po trzecie to moj partner mnie traktuje bardzo dobrze.