O Bogu pisze... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 714 ]

66 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-07-05 17:46:40)

Odp: O Bogu pisze...
Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Aż zerknęłam czy przypadkiem nie zapeszyłaś i niestety jest, a jakże, nowy monolog Julki - tym razem przerzuciła się z Biblii na Koran yikes

E, tam, zaraz zapeszyłam, muzą zostałam cool

To prawda big_smile
Powinnaś teraz zostać obdarzona dozgonną wdzięcznością naszej lenu big_smile W końcu pomogłaś jej wejść na właściwą (?) drogę.

Pogubiłam się big_smile

Zobacz podobne tematy :

67

JuliaUK33 napisał/a:

NIEPODAL to jest nadal PO ZA .... z polskiego na polskie Ci tlumacze. Np bylam W Warszawie, a bylam NIEOPODAL Warszawy.  NIEOPODAL to inaczej NIEDALEKO... jak ktos Ci powie,ze NIEDALEKO Warszawy jest np cyrk to gdzie pojedziesz? Do Warszawy ? big_smile czy do miejscowosc niedaleko/nieopodal Warszawy?....

Ależ ja się z Tobą nie kłóciłam, co to znaczy "nieopodal".
W ogóle, "nieopodal" ma bardzo ciekawą historię. Słownik PWN podaje: "nieopodal ‘niedaleko, w niewielkiej odległości’.
Znaczy to, że wg twojego przykładu, szukając cyrku nieopodal Warszawy, szukałabym najpierw Warszawy.

68

Julka, jakiego jesteś wyznania? Jesteś może świadkiem Jehowy?

69 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-05 21:23:20)

Taka Ja 7 napisał/a:

Jestem muzulmanka przeszlam na Islam tym razem swiadomie z wiedza,ktorej wczesniej nie posiadalam. Aktualnie czytam Koran i musze przypomniec sobie modlitwy. Moj partner tez zaczal czytac Koran dzisiaj sam powiedzial "ze czuje pokoj po czytaniu Koranu, ze nie znalazl do tej pory zadnej sprzecznosci w Koranie, wszystko jest jasne, ze trzeba wierzyc w Jednego Boga,tylko do Boga sie modlic i czynic dobro". Tez chce przejsc na Islam, bo juz sam dawno nie wierzy w brednie Kosciola o Trojcy. Jutro razem jedziemy do meczetu powiedziec shahade oficjalnie*

70 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-05 22:03:45)

.

71

Priscilla napisał/a:

.

Zrozumiałam, że są to modlitwy tak samo jak w Debiutach Literackich wiersze, którym niepotrzebne jakiekolwiek komentarze.

72

JuliaUK33 napisał/a:
Taka Ja 7 napisał/a:

Jestem muzulmanka przeszlam na Islam tym razem swiadomie z wiedza,ktorej wczesniej nie posiadalam. Aktualnie czytam Koran i musze przypomniec sobie modlitwy. Moj partner tez zaczal czytac Koran dzisiaj sam powiedzial "ze czuje pokoj po czytaniu Koranu, ze nie znalazl do tej pory zadnej sprzecznosci w Koranie, wszystko jest jasne, ze trzeba wierzyc w Jednego Boga,tylko do Boga sie modlic i czynic dobro". Tez chce przejsc na Islam, bo juz sam dawno nie wierzy w brednie Kosciola o Trojcy. Jutro razem jedziemy do meczetu powiedziec shahade oficjalnie*

Ciekawe co powie na to rodzina Twojego partnera.
Czy będą zadowoleni, że ich syn i brat nagle przechodzi na islam pod wpływem nowej kochanki, której miesiąc wcześniej zrobił dziecko na pierwszej randce.

73 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-06 11:11:28)

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Taka Ja 7 napisał/a:

Ciekawe co powie na to rodzina Twojego partnera.
Czy będą zadowoleni, że ich syn i brat nagle przechodzi na islam pod wpływem nowej kochanki, której miesiąc wcześniej zrobił dziecko na pierwszej randce.

W kulturze mojego partnera rodzice sa odpowiedzialni za dzieci do pelnoletnosci czyli jak u nas. Tyle, ze u nas oznacza to wpierdzielanie sie do zycia doroslego dziecka i jego zyciowych decyzji do konca zycia, a u nich to oznacza "jestes dorosly/dorosla rob co chcesz" ... teraz rozumiesz? Po za tym rodzice mojego partnera sa bardzo otwarci i tolerancyjni. Sami   spedzili wiele lat wsrod muzulmanow w Senegalu, z ktorymi zyli w przyjazni. W ich rodzinie ciotki, kuzyni tez sa Muzulmanie, a czesc to Chrzescijanie... niedlugi moj partner przyjedzie i jedziemy do meczetu powiedziec shahade.

74

JuliaUK33 napisał/a:
Taka Ja 7 napisał/a:

ale zeby zyc w zgodzie z twoim terazniejszym Bogiem to nie powinnas nisic chustki, nie pic alkoholu itd. (nie orientuje sie dobrze w tym temacie, ale na ulicy muzulmanki chodza ubrane od stop do glow)

teraz widzialam (na wakacjach) dwie ubrane od stop do glow i palily papierosy big_smile

75

Priscilla napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

.... o Boze ja musze sie napic, bo ja tego na trzezwo nie przemoge....

I tak oto Julka zapomniala, ze miała udawać ciążę big_smile

Właśnie zajrzałam co słychać, przeczytałam ostatnie posty i dokładnie to samo pomyślałam! Julka tak się zafiksowała na tym wątku, że zapomniała o ciąży lol

to znaczy, ze dobrze znosi te ciaze smile

76

Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

I tak oto Julka zapomniala, ze miała udawać ciążę big_smile

Właśnie zajrzałam co słychać, przeczytałam ostatnie posty i dokładnie to samo pomyślałam! Julka tak się zafiksowała na tym wątku, że zapomniała o ciąży lol

to znaczy, ze dobrze znosi te ciaze smile

A po co mam pisac o ciazy,skoro one uwazaja to za klamstwo. Jak ktos bedzie chcial cos wiedziec o mojej ciazy to niech pyta-odpowiem. Nie ma sensu zakladac tematy o ciazy, skoro zaraz sie zlatuja i zmieniaja temat.  Po za tym mam teraz powazniejszy problem. Moj partner sie zakochal dzisiaj rano sie przyznal,ze zakochal sie w jednej kobiecie,a ze duzo zarabia to powiedzial, ze stac go na dwie zony zaznaczajac, ze na maksymalnie dwie zony go stac. Tamta kobieta wie o mnie i zgodzila sie na zwiazek poligamiczny. Ja tez sie zgodzilam(w sumie to moj partner nie potrzebuje mojej zgody)bo bedziemy mieli razem dziecko. Moj partner powiedzial, ze wezmie najpierw slub w sierpniu z tamta kobieta w meczecie,takze wg prawa ona bedzie jego pierwsza zona,a ze mna wezmie slub jak planowalismy we wrzesniu,takze wg prawa bede jego druga zona. No trudno stalo sie nie przypuszczalam, ze bede zyc w poligamii, ale przechodzac na Islam wiedzialam, ze musze sie liczyc z tym,ze moj partner, a pozniej maz ma prawo do poligamii. Moj partner powiedzial, ze w ten weekend poznam jego druga partnerke. Ona jest muzulmanka takze dla niej poligamia to cos normalnego.

77

oj to Julka teraz namieszalas, ze naprawde twoje historie, moze nie wszystkie, sa wyssane z palca big_smile

78

Gosiawie napisał/a:

oj to Julka teraz namieszalas, ze naprawde twoje historie, moze nie wszystkie, sa wyssane z palca big_smile

Nic nie namieszalam.  To prawda jest. W Islamie mezczyzna ma prawo do poligamii pod warunkiem, ze go na to stac, a skoro moj partner dobrze zarabia to stac go na utrzymanie dwoch zon i dzieci. Tak naprawde to poligamia ma sporo plusow dla kobiet.

79

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Nic nie namieszalam.  To prawda jest. W Islamie mezczyzna ma prawo do poligamii pod warunkiem, ze go na to stac, a skoro moj partner dobrze zarabia to stac go na utrzymanie dwoch zon i dzieci. Tak naprawde to poligamia ma sporo plusow dla kobiet.

Buahahahaa przecież to był twój argument na zakończenie poprzedniego związku big_smile

80 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-07-24 11:50:34)

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Miałam Ci wcześniej napisać, że w okresie waszej wstrzemięźliwości śpi z inną, ale się powstrzymałam big_smile
Co nie zmienia faktu, że uważam Cię za trollujacą bajkopisarkę.

81

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Miałam Ci wcześniej napisać, że w okresie waszej wstrzemięźliwości śpi z inną, ale się powstrzymałam big_smile
Co nie zmienia faktu, że uważam Cię za trollujacą bajkopisarkę.

Moj partner nie spi z tamta kobieta, bo kazdego wieczoru ze soba rozmawiamy.  A nie wolno uprawiac seksu nie bedac w malzenstwie. Natomiast w sierpniu jak juz bedzie moj partner po slubie z tamta kobieta to owszem bedzie mial prawo do seksu z nia. Po za tym ona jest muzulmanka, wiec na 100% by sie nie zgodzila na seks przed slubem.

82

JuliaUK33 napisał/a:

A nie wolno uprawiac seksu nie bedac w malzenstwie

Napisała ciężarna po tym jak dała dupy na pierwszej randce. Jak cię dymał, to gdzie miał te zasady? Na półce w domu? Czy zostawił przed drzwiami? big_smile

83 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-24 12:14:57)

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A nie wolno uprawiac seksu nie bedac w malzenstwie

Napisała ciężarna po tym jak dała dupy na pierwszej randce. Jak cię dymał, to gdzie miał te zasady? Na półce w domu? Czy zostawił przed drzwiami? big_smile

Wtedy nie bylismy w Islamie. Po przejsciu na Islam od razu wprowadzilismy tzw celibat seksualny i nie uprawiamy juz seksu az do slubu.  Nawet jezeli on by chcial seksu z tamta kobieta to ona jest muzulmanka bardzo religijna i praktykujaca z tego co wiem,wiec na 100% nie zgodzila by sie na zaden seks. Mysle tez,ze dlatego chca wziasc slub szybko w sierpniu by miec mozliwosc uprawiania seksu ze soba. Po za tym Islam uczy, zeby slub brac jak najszybciej to mozliwe.  Nie ma w Islamie wiecznego narzeczenstwa, ktore trwa u niektorych nawet 10 lat. Nie ma np okresu 2 lat miedzy narzeczenstwem, a slubem jak to zwykle jest w Polsce.  Po prostu slub bierze sie jak najszybciej od zakochania zeby uniknac grzechu cudzolostwa

84

JuliaUK33 napisał/a:

Wtedy nie bylismy w Islamie.

No proszę, jaka to wygodna religia. Raz się wchodzi, raz wychodzi.....raz wchodzi....raz wychodzi.....i nieślubne dzieciątko gotowe.

85

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No proszę, jaka to wygodna religia. Raz się wchodzi, raz wychodzi.....raz wchodzi....raz wychodzi.....i nieślubne dzieciątko gotowe.

To nie tak. Jak przeszlismy na Islam tak teraz stosujemy sie do zasad tej religii. Po za tym jakie nieslubne dziecko jak dziecko sie urodzi to bedziemy juz dawno po slubie. Takze to dziecko owszem bedzie slubne:D

86

Od Waszego przejścia na islam minęly niecale 3 tygodnie, a on już zdązyl poznac inną, zakochac sie i planowac poligamiczny związek?

87

Lady Loka napisał/a:

Od Waszego przejścia na islam minęly niecale 3 tygodnie, a on już zdązyl poznac inną, zakochac sie i planowac poligamiczny związek?

Oj weź.....nie psuj telenoweli matematyką no..... tongue

88

Lady Loka napisał/a:

Oni sie znali juz dawniej.  Tylko,ze akurat moj partner zakochal sie w nas jednoczesnie. Teraz Islam mu umozliwil poligamie. Ja zaczelam miec inne podejscie do poligamii wbrew pozorom nie jest ona taka zla dla kobiety. Jest mozliwe dla faceta, ze kocha dwie kobiety jednoczesnie to sie zdarza i to nawet wsrod nie muzulmanow. Z ta roznica ,ze nie muzulmanin bedzie mial np zone i kochanke,a muzulmanin bedzie mial dwie zony,ktore beda mialy pelne prawo do wszystkich swoich praw w malzenstwie

89

Ale wiesz, że wielożeństwo jest nielegalne i jedna z was będzie żoną, a reszta kochankami?

90

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bo jak się już wejdzie, to trzeba wyjść big_smile

91

JuliaUK33 napisał/a:

Oni sie znali juz dawniej.  Tylko,ze akurat moj partner zakochal sie w nas jednoczesnie. Teraz Islam mu umozliwil poligamie.

A pamiętasz, jak pisałam, że to manipulant? Przecież on nie bez przyczyny wymyślił sobie ten Wasz Islam, dzięki któremu teraz legalnie będzie miał dwie kochanki.
Ale jak on taki kochliwy, to nawet się nie obejrzysz, a w domu będziesz mieć tłum big_smile

JuliaUK33 napisał/a:

Ja zaczelam miec inne podejscie do poligamii wbrew pozorom nie jest ona taka zla dla kobiety.

Wbrew pozorom, to... czego Ty jeszcze nie wymyślisz? lol

92

wieka napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bo jak się już wejdzie, to trzeba wyjść big_smile

I dla pewności czy wszystko działa, to proces należy powtórzyć. Do skutku wink

93

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Oni sie znali juz dawniej.  Tylko,ze akurat moj partner zakochal sie w nas jednoczesnie. Teraz Islam mu umozliwil poligamie.

A pamiętasz, jak pisałam, że to manipulant? Przecież on nie bez przyczyny wymyślił sobie ten Wasz Islam, dzięki któremu teraz legalnie będzie miał dwie kochanki.
Ale jak on taki kochliwy, to nawet się nie obejrzysz, a w domu będziesz mieć tłum big_smile

JuliaUK33 napisał/a:

Ja zaczelam miec inne podejscie do poligamii wbrew pozorom nie jest ona taka zla dla kobiety.

Wbrew pozorom, to... czego Ty jeszcze nie wymyślisz? lol

: D nie bede miala tlumu w mieszkaniu, bo mozna miec max 4 zony plus kazda z zon musi mieszkac osobno

94

Jack Sparrow napisał/a:

Ale wiesz, że wielożeństwo jest nielegalne i jedna z was będzie żoną, a reszta kochankami?

Poligamia w Anglii jest mozliwa z tym,ze nie jest ona regulowana prawnie i nie ma sie prawa do slubu cywilnego, ktory zabrania wielozenstwa. W Anglii sa tzw sady muzulmanskie i to one w razie rozwodu lub innych problemow w malzenstwie rozstrzygaja sprawy. Slub czyli nikah bierze sie w meczecie i na kontrakcie jest ,ze maz ma prawo do poligamii. Sa tez wypisand prawa i obowiazki meza i zony. Ja sama slyszalam o kilku malzenstwach poliganicznnych  jedni nawet prowadza vloga fajna rodzina, te kobiety sie przyjaznia. Mam nadzieje  ze tamta kobieta bedzie fajna i nie bedziemy prowadzic ze soba wojen domowych.

95

JuliaUK33 napisał/a:

Moj partner powiedzial, ze w ten weekend poznam jego druga partnerke. Ona jest muzulmanka takze dla niej poligamia to cos normalnego.

Ja wciąż mam nadzieję, że ty Julka naprawdę nie istniejesz smile Jeśli jednak choć część tego o czym piszesz to prawda, to zapytam: Julka, w co ty się wpakowałaś?

96

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Moj partner powiedzial, ze w ten weekend poznam jego druga partnerke. Ona jest muzulmanka takze dla niej poligamia to cos normalnego.

Ja wciąż mam nadzieję, że ty Julka naprawdę nie istniejesz smile Jeśli jednak choć część tego o czym piszesz to prawda, to zapytam: Julka, w co ty się wpakowałaś?

Wiem,ze w Polsce oraz innych krajach poligamia to szok. Natomiast wiele jest malzenstw poligamicznych, gdzie wszyscy zyja ze soba w zgodzie i milosci. Ja wiem,ze Islam jest Prawda , Allah dal mezczyznom prawo do poligamii,wiec wiedzialam w co sie moge wpakowac. Poligamia byla praktykowana od dawna nawet w czasach biblijnych Abraham mial dwie zony, tak samo Jakub i Mojzesz oraz krol Dawid(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi) Poligamia byla praktykowana we wczesnym  Chrzescijanstwie dopiero pozniej ja zniesiono, chociaz w Ameryce w niektorych stanach mozna zyc w nie muzulmanskim zwiazku poligamicznym. Ja zaakceptowalam poligamie, bo Koran i hadisy ucza, zeby poddac sie woli Boga,a skoro wola Boga jest mozliwosc poligamii dla muzulmanina to ja bedac przeciwko poligamii byla bym przeciwko woli Boga. Dlatego ja akceptuje poligamie,tamta kobieta tez. Mam nadzieje  ze bedziemy ze soba zyly w przyjazni. Ja osobiscie nie chce klotni, dziecinnych rywalizacji ani wojen domowych. Wiem,ze w poligamii wiele kobiet ze soba rywalizuje to sie zdarza jednak one nie przestrzegaja nauk proroka Mahometa(pokoj niech bedzie z nim) poniewaz on naucza, zeby zony nie wprowadzaly miedzy soba niepokoju i nie wprowadzaly nienawisci do malzenstwa i rodziny. Na szczescie jest tez wiele malzenstw poligamicznych gdzie wszystkie zony siebie nawzajem szanuja i pomagaja sobie wzajemnie

97

JuliaUK33 napisał/a:

Wiem,ze w Polsce oraz innych krajach poligamia to szok. Natomiast wiele jest malzenstw poligamicznych, gdzie wszyscy zyja ze soba w zgodzie i milosci.

Ja Cię błagam... big_smile

98 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-24 14:27:59)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Wiem,ze w Polsce oraz innych krajach poligamia to szok. Natomiast wiele jest malzenstw poligamicznych, gdzie wszyscy zyja ze soba w zgodzie i milosci.

Ja Cię błagam... big_smile

Naprawde wiele kobiet zyje ze soba w zgodzie,przyjazni i milosci.  Poligamia nie jest dla slabych psychicznie. Kazda glupia potrafi sie ze soba tluc i ze soba rywalizowac oraz sobie nazwzajem zazdroscic.  Ja wiem,ze mozna zyc szczesliwie w poligamii czytalam bloga muzulmanki I kiedys natknelam sie na to jak opisywala tresc wiadomosci do swojego meza,ktory byl z jego pierwsza zona. On jej rano napisal "pokoj niech bedzie z Toba kochanie, mam nadzieje, ze milo spedzasz dzien.  Kocham Cie" a ona mu napisala " pokoj niech bedzie z Toba i zona Twoja zycze wam udanego dnia. Kocham Cie"... mozna wiec zyc w milosci i przyjazni? Otoz mozna tylko do tego jest potrzebna silna psychika. Czlowiek slaby nienawidzi i wprowadza klotnie. Przez wieki malzenstwa poligamiczne byly i nadal w wielu miejscach na swiecie sa norma gdzie zony zyly ze soba, pomagaly sobie w pracach domowych i w wychowaniu dzieci.  Ja wierze, ze tamta kobieta bedzie do mnie przyjaznie nastawiona,  z tego co wiem jako muzulmanka sama wychowala sie w poligamicznej rodzinie I mowila mojemu partnerowi "ze ma dwie mamy i obie kocha tak samo" . Ty zyjesz w innej kulturze tzw katolicko-swieckiej wiec Tobie sie nie miesi w glowie,ze mozna byc szczesliwym w poligamii

99

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

W każdym razie nie da o sobie zapomnieć, a już już miałam cichą nadzieję, że odpuści big_smile

Ale nie, więc powiem, że Julka będzie miała super, bo jak jedna nie będzie miała ochoty na seks, to odeśle do drugiej, gorzej jak ta druga tak go wyeksploatuje, że do Julki już mu sił zabraknie... I będzie taki mąż i nie mąż big_smile

Ale w akcie desperacji, na bezrybiu i rak ryba...

100

wieka napisał/a:
Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

W każdym razie nie da o sobie zapomnieć, a już już miałam cichą nadzieję, że odpuści big_smile

Ale nie, więc powiem, że Julka będzie miała super, bo jak jedna nie będzie miała ochoty na seks, to odeśle do drugiej, gorzej jak ta druga tak go wyeksploatuje, że do Julki już mu sił zabraknie... I będzie taki mąż i nie mąż big_smile

W Islamie maz musi spedzac jednakowa ilosc czasu z kazda zona. Moze np spedzac jeden dzien z jedna zona,drugi dzien z druga zona, albo co tydzien lub co miesiac. Ogolnie nie mozna miedzy jedna, a druga zona miec wiecej niz 3 miesiace przerwy.  Moj partner postanowil, ze jak wezmie slub w sierpniu to bedzie caly czas u swojej pierwszej zony z tym,ze bedzie mnie odwiedzac. A po naszym slubie we wrzesniu bedzie tak,ze jeden tydzien bedzie ze mna,a drugi tydzien ze swoja druga zona i tak co tydzien bedzie zmiana.

101

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

W Islamie maz musi spedzac jednakowa ilosc czasu z kazda zona. Moze np spedzac jeden dzien z jedna zona,drugi dzien z druga zona, albo co tydzien lub co miesiac. Ogolnie nie mozna miedzy jedna, a druga zona miec wiecej niz 3 miesiace przerwy.  Moj partner postanowil, ze jak wezmie slub w sierpniu to bedzie caly czas u swojej pierwszej zony z tym,ze bedzie mnie odwiedzac. A po naszym slubie we wrzesniu bedzie tak,ze jeden tydzien bedzie ze mna,a drugi tydzien ze swoja druga zona i tak co tydzien bedzie zmiana.

No tak... bo to było tak, bociana dziobak szpak, a potem przyszła zmiana i szpak dziobał bociana big_smile

102

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

No tak... bo to było tak, bociana dziobak szpak, a potem przyszła zmiana i szpak dziobał bociana big_smile

No tak big_smile... w Islamie maz ma obowiazek rowno traktowac kazda z zon i to sie tez tyczy spedzanie czasu. Jezeli np maz spedza jeden dzien z pierwsza zona, a 29 dni w miesiacu z druga to islamski sad bez problemu przyzna tej pierwszej zonie rozwod poniewaz maz zlamal zasady poligamii. Przy czym maz ma obowiazek zapieczyc ja i dzieci finansowo.  Wszystko jest regulowane przez kontrakt malzenski

103

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No tak big_smile... w Islamie maz ma obowiazek rowno traktowac kazda z zon i to sie tez tyczy spedzanie czasu. Jezeli np maz spedza jeden dzien z pierwsza zona, a 29 dni w miesiacu z druga to islamski sad bez problemu przyzna tej pierwszej zonie rozwod poniewaz maz zlamal zasady poligamii. Przy czym maz ma obowiazek zapieczyc ja i dzieci finansowo.  Wszystko jest regulowane przez kontrakt malzenski

Taki kontrakt nie ma skutków prawnych, więc o kant...

104 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-24 17:26:11)

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Taki kontrakt nie ma skutków prawnych, więc o kant...

Muzulmanie go przestrzegaja,bo wierza, ze za jego zlamanie grozi kara piekla, ktora mozna odsunac jedynie poprzez naprawienie przysiegi kontraktu i zastosowania sie do jego zasad.  Muzulmanie nie musza miec regulowane tego prawnie. Oni sie boja Boga i przestrzegaja jego nakazow. W jednym hadisie prorok Mohamet(pokoj niech bedzie z nim) powiedzial "ze kontakt malzenski jest ponad wszystkie inne kontrakty ". Rzadko kiedy praktykujacy muzulmanin odwazy sie zlamac ten kontakt wiedzac jakie go czekaja konsekwencje po smierci. Sad islamski tez nie jest dla zartow I zabawy skoro jest i odbywa sie przez niego islamski rozwod,podzial majatku itp to tez nie jest do konca tak,ze prawnie ma guzik do powiedzenia

105 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-24 18:13:08)

Wiecie,ze Jezus byl prorokiem? Tak pisze w Biblii
Mateusza 21:11" Tlum odrzekl "to jest prorok Jezus z Nazaretu "
Lukasza 24:19 " Zapytano o Jezusa z Nazaretu ,oni odrzekli "ten byl prorokiem poteznym w slowie i czynie przed Bogiem"

Jana 17:3 Jezus rzekl "aby kazdy znal Ciebie Jedynego Prawdziwego Boga i Jezusa Chrystusa, ktorego poslales "
Jezus sam powiedzial kto jest prawdziwym i jedynym Bogiem i zrobil odroznienie siebie od Boga.
Ci co wierza w Trojce wykonuja przy tym wersecie gimnastyke mozgu, ale chociazby niewiadomo jak to sobie tlumaczyli to sam Jezus mowi tutaj, ze Bog jest Jeden,a on jest poslany przez Boga do ludzi
Marka  12:29 Jezus przypomina najwazniejsze przykazanie wiary w Jednego Boga
Jana 14:28 Jezus mowi,ze Ojciec jest wiekszy od niego, co przekresla rownosc Trojcy Sw
Mateusza 26:39 Jezus upadl na twarz i modlil sie. Jezus i kazdy inny prorok modlil sie w pozycji w jakiej modla sie muzulmanie. Jezus wcale nie kleczal z rekami zlozonymi jak do paciorka. Po za tym Bog nie moze sie modlic do Boga. To rowniez przekresla rownosc Trojcy Sw skoro jeden jest sluga drugiego. A to by tez oznaczalo, ze Bog sluzyl sam sobie i sam do siebie sie modlil
Jana 5:19 Jezus przyznaje, ze nie moze nic sam z siebie uczynic. Przy jednej lub dwoch okazjach Jezus nie byl w stanie dokonac uzdrowienia"bo moc go opuscila". Jest to jasny dowod,ze Jezus nie byl i nie jest rowny Bogu
Mateusza 5:17 Jezus przyznaje,ze nie przyszedl zniesc prawa,co jest sprzeczne z naukami Pawla. Tak wogole to Chrzescijanie bardziej nasladuja nauki Pawla niz samego Jezusa. Gdyby nasladowali Jezusa to by przeszli na Islam
Dzieje 2:22 Piotr po zeslaniu Ducha Swietego nazywa Jezusa czlowiekiem,a pozniej tez prorokiem poslanym od Boga. Piotr nazwal Jezusa synem bozym, jednak w Izraelu nazywanie synem Bozym ludzi nie bylo brane doslownie np Jakub byl nazwany synem bozym, Efraim byl.nazywany synem pierworodnym, Bog nazwal Salomoma swoim synem. Jezus zabronil Piotrowi rozpowiadac tego,ze on jest Synem Bozym,bo wiedzial, ze nastapi zwiedzenie.
Jezus tez odrzucil idea zbawienia calego swiata
Mateusza 15:24" zostalem poslany TYLKO do zaginionych owiec Izraela"
Jezus tymi slowami dal wyrazny znak,ze nie zostal poslany dla calego swiata,lecz wg prorokow byl poslany po to by zbawic Izrael poprzez nauczanie o Krolestwie Bozym .
Jezus sam o sobie powiedzial nazywajac siebie samego PROROKIEM,ze nie moze umrzec inaczej jak w Jerozolimie.

Sam Jezus nazywa siebie prorokiem i synem czlowieczym NIGDY nie nazwal siebie synem Bozym ani Bogiem,nigdy nie kazal modlic sie do siebie ani czcic siebie jak Boga, jego uczniowie i tlum nazywali go prorokiem,  a wy nawet Biblii nie czytacie i robicie z Jezusa rownego Bogu bo nie rozumiecie prostych wyrazen i znaczen slow jak np Pan czy Syn Bozy. Otoz Pan bylo czesto stosowane jako wyraz szacunku np Sara nazywala Abrahama swoim Panem, czy to znaczy, ze Abraham byl jej Bogiem ? big_smile tak samo syn Bozy oznaczalo po prostu sluge Boga, Jezus sam nazywa siebie sluga Boga. Nic ludzie nie rozumiecie:D nie ma zadna trojca jest tylko Jeden Bog

106

Twój facet 3 tygodnie temu jeszcze był chrześcijaninem. Serio uważasz, że kontrakt małżeński go obejdzie big_smile

107

JuliaUK33 napisał/a:

Wiecie,ze Jezus byl prorokiem?
(...)

No teraz Julka przeszłaś samą siebie. Co my byśmy bez Ciebie robili? big_smile

108

Wyluzuj już z tym Bogiem, bo on i tak Cię wystawi do wiatru big_smile

Ten bajkowy partner ma już pewnie nie jedną żonę, jak tak łatwo wchodzi się w Islam, tak łatwo mozna wyjść, więc i tak zostaniesz na lodzie...

109 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-07-24 19:09:38)

Lady Loka napisał/a:

Twój facet 3 tygodnie temu jeszcze był chrześcijaninem. Serio uważasz, że kontrakt małżeński go obejdzie big_smile

Facet jest z Somalii, a tam 96,6% ludności wyznaje "twardy" islam. Nie wierzę że był chrześcijaninem, o ile  ta cała historia nie jest wyssana z palca, nie Julkowego, bo przecież Julka nie istnieje naprawdę big_smile "Alicja w Krainie czarów" to smętna pogadanka usypiająca dzieci przy tym co nam się tutaj  podaje, a co jeszcze będzie się dzialo? Ja proponuje zlożyć propozycję, jak będzie się zmieniał "Świat według Julki" w najbliższych tygodniach.

110

Salomonka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Facet jest z Somalii, a tam 96,6% ludności wyznaje "twardy" islam. Nie wierzę że był chrześcijaninem, o ile  ta cała historia nie jest wyssana z palca, nie Julkowego, bo przecież Julka nie istnieje naprawdę big_smile "Alicja w Krainie czarów" to smętna pogadanka usypiająca dzieci przy tym co nam się tutaj  podaje, a co jeszcze będzie się dzialo? Ja proponuje zlożyć propozycję, jak będzie się zmieniał "Świat według Julki" w najbliższych tygodniach.

Nie z Somalii tylko z Senegalu

111

wieka napisał/a:

Ten bajkowy partner ma już pewnie nie jedną żonę, jak tak łatwo wchodzi się w Islam, tak łatwo mozna wyjść, więc i tak zostaniesz na lodzie...

Bog mnie zaprowadzil na droge Prawdy,a moj partner nie ma zony,ale bedzie mial w sierpniu

112

KoralinaJones napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

(...)

Bo to prawda jest. Nie czytasz Biblii to nie wiesz

113

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Bog mnie zaprowadzil na droge Prawdy,a moj partner nie ma zony,ale bedzie mial w sierpniu

Julka, weź się dziewczyno ogarnij bo marnie skończysz.

114

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Julka, weź się dziewczyno ogarnij bo marnie skończysz.

A dlaczego marnie?

115

Salomonka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Dokładnie.

116

wieka napisał/a:
Salomonka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Dokładnie.

No moj swiat zmienil sie i to duzo. Przeszlam na Islam,jestem w ciazy i bede za niedlugo zyla w malzenstwie poligamicznym. Ja to przyjmuje ze spokojem, bo poznalam Prawde, wiem ,ze Islam jest droga Boga

117

JuliaUK33 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

(...)

Julka, w zupełności wystarczy, że Ty czytasz i dzielisz się z nami tymi rewelacjami, o których nikt tutaj pewnie nie miał do tej pory zielonego pojęcia big_smile wink.

118

KoralinaJones napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Julka, w zupełności wystarczy, że Ty czytasz i dzielisz się z nami tymi rewelacjami, o których nikt tutaj pewnie nie miał do tej pory zielonego pojęcia big_smile wink.

Tak ja duzo czytam Biblie i Koran i Hadisy, nauczylam sie modlic,  znam niektore modlitwy dodatkowe(nie obowiazkowe), wiec ja juz poznalam Prawde. Jestem teraz gotowa,by zyc wg zasad Islamu. Juz mam dosyc dowodow na to,ze Islam jest droga Boga.

119

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Dokładnie.

No moj swiat zmienil sie i to duzo. Przeszlam na Islam,jestem w ciazy i bede za niedlugo zyla w malzenstwie poligamicznym. Ja to przyjmuje ze spokojem, bo poznalam Prawde, wiem ,ze Islam jest droga Boga

Julka, przyjmując że piszesz prawdę, to popatrzmy co mamy:

Poznałaś na portalu randkowym faceta niby wolnego, bez dzieci i zobowiązań, chrześcijanina. Po paru tygodniach ten super gość jest już muzułmaninem, do tego zrobił z ciebie muzułmankę, "zaciążył" cię, a teraz jeszcze dochodzi to, że będziesz jego drugą żoną, bo za pierwszą bierze sobie jakąś babę z którą był już w chwili gdy cię zaciążał.
Nie widzisz sama, że to wszystko kupy się nie trzyma?
Julka, ja np. bo nie wiem jak inni, nie mam klap na oczach i mi tu wszystko nie pasuje, ale to wszystko. I nie wystarczą twoje naiwne deklaracje że "poznałaś Boga" czy tam Allaha i weszłaś na drogę prawdy, bo ty zapierniczasz z prędkością światła po drodze kłamstwa, obłudy, wstrętnej perwersyjnej dezinformacji. Dlatego twierdzę, że marnie skończysz, bo jeśli to prawda o czym piszesz to skończysz z dziećmi na garnuszku gościa który będzie cię prał jak mu coś nie podpasi bo cię zwyczajnie okłamał i omotał. Allah pozwolił bić męzom żony które są jakkolwiek nieposłuszne, doczytaj ten fragment jak już tak studiujesz koran. Jeśli jednak sama się godzisz na taki układ, to wymagasz pomocy specjalisty a twoją córkę powinno ci się odebrać, dla jej dobra. Dlatego wciąż powtarzam, że mam nadzieję że ty nie istniejesz, masz za duzo czasu i wypełniasz go sobie wypisywaniem tych bzdur na forum.

120

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Dokładnie.

Julka, przyjmując że piszesz prawdę, to popatrzmy co mamy:

Poznałaś na portalu randkowym faceta niby wolnego, bez dzieci i zobowiązań, chrześcijanina. Po paru tygodniach ten super gość jest już muzułmaninem, do tego zrobił z ciebie muzułmankę, "zaciążył" cię, a teraz jeszcze dochodzi to, że będziesz jego drugą żoną, bo za pierwszą bierze sobie jakąś babę z którą był już w chwili gdy cię zaciążał.
Nie widzisz sama, że to wszystko kupy się nie trzyma?
Julka, ja np. bo nie wiem jak inni, nie mam klap na oczach i mi tu wszystko nie pasuje, ale to wszystko. I nie wystarczą twoje naiwne deklaracje że "poznałaś Boga" czy tam Allaha i weszłaś na drogę prawdy, bo ty zapierniczasz z prędkością światła po drodze kłamstwa, obłudy, wstrętnej perwersyjnej dezinformacji. Dlatego twierdzę, że marnie skończysz, bo jeśli to prawda o czym piszesz to skończysz z dziećmi na garnuszku gościa który będzie cię prał jak mu coś nie podpasi bo cię zwyczajnie okłamał i omotał. Allah pozwolił bić męzom żony które są jakkolwiek nieposłuszne, doczytaj ten fragment jak już tak studiujesz koran. Jeśli jednak sama się godzisz na taki układ, to wymagasz pomocy specjalisty a twoją córkę powinno ci się odebrać, dla jej dobra. Dlatego wciąż powtarzam, że mam nadzieję że ty nie istniejesz, masz za duzo czasu i wypełniasz go sobie wypisywaniem tych bzdur na forum.

1. On nie zrobil ze mnie muzulmanki, bo to byla moja decyzja, zeby przejsc na Islam
2. Ja akceptuje poligamie, bo przechodzac na Islam liczylam sie z tym, ze istnieje taka mozliwosc
3. Moj partner mnie nie bedzie bic,a moj inny ex tez byl muzulmaninem i przez
2 lata zwiazku ani razu mnie nie uderzyl. Tak naprawde to nigdy nie doswiadczylam przemocy ze strony muzulmanow,a wrecz przeciwnie oni duzo mi pomogli kiedys jak bylam w potrzebie lata temu.
4. No ja sie slucham swojego partnera, bo tak uczy Koran z tym,ze nie jest to jakas dyktatura. 5. To uwazasz, ze powinno sie odebrac dzieci kazdej muzulmanskiej rodzinie? Skoro uwazasz, ze moja corka jest lub bedzie nieszczeliwa i trzeba mi ja odebrac to w takim razie niech opieka spoleczna odbierze dzieci kazdej rodzinie muzulmanskiej, bo te dzieci sa nieszczesliwe:D . Cale szczescie zmiana religii nie rowna sie odebraniu praw rodzicielskich. To nie sredniowiecze

121 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-07-24 21:26:40)

Jeszcze w tej bajce, nie jeden będzie zwrot akcji big_smile

122

wieka napisał/a:

To nie jest bajka. Prawde pisze  ze jestem muzulmanka a moj partner bedzie miec dwie zony czyli mnie i jeszcze jedna kobiete.

123

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

To nie jest bajka. Prawde pisze  ze jestem muzulmanka a moj partner bedzie miec dwie zony czyli mnie i jeszcze jedna kobiete.

Tak, a świstak siedzi i zawija sreberka big_smile

124

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Nie musisz wierzyc ja wiem,ze to prawda. Jestem muzulmanka I bede niedlugo zyc w zwiazku poligamicznym. Niewiem co jest w tym takiego niezwyklego? Wiele muzulmanek tak zyje

125

JuliaUK33 napisał/a:

Nie musisz wierzyc ja wiem,ze to prawda. Jestem muzulmanka I bede niedlugo zyc w zwiazku poligamicznym. Niewiem co jest w tym takiego niezwyklego? Wiele muzulmanek tak zyje

Oczywiście, że to prawda. Twoja prawda big_smile

Ale ja Ci wierzę. Sama jestem marokańską księżniczką i niebawem będę rozglądać się za dobrym materiałem na męża. Twoja historia jest dla mnie źródłem nieustających inspiracji, bo pokazuje, że jeśli jest się wystarczająco zdesperowaną, to ostatecznie na wszystko można przymknąć oko.

126

Gosiawie napisał/a:

To mówisz, że Julka jednak jest trollem? big_smile

127

JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ale to Ty ciągle opowiadasz o tej niezwykłosci.

128

JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Niedługo... to jak szybko weszłaś w Islam, tak szybko wyjdziesz, bo coś musi się dziać, żeby nie tracić uwagi.

129

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Niedługo... to jak szybko weszłaś w Islam, tak szybko wyjdziesz, bo coś musi się dziać, żeby nie tracić uwagi.

Nie wyjde z Islamu zreszta same sie przekonacie, poniewaz wiem,ze Islam jest droga Boga. Jak wiec moge wejsc z powrotem na droge pogamizmu i czcic i modlic sie do innych po za samym Bogiem, skoro poznalam Prawde, ze tylko Bogu nalezy sie czesc, chwala i modlitwa. Sam Jezus(pokoj niech bedzie z nim)ktorego nazywacie rownym Bogu padal na twarz przed Bogiem i to pewnie nie raz, a Bog go wywyzszyl, jak wiec ja zwykly czlowiek moge NIE oddawac Bogu  czci, skoro Jezus(pokoj niech bedzie z nim) tak czynil? Wy sobie zyjcie w poganizmie i kleczcie nawet przed obrazkiem papieza wasz wybor,ale nie nazywajcie klamstwem Prawdy, ze Bog jest Jeden i nie ma innego obok Niego I nikt nie jest Mu rowny nawet Jezus  powiedzial "sluchaj Izraelu nasz Bog jest Bogiem Jedynym " " ide do Boga mojego i Boga waszego do Ojca mojego i Ojca waszego" "moj Ojciec jest wiekszy ode mnie" "nic z siebie nie moge sam uczynic wszystko to co czynie czynie z mocy Tego,ktory mnie poslal"... Jezus sam o sobie mowi"PROROK nie moze umrzec inaczej niz w Jerozolimie" gora Golgota jest po za Jerozolima. W Islamie wierza, ze Jezus na koncu czasow powroci na ziemie i umrze w Jerozolimie po czym zmarwychwstanie na Sadzie Ostatecznym w innymi . Jesus "nie moja lecz Twoja wola niech sie dzieje" Islam po arabsku poddanie sie woli Boga. Jezus mowil po aramejsku Bog po aramejsku to Ellaha/Illah Jezus nazywal Boga Illah lub Ellaha po arabsku Allah

130

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Oczywiście, że to prawda. Twoja prawda big_smile

Ale ja Ci wierzę. Sama jestem marokańską księżniczką i niebawem będę rozglądać się za dobrym materiałem na męża. Twoja historia jest dla mnie źródłem nieustających inspiracji, bo pokazuje, że jeśli jest się wystarczająco zdesperowaną, to ostatecznie na wszystko można przymknąć oko.

Ty nie rozumiesz ,ze poligamia dla mezczyzn jest wola Boga. Kazdy kto sie sprzeciwia woli Boga poniesie kare na Sadzie Ostatecznym. Nie ma tu zadnej mojej desperacji ,tylko wypelnianie woli Boga. Ja moge bez problemu zyc w zwiazku poligamicznym tamta kobieta,kora wychowala sie jako dziecko w rodzinie poligamicznej tym bardziej. Takie rodziny/malzenstwa rzadko sie rozpadaja, ja osobiscie nie znam przypadku rozwodu w poligamii. Za to w malzenstwie monoganicznym jest tego caly wysyp rozwodow,wiec lepiej sie martwcie o swoje zwiazki i I malzenstwa, a nie o moje. Po za tym ja wole milion razy miec tym razem pelna rodzine,a nie   sie rozstac i byc samotna matka z dwojka dzieci, tylko dlatego, ze moj partner bedzie mial jeszcze jedna zone do ktorej wg Islamu ma prawo. A ja wierze ,ze wszyscy bedziemy zyc szczesliwie w takim malzenstwie  bo wiem po przykladach innych,ze sie da .

Posty [ 66 do 130 z 714 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024