Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej

Strony Poprzednia 1 18 19 20 21 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,236 do 1,300 z 1,365 ]

1,236 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-01-26 11:05:53)

Odp: Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej
rakastankielia napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Każda kobieta i każdy facet mają prawo do swoich preferencji. Jak facet nie chce kobiety z małym biustem, to niech szuka sobie takiej z dużym. Jak nie chce blondynki, niech szuka rudej. Ja nie mam z tym żadnego problemu. Zdarzało mi się być odrzuconą za włosy, które niedostatecznie skręcają się w loki i nie robiłam o to gównoburzy, tylko podziękowałam i tyle mnie gość widział.

Większość mężczyzn nie odrzuca z tak błahych powodów. Dla mnie kolor włosów czy rozmiar piersi nie ma żadnego znaczenia i znam wielu innych mężczyzn, dla których również nie ma. Ty, jako kobieta, mogłaś sobie pozwolić na takie "podziękowanie", bo wiedziałaś, że jak nie ten, to inny. My nie mamy z czego wybierać, bo znalezienie kobiety, która byłaby wstępnie choć trochę zainteresowana, graniczy z cudem.

Wracając:
Dla mnie nawyki żywieniowe nie są czymś powierzchownym w związku. Jak mam faceta, który ma złe nawyki żywieniowe, to po pierwsze wiem, że będzie miał w przyszłości problemy zdrowotne. Zawał, miażdżyca, udar, a idąc bliżej, cukrzyca, otyłość. Otyłość to problemy w seksie, problemy z aktywnym spędzaniem razem czasu, bo będzie problem z wycieczką czy dłuższym spacerem, czy wypadem w góry. Nie mówiąc o problemach z wyjściem z zakupami po schodach na 3 czy 4 piętro.

Zależy co konkretnie i jak często. Ale też taka kobieta może zmotywować faceta do zmiany diety i pomóc mu w tym albo np. doradzić w kwestii zdrowego odżywiania. Nie mówiąc już o tym, że spora część kobiet też nie odżywia się zdrowo. Sam mieszkam wysoko i nie mam problemu z wchodzeniem po schodach, wycieczki i góry też uwielbiam i częste spożywanie słodyczy mi w tym nie przeszkadza.

Niezdrowe nawyki żywieniowe faceta, przekładają się potem na niezdrowe nawyki żywieniowe dzieci, bo jak ja mam dziecko nauczyć jeść warzywa, jak tatuś wpierdziela czekoladę. Jak dziecku ograniczyć słodkie, jak tatuś ma to gdzieś. Jak dziecku wytłumaczyć, jakim syfem jest energetyk, kiedy tatuś popija jednego dziennie? Nie mówiąc już o tym, że sam fakt, że ojciec jest otyły zmniejsza szanse na zdrową ciążę, bo zmniejsza ilość zdrowych plemników, więc z automatu zwiększa u dziecka ryzyko chorób i samej otyłości (nawet jak się pominie dawanie złego przykładu nawykami). Zmniejsza też szanse na zajście w ciążę nawet jeżeli u kobiety wszystko jest ok.

Jak pojawia się dziecko, to też często zmienia się podejście.

Jak wytłumaczyć dziecku, że warto dbać o siebie, jak tatuś ma trądzik, z którym nic nie robi, bo by musiał odatawić czekoladę?

Mogę odstawić, jak będę mieć alternatywę, bo jem głównie z nudów. Jeśli więc będę spędzał czas w towarzystwie, to nawet nie pomyślę o sięgnięciu po czekoladę. A trądziku nie mam.

Dla człowieka, który jest bardziek aktywny, który lubi wycieczki, który dba o to, co je i ile je, kanapowy partner z czekoladą nie zagra, bo się obie strony namęczą.

Nie jestem kanapowcem.

Tak jak pisałam, wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Codzienny energetyk umiarem nie jest. Codzienna czekolada tak samo. A to, że gość woli olać leczenie niż odstawić czekoladę świadczy też o swego rodzaju słabości ducha i braku chęci do pracy nad sobą, co generalnie jest oznaką lenistwa, więc też pytanie czy jakby kiedyś się okazało, że ma cukrzycę, to ważniejsza będzie czekolada czy leczenie.

Proszę bardzo. Mega powierzchowne i płytkie, no nie?

To oczywiste, że gdybym zachorował, to zacząłbym leczenie.

Raka litości. Znowu wchodzisz w swoje znane tony jak to kobieta ma lepiej. Powiem jeszcze raz, tym razem drukiem: NIE MASZ O TYM POJĘCIA.

Nie wypowiadaj się na temat tego, jak mogą wybierać kobiety i jak kobiety są odrzucane, bo o tym nie wiesz.

Co mialam zrobić z gościem, który mi powiedział, że włosy nie te? Kręcić loki co wieczór, żeby miał jak lubi?
Błagać o to, żeby mnie nie odrzucał z durnego powodu? Nie bądź idiotą, Raka. Jak komuś nie pasujemy, to idziemy dalej. Nigdzie nie miałam pewności, że nie ten to inny.

Zobacz podobne tematy :

1,237 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 11:09:13)

Lady Loka napisał/a:

Nigdzie nie miałam pewności, że nie ten to inny

Duża ilość facetów nie może sobie na to pozwolić, nie może przebierać. Nieatrakcyjnemu facetowi lepiej wyjdzie sponsoring, niż branie kobiety co braku laku go wzięła na stare lata.

1,238

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Duża ilość facetów nie może sobie na to pozwolić, nie może przebierać. Nieatrakcyjnemu facetowi lepiej wyjdzie sponsoring, niż branie kobiety co braku laku go wzięła na stare lata.

No to niech nie bierze kobiety. Kazał ktoś? Nie. Więc jaki problem? To Ty masz ból jakby to był przymus. Nie jest. Ba, robisz nam przysługę, bo nikt na Tobie podobnego zjeba nie trafi. Same plusy.

1,239 Ostatnio edytowany przez Thomas29 (2023-01-26 11:59:50)

M!ri napisał/a:

Czy Ty właśnie nie napisałeś że mężczyzna będzie z kobietą która mu się nie podoba z powodu braku innej chętnej, z braku laku?
Tym samym potwierdziłeś słuszność wszelkich strategii kobiet mających na celu zniechęcenie kandydata. Bo tylko prawdziwie zainteresowany będzie dla kobiety góry przenosił.

Przypuszczam, ze koledze chodzilo raczej o to, ze mezczyzna ma duzo nizej ustawiona poprzeczke "podoba sie", a nie o to ze mezczyzna bedzie z braku laklu z kims ktos sie nie podoba. Chociaz swoja droga biorac pod uwage, ze potrzeba zwiaku, bliskosci, bycia kochanym, itp. jest jedna z podstawowych potrzeb czlowieka - nie ma tez chyba nic dziwnego w tym, ze w momencie trwajacego dlugi czas rzeczywistego braku mozliwosci realizowania jej z osoba, ktora nam odpowiada w pewnym momencie wybierzemy po prostu ta osobe, ktora sie nawinie nie patrzac na "szczegoly". Z kazda inna podstawowa potrzeba czlowieka jest tak samo.

M!ri napisał/a:

Kobiety nie chcą być kołczem i trenerem dla swojego faceta bo to stawia go w podrzędnej pozycji.

M!ri napisał/a:

Ale tak, mężczyzna powinien być wzorem za których chce się podążać. Odwrotnie to nie działa, bo kobieta się skapnie, że jest lepsza od faceta.

Ciekawe. A to nie jest czasem tak, ze zwiazek powinien byc oparty na partnerstwie, a oboje partnerzy powinni byc sobie rowni. No chyba, ze kolezanka tez wyznaje RedPill (chyba jako pierwsza kobieta tutaj sie do tego przyznala!) bo wlasnie miedzy innymi RedPill glosi, ze miedzy partnerami w zwiazku nie moze byc rownosci.

Lady Loka napisał/a:

Co mialam zrobić z gościem, który mi powiedział, że włosy nie te? Kręcić loki co wieczór, żeby miał jak lubi?
Błagać o to, żeby mnie nie odrzucał z durnego powodu? Nie bądź idiotą, Raka. Jak komuś nie pasujemy, to idziemy dalej. Nigdzie nie miałam pewności, że nie ten to inny.

Nie chce mi sie wierzyc zeby kwestia tylko samych tych lokow byla dla tego faceta az tak bardzo wazna, ze od niej jednej zalezala dalsza chec poznania i spotykania sie. A jesli rzeczywscie tak bylo to cos z tym facetem bylo zdecydowanie nie tak.

Lady Loka napisał/a:

Raka litości. Znowu wchodzisz w swoje znane tony jak to kobieta ma lepiej. Powiem jeszcze raz, tym razem drukiem: NIE MASZ O TYM POJĘCIA.

Nie wypowiadaj się na temat tego, jak mogą wybierać kobiety i jak kobiety są odrzucane, bo o tym nie wiesz.

Mam do Was szanowne Panie jedno pytanie - jezeli RedPill i jego dogmaty to w stu procentach kompletny stek bzdur to jak to mozliwe, ze opierajace sie tej filozofii i przekonaniach PUA nie tylko dziala, ale nawet odnosi spore sukcesy?

Bo PUA rowniez zostalo stworzone przez "przegrywow", tylko w przeciwienstwie do wiekszosci wypowiadajacych sie tu Panow - takich, ktorzy postanowili cos ze swoimi niepowodzeniami u kobiet zrobic. Wtedy tez narodzil sie RedPill, ktory jest z PUA nierozerwalnie zwiazany. i co ciekawe mimo iz wiekszosc kobiet twierdzi, ze redpillowe przekonania sa bzdura to jednak PUAsi zdaja sie potwierdzac ich prawdziwosc swymi dzialaniami, ktore na nich wlasnie sa oparte. Jak to szanowne Panie wytlumaczycie?

1,240 Ostatnio edytowany przez Thomas29 (2023-01-26 12:00:08)

.

1,241

M!ri napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
M!ri napisał/a:

Kobiety nie chcą być kołczem i trenerem dla swojego faceta bo to stawia go w podrzędnej pozycji.

Za to w drugą stronę, jak było w moim przypadku - mam zmotywować otyłą do schudnięcie. wink

Grubasów należy zostawić na pastwę chipsów.
Ale tak, mężczyzna powinien być wzorem za których chce się podążać. Odwrotnie to nie działa, bo kobieta się skapnie, że jest lepsza od faceta.

Chipsy mniam. Jakbym nie miał słabych zębów to bym pochrupał.

Mężczyzna może być wzorem, a kobieta nie? To znaczy że moja teoria o nierówności w związku ma jednak sens smile
Czyli po raz kolejny powtórzę kobieta ma być ładna mężczyzna nie musi.

1,242

Lady Loka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

No to niech nie bierze kobiety. Kazał ktoś? Nie. Więc jaki problem? To Ty masz ból jakby to był przymus. Nie jest. Ba, robisz nam przysługę, bo nikt na Tobie podobnego zjeba nie trafi. Same plusy.

Kulturalnie bardzo, u nas takiego języka to używa patola z Pragi. Aspirujesz do nich smile

1,243

jjbp napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Na męża inne cechy się liczą wtedy. W czasach przedmałżeńskich mogli by nie liczyć na atrakcyjnej kobiety.

Ale ja napisałam też o zwykłych związkach, nie tylko małżeństwach. Dwa pierwsze przykłady to niezamężne 20sto paro latki. Mogłyby być na karuzeli, czemu są z przeciętnymi gosciami?

Z desperacji.

1,244

ChuopskiChłop napisał/a:
M!ri napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Za to w drugą stronę, jak było w moim przypadku - mam zmotywować otyłą do schudnięcie. wink

Grubasów należy zostawić na pastwę chipsów.

Chipsy mniam. Jakbym nie miał słabych zębów to bym pochrupał.

Mężczyzna może być wzorem, a kobieta nie? To znaczy że moja teoria o nierówności w związku ma jednak sens smile
Czyli po raz kolejny powtórzę kobieta ma być ładna mężczyzna nie musi.

Musi. Jeszcze mi się nie podobał mężczyzna  ktoryby mi się nie podobał.

Znajdź parę, w której ona mowi: nie podoba mi się mój facet.
Tylko bez przykładów związków na siłę bo to inna kategoria. Tam nie liczy się ktoś  tylko ktokolwiek aby był.

1,245

M!ri napisał/a:

Czy Ty właśnie nie napisałeś że mężczyzna będzie z kobietą która mu się nie podoba z powodu braku innej chętnej, z braku laku?
Tym samym potwierdziłeś słuszność wszelkich strategii kobiet mających na celu zniechęcenie kandydata. Bo tylko prawdziwie zainteresowany będzie dla kobiety góry przenosił.

Nie, nie napisałem. I tak, ja bardzo chętnie góry przeniosę dla kobiety, ale żadna nie chce.

1,246 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 12:08:59)

Lady Loka napisał/a:

Ja już pisałem, że wyeliminowany jestem za bycie 4/10, nawet swojego charakteru wtedy nie mogłem pokazać. Patrząc na twoją wypowiedź, to mogę się cieszyć, że na takie, jak ty pizdy egocentryczne nie trafiłem.

1,247

rossanka napisał/a:
jjbp napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Na męża inne cechy się liczą wtedy. W czasach przedmałżeńskich mogli by nie liczyć na atrakcyjnej kobiety.

Ale ja napisałam też o zwykłych związkach, nie tylko małżeństwach. Dwa pierwsze przykłady to niezamężne 20sto paro latki. Mogłyby być na karuzeli, czemu są z przeciętnymi gosciami?

Z desperacji.

Bezdzietne, mlode, całkiem ładne dziewczyny, do tego wykształcone i aktywne zawodowo. Co u nich jest katalizatorem desperacji?

1,248

Lady Loka napisał/a:

A Ty niby masz pojęcie o naszej sytuacji? Coś mi się nie wydaje.

Błagać o to, żeby mnie nie odrzucał z durnego powodu?

No nie, bardzo dobrze zrobiłaś. Ja też bym tak zrobił. Albo chce mnie takiego, jaki jestem, albo wcale. Ale też faktem jest, że Ty i tak niedługo później sobie kogoś znalazłaś. My natomiast mając jedną parę na miesiąc na portalach i nie mając powodzenia u kobiet na żywo, możemy nikogo nie znaleźć.

Nie bądź idiotą, Raka. Jak komuś nie pasujemy, to idziemy dalej.

Oczywiście, że tak.

1,249

jjbp napisał/a:
rossanka napisał/a:
jjbp napisał/a:

Z desperacji.

Bezdzietne, mlode, całkiem ładne dziewczyny, do tego wykształcone i aktywne zawodowo. Co u nich jest katalizatorem desperacji?

Jeśli tak, to znaczy, że obniżyły wymagania.

1,250

Thomas29 napisał/a:

Bo PUA rowniez zostalo stworzone przez "przegrywow", tylko w przeciwienstwie do wiekszosci wypowiadajacych sie tu Panow - takich, ktorzy postanowili cos ze swoimi niepowodzeniami u kobiet zrobic.

Akurat ja też staram się zmienić swoją sytuację, no ale nie podobam się, więc jestem z góry odrzucany.

1,251

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ja już pisałem, że wyeliminowany jestem za bycie 4/10, nawet swojego charakteru wtedy nie mogłem pokazać. Patrząc na twoją wypowiedź, to mogę się cieszyć, że na takie, jak ty pizdy egocentryczne nie trafiłem.

Nazwać "pizdą" obcą kobietę w internecie. No no, świetny charakter.
Ale i bohater zza monitora.

1,252

rossanka napisał/a:

Ale nie pożądają swoich wybranków.

1,253 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-01-26 12:12:04)

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie jesteś 4/10, sporo wyżej, pod kątem wyglądu oczywiście.

1,254

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ej, ale to że ona jest chamska i wozi się to nie oznacza że my mamy być do niej podobni. Serio nie ma potrzeby używać takiego słownictwa.

1,255

gman98v2 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ale nie pożądają swoich wybranków.

Ale kto je siła trzyma w tym związku? Mogą w każdej chwili odejść, czysto pragmatycznie niczym ich ten gość nie trzyma (np finansowo). A jednak wydają się całkiem zadowolone.

1,256 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 12:13:24)

rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jeśli ktoś "atakuje", to mam udawać, że nic się nie dzieje, nie reagować? Po za tym realnie nie udaje, że jak ktoś pluje, to udaje że pada deszcz.

1,257 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 12:15:48)

ChuopskiChłop napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ej, ale to że ona jest chamska i wozi się to nie oznacza że my mamy być do niej podobni. Serio nie ma potrzeby używać takiego słownictwa.

Na chamstwo odpowiada się chamstwem. Jednej małolacie, jak byłem na wyjściu za szczekanie w moją osobę po prostu piwo wylałem na głowę. Logicznymi argumentami nie dojdzie do głowy ich, to nie rozmowa z facetem.

1,258

Thomas29 napisał/a:
M!ri napisał/a:

M!ri napisał/a:

Ciekawe. A to nie jest czasem tak, ze zwiazek powinien byc oparty na partnerstwie, a oboje partnerzy powinni byc sobie rowni. No chyba, ze kolezanka tez wyznaje RedPill (chyba jako pierwsza kobieta tutaj sie do tego przyznala!) bo wlasnie miedzy innymi RedPill glosi, ze miedzy partnerami w zwiazku nie moze byc rownosci.

redpill, blackpill są wypaczeniem rzeczywistości ale z jej fragmentow czerpią.
Partnertwo w związku oznacza równą wymianę, a nie że każdy wkłada tyle samo tego samego.
Relacja typu mistrz (kołcz, trener) i uczeń w drugą stronę też może działać pod warunkiem zachowania równowagi w wymianie (np ona doświadczona 40+, a on młody i jurny).

1,259

gman98v2 napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Na chamstwo odpowiada się chamstwem. Jednej małolacie, jak byłem na wyjściu za szczekanie w moją osobę po prostu piwo wylałem na głowę. Logicznymi argumentami nie dojdzie do głowy ich, to nie rozmowa z facetem.

Facetowi też byś wylał piwo na głowie tak jak jakiejś nastolatce?

1,260 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 12:23:18)

Thomas29 napisał/a:

Gość po 40stce co ma kasę, woli sobie wziąć "na wspólne wyjazdy" małolatę z dobrym ciałem, nie rówieśniczki, co nie jest atrakcyjna tak. Większość gości wie, że nie podoba się kobietom, to już woli studentkę, niż być z braku laku dla rówieśniczki.

1,261 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 12:25:33)

rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Facetowi też byś wylał piwo na głowie tak jak jakiejś nastolatce?

Faceci nie wpadają w histerię, jak kobiety kiedy nie zgadasz się z jej odpowiedziami. No chyba, że facet ma borderline. Jedynie wtedy była syuacja, że "rycerz" jej wystartował, ale szybko go złapał kolega, bo pewnie jakaś bujka by się zrobiła.

1,262

rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie bronię go ale to ona pierwsza wyskoczyła z chamską odzywką spod praskiego śmietnika.

1,263

Gman sorry ale to paradoksalnie brzmi bo kto jak kto akurat Ty robisz histerię na ogromną skalę w którymś już wątku o to że życie nie wygląda tak jakbyś chciał, że Ci się coś należy i jakie to kobiety nie są straszne. To ma znamiona histerii niestety.

1,264

Thomas29 napisał/a:
M!ri napisał/a:

Przypuszczam, ze koledze chodzilo raczej o to, ze mezczyzna ma duzo nizej ustawiona poprzeczke "podoba sie", a nie o to ze mezczyzna bedzie z braku laklu z kims ktos sie nie podoba. Chociaz swoja droga biorac pod uwage, ze potrzeba zwiaku, bliskosci, bycia kochanym, itp. jest jedna z podstawowych potrzeb czlowieka - nie ma tez chyba nic dziwnego w tym, ze w momencie trwajacego dlugi czas rzeczywistego braku mozliwosci realizowania jej z osoba, ktora nam odpowiada w pewnym momencie wybierzemy po prostu ta osobe, ktora sie nawinie nie patrzac na "szczegoly". Z kazda inna podstawowa potrzeba czlowieka jest tak samo.

M!ri napisał/a:

M!ri napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Nie chce mi sie wierzyc zeby kwestia tylko samych tych lokow byla dla tego faceta az tak bardzo wazna, ze od niej jednej zalezala dalsza chec poznania i spotykania sie. A jesli rzeczywscie tak bylo to cos z tym facetem bylo zdecydowanie nie tak.

Lady Loka napisał/a:

Mam do Was szanowne Panie jedno pytanie - jezeli RedPill i jego dogmaty to w stu procentach kompletny stek bzdur to jak to mozliwe, ze opierajace sie tej filozofii i przekonaniach PUA nie tylko dziala, ale nawet odnosi spore sukcesy?

Bo PUA rowniez zostalo stworzone przez "przegrywow", tylko w przeciwienstwie do wiekszosci wypowiadajacych sie tu Panow - takich, ktorzy postanowili cos ze swoimi niepowodzeniami u kobiet zrobic. Wtedy tez narodzil sie RedPill, ktory jest z PUA nierozerwalnie zwiazany. i co ciekawe mimo iz wiekszosc kobiet twierdzi, ze redpillowe przekonania sa bzdura to jednak PUAsi zdaja sie potwierdzac ich prawdziwosc swymi dzialaniami, ktore na nich wlasnie sa oparte. Jak to szanowne Panie wytlumaczycie?

Taki dostałam argument od niego. A że szanuję sama siebie, to nie mam potrzeby dopytywać i dopraszać się, żeby pan łaskawie dał szansę.

PUA to manipulacja w czystej postaci. A jednocześnie motywacja, żeby ruszyć tyłek i coś w życiu zmieniać.
Tu masz facetów, dla których wszystko jedno, jaka jest kobieta, byle była i się myła.
To jest idealny przepis na katastrofę.

1,265

Ja cały czas powtarzam, co jest u mnie problem, chyba to z 1000 razy pisałem, ale odwracanie kota ogonem, że to charakter jest najważniejszy. Jak mogłem pokazać swój charakter, swoje zainteresowanie jak przez wygląd "out" byłem. Także kiedy, gdzie mogłem go pokazać?

1,266

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ja też się cieszę, że nie trafiłam na kogoś takiego jak Ty. Najgorszemu wrogowi bym nie życzyła związku z Tobą.

1,267

Bo byś na takiego, jak ja nie spojrzała. Zacznijmy od tego.

1,268

rakastankielia napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A Ty niby masz pojęcie o naszej sytuacji? Coś mi się nie wydaje.

Błagać o to, żeby mnie nie odrzucał z durnego powodu?

No nie, bardzo dobrze zrobiłaś. Ja też bym tak zrobił. Albo chce mnie takiego, jaki jestem, albo wcale. Ale też faktem jest, że Ty i tak niedługo później sobie kogoś znalazłaś. My natomiast mając jedną parę na miesiąc na portalach i nie mając powodzenia u kobiet na żywo, możemy nikogo nie znaleźć.

Nie bądź idiotą, Raka. Jak komuś nie pasujemy, to idziemy dalej.

Oczywiście, że tak.

Tylko w przeciwieństwie do Ciebie ja nie twierdzę, że wiem, jak wygląda sytuacja z perspektywy faceta, za to z mojej perspektywy mówię Ci, co możesz zrobić, żeby ją zmienić.

Ty za to uznajesz siebie za osobę, która doskonale wie, jaką sytuację mają kobiety, w ilu mogą wybierać, ile mają propozycji czy jakie mają powodzenie. I czy kobieta ma lepiej czy nie. Totalnie w tyłku masz to, że każda jedna kobieta tu mówi Ci, że tak nie jest.

Jesteś zadufanym w sobie idiotą, który siedzi we własnej bańce i tylko narzeka. Desperacja od Ciebie wieje tak, że żadna normalna kobieta w związek nie wejdzie, bo żadna nie podejmie takiego ryzyka.
Przykro mi  że dla Cidbie jedyne kryterium doboru kobiety to żeby była i Cię chciała, bo to jest mega smutne, ale Ty naprawdę masz jeszcze trochę czasu na znalezienie sobie partnerki. Tylko najpierw musisz siebie ogarnąć.

1,269

gman98v2 napisał/a:

I wszystko jasne.

Pytanie retoryczne. Czy gdyby ta dziewczyna była z facetem też byłbyś taki "odważny"?

1,270

Właśnie jej "rycerz" prawdopodobnie był jej facetem. Albo był simpem we friendzonie.

1,271 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-26 12:58:11)

gman98v2 napisał/a:

Właśnie jej "rycerz" prawdopodobnie był jej facetem. Albo był simpem we friendzonie.

Taki "rycerz" jak i Ty. Jeśli mam być szczera, to ja Ci współczuję. Z Ciebie nic nie będzie w relacjach z kobietami. Gówniarskie teksty i gówniarskie zachowanie. "Dorosły" "mężczyzna". Kto i gdzie Ciebie chował? Gdzie byli matka i ojciec?

1,272

Czyli mam przytakiwać, jak niedocierają logiczne argumenty i dawać sobie wylewać na siebie szambo. Świetna twoja logika, naprawdę.

1,273 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-26 12:59:23)

gman98v2 napisał/a:

Czyli mam przytakiwać, jak niedocierają logiczne argumenty i dawać sobie wylewać na siebie szambo. Świetna twoja logika, naprawdę.

Najbardziej logiczny był za to Twój argument big_smile. Jesteś słabeuszem, któremu puściły nerwy.

1,274

Ja nie wpadłem w histerię, jak tamta dziewczyna, tylko na chłodno pomyślałem "jeśli nie docierają do niej słowne argumenty, no to inaczej dotrę do jej głowy".

1,275 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-26 13:07:18)

Jeden z najmocniejszy "argumentów" - przejść do rękoczynów big_smile. Bardzo chłodna, wyważona reakcja big_smile. Coś mi się wydaje że Ty jesteś chów bezstresowy. Zero refleksji nad swoim zachowaniem.

1,276

ChuopskiChłop napisał/a:
rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Nie bronię go ale to ona pierwsza wyskoczyła z chamską odzywką spod praskiego śmietnika.

Tymczasem Gman:
- pasztet też wymaga
- same hiprokrytki, egocentryczki jesteście
- Współczuję dzieciom takiej matki
- tylko traktować ją można, jako zbiornik na nasienie, gdyż innych korzyści nie ma.
- jakby mi dopłacali bym nie chciał takiej
- darmowy zbiornik na nasienie
- zaczynam się zastanawiać, czy antyczni Grecy co traktowali kobiety, jak zwierzęta nie mieli racji w tym czymś.
- ona na boku na Chadzie będzie skakać.
- Szkoda czasu na taką po karuzeli
- mogła wcześnie myśleć kobieta mózgiem, nie macicą
- Widzę, z kobietami rozmowa logiczna, to jak z zasmarkanym najeść
- jakaś się wybawi na "karuzeli" i będzie w pakiecie z bękartem
- one są dla dużej części facetów tylko do jednego.
- będzie zbiornikiem na nasienie

Pomyśl, komu kibicujesz.

1,277

Tłumacz sobie dalej, jak tam chcesz. Przynajmniej następnym razem ta panna już nie wyszczekana była. tongue Rękoczynami to bym zaliczył sytuację, jak kolegę jednego jedna uderzyła, to jej z liścia dał.

1,278

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
rossanka napisał/a:

Tymczasem Gman:
- pasztet też wymaga
- tylko traktować ją można, jako zbiornik na nasienie, gdyż innych korzyści nie ma.
- zaczynam się zastanawiać, czy antyczni Grecy co traktowali kobiety, jak zwierzęta nie mieli racji w tym czymś.

Pomyśl, komu kibicujesz.

Ale ja jemu nie kibicuje. Szczerze mówiąc nie wiedziałem że jest to tak radykalny człowiek. Sam się nie zgadzam z wieloma jego poglądami które tu wymieniłaś.

Mnie tylko chodzi o nieużywanie takich odzywek, ja wiem ze można się denerwować ale trzymajmy poziom.

1,279 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-26 13:21:27)

gman98v2 napisał/a:

Tłumacz sobie dalej, jak tam chcesz. Przynajmniej następnym razem ta panna już nie wyszczekana była. tongue Rękoczynami to bym zaliczył sytuację, jak kolegę jednego jedna uderzyła, to jej z liścia dał.

I wszystko na ten temat. Dwudziestoparolatek pretendujący do miana mężczyzny rozmawiającego logicznymi argumentami chwalący się tym, że wylewa piwo na głowę kobiecie, która powiedziała mu coś na co nie miał już odpowiedzi.

1,280

Lady Loka napisał/a:

Tylko w przeciwieństwie do Ciebie ja nie twierdzę, że wiem, jak wygląda sytuacja z perspektywy faceta, za to z mojej perspektywy mówię Ci, co możesz zrobić, żeby ją zmienić.

Co mogę zmienić, żeby kobiety przestały mnie z góry odrzucać?

Ty za to uznajesz siebie za osobę, która doskonale wie, jaką sytuację mają kobiety, w ilu mogą wybierać, ile mają propozycji czy jakie mają powodzenie. I czy kobieta ma lepiej czy nie. Totalnie w tyłku masz to, że każda jedna kobieta tu mówi Ci, że tak nie jest.

Bo widzę, że każde ogłoszenie kobiety na grupce facebookowej czy profil na portalu randkowym dostaje mnóstwo polubień i komentarzy.

Jesteś zadufanym w sobie idiotą, który siedzi we własnej bańce i tylko narzeka.

Wprost przeciwnie.

Desperacja od Ciebie wieje tak, że żadna normalna kobieta w związek nie wejdzie, bo żadna nie podejmie takiego ryzyka.

Nie jestem desperatem.

Przykro mi  że dla Cidbie jedyne kryterium doboru kobiety to żeby była i Cię chciała, bo to jest mega smutne, ale Ty naprawdę masz jeszcze trochę czasu na znalezienie sobie partnerki. Tylko najpierw musisz siebie ogarnąć.

Nie jedyne. Mam swoje wymagania, ale w kwestii wyglądu są one niewielkie, bo skupiam się na charakterze.

1,281

KoralinaJones napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

I wszystko na ten temat. Dwudziestoparolatek pretendujący do miana mężczyzny rozmawiającego logicznymi argumentami chwalący się tym, że wylewa piwo na głowę kobiecie, która powiedziała mu coś na co nie miał już odpowiedzi.

Z wami kobietami nie opłaca się kłocić, bo logicznie nie podchodzi, tylko kierujecie się emocjami. W sumię teraz patrząc na to, emocję zapewniłem mocne wtedy.

1,282 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-26 13:34:04)

gman98v2 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Z wami kobietami nie opłaca się kłocić, bo logicznie nie podchodzi, tylko kierujecie się emocjami. W sumię teraz patrząc na to, emocję zapewniłem mocne wtedy.

Przyznaję, nie używam "argumentów" w postaci wylania piwa na głowę rozmówcy kiedy się z nim nie zgadzam. Zgadnij dlaczego. Zresztą wcale mnie nie dziwi że brniesz w to piwo.

1,283

Lady Loka napisał/a:

Tymczasem Gman:
- pasztet też wymaga

Pomyśl, komu kibicujesz.

Teraz trzeba przekopiować wszystkie odpowiedzi, by coś napisać big_smile

1,284

KarolinaJones napisał/a:

Przyznaję, nie używam argumentów w postaci wylewanie piwa na głowę rozmówcy kiedy się z nim nie zgadzam. Zgadnij dlaczego.

Oprócz niezgadzania się, jeszcze próbowała wbijać mi szpilki, obrażać bo brak było argumentów od niej.

1,285

gman98v2 napisał/a:
KarolinaJones napisał/a:

Przyznaję, nie używam argumentów w postaci wylewanie piwa na głowę rozmówcy kiedy się z nim nie zgadzam. Zgadnij dlaczego.

Oprócz niezgadzania się, jeszcze próbowała wbijać mi szpilki, obrażać bo brak było argumentów od niej.

Ty miałeś najmocniejszy argument. Kufel piwa big_smile.

1,286

KarolinaJones napisał/a:

resztą wcale mnie nie dziwi że brniesz w to piwo

Zerówki czasem tylko pijam, jak z kimś wyjdę.

1,287

KarolinaJones napisał/a:

Ty miałeś najmocniejszy argument. Kufel piwa

Jej facet/simp nie potrafi ją uspokoić, to ja musiałęm ją uspokoić.

1,288

gman98v2 napisał/a:
KarolinaJones napisał/a:

Już pełniejszego obrazu siebie dać nie mogłeś.

1,289

KoralinaJones napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
KarolinaJones napisał/a:

Tutaj też nie co pokazałyście, że facet ma nie reagować, wytresowany.

1,290 Ostatnio edytowany przez Herne (2023-01-26 19:20:37)

gman98v2 napisał/a:

Ja nie wpadłem w histerię, jak tamta dziewczyna, tylko na chłodno pomyślałem "jeśli nie docierają do niej słowne argumenty, no to inaczej dotrę do jej głowy".

W sumie dzisiaj doczytałem tylko do tego momentu...
Kolego, bardzo dobrze że nikogo nie masz i obyś nigdy w życiu nie miał żadnej partnerki. Powyższa wypowiedź sprawia, że robi się już bardzo niebezpiecznie. Jeżeli ty prezentujesz takie poglądy, to już tylko krok od fizycznej przemocy w związku z kobietą, przecież byłbyś ją w stanie uderzyć, a potem pobić, gdyby tylko "nie docierały słowne argumenty", a Ty "inaczej będziesz docierał do jej głowy"
Pisałeś, że byłeś gruby, miałeś duże problemy z cerą i masz mały wzrost. Niby "wyrosłeś", ale tylko przybyło ci lat, mentalnie dalej jesteś pryszczatym, zakompleksionym nastolatkiem, który jest popychany w życiu przez innych. Masz z tego tytułu cały wagon frustracji, które co chwilę wypływają z ciebie potokiem bzdurnych słów, dodatkowo jesteś tępy i uparty w swoich przekonaniach.

Naprawdę bardzo dobrze, że nie masz i na całe szczęście nie będziesz miał kobiety.
Lepiej dla niej.

edit: dodatkowo, jak napisałeś "tylko na chłodno pomyślałem"...czyli na chłodno, z wyrachowaniem zaatakowałeś fizycznie kobietę tylko dlatego, że "nie docierały do niej" Twoje argumenty.
Zrób coś z sobą, idź do psychologa/psychiatry. Przedtem było śmiesznie, ale teraz to naprawdę robi się już niebezpieczne.

1,291 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-26 19:35:33)

Herne, czyli twoim zdaniem jeśli ktoś podnosi na ciebie głos, jak z kimś dyskujesz i podajesz argmenty a ta osoba; w tym przypadku tamta laska rzuca paczką papierosów w stół, bo się "nie zgadasz z jej myśleniem" to prawidłowa reakcja, by nie reagować na takie coś, nie mówiąc o obelgach w twoją osobę? Milczeć, udawać że deszcz pada, jak na ciebie plują.

Panna tamta ewidentnie ma coś głową. Nie wiem, może to borderline, albo po prostu jebnięta jest. Reakcja jej faceta/simpa pokazuje już pokazała, że ona sobie go wokół palca owineła. Wyczuwam, żebym sam bym dostał wtedy paczką fajek, albo czymś innym w pewnym momencie, więc suma sumarum lepiej, że tak zareagowałem. Osoby trzecie ładne przedstawienie miały.

1,292

gman98v2 napisał/a:

Herne, czyli twoim zdaniem jeśli ktoś podnosi na ciebie głos, jak z kimś dyskujesz i podajesz argmenty a ta osoba; w tym przypadku tamta laska rzuca paczką papierosów w stół, bo się "nie zgadasz z jej myśleniem" to prawidłowa reakcja, by nie reagować na takie coś, nie mówiąc o obelgach w twoją osobę? Milczeć, udawać że deszcz pada, jak na ciebie plują.

Panna tamta ewidentnie ma coś głową. Nie wiem, może to borderline, albo po prostu jebnięta jest. Reakcja jej faceta/simpa pokazuje już pokazała, że ona sobie go wokół palca owineła. Wyczuwam, żebym sam bym dostał wtedy paczką fajek, albo czymś innym, więc suma sumarum lepiej, że tak zareagowałem. Osoby trzecie ładne przedstawienie miały.

Czy Ty właśnie oskarżasz kogoś o choroby psychiczne, bo rzucił w stół paczką fajek? big_smile

Wiesz, że masz zadatki na przemocowca?

1,293

Normalna osoba rzuca w stół [tutaj paczką fajek] ze złości, że nie zgadasz się z nią? big_smile

1,294

gman98v2 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Tutaj też nie co pokazałyście, że facet ma nie reagować, wytresowany.

Zacząłeś od oblewania kogoś piwem, ciekawe na czym skończysz..

1,295

Mogłem się spodziewać, próby wbijania teraz szpilek w poczucie winy big_smile

1,296

gman98v2 napisał/a:

Normalna osoba rzuca w stół [tutaj paczką fajek] ze złości, że nie zgadasz się z nią? big_smile

Rzuciła w stół, rozumiem, że nie w Ciebie. Normalna osoba w odpowiedzi na takie zachowanie wstaje i odchodzi od stołu.

1,297

gman98v2 napisał/a:

Panna tamta ewidentnie ma coś głową. Nie wiem, może to borderline, albo po prostu jebnięta jest. Reakcja jej faceta/simpa pokazuje już pokazała, że ona sobie go wokół palca owineła. Wyczuwam, żebym sam bym dostał wtedy paczką fajek, albo czymś innym w pewnym momencie, więc suma sumarum lepiej, że tak zareagowałem. Osoby trzecie ładne przedstawienie miały.

Jesteś kompletnie nieprzygotowany do życia z kimkolwiek.
Naprawdę bezpieczniej będzie, jak jakiś lekarz poradzi sobie z Twoją utajoną agresją, ty już nad nią nie panujesz.
Jakaś dziewczyna rzuciła paczką fajek o stół i kilkoma słowami w twoją stronę, a ty w zamian wylałes jej kufel piwa na głowę? Tak "prewencyjnie", bo przeciez mogła rzucić fajkami w Ciebie??? I jeszcze się dziecinnie tłumaczysz...
Czyli zaraz jakąś kobietę uderzysz "tak prewencyjnie", przecież nie trafiają do niej Twoje argumenty...

Ty na serio jesteś niebezpieczny, kompletnie nie panujesz nad swoimi emocjami i jesteś zdolny do fizycznej napaści, gdy tylko ktokolwiek nie zgadza się z tobą.......

Obyś nikogo do związku nie znalazł.

1,298

Coś jeszcze?

1,299

Jeśli chodzi o Ciebie to nic dodać nić ująć.

1,300

Spodziewałem się więcej szpilek.

Posty [ 1,236 do 1,300 z 1,365 ]

Strony Poprzednia 1 18 19 20 21 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024