Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 21 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,106 do 1,170 z 1,365 ]

1,106

Odp: Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej
rakastankielia napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Mistrzem Polski jest Lech. A ja nie jestem z Białegostoku, nigdy nawet na Podlasiu nie byłem, ale Legii nienawidzi cała kibicowska Polska smile

Na szczęście już niedługo, zresztą posen ma dużo mniejsze osiągnięcia niż my w swojej historii, te ich mistrzostwa to błędy matrixa.

W tym sezonie też mistrza nie zdobędziecie smile bo wygra Raków.

Akurat mistrzostwo Rakowa jeszcze jest spoko, bo tam siedzi nasz człowiek Papszun, legionista z krwi i kości.

Zobacz podobne tematy :

1,107

Roxann napisał/a:

Znam na tyle, by stwierdzić

Nie, nie znasz mnie w ogóle - jakie mam zainteresowanai itp. Chyba logiczne, że w świecie IRL nie mówię nt. rzeczy z tego forum.

1,108

E tam Raków - dziady big_smile

1,109

gman98v2 napisał/a:
Roxann napisał/a:

Znam na tyle, by stwierdzić

Nie, nie znasz mnie w ogóle - jakie mam zainteresowanai itp. Chyba logiczne, że w świecie IRL nie mówię nt. rzeczy z tego forum.

A myślisz że ja mówię? Na codzień jestem zwykłym opem, lubianym nawet przez koleżanki w robocie (tylko sporo starsze) a tutaj mogę co nie co powiedzieć o tematach które mnie ciekawią, ale i martwią.

1,110

ChuopskiChłop napisał/a:

Oj, leczenie trądziku to ciężki temat, mnie chyba z 3 lekarzy leczyło (jeden naprawdę dobry warszawski też) i nic smile Dopiero jeden mądry w końcu powiedział mi, że to prawdopodobnie wina genów i diety, a u mnie ze względu na moje specyficzne nawyki kulinarne nie ma najmniejszych szans na jej zmianę, i dałem sobie siana. Teraz mam 25 lat, trądzik dalej się trzyma a ja se na luzie wpieprzam właśnie czekoladę i mam w to wysprzęglone.

To samo otyłość, nie zmieniając diety schudłem prawie 10 kilo odkąd poszedłem do roboty, teraz mam 98 kg przy 183 cm i też spoko, więcej nie trzeba.

Tadziu - problemy z cerą i nieprzepracowana fobia dotycząca wyglądu                         
Gmanv98 - problemy z cerą (i były z nadwagą) oraz także sfiksowanie na wyglądzie.
ChuopskiChłop - problemy z cerą (i oprócz "ego", także wysokie BMI). Do wyglądu jeszcze, na całe szczęście, nie doszliśmy.

Jeden klucz...

rakastankielia - Ty też z tego grona?

1,111

ChuopskiChłop napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Na szczęście już niedługo, zresztą posen ma dużo mniejsze osiągnięcia niż my w swojej historii, te ich mistrzostwa to błędy matrixa.

Akurat mistrzostwo Rakowa jeszcze jest spoko, bo tam siedzi nasz człowiek Papszun, legionista z krwi i kości.

Do Rakowa nic nie mam i życzę, by to mistrzostwo zdobyli, bo to najlepiej zarządzany polski klub. W ogóle dla dobra polskiej piłki, w europejskich pucharach co roku powinny grać Legia, Lech i Raków, bo tylko one są w stanie coś ugrać i podciągnąć nas w rankingu.

1,112

ChuopskiChłop napisał/a:

Do Rakowa nic nie mam i życzę, by to mistrzostwo zdobyli, bo to najlepiej zarządzany polski klub. W ogóle dla dobra polskiej piłki, w europejskich pucharach co roku powinny grać Legia, Lech i Raków, bo tylko one są w stanie coś ugrać i podciągnąć nas w rankingu.

A tutaj się zgodzę, te trzy zespoły powinny grać w pucharach i ciągnąć ten cholerny ranking, bo to wstyd żeby 38 milionowy kraj był tak nisko.

1,113

Herne napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Oj, leczenie trądziku to ciężki temat, mnie chyba z 3 lekarzy leczyło (jeden naprawdę dobry warszawski też) i nic smile Dopiero jeden mądry w końcu powiedział mi, że to prawdopodobnie wina genów i diety, a u mnie ze względu na moje specyficzne nawyki kulinarne nie ma najmniejszych szans na jej zmianę, i dałem sobie siana. Teraz mam 25 lat, trądzik dalej się trzyma a ja se na luzie wpieprzam właśnie czekoladę i mam w to wysprzęglone.

To samo otyłość, nie zmieniając diety schudłem prawie 10 kilo odkąd poszedłem do roboty, teraz mam 98 kg przy 183 cm i też spoko, więcej nie trzeba.

Gmanv98 - problemy z cerą (i były z nadwagą) oraz także sfiksowanie na wyglądzie.
ChuopskiChłop - problemy z cerą (i oprócz "ego", także wysokie BMI). Do wyglądu jeszcze, na całe szczęście, nie doszliśmy.

Jeden klucz...

Czy takie bardzo wysokie...akurat to nie wyklucza z możliwości posiadania partnerki, ale najczęściej też nie będzie za szczupła.

1,114

Theodore Robert Bundy napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Theodore Robert Bundy napisał/a:

Napisałem, że paszteta może jedynie przeruchać typowy menel, poza tym kobieta pasztet zaczyna się u mnie od 0/6,5 być może ta 6,5 skusi się na jakiegoś Andrzeja z remizy, ale dla mnie 6,5 to pasztet, ja dymam zazwyczaj od 8/10 wzwyż, u większości mężczyzn, pasztet zaczyna się od  0/4, a kobieta przeciętna to 5/10, 6/10

Czyli każdy gra w swojej lidze.
To o co ten krzyk?

I tu się mylisz, bo pasztety od 0/6,5 pożądają mnie, a nie powinny bo jestem na nie za przystojny, i denerwuje mnie to, szare myszki chyba lustra w domu nie maja, już pisałem w tamtym roku kobieta 7/10 zapytała mnie wprost po wyjściu z intermarche czy się z nią przespie

Jak na mega Chada to Ty dużo o tych pasztetach rozmyślasz  big_smile.

1,115

Herne napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Jeden klucz...

Nic mi nie wiadomo na temat problemów z cerą smile

1,116 Ostatnio edytowany przez ImKaS (2023-01-24 20:03:57)

Lady Loka naprawdę nie rozumiem. Przecież on Ci normalnie odpowiada i jest całkowicie rozluźniony. Ty jednak wydajesz się wobec niego nieuprzejma i nieco zajadła. Czy on Ci zrobił jakąś krzywdę w poprzednich swoich postach, których nie przeczytałem?

Lady Loka napisał/a:

A gdzie ja napisałam o całkowitym odmawianiu sobie tej czekolady?

Nigdzie, ale on napisał tylko

ChuopskiChłop napisał/a:

Czekolada też ważna rzecz, nie można sobie w tym krótkim życiu odmawiać przyjemności, szczególnie pod groźbą potencjalnego odrzucenia na rynku matrymonialnym (świadczy to tylko jak jest on patologiczny skoro takie rzeczy wykluczają ludzi).

i właściwie trudno odmówić mu racji.

Lady Loka napisał/a:

Albo o tym, że sama czekolada jest wyznacznikiem braku powodzenia?

O tym napisałaś tutaj:

Lady Loka napisał/a:

To powiedz rodzinie, żeby dała Ci spokój, bo żadna dziewczyna nie zechce gościa, który wpiernicza czekoladę dziennie, popija energerytykiem, ma trądzik i uważa, że jest lepszy, bo Warszawa.

Zatem codzienne spożywanie czekolady jest według Ciebie jednym z czterech wyznaczników, które sprawiają, że ChuopskiChłop nie będzie miał powodzenia u żadnej dziewczyny.

Twoja powyższa wypowiedź świadczy też o tym, że według Ciebie o powodzeniu u kobiet decydują bardzo powierzchowne cechy, co właściwie zgadzałoby się z tezami niektórych wypowiadających się tu osób, że kobiety są bardzo płytkie w swoich ocenach potencjalnych kandydatów na partnera.

Według mnie niezdrowe nawyki żywieniowe nie są powodem, by kogoś odrzucać na początku znajomości. W końcu je można łatwo zmienić – szczególnie, gdy ma się racjonalne nastawienie oraz bliską i wspierającą osobę, która daje poczucie, że ma się dla kogo żyć i rozwijać. Od razu uprzedzając potencjalne zarzuty – zgadzam się, że warto je zmienić również dla siebie, ale ludzie są również istotami seksualnymi oraz społecznymi, co sprawia, że funkcjonowanie w szczęśliwym związku jest bardzo silnym motorem napędowym do dalszego rozwoju.

Trądzik też nie powinien być decydujący. Znam mężczyzn, którym nie przeszkadza, że kobieta ma trądzik – nawet jeśli jest go sporo. Sam zupełnie nie zwracam na niego uwagi u ludzi. Poza tym leczenie trądziku nie jest chyba takie łatwe. 

Sugerujesz też, że wywyższa się z powodu miejsca zamieszkania, chociaż nigdzie wprost tego nie robił – poza jakimiś niegroźnymi żartami na temat klubów piłkarskich. Mogłabyś wskazać jego wpisy, gdzie według Ciebie się wywyższa? Czy opierasz się jedynie na swoich przeczuciach?

Lady Loka napisał/a:

Przypomnę, bo może zapomniałeś już, co pisałeś wcześniej, że Ty jakieś tam zainteresowanie sobą miałeś i sam je odrzuciłeś. Więc nie masz co wypowiadać się o rynku matrymonialnym, bo zwyczajnie Cię na nim nie ma.

Dlaczego ma się nie wypowiadać na temat rynku matrymonialnego? Przecież w niedalekiej przeszłości uczestniczył w tym rynku. Czy fakt, że nie odniósł na nim powodzenia (czyli nie znalazł odpowiadającej mu partnerki), sprawia, że nie może się na ten temat wypowiadać? Wydaje mi się, że padła tu taka teza, że na ten temat mogą się wypowiadać tylko ludzie, którzy kiedykolwiek byli w związku czyli odnieśli na rynku matrymonialnym pewien sukces. Nie twierdzę, że Ty tak uważasz, ale według mnie to stanowisko jest absurdalne.

1,117

ImKaS napisał/a:

Lady Loka naprawdę nie rozumiem. Przecież on Ci normalnie odpowiada i jest całkowicie rozluźniony. Ty jednak wydajesz się wobec niego nieuprzejma i nieco zajadła. Czy on Ci zrobił jakąś krzywdę w poprzednich swoich postach, których nie przeczytałem?

Lady Loka napisał/a:

A gdzie ja napisałam o całkowitym odmawianiu sobie tej czekolady?

Nigdzie, ale on napisał tylko

ChuopskiChłop napisał/a:

Czekolada też ważna rzecz, nie można sobie w tym krótkim życiu odmawiać przyjemności, szczególnie pod groźbą potencjalnego odrzucenia na rynku matrymonialnym (świadczy to tylko jak jest on patologiczny skoro takie rzeczy wykluczają ludzi).

i właściwie trudno odmówić mu racji.

Lady Loka napisał/a:

Albo o tym, że sama czekolada jest wyznacznikiem braku powodzenia?

O tym napisałaś tutaj:

Lady Loka napisał/a:

To powiedz rodzinie, żeby dała Ci spokój, bo żadna dziewczyna nie zechce gościa, który wpiernicza czekoladę dziennie, popija energerytykiem, ma trądzik i uważa, że jest lepszy, bo Warszawa.

Zatem codzienne spożywanie czekolady jest według Ciebie jednym z czterech wyznaczników, które sprawiają, że ChuopskiChłop nie będzie miał powodzenia u żadnej dziewczyny.

Twoja powyższa wypowiedź świadczy też o tym, że według Ciebie o powodzeniu u kobiet decydują bardzo powierzchowne cechy, co właściwie zgadzałoby się z tezami niektórych wypowiadających się tu osób, że kobiety są bardzo płytkie w swoich ocenach potencjalnych kandydatów na partnera.

Według mnie niezdrowe nawyki żywieniowe nie są powodem, by kogoś odrzucać na początku znajomości. W końcu je można łatwo zmienić – szczególnie, gdy ma się racjonalne nastawienie oraz bliską i wspierającą osobę, która daje poczucie, że ma się dla kogo żyć i rozwijać. Od razu uprzedzając potencjalne zarzuty – zgadzam się, że warto je zmienić również dla siebie, ale ludzie są również istotami seksualnymi oraz społecznymi, co sprawia, że funkcjonowanie w szczęśliwym związku jest bardzo silnym motorem napędowym do dalszego rozwoju.

Trądzik też nie powinien być decydujący. Znam mężczyzn, którym nie przeszkadza, że kobieta ma trądzik – nawet jeśli jest go sporo. Sam zupełnie nie zwracam na niego uwagi u ludzi. Poza tym leczenie trądziku nie jest chyba takie łatwe. 

Sugerujesz też, że wywyższa się z powodu miejsca zamieszkania, chociaż nigdzie wprost tego nie robił – poza jakimiś niegroźnymi żartami na temat klubów piłkarskich. Mogłabyś wskazać jego wpisy, gdzie według Ciebie się wywyższa? Czy opierasz się jedynie na swoich przeczuciach?

Lady Loka napisał/a:

Przypomnę, bo może zapomniałeś już, co pisałeś wcześniej, że Ty jakieś tam zainteresowanie sobą miałeś i sam je odrzuciłeś. Więc nie masz co wypowiadać się o rynku matrymonialnym, bo zwyczajnie Cię na nim nie ma.

Dlaczego ma się nie wypowiadać na temat rynku matrymonialnego? Przecież w niedalekiej przeszłości uczestniczył w tym rynku. Czy fakt, że nie odniósł na nim powodzenia (czyli nie znalazł odpowiadającej mu partnerki), sprawia, że nie może się na ten temat wypowiadać? Wydaje mi się, że padła tu taka teza, że na ten temat mogą się wypowiadać tylko ludzie, którzy kiedykolwiek byli w związku czyli odnieśli na rynku matrymonialnym pewien sukces. Nie twierdzę, że Ty tak uważasz, ale według mnie to stanowisko jest absurdalne.

Stary, ja widzę że ona ma ofensywną postawę i trochę ją podpuszczam po prostu, widać że czasami nie wie co ma do końca odpowiedzieć.

1,118 Ostatnio edytowany przez ImKaS (2023-01-24 20:14:28)

ChuopskiChłop napisał/a:

Stary, ja widzę że ona ma ofensywną postawę i trochę ją podpuszczam po prostu, widać że czasami nie wie co ma do końca odpowiedzieć.

Staram się jej pomóc porzucić tę postawę. Mam nadzieję, że dla jej dobra.

Będąc w internecie można nabrać przekonania, że jesteśmy automatami ze skończoną liczbą stanów (ewentualnie automatami ze stosem niezbyt dużego rozmiaru).

1,119

ImKaS napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Będąc w internecie można nabrać przekonania, że jesteśmy automatami ze skończoną liczbą stanów (ewentualnie automatami ze stosem niezbyt dużego rozmiaru).

Ale to trochę kobieca postawa chyba ogólnie jest, jak z matką próbuję podobne tematy zagaić często też tak reaguje.

1,120

ImKaS napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

A wiesz, że nawet zaczęłam Ci odpisywać na tamten post, ale teraz zobaczyłam ten big_smile
I nie odpiszę.
Nie potrzebuję, żebyś robił cokolwiek dla mojego dobra. Na całe szczęście moja postawa nie jest w żaden sposób uzależniona od Ciebie, a Ty zawsze możesz ignorowac moje posty, jak Ci nie pasują.

1,121

Lady Loka napisał/a:
ImKaS napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

A wiesz, że nawet zaczęłam Ci odpisywać na tamten post, ale teraz zobaczyłam ten big_smile
I nie odpiszę.
Nie potrzebuję, żebyś robił cokolwiek dla mojego dobra. Na całe szczęście moja postawa nie jest w żaden sposób uzależniona od Ciebie, a Ty zawsze możesz ignorowac moje posty, jak Ci nie pasują.

Oczywiście że nie musisz, ale to trochę może ludzi odstraszać. Zwróć uwagę, że ja nie jestem żadnym radykalnym incelem który sieje nienawiść do kobiet i próbuje cię zdenerwować, staram się tylko podjąć pewne dość kontrowersyjne tematy.

1,122

Dla jej dobra...
xd

1,123

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
ImKaS napisał/a:

I nie odpiszę.

Oczywiście że nie musisz, ale to trochę może ludzi odstraszać. Zwróć uwagę, że ja nie jestem żadnym radykalnym incelem który sieje nienawiść do kobiet i próbuje cię zdenerwować, staram się tylko podjąć pewne dość kontrowersyjne tematy.

Myślisz, że mnie obchodzi ewentualne odstraszanie ludzi w tym temacie? big_smile

1,124

Szeptuch napisał/a:

Dla jej dobra...
xd

Nie psuj im intrygi, jestem ciekawa, co będzie dalej big_smile

1,125 Ostatnio edytowany przez Roxann (2023-01-24 20:45:09)

ChuopskiChłop napisał/a:

Cóż, przyznam ci trochę racji, ale zadam też pytanie:

Dlaczego taki ogrom facetów jest wykluczony? Jeśli to nie wina wyglądu, to czego?

Sam długo już szukam odpowiedzi na to pytanie, i coraz częściej dochodzę do wniosku, że to słynne powodzenie, to wypadkowa tak wielu czynników, zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych, że nie da się chyba udzielić jednej odpowiedzi na to pytanie. Po prostu taki los, trzeba się pogodzić.

Wiele kobiet też jest wyklucznych, one jednak nie są na insta czy Tinderach bo wiedzą, że wyglądem nie przycigąną. Ok, mogą zretuszować zdjęcie, czy nawet wstawić inne by poczuć odrobinę zainteresowania (to też faceci robią) i to na tyle. To naprawdę działa w obie strony. I uwierz(cie), kobiety jeśi chodzi o wylgląd i presję z tym związaną mają dużo ciezej. Panie z insta wyretuszowane itd. są powrzechnie dostępne i wyznaczają jakieś kanony piękna, nawet w tej głupiej skali. Czy coś takigo i na taką slalę zauważasz u mężczyzn? No nie. Ot jakiś aktor czy model zrobi się popularny i tyle.
Wy naprawdę nie zauważacie tego?
Nawet ta wspomninana PK w wersji saute wyląda zwyczajnie. Ma jednak warunki, nie będę powtarzała n-ty raz jakie, że z małym wysiłkiem jest efekt wow.

1,126

Lady Loka czego nie rozumiesz?
ChuopskiChłop i ImKaS chcą Cię nauczyć życia.
Dla Twojego dobra...

1,127

Ja nie bawię się w uczenie, ja jedynie próbuję prowadzić dyskusję, ale widzę że ciężko trochę idzie z tym waszym pokoleniem...cóż, czas zrobi swoje smile

1,128

W kwestii wyglądu to kobiety maja dużo dużo gorzej.
Wystarczą źle wydepilowane brwi, czy przesuszone włosy..i  na pierwszej randce  ma juz ogromny minus.

1,129

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

I nie odpiszę.

Myślisz, że mnie obchodzi ewentualne odstraszanie ludzi w tym temacie? big_smile

Jakim temacie? Samotności wśród mężczyzn i jej powodów? To chyba dość istotny temat.

1,130

Herne napisał/a:

Dla Twojego dobra...

Jestem ciekawa, z jakiej paki uważają, że wiedzą o życiu więcej big_smile

1,131

Roxann napisał/a:

Wiele kobiet też jest wyklucznych, one jednak nie są na insta czy Tinderach bo wiedzą, że wyglądem nie przycigąną.

Mnie by przyciągnęły.

To naprawdę działa w obie strony. I uwierz(cie), kobiety jeśi chodzi o wylgląd i presję z tym związaną mają dużo ciezej. Panie z insta wyretuszowane itd. są powrzechnie dostępne i wyznaczają jakieś kanony piękna, nawet w tej głupiej skali.

My mamy znacznie mniejsze wymagania, a każdy normalny facet wie, że te kobiety z insta nie wyglądają tak w rzeczywistości. Ja nawet nie patrzę na takie kobiety, bo w ogóle mnie to nie interesuje.

Roxann napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Cóż, przyznam ci trochę racji, ale zadam też pytanie:

Dlaczego taki ogrom facetów jest wykluczony? Jeśli to nie wina wyglądu, to czego?

Sam długo już szukam odpowiedzi na to pytanie, i coraz częściej dochodzę do wniosku, że to słynne powodzenie, to wypadkowa tak wielu czynników, zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych, że nie da się chyba udzielić jednej odpowiedzi na to pytanie. Po prostu taki los, trzeba się pogodzić.

Wiele kobiet też jest wyklucznych, one jednak nie są na insta czy Tinderach bo wiedzą, że wyglądem nie przycigąną. Ok, mogą zretuszować zdjęcie, czy nawet wstawić inne by poczuć odrobinę zainteresowania (to też faceci robią) i to na tyle. To naprawdę działa w obie strony. I uwierz(cie), kobiety jeśi chodzi o wylgląd i presję z tym związaną mają dużo ciezej. Panie z insta wyretuszowane itd. są powrzechnie dostępne i wyznaczają jakieś kanony piękna, nawet w tej głupiej skali. Czy coś takigo i na taką slalę zauważasz u mężczyzn? No nie. Ot jakiś aktor czy model zrobi się popularny i tyle.
Wy naprawdę nie zauważacie tego?
Nawet ta wspomninana PK w wersji saute wyląda zwyczajnie. Ma jednak warunki, nie będę powtarzała n-ty raz jakie, że z małym wysiłkiem jest efekt wow.

Skończ bredzić, może i kobieta użyje photoshopa, ale przecież 80% problemu rozwiąże doby makijaż, zauważ ilu przeciętnych facetów w wieku 25lat wzwyż nigdy nie odbyło stosunku płciowego, a teraz porównaj to z przeciętną kobieta w tym samym wieku, taka zazwyczaj ma już spore doświadczenie, wciskaj kity nadal.Facet który nie był nigdy w związku do 25r życia staje się kaleką, a nie mężczyzna.

1,133 Ostatnio edytowany przez Herne (2023-01-24 20:53:35)

ChuopskiChłop napisał/a:

Ja nie bawię się w uczenie, ja jedynie próbuję prowadzić dyskusję, ale widzę że ciężko trochę idzie z tym waszym pokoleniem...cóż, czas zrobi swoje smile

Swój egocentryczny monolog nazywasz dyskusją?

Lady Loka napisał/a:
Herne napisał/a:

Dla Twojego dobra...

No przecież przemawia przez nich samo życiowe doświadczenie.
Np. w związkach z kobietami...
Oni przecież tyle kobiet widzieli w pracy czy na ulicy...
To solidny fundament do nauki innych jak mają żyć...

A - i jeden jest z Warszawy.

1,134

Herne napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Chyba wymieniamy się poglądami z koleżanką, ja raczej widzę tu dialog ale może wy widzicie lepiej, kto wie smile

1,135

Lady Loka napisał/a:
Herne napisał/a:

Dla Twojego dobra...

Heh, nie wiem ile masz lat, ja mówiłem że mam 25, ale nawet terapeuta powiedział mi że przerastam doświadczeniem większość równolatków.

1,136

Herne napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Lady Loka napisał/a:
Herne napisał/a:

Dla Twojego dobra...

No przecież przemawia przez nich samo życiowe doświadczenie.
Np. w związkach z kobietami...
Oni przecież tyle kobiet widzieli w pracy czy na ulicy...
To solidny fundament do nauki innych jak mają żyć...

A - i jeden jest z Warszawy.

Ale żeście się tej Warszawy uczepili, a z merytoryką nie ma to za wiele wspólnego.

1,137

Szeptuch i Loka,ale z Was zgedy "straszne" big_smile

1,138

paslawek napisał/a:

Zupełnie szczerze to są trochę zgredowaci smile Mam nadzieję że ja się taki w ich wieku nie stanę.

1,139

Roxann napisał/a:

Wiele kobiet też jest wyklucznych, one jednak nie są na insta czy Tinderach bo wiedzą, że wyglądem nie przycigąną.

Mnie by przyciągnęły.

To naprawdę działa w obie strony. I uwierz(cie), kobiety jeśi chodzi o wylgląd i presję z tym związaną mają dużo ciezej. Panie z insta wyretuszowane itd. są powrzechnie dostępne i wyznaczają jakieś kanony piękna, nawet w tej głupiej skali.

My mamy znacznie mniejsze wymagania, a każdy normalny facet wie, że te kobiety z insta nie wyglądają tak w rzeczywistości. Ja nawet nie patrzę na takie kobiety, bo w ogóle mnie to nie interesuje.

Raka, Ty masz mniejsze wymagania wink Ty w sumie praktycznie nie masz wymagań.
Ale uwierz, większość facetów ma. I to wcale nie dużo niższe niż te kobiece.

1,140

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Herne napisał/a:

Dla Twojego dobra...

Heh, nie wiem ile masz lat, ja mówiłem że mam 25, ale nawet terapeuta powiedział mi że przerastam doświadczeniem większość równolatków.

Nie wierze tak bezkrytycznie we wszystko co mówią Ci ludzie. Ośmieszyć się możesz żyjąc w przeświadczeniu które wcale nie przekłada się na rzeczywistość o Tobie.

1,141

Lady Loka napisał/a:
Roxann napisał/a:

Mnie by przyciągnęły.

Może i mam mniejsze wymagania niż przeciętny mężczyzna, ale i tak przeciętny mężczyzna ma mniejsze niż przeciętna kobieta. Poza tym to nie jest tak, że ja nie mam wymagań, po prostu większe znaczenie ma dla mnie charakter niż wygląd.

1,142

ChuopskiChłop napisał/a:
paslawek napisał/a:

Zupełnie szczerze to są trochę zgredowaci smile Mam nadzieję że ja się taki w ich wieku nie stanę.

Jesteśmy w tym samym wiek. W XXI.

1,143

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
paslawek napisał/a:

Jesteśmy w tym samym wiek. W XXI.

He he ale niektórzy tutaj albo odlecieli w czasie albo jakby żyli w alternatywnej rzeczywistości.

1,144

paslawek napisał/a:

A jako 37 latek mogę już mówić "za moich czasów to było" czy jeszcze trochę muszę poczekać.
bo to mój ulubiony tekst wszystkich zgredów. smile

1,145

Szeptuch napisał/a:
paslawek napisał/a:

A jako 37 latek mogę już mówić "za moich czasów to było" czy jeszcze trochę muszę poczekać.

Musisz poczekać do 40 tongue. Wtedy jesteś certyfikowanym zgredem.

1,146

KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie wierze tak bezkrytycznie we wszystko co mówią Ci ludzie. Ośmieszyć się możesz żyjąc w przeświadczeniu które wcale nie przekłada się na rzeczywistość o Tobie.

Akurat w swoje doświadczenie wierzę, bo nie miałem łatwego życia, serio. Nie oznacza to że jestem od razu ekspertem od wszystkiego, ale co nieco mogę się wypowiedzieć, szczególnie w tym temacie bo zacząłem go intensywnie zgłębiać.

1,147

KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
paslawek napisał/a:

Ja ciągle czekam na odpowiedź, z jakiej paki miałabym nie chcieć odstraszać panów, którzy przebywają w tym temacie big_smile

Patrząc na to, że temat założył troll, a na poważnie wypowiadają się w nim w sumie tylko Przegrywy.

1,148

KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
paslawek napisał/a:

ejj no nie bądź taka
Robię własne przetwory na zimę i chwale sie nimi na fb wśród znajomych.
Możesz odjąć za to te 3 lata, abym mógł w trybie przyspieszonym zostać zgredem?

1,149

Lady Loka napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Ja ciągle czekam na odpowiedź, z jakiej paki miałabym nie chcieć odstraszać panów, którzy przebywają w tym temacie big_smile

Patrząc na to, że temat założył troll, a na poważnie wypowiadają się w nim w sumie tylko Przegrywy.

Ale ja nie uważam się za przegrywa tylko dlatego że nie wyszło mi w jednej kwestii smile Myślisz że każdy samotny facet to przegryw?

1,150

Szeptuch napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

ejj no nie bądź taka

Ja jestem słoikiem xD
Dzwonię do taty i dostaję dostawę ogórków kiszonych pod drzwi mieszkania big_smile

1,151

R_ita2 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
paslawek napisał/a:

Ja już tak mówię big_smile a dopiero skończę 29 w tym roku.

łoo
to teraz mnie zaskoczyłaś.
Bo piszesz tak dojrzale, z taka empatią, i mam wrażenie że z takim bagażem doświadczeń...myślałem że masz kolo 40 właśnie

1,152

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale ja nie uważam się za przegrywa tylko dlatego że nie wyszło mi w jednej kwestii smile Myślisz że każdy samotny facet to przegryw?

Każdy? nie.
Ci, którzy siedzą na babskim forum narzekając na złe kobiety, które mają wymagania? Tak.

1,153 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-24 21:27:59)

ChuopskiChłop napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Akurat w swoje doświadczenie wierzę, bo nie miałem łatwego życia, serio. Nie oznacza to że jestem od razu ekspertem od wszystkiego, ale co nieco mogę się wypowiedzieć, szczególnie w tym temacie bo zacząłem go intensywnie zgłębiać.

Spoko, jak miałam 25 lat też miałam poczucie że pozjadałam wszystkie rozumy, teraz mi przeszło, ale nikt mi w to nie wierzy tongue.

1,154

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Każdy? nie.
Ci, którzy siedzą na babskim forum narzekając na złe kobiety, które mają wymagania? Tak.

Ja wolę temat przegadać z drugą stroną, jeśli to czyni człowieka przegrywem to trudno, twoja ocena. Dla mnie bandą przegrywów jest np. pokolenie millenialsów, ale to znowu, prywatna opinia.

1,155

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Każdy? nie.

Ja wolę temat przegadać z drugą stroną, jeśli to czyni człowieka przegrywem to trudno, twoja ocena. Dla mnie bandą przegrywów jest np. pokolenie millenialsów, ale to znowu, prywatna opinia.

Masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego?

1,156

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Każdy? nie.

Nie mam, za to mam dużo spokojniejszy styl w porównaniu do ciebie.

1,157

Lady Loka napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

ejj no nie bądź taka

Ja jestem słoikiem xD
Dzwonię do taty i dostaję dostawę ogórków kiszonych pod drzwi mieszkania big_smile

Nas(mnie i żonę) strasznie relaksuję robienie tych przetworów.
Wkręciła mnie w to żona, i przez te 6 lat małżeństwa, praktycznie zagospodarowaliśmy całą działkę, bardzo dużo drzew owocowych, warzywniaki, zbudowaliśmy piwniczkę w ogrodzie.
I sporo wolnego czasu w lato i jesień, spędzamy w ogrodzie na tym wszystkim.
W tym roku np robiliśmy kiszone grzyby: rydze i gąski zielonki.
Wyszły pyszne.

I

1,158

Szeptuch napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

ejj no nie bądź taka

Możesz warunkowo zostać zgredem na okres próby jednego roku i wykazać się zgredowaniem jak zgred zgredów. Potem zbierze się konsylium zgredów i zadecyduje. Deal?

1,159 Ostatnio edytowany przez Roxann (2023-01-24 21:35:59)

Lady Loka napisał/a:

Mnie by przyciągnęły.

Może i mam mniejsze wymagania niż przeciętny mężczyzna, ale i tak przeciętny mężczyzna ma mniejsze niż przeciętna kobieta. Poza tym to nie jest tak, że ja nie mam wymagań, po prostu większe znaczenie ma dla mnie charakter niż wygląd.

Tia, jasne jak szukacie na tinderach, to tych mniej urodziwych tam nie znajdziecie. Albo pominiecie.

1,160

R_ita2 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

łoo
to teraz mnie zaskoczyłaś.
Bo piszesz tak dojrzale, z taka empatią, i mam wrażenie że z takim bagażem doświadczeń...myślałem że masz kolo 40 właśnie

Nie wiem czy odbierać to jako komplement czy co big_smile

Wyłącznie jako  komplement

1,161

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

A to ciekawe, bo wydajesz się zupełnie nie być w stanie interpretować tego, co ktoś inny pisze.

No chyba, że Ty się po prostu utożsamiasz z obecnymi tutaj Przegrywami, bo w sumie sam uznałeś, że to określenie do Ciebie pasuje. Równie dobrze mogłeś się w tej grupie nie znaleźć. Ale skoro tak sam się sklasyfikowałeś, to nie będę na siłę zaprzeczać.

A o mój styl się nie martw. Ja sobie w życiu radzę.

1,162

KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

ejj no nie bądź taka

Możesz warunkowo zostać zgredem na okres próby jednego roku i wykazać się zgredowaniem jak zgred zgredów. Potem zbierze się konsylium zgredów i zadecyduje. Deal?

Dziękuje przewodniczącej zgredów za udzielenie mi zgody.
Będę nosił tytuł zgreda z dumą

1,163

Szeptuch napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

ejj no nie bądź taka

Ja jestem słoikiem xD

Wkręciła mnie w to żona, i przez te 6 lat małżeństwa, praktycznie zagospodarowaliśmy całą działkę, bardzo dużo drzew owocowych, warzywniaki, zbudowaliśmy piwniczkę w ogrodzie.
Wyszły pyszne.

I

Też lubię. Chociaż nie tyle przetwory, co rzeczy przydatne. Domową wegetę, domową kostkę rosołową, kiedyś robiłam masło orzechowe, przetwory to bardziej moi rodzice smile
Kostkę rosołową muszę zrobić jak będę na chodzie, bo teraz stanie przy garach odpada.

1,164 Ostatnio edytowany przez ChuopskiChłop (2023-01-24 21:40:20)

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A to ciekawe, bo wydajesz się zupełnie nie być w stanie interpretować tego, co ktoś inny pisze.

No chyba, że Ty się po prostu utożsamiasz z obecnymi tutaj Przegrywami, bo w sumie sam uznałeś, że to określenie do Ciebie pasuje. Równie dobrze mogłeś się w tej grupie nie znaleźć. Ale skoro tak sam się sklasyfikowałeś, to nie będę na siłę zaprzeczać.

A o mój styl się nie martw. Ja sobie w życiu radzę.

Ja też sobie radzę. I nie, nie uważam się za przegrywa, nie utożsamiam się z nimi ale uznaje ich za ludzi bliższych ogólnie profilem do mnie i moich doświadczeń (wielu to też introwertycy bądź osoby w spektrum autyzmu), więc też chętnie słucham co mają do powiedzenia.

1,165

Lady Loka napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ja jestem słoikiem xD

Wyszły pyszne.

I

Też lubię. Chociaż nie tyle przetwory, co rzeczy przydatne. Domową wegetę, domową kostkę rosołową, kiedyś robiłam masło orzechowe, przetwory to bardziej moi rodzice smile
Kostkę rosołową muszę zrobić jak będę na chodzie, bo teraz stanie przy garach odpada.

tą kostkę rosołowa robisz poprzez redukcje bulionu?

1,166

Szeptuch napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

ejj no nie bądź taka

Dziękuje przewodniczącej zgredów za udzielenie mi zgody.
Będę nosił tytuł zgreda z dumą

Liczę że nas zgredów nie zwiedziesz! Zgreduj zatem...

1,167

Szeptuch napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Wyszły pyszne.

I

tą kostkę rosołowa robisz poprzez redukcje bulionu?

Nie, chociaż tak też się da.
Ja robię w thermomixie, mielę warzywa, potem gotują i odparowują wodę i zostaje taka papka. To do słoiczków i mam koncentrat bulionu na samych warzywach, zakonserwowany tylko solą. Wystarcza na 3-4 miesiące smile

1,168

Szeptuch napisał/a:

Dla jej dobra...
xd

Lady Loka napisał/a:

Podczas każdej dyskusji staramy się przecież przekonać innych do zmiany zdania, dlatego, że uważamy (słusznie lub nie), że mamy do zaoferowania lepszy punkt widzenia. Racjonalna dyskusja polega na proponowaniu potencjalnie bardziej trafnej opinii i wymianie argumentów na jej temat. W ten sposób pomagamy innym, jeśli mamy w dyskusji rację, lub sobie, o ile to nasze przekonania okazują się niezgodne z rzeczywistością.

Lady Loka napisał/a:

I nie odpiszę.

Myślę, że znalazłaś wymówkę, chociaż po części rozumiem tę reakcję – panuje swoista moda na manifestowanie niezależność od innych i tego, że inni ludzie nie są nam potrzebni – nawet do korygowania naszych błędnych przekonań. Niemniej szkoda, bo byłem ciekaw Twojej opinii.

Lady Loka napisał/a:

Jak już wspomniałem wyżej, uważam, że w wielu kwestiach nie masz racji i dlatego proponowałem dyskusję. Jestem zresztą otwarty na możliwość, że to ja się mylę. Nie mogę Cię jednak do niej zmusić.

Jednak jeśli uznajesz, że jesteś całkowicie niezależna od opinii innych ludzi, to niestety się mylisz. Współcześnie ludzie, a szczególnie chyba kobiety, mają tendencję do podkreślania swojej siły i niezależności. W ich pojęciu jest to przejaw dojrzałości. Mnie się jednak wydaje, że w naszych sądach jesteśmy daleko bardziej zależni od innych niż myślimy.

1,169

R_ita2 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:
paslawek napisał/a:

Ale mnie teraz zaskoczyłaś, byłem przekonany, że jesteś sporo starsza.

1,170

ImKaS napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Dla jej dobra...
xd

Lady Loka napisał/a:

Podczas każdej dyskusji staramy się przecież przekonać innych do zmiany zdania, dlatego, że uważamy (słusznie lub nie), że mamy do zaoferowania lepszy punkt widzenia. Racjonalna dyskusja polega na proponowaniu potencjalnie bardziej trafnej opinii i wymianie argumentów na jej temat. W ten sposób pomagamy innym, jeśli mamy w dyskusji rację, lub sobie, o ile to nasze przekonania okazują się niezgodne z rzeczywistością.

Lady Loka napisał/a:

I nie odpiszę.

Myślę, że znalazłaś wymówkę, chociaż po części rozumiem tę reakcję – panuje swoista moda na manifestowanie niezależność od innych i tego, że inni ludzie nie są nam potrzebni – nawet do korygowania naszych błędnych przekonań. Niemniej szkoda, bo byłem ciekaw Twojej opinii.

Lady Loka napisał/a:

Jak już wspomniałem wyżej, uważam, że w wielu kwestiach nie masz racji i dlatego proponowałem dyskusję. Jestem zresztą otwarty na możliwość, że to ja się mylę. Nie mogę Cię jednak do niej zmusić.

Jednak jeśli uznajesz, że jesteś całkowicie niezależna od opinii innych ludzi, to niestety się mylisz. Współcześnie ludzie, a szczególnie chyba kobiety, mają tendencję do podkreślania swojej siły i niezależności. W ich pojęciu jest to przejaw dojrzałości. Mnie się jednak wydaje, że w naszych sądach jesteśmy daleko bardziej zależni od innych niż myślimy.

Jest w tym wszystkim jeden problem.
Mnie po prostu żywcem nie interesuje to, czy według Ciebie mam rację czy jej nie mam. Albo to, czy chciałbyś mnie naprowadzać na jakieś swoje racje czy to jest dla mojego dobra czy nie jest. W ogóle rzucanie hasłem, że coś jest dla mojego dobra, jest trochę na wyrost w momencie, kiedy nie znasz mnie, więc nie wiesz, co w rzeczywistości jest dla mnie korzystne, a co nie jest.

I tak, odpisałabym Ci na tamten post, ale że potem potraktowałeś mnie z góry, to zrezygnowałam.

Posty [ 1,106 do 1,170 z 1,365 ]

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 21 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024